Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025

ΕΝΦΙΑ τέλος για 1 εκατ. ιδιοκτήτες [αναλυτικοί πίνακες] -και σε 210 οικισμούς της Κορινθίας

  

 Πάνω από 1 εκατ. κάτοικοι μικρών χωριών στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα θα γλιτώσουν από το 50% του ΕΝΦΙΑ για τις κύριες κατοικίες τους το 2026, ενώ το 2027 θα απαλλαγούν οριστικά από τον φόρο αυτόν. 

Μετά τις διαδοχικές μειώσεις του ΕΝΦΙΑ που αποφασίστηκαν από το 2019 και έφτασαν μεσοσταθμικά στο 35% για το σύνολο των φορολογουμένων, η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση αυτού του φόρου για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε οικισμούς της ελληνικής επικράτειας με λιγότερους από 1.500 κατοίκους. Από το 2026, λοιπόν, στους εν λόγω οικισμούς ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 50% και από το 2027 καταργείται πλήρως.

Ποιους αφορά

Νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού ο Τάσος Μπακασέτας

  

Ο Τάσος Μπακασέτας θα αντικαταστήσει τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος παραχωρήθηκε στη Σπόρτινγκ, ως ο πρώτος αρχηγός του Παναθηναϊκού. Όπως έκανε γνωστό η “πράσινη” ΠΑΕ ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας θα φορά το περιβραχιόνιο και του “τριφυλλιού”. Οι υπόλοιποι δύο “υπαρχηγοί” παραμένουν ίδιοι, δηλαδή ο Φίλιπ Τζούριτσιτς και ο Σβέριρ Ίνγκασον, ενώ είναι πιθανό να προστεθεί τις υπόλοιπες ημέρες ακόμα ένας. 

Η νέα ταυτότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 Παρουσιάστηκε η νέα ταυτότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου 

νέας της ταυτότητα, στο πλαίσιο του place branding, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, στην Καλαμάτα, η Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Την παρουσίαση άνοιξε ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος μίλησε για το όραμα της Περιφερειακής Αρχής, τη σημασία της νέας ταυτότητας και την ανάγκη η Πελοπόννησος, να αποκτήσει συνεκτική και εξωστρεφή εικόνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Θάνος Μιχελόγγονας, παρουσίασε, αναλυτικά τη διαδικασία του place branding. Ακολούθησε προβολή το επίσημου βίντεο του νέου brand. Το βίντεο, συμπύκνωσε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Πελοποννήσου, τη μνήμη, την υπερηφάνεια, την εξέλιξη και τις προσδοκίες των ανθρώπων της. Υπήρξε διάλογος του Δημήτρη Πτωχού με τον συγγραφέα Πάνο Δημάκη, ενώ παίχτηκε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Magdalena Florek, συνιδρύτριας και μέλους του Δ. Σ. της Διεθνούς Ένωσης Place Branding.

Η νέα ταυτότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Επτά σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα κατασκευαστούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Επτά σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα κατασκευαστούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Εργολαβική σύμβαση για την κατασκευή επτά σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, υπεγράφη στην Καλαμάτα και στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου.

Είχε καθυστερήσει η υπογραφή της σύμβασης, αφού έπρεπε, πρώτα, να ανάψει το ” πράσινο φως΄΄ για τις συμβάσεις αυτές, το Ελεγκτικό Συμβούλιο, κάτι που έγινε τον Ιούνιο. Η κατασκευή αυτών των δομών, αναμένεται να φέρει γεωγραφική αποσυμφόρηση, οικονομική ελάφρυνση των δήμων και να υπάρξει βελτιστοποίηση στο σύστημα μεταφοράς απορριμμάτων.

Δημοσκόπηση Interview: Πώς αξιολογούν τα μέτρα, η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, χάνει ο Τσίπρας από την Καρυστιανού

 Κυριάκος Μητσοτάκης 

Τον σφυγμό των πολιτών αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση λίγο μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ. Τα μέτρα δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους πολίτες σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, ενώ ο κόσμος φαίνεται να προτιμά την Μαρία Καρυστιανού από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Political, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9,9 μονάδες του ΠΑΣΟΚ με τους το 57% των ερωτηθέντων ωστόσο να ζητά πρόωρες εκλογές..

11η Σεπτεμβρίου 2001: Δύο αδέλφια κατέγραψαν τυχαία το συγκλονιστικότερο πλάνο της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους

Οι επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους 

11 Σεπτεμβρίου 2001. Στο άκουσμα και μόνο της ημερομηνίας, το αίμα παγώνει. Η εικόνα των φλεγόμενων Δίδυμων Πύργων, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, μετά την πρόσκρουση πάνω τους δύο αεροσκαφών από χέρια αεροπειρατών, έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων, όπως και η κατάρρευσή τους.

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, οι ΗΠΑ αλλά και ο πλανήτης όλος δεν ξεχνούν μία από τις χειρότερες