Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας και στον Καναδά

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας και στον Καναδά

Δεκάδες ομογενείς προσήλθαν στο ναό του Μόντρεαλ παρά τις φθινοπωρινές θερμοκρασίες

Με λαμπρότητα γιορτάζεται σήμερα στον Καναδά η Κοίμηση της Θεοτόκου σε όλες τις γωνιές όπου υπάρχουν ελληνικές εκκλησίες.

Παρά τις φθινοπωρινές θερμοκρασίες και την ελαφρά βροχή στο Μόντρεαλ χιλιάδες πιστοί κατακλύζουν από χθες το μικροσκοπικό ναό της Παναγίτσας στο Παρκ Εξτένσιον για να προσκυνήσουν τη Θεομήτορα.

Ο αρχιερατικός εσπερινός χθες βράδυ, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καναδά κ. Σωτηρίου έφερε τους Ελληνες στην Εκκλησία της Παναγίτσας που ήταν στολισμένη με λουλούδια αντανακλώντας τη θέση της Παναγίας στην καρδιά των Αποδήμων.

Ο αρχιερατικός προϊστάμενος του ναού π.Νικόλαος Παπαγεωργίου και το σεπτό Ελληνορθόδοξο ιερατείο του Μοντρεάλ ιερούργησαν στον εσπερινό, που είχε πολλές αρτοκλασίες.

Οι πιστοί κατά δεκάδες περνούσαν ευλαβικά να αποτίσουν το σεβασμό και τη λατρεία τους στην εικόνα της Παναγιάς,στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ανάβοντας κεριά στη Χάρη της.

Ένα τεράστιο πλήθος ακολούθησε τη λιτάνευση της εικόνας, σε κλίμα κατάνυξης και ιερής συγκίνησης παρά το ασυνήθιστο για την εποχή κρύο.

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Νίκος Σιγάλας, ο βουλευτής του Κεμπέκ Τζέρρυ Σκλαβούνος, η δήμαρχος της περιοχής Ανί Σαμσόν, η δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Μόντρεαλ Μαίρη Ντέρος, η δημοτική σύμβουλος του Λαβάλ Αγλαϊα Ρεβελάκη, οι πρώην πρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας Δημήτρης Μανωλάκος και Βασίλης Μπαλαμπάνος, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΜΜ Αντυ Κρίλης και πλήθος μελών της Ελληνικής ομογένειας.

Με το δεύτερο άλμα στον τελικό του μήκους ο Τσάτουμας

tsatoumas

Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να «τσεκάρει» τη συμμετοχή του στον τελικό του μήκους ο Λούης Τσάτουμας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.
Ο Μεσσήνιος άλτης με 8.19μ στην δεύτερη προσπάθεια έκλεισε θέση για τον τελικό αγώνα της Κυριακής (17/8), όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο.
Ο Μεσσήνιος άλτης με 8.19μ στην δεύτερη προσπάθεια έκλεισε θέση για τον τελικό αγώνα της Κυριακής (17/8), όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Το πρώτο άλμα μετρήθηκε στα 7.94μ, με τον Τσάτουμα να σημειώνει την κορυφαία επίδοση του προκριματικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις τέσσερις κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 8μ, που είναι και το όριο, με τον Ισπανό Εουσέμπιο Κάθερες να ακολουθεί στα 8.05μ, τον Βρετανό Γκρεγκ Ράδερφορντ στα 8.03μ όλοι από το Β’ Γκρουπ και τον Γερμανό Κρίστιαν Ρέιφ στα 8.02μ από το Α΄ γκρουπ.
ADVERTISEMENT
Στο Α’ γκρουπ αγωνίστηκαν και οι Γιώργος Τσάκωνας και  Νικόλαος Ξενικάκης, με καλύτερα άλματα στα 7.64μ και 7.12μ που τους έδωσαν την 19η και 27η θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη.
Εκτός τελικού έμεινε ο κάτοχος του τίτλου Γερμανός Σεμπάστιαν Μπάγερ, ο οποίος έμεινε στα 7.56μ και στην 23η θέση, ο Ρώσος Αλεξάντρ Μένκοφ ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό (7.78μ.), αλλά και ο Γάλλος Σαλίμ Σντιρί (7.74μ).

Πυρκαγιές σε Καρδίτσα και Λαμία

purkagies
Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν την Παρασκευή σε περιοχές της Καρδίτσας και της Λαμίας.
Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στο Μουζάκι στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στη θέση Πόρτη. Η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική καίει δασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 οχήματα με 24 πυροσβέστες και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Η δεύτερη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Ζηλευτό στη Λαμία καίει πουρνάρια και στο έργο της πυρόσβεσης επιχειρούν 11 οχήματα με 22 πυροσβέστες και 18 άτομα πεζοπόρο.
Καμία από τις πυρκαγιές δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Προσεύχομαι να σταματήσουν οι πόλεμοι

Patriarxis-Alexandreias

Πηγή: www.romfea.gr
Την ευχή, «να σταματήσουν οι πόλεμοι στον κόσμο, και να επικρατήσει η ειρήνη», εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, κατά την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Ηλιούπολη του Καΐρου, την πρωτεύουσα της χώρας, όπου πριν από 2014 χρόνια, η Παναγία «ως Δευτέρα Εύα, Αιγυπτία» πάτησε το πόδι της με τον Ιησού Χριστό, λυτρώνοντας τον κόσμο.
Στην εκκλησία αυτή της πολύβουης αιγυπτιακής πρωτεύουσας, της αφιερωμένης στη «Φυγήν εις Αίγυπτον», το ελληνόφωνο και το αραβορθόδοξο ποίμνιο εόρτασαν από κοινού, με κάθε ευλάβεια, το Πάσχα του καλοκαιριού. Έψαλλαν τα εγκώμια της Παναγιάς, και στις δύο γλώσσες. Έκλιναν ευλαβικά το γόνυ στην Παναγία, τιμώντας την Κοίμησή της.
Και ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Νήφωνα και τον Ιερό κλήρο, ευχαρίστησε από καρδιάς, όσους ήρθαν στον περικαλλή ανακαινισμένο ναό, και κυρίως τη νέα γενιά που έδωσε το δυναμικό παρών της, μαζί με τους Προσκόπους που τόν υποδέχτηκαν στην είσοδο του ναού, αλλά και κόσμισαν με την παρουσία τους την περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας.
Ευχαρίστησε και τον οικείο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο αλλά και τον προϊστάμενο του ναού π. Μιχαήλ Ζάκι, που μαζί με τους Επιτρόπους του ναού, τακτοποίησαν τα πάντα στην εντέλεια για αυτό το ευλαβικό πανηγύρι, προσκύνημα στη μνήμη της Παναγίας.
«Ο Θεός να ευλογεί την Αίγυπτο», αναφώνησε ο Πατριάρχης του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ευχαριστώντας θερμά όλους τους επισήμους, που τίμησαν τη μεγάλη ημέρα της Παναγιάς, τόσο κατά τον εσπερινό όσο και κατά την πανηγυρική θεία λειτουργία: τον Κύπριο Πρέσβη κ. Σώτο Λιασσίδη, τον Επιτετραμμένο της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γιώργο Παπαδόπουλου, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννη Χατζαντωνάκη, τον Ακόλουθο Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο Πλοίαρχο ΠΝ Ιωάννη Διαμαντάκη, την Πολιτιστική Σύμβουλο της Ελληνικής Πρεσβείας κα Μαριλένα Γρίβα καθώς και τους Κοινοτικούς Επιτρόπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.κ. Στέφανο Αργυρίου, Μιχάλη Γκρουστέιν, Αντώνη Διαμαντίδη, τον Πρόεδρο της Αραβορθόδοξης κοινότητας κ. Ρομπέρ Χόσνι, και τους εκπροσώπους των παροικιακών σωματείων, μεταξύ αυτών: τον Πρόεδρο του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Πνευματικού Κέντρου κ. Γιώργο Ζουμπουλίδη, την Αντιπρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Καΐρου κα Βάσω Γαζή, την Αντιπρόεδρο της «Μαρίας Αιγυπτίας» κ. Ευαγγελία Θηραίου, τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσο Δαμουλάκη, τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέκο Καζαμία και άλλους επισήμους.

Η επικοινωνία Καραμανλή με Βρυξέλλες για… το μέλλον

Kostas-Karamanlis

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παραπολιτικό έχει σήμερα η “Real News”, περί της διεθνούς κινητικότητας του Κώστα Καραμανλή, και των επαφών που διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός με το εξωτερικό.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Κώστας Καραμανλής έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ταγίπ Ερντογάν για την εκλογή του στην Προεδρία της Τουρκίας, με την υπενθύμιση φυσικά ότι οι δυο τους έγιναν και κουμπάροι, την περίοδο της πρωθυπουργίας αμφοτέρων, για να εδραιώσουν τους μεταξύ τους δεσμούς.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του ρεπορτάζ ωστόσο, το οποίο επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές, είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τις Βρυξέλλες, ώστε να έχει από πρώτο χέρι εικόνα των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενόψει… μέλλοντος.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε, διατηρεί τις προσβάσεις του σε διεθνές επίπεδο, και ήταν από εκείνους που είχαν μιλήσει εγκαίρως για την οικονομική κρίση, στις αρχές του 2009, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στο συναινετικό άνοιγμά του. Με τα… γνωστά αποτελέσματα που ζούμε.

Η… ταμπακιέρα της επίσκεψης Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ


Dimitris-AvramopoulosΣτα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, και η παρουσία του εκεί έχει… ταμπακιέρα, στη σκιά της επιλογής του από τον Αντώνη Σαμαρά ως νέου Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ένας πολιτικό με ειδικό βάρος, και με διεθνή αναγνώριση, ειδικά πέραν του Ατλαντικού. Στην Ουάσινγκτον λοιπόν, και στο περιθώριο των επαφών του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ, και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία της υπερδύναμης, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις απόψεις του, και την ατζέντα της ελληνικής εκπροσώπησης στις Βρυξέλλες… δια του ιδίου, για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες άλλωστε επιδιώκουν να έχουν στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, και επιλογές πολιτικών με “βαριά σκιά”, όπως του Δημήτρη Αβραμόπουλου, διευκολύνουν τη συνεννόηση των δυο πλευρών.

ysterografa.gr

Βρούτσης: Η Παναγία μας σφυρηλατεί την ενότητα της πατρίδας μας

vroutsis

Μήνυμα για την σημερινή θρησκευτική εορτή έστειλε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής της Πάρου.
Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει ο λαός με το θρησκευτικό αίσθημα και την τιμή που αποδίδει στη Θεοτόκο, η οποία όπως τόνισε ενισχύει την εθνική ομοψυχία ,ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα, και δυσκολία.
Αναλυτικά το μήνυμά του έχει ως εξής:
«Σήμερα ο ελληνισμός θυμάται, γιορτάζει και τιμά τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης του καλοκαιριού, της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Γιορτάζει κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς δεν υπάρχει μέρος της πατρίδας μας χωρίς μια εκκλησιά αφιερωμένη στην Παναγία.
Γιορτάζει και το αρχιπέλαγος του Αιγαίου με τα νησιά του , αφού σε κάθε νησί υπάρχει μια  εκκλησία ή ένα ξωκλήσι αφιερωμένο στην  Παναγία, ιερό προσκύνημα για όλους τους νησιώτες.
Η σημερινή γιορτή της Παναγίας ,αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή στις Κυκλάδες.  Απο την  Τήνο, με το ιερό προσκύνημα της Παναγίας, την Κύθνο με την Παναγία την Κανάλα, τη Νάξο με την Παναγία τη Φιλοτίτισσα, την Αμοργό με την Παναγία τη Χοζοβιώτισσα, όπως και εδώ σήμερα που τιμούμε και γιορτάζουμε τη χάρη της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο.
Η Παναγία μας, ¨ανεκτίμητο φυλαχτό¨ για όλους, σφυρηλατεί την ενότητα της πατρίδας μας, χαλυβδώνει τις ψυχές μας, ενισχύει την εθνική ομοψυχία ,ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα, και δυσκολία.
Εύχομαι ολόψυχα η Παναγία η Εκατονταπυλιανή της Πάρου να προστατεύει κάθε ελληνικό σπίτι, κάθε οικογένεια και ολόκληρη την πατρίδα μας.
Χρόνια πολλά σε όλους».

Χιλιάδες πιστοί στην Παναγία Σουμελά

soumela

Τον Δεκαπενταύγουστο το πρωί τελέστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στη Καστανιά του Βερμίου.
Από νωρίς το πρωί χιλιάδες πιστοί κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στις πλαγιές του Βερμίου για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά, να λειτουργηθούν, να λάβουν μέρος στη λιτανεία και να χαρούν το μεγάλο πανηγύρι με τα έθιμα και τις παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού.
Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προεξήρχε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ενώ έλαβαν μέρος οι σεβασμιώτατοι Κυδωνιάς και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Εντίνετσκ κ. Νικόδημος, Κίτρους κ. Γεώργιος και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος και το τρισάγιο στο μνημείο για τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.
Πηγή romfea.gr

Δορυφόρος υψηλής ανάλυσης θα βελτιώσει τις εικόνες του Google Earth

Δορυφόρος υψηλής ανάλυσης θα βελτιώσει τις εικόνες του Google Earth

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια
Ο βασικός προμηθευτής δορυφορικών εικόνων για τους χάρτες του Bing και του Google Earth εκτόξευσε την Πέμπτη τον ισχυρότερο μη στρατιωτικό δορυφόρο γεωσκόπησης που έχει κατασκευαστεί ως σήμερα.

Ο δορυφόρος WorldView 3 της Digital Globe, ο οποίος εκτοξεύτηκε από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ στην Καλιφόρνια, θα προσφέρει εικόνες με ανάλυση 31 εκατοστών -αυτή είναι η ελάχιστη διάσταση που πρέπει να έχει ένα αντικείμενο για να ξεχωρίζει στις εικόνες.

Η εκτόξευση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς στη διάθεση δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης. Μέχρι σήμερα, οι αμερικανικές εταιρείες δεν επιτρεπόταν να πουλούν εικόνες με ανάλυση κάτω από 50 εκατοστά.

Ο νέος δορυφόρος, ο έκτος που εκτοξεύει η Digital Globe, θα μπορεί να διακρίνει ακόμα και τη μάρκα ενός αυτοκινήτου. Λέγεται μάλιστα ότι, αν ο δορυφόρος βρισκόταν στο Λος Άντζελες, θα μπορούσε να διακρίνει τον αριθμό κυκλοφορίας ενός οχήματος στο Σαν Φρανσίσκο, πάνω από 600 χιλιόμετρα μακριά.

Στην καρδιά του WorldView 3 βρίσκεται ένα τηλεσκόπιο με πρωτεύον κάτοπτρο διαμέτρου 1,1 μέτρων, το οποίο οδηγεί το φως σε αισθητήρες που καταγράφουν 29 μπάντες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Ο δορυφόρος μπορεί να σαρώνει έκταση 650.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων την ημέρα (έκταση πενταπλάσια της Ελλάδας) και μεταδίδει τα δεδομένα στο έδαφος στην εντυπωσιακή ταχύτητα των 1,2 gigabit/sec.

Εκτός από τη Google και τη Microsoft, η Digital Globe προσφέρει εικόνες για υπηρεσίες χωροταξίας και πολεοδομίας, δασοπονίας και εξόρυξης, μεταξύ άλλων.

Οι ανταγωνιστές της Digital Globe στην αγορά δορυφορικών εικόνων, όπως η ευρωπαϊκή Airbus Defence and Space, περιορίζονται σήμερα σε αναλύσεις 50 έως 70 εκατοστών.

Οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι πιστεύεται ότι είναι σημαντικά ισχυρότεροι και λέγεται ότι προσφέρουν ανάλυση 15-20 εκατοστών.
Newsroom ΔΟΛ

Οι πιο καυτές ημέρες του καλοκαιριού! - Τι πρέπει να προσέχετε τις ημέρες του καύσωνα

Στις παραλίες έτρεξαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, όσοι δεν είχαν την τύχη να είναι σε διακοπές, με τους δρόμους της Αθήνας να είναι εντελώς άδειοι.
Η θάλασσα ήταν ο ιδανικότερος τρόπος για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα, που θα συνεχιστεί και αύριο, Σάββατο. Σταδιακή αλλαγή του σκηνικού του καιρού περιμένουμε από την Κυριακή, όταν η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα βρίσκονται σε ενίσχυση φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ.
 Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να διαχειριστούν τα ενδεχόμενα περιστατικά λόγω του καύσωνα.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας συστήνει στις ευπαθείς ομάδες, ιδίως παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς, να είναι πολύ προσεκτικοί στην έκθεσή τους στον ήλιο μέχρι και την Κυριακή.

Οδηγίες για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων αδιαθεσίας κατά τον καύσωνα έδωσε το υπουργείο Υγείας και είναι οι εξής:
- Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως.
- Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών.
- Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ.λπ.
- Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.
- Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως:
1. Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.
2. Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.
3. Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
- Συχνά ντους.
- Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά.

Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:
- Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
- Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.ά.
- Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων).

Συστήνεται κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

Μια "ανάσα" από τα μυστικά του τύμβου στην Αμφίπολη - Όσα δεν ξέρετε για τον αρχιτέκτονα του αρχαίου τάφου

Μια `ανάσα` από τα μυστικά του τύμβου στην Αμφίπολη - Όσα δεν ξέρετε για τον αρχιτέκτονα του αρχαίου τάφου - Τι έδειξαν οι μικροκάμερες
 Η μεγαλοπρέπεια του αρχαίου τάφου που ανακαλύφθηκε από την σκαπάνη της επικεφαλής αρχαιολόγου, Κατερίνας Περιστέρη, φανερώνεται και μόνο από  τον μνημειώδη ταφικό περίβολο, οι φωτογραφίες του οποίου δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες.
 Με περίμετρο 497 μέτρα και ύψος που ξεπερνά τα 3,5 κάνει τον καθένα να πιστεύει πως κάποια πολύ σημαντική προσωπικότητα της αρχαιότητας βρίσκεται θαμμένη στα άδυτα του τύμβου που βρίσκεται μέσα του.

Ποιός όμως είναι ο δημιουργός, ο αρχιτέκτονας αυτού του επιβλητικού αρχαίου τάφου; Σύμφωνα με αρκετούς αρχαιολόγους, ο "πατέρας" αυτού του εξαιρετικού δημιουργήματος είναι ο Δεινοκράτης, ο οποίος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά "κεφάλαια" όλων των εποχών.
Αρχικά οι απόψεις σχετικά με τον τόπο γέννησης του Δεινοκράτη διίστανται, με τις επικρατέστερες εκδοχές να είναι αυτή της Μακεδονίας ή της Ρόδου, ενώ στα αρχαία κείμενα αναφέρεται και με άλλα ονόματα, όπως Στασικράτης, Στησικράτης, Χειροκράτης, Δεινοχάρης, Δεινοκράτης κ.α.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Ασημένιο μετάλλιο για την Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ

Ασημένιο μετάλλιο για την Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώΣε μία φοβερή μάχη στον τελικό του άλματος επί κοντώ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε το πρώτο μετάλλιο της διοργάνωσης στην Ελλάδα, κατακτώντας το ασημένιο με 4.60μ. Μάλιστα έφτασε μία ανάσα από το χρυσό, καθώς η Ρωσίδα Σοντόροβα στην τελευταία της προσπάθεια στα 4.65 τα πέρασε και κατάκτησε την κορυφή. «Εκστασιασμένη» δήλωσε μετά την απονομή...


Σούπερ Τσάκωνας πέρασε στον τελικό των 200μ., εκτός Δουβαλίδης και ΜπελιμπασάκηΟ Λυκούργος Τσάκωνας προκρίθηκε στον τελικό των 200μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στην Ζυρίχη. Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε 3ος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με επίδοση 20.40 και θα είναι παρών στον τελικό με τον οποίον ολοκληρώνεται η αυριανή ημέρα των αγώνων, αργά το βράδυ (22:50). Εκτός του τελικού των 110μ. με εμπόδια ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στην Ζυρίχη, έμεινε ο Κώστας Δουβαλίδης με χρόνο 13.56.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο σε Πελοπόννησο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο σε Πελοπόννησο και νησιά

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε νησιά και περιοχές της Πελοποννήσου εξέδωσε για το Σάββατο 16 Αυγούστου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κίνδυνος θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) στις περιοχές:

  • Περιφερειακές Ενότητες Ιονίων Νήσων -Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα
  • Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
  • Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
  • Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας
  • Νήσος Κύθηρα
Η καύση των αγρών απαγορεύεται στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν ενέργειες όπως η χρήση ψησταριών και συσκευών που προκαλούν σπινθήρες.

Απαγορεύεται φυσική η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική στον αριθμό κλήσης 199.
Newsroom ΔΟΛ

Θα... βράσουμε και το Σαββατοκύριακο! Η πρόγνωση του καιρού

Θα... βράσουμε και το Σαββατοκύριακο! Η πρόγνωση του καιρού
 Σταδιακή αλλαγή του σκηνικού του καιρού περιμένουμε από την Κυριακή, όταν η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα βρίσκονται σε ενίσχυση φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα βρίσκονται σε ενίσχυση καθώς τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, όπου και σταδιακά απλό το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια φτάνοντας τους 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα φτάνοντας κατά τόπους ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα και μικρής διάρκειας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός αναμένεται αρχικά αίθριος ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις καθώς τοπικά στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Η πρώτη "ματιά" μέσα στον αρχαίο τάφο - Τι έκανε ο Σαμαράς στην Αμφίπολη το 2009; Τα μυστικά που κρύβει ο μεγαλοπρεπής τύμβος

Η πρώτη `ματιά` μέσα στον αρχαίο τάφο - Τι έκανε ο Σαμαράς στην Αμφίπολη το 2009; Τα μυστικά που κρύβει ο μεγαλοπρεπής τύμβος
 Ένας μεγαλοπρεπής, μνημειώδης αρχαίος τάφος που ανακαλύφθηκε στην Αμφίπολη, μετέτρεψε την μικρή αυτή πόλη των Σερρών σε επίκεντρο του ενδιαφέροντος, που μάλιστα ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, εν μία νυκτί.
 Ενδιαφέρον τόσο από την επιστημονική κι αρχαιολογική κοινότητα, όσο κι από πλήθος κόσμου που ιντριγκάρονται από την πιθανότητα και μόνο να είναι αυτό το σημείο στο οποίο έχει ταφεί ο εμβληματικός στρατηγός που κάποτε κατέκτησε τον κόσμο, ο Μέγας Αλέξανδρος.

Μπορεί αυτό το ενδιαφέρον να έχει ανακύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα για την πλειονότητα των Ελλήνων, ωστόσο υπάρχει ένας ο οποίος δεν... ανακάλυψε προχθές την Αμφίπολη. Ο λόγος για τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως αναφέρει σε σημερινό του σημοσίευμα το Βήμα της Κυριακής, "παρακολουθεί από το 2009 την Αμφίπολη".

Στο πένθος η Λευκάδα ανήμερα της Παναγίας από τον τραγικό χαμό τριών ανθρώπων στο αποστακτήριο - Όλο το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας

Το σημείο της τραγωδίας - Μέσα στο αποστακτήριο
 Μία ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Καρυά Λευκάδας, σκορπώντας τη θλίψη σε όλους τους κατοίκους του χωριού. Το κτίριο το οποίο χρησιμοποιούνταν ως αποστακτήριο τσίπουρου και βρίσκεται στα ορεινά του χωριού, κοντά στο νεκροταφείο, έγινε παγίδα θανάτου για τρεις άνδρες.
Υπόθεση κλασμάτων του δευτερολέπτου το κακό - Φωτό - aromalefkadas.gr
Δεν το χωρά ανθρώπινος νους πως χάθηκαν τρεις ανθρώπινες ζωές χωρίς πραγματικά κανένα λόγο και αιτία. Συγκλονισμένοι οι συγχωριανοί των τριών ανδρών που άφησαν την τελευταία τους πνοή, προκαλώντας συγκίνηση με την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν για να σώσουν ο ένας τον άλλον.
 Μία υπερπροσπάθεια η οποία τους στοίχισε τη ζωή και μάλιστα με έναν επώδυνο τρόπο, αφού λιποθύμησαν από τα δηλητιριώδη αέρια  που αναδύονταν στο χώρο, ο οποίος έμελλε να γίνει θανατηφόρος θάλαμος αερίων.

Αυτά είναι τα πιο μεγάλα θαύματα της Παναγίας στην ιστορία του Ελληνισμού


Εκτός από τα θαύματα που έχουν καταγραφεί κατά καιρούς σχετικά με μεμονωμένα πρόσωπα, υπάρχουν και ορισμένα που η Ιστορία έχει καταγράψει επιβεβαιώνοντας την «ειδική» σχέση που έχει ο Ελληνισμός με την Παναγία.

Από την Πόλη και την Τήνο μέχρι τον Ορχομενό. Αυτές είναι κάποιες από τις σημαντικότερες θείες παρεμβάσεις της Θεοτόκου στον του της Ιστορίας.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το «Πάσχα του καλοκαιριού» στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας της Τήνου


Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν και φέτος το νησί της Παναγιάς, προκειμένου να προσκυνήσουν τη χάρη της.

Ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και των τοπικών αρχών.

Παπούλιας: Η αρχή του τέλους των δεινών μας

Karolos-Papoulias

Το δικό του μήνυμα για την υπέρβαση της κρίσης, και το τέλος των δεινών που αντιμετωπίζει τα τελευταία 4 χρόνια η ελληνική κοινωνία, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Ο πρώτος πολίτης της χώρας βρέθηκε στη Λευκάδα, και στη δήλωση που έκανε ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Ελπίζω ότι η σημερινή μέρα θα είναι η αρχή του τέλους των δεινών του ελληνικού λαού.
Γιορτάζουμε μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, και εύχομαι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες χρόνια πολλά και καλά”.

Μεσογαίας Νικόλαος: Η Παναγία δεν είπε, δεν έκανε, δεν έδειξε. Ήταν…

Mitropolitis-Mesogaias-Nikolaos-Stavros

Με αφορμή τη σημερινή μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος έστειλε το δικό του μήνυμα.
“Τὸ πέρασμα τῆς Παναγίας ἀπ᾿ αὐτὸν τὸν κόσμο ἦταν ἕνα πέρασμα σιωπῆς, σεμνότητας, ταπεινοφροσύνης καὶ ἡσυχίας• τόσο ἁπαλό, τόσο ταπεινό, τόσο λιτό. Σὰν νὰ ἔχει μείνει ἐντελῶς ἀμόλυντη ἀπὸ τὴν παχύτητα τῆς ὕλης αὐτοῦ τοῦ κόσμου. Ἂν ἀνοίξουμε τὰ Εὐαγγέλια, ποὺ τόσα μᾶς λένε γιὰ τὰ θαύματα, ποὺ τόσα πλούσια πράγματα καὶ περιγραφὲς ἔχουν γιὰ τὶς παραβολές, ποὺ τόσα ἀναφέρουν γιὰ τὴ ζωὴ τοῦ Χριστοῦ καὶ τὴ ζωὴ τῆς Παναγίας, δὲν θὰ βροῦμε σχεδὸν τίποτε ἀπὸ λόγια τῆς Παναγίας.
Δὲν εἶπε, δὲν ἔκανε, δὲν ἔδειξε. Ἦταν. Καὶ αὐτὸ κυρίως τὸ ὁποῖο εἶναι ἡ Παναγία δὲν εἶναι αὐτὸ ποὺ ἦταν μέσα στὴν ἱστορία, στὸ ἱστορικό της πέρασμα ἀπὸ αὐτὸν τὸν κόσμο, ἀλλὰ αὐτὸ ποὺ τώρα εἶναι στὴ βασιλεία τοῦ Θεοῦ. Ὅσο σιωπηλὴ ἦταν στὴν ἐπίγεια ζωή της, τόσο πλούσια στὸν λόγο εἶναι ἡ Παναγία μας αὐτὴ τὴν στιγμὴ ἐνώπιον τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ. Αὐτὸ μποροῦμε καὶ ἐμεῖς κατὰ χάριν, πνευματικά, νὰ ἀποκτήσουμε.
Ὅσο λιγότερο ἀκουμποῦμε σὲ αὐτὸν τὸν κόσμο -δὲν ἐννοῶ μόνο τὴν ἁμαρτία, ἐννοῶ ἀκόμη καὶ τὰ φυσικὰ πράγματα- τόσο πιὸ πολὺ ἐφοδιάζεται ἡ ψυχή μας μὲ προϋποθέσεις πνευματικῆς καταστάσεως. Ἔφθασε ἡ Παναγία, ὅπως λέει τὸ τροπάριό της, νὰ πεθάνει, ἀλλὰ στὴν οὐσία μὲ τὸν θάνατό της νὰ ζεῖ. Αὐτὸς ἀκριβῶς εἶναι καὶ ὁ δικός μας προορισμός. Μαζί μὲ τὴν Παναγία, φεύγοντας ἀπὸ αὐτὸν τὸν κόσμο, ἂν λίγο τὸν ἔχουμε ἀκουμπήσει μόνο, πολὺ θὰ ζήσουμε κατὰ πνεῦμα καὶ στὸν χῶρο τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ καὶ τῆς χάριτός Του.
Ζῶντας λοιπὸν καρδιακὰ καὶ μυστικά, ἐσωτερικὰ τὴν πνευματικὴ ζωή, παίρνουμε τὴν αἴσθηση καὶ τῆς Παναγίας, παίρνουμε καὶ τὴν ἀπάντηση, ὅση μᾶς χρειάζεται στὰ προβλήματά μας, παίρνουμε τὴ μυστικὴ καὶ ἐσωτερικὴ ἀνάπαυση στὴν καρδιά μας καὶ τὴν ἐμπειρία τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ ἀπὸ αὐτὴν τὴν ζωή”.

Ο Πανούσης διάδοχος του Κουβέλη στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ

Giannis-Panousis

Ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης είναι σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Φώτη Κουβέλη στην ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, από τη στιγμή που οι σχετικές διαδικασίες θα δρομολογηθούν μέσα σε συναινετικό πλαίσιο.
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ χαίρει σημαντικής εκτίμησης στον χώρο της Κεντροαριστεράς, έχει αυτόνομο και αυτάρκη πολιτικό λόγο, ενώ η πολυετής επιστημονική διαδρομή του στον ακαδημαϊκό χώρο, τον έχει καταστεί αποδεκτό και έμπλεο κύρους.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της “Real News”, ο Γιάννης Πανούσης θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, όχι όμως απέναντι στον Φώτη Κουβέλη, παρά μονάχα στην περίπτωση που ο τελευταίος κάνει το αναμενόμενο βήμα για να αποχωρήσει, προκειμένου να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Το ρεπορτάζ της “Real News” σημειώνει ακόμη ότι φιλοδοξίες για την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς και τη διαδοχή του Φώτη Κουβέλη έχει και η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη.

Μιχαλέλης: Το μόνο που παραμένει στη θέση του είναι… το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία


Dimitris-Mihalelis-2Την άποψή του για την προδιάθεση… κυβερνησιμότητας του ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως πολιτικών συγκυριών αλλά και εταίρων, καταγράφει ο Διευθυντής Σύνταξης της “Real News” Δημήτρης Μιχαλέλης, με σημερινό άρθρο του.
Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μιχαλέλης σημειώνει με νόημα τα εξής:
“Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να αναζητά περισσότερο τρόπους για να παραμείνει στην όποια κυβέρνηση, όποιο πολιτικό πρόσημο κι αν έχει. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει τέσσερις πρωθυπουργοί, και το μοναδικό που παραμένει στη θέση του είναι… το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία”

ysterografa.gr

Με πόνους στη μέση ο Αντώνης Σαμαράς

Antonis-Samaras-poukamiso

Από πόνους στη μέση ταλαιπωρείται ο Αντώνης Σαμαράς, με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός να μην μπορέσει να παρακολουθήσει τη λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το πρωί της Παρασκευής στην Πύλο.
Στην εκκλησία της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας έφτασε λίγα λεπτά πριν από τις 10 μόνο η σύζυγός του, Γεωργία, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο της πόλης, Δημήτρη Καφαντάρη . Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πόνοι στη μέση του Αντώνη Σαμαρά προήλθαν από μια απότομη κίνηση στο κολύμπι.

.


Πού βρίσκονται τον Δεκαπενταύγουστο οι πολιτικοί

greek-Parliament

Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους βρίσκονται σήμερα Δεκαπενταύγουστο οι περισσότεροι πολιτικοί, χωρίς να απουσιάζουν και οι εξαιρέσεις.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας βρίσκεται στη Λευκάδα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην Αίγινα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στη Ζάκυνθο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην Παναγία Σουμελά και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Φθιώτιδα.
Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πώς θα πληρωθούν όσοι εργάζονται τον Δεκαπενταύγουστο;

Όσοι δεν κάνουν διακοπές αυτή την περίοδο και η 15η Αυγούστου τους βρει σε γραφεία και δουλειές, καλό θα είναι να ξέρουν την αναλογία της ημέρας αυτής στο πορτοφόλι τους…
Σε όσους εργαζόμενους αμείβονται με μηνιαίο μισθό, δεν οφείλεται επιπλέον ημερομίσθιο αλλά θα καταβληθεί πλήρης ο μισθός του μηνός Αυγούστου παρότι δεν θα απασχοληθούν την ημέρα αυτή. Στους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν κατά την ημέρα αυτή θα καταβληθεί:
Σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, το ημερομίσθιό τους προσαυξημένο κατά 75%
Σε όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό, θα καταβληθεί μόνο η προσαύξηση του 75% επί του νομίμου 1/25ου του μηνιαίου μισθού τους.
Όσοι εργαζόμενοι στην περίοδο αυτή βρίσκονται σε κανονική άδεια η ημέρα αυτή δεν θα υπολογισθεί ως άδεια και θα πάρουν μια μέρα επιπλέον ημέρα άδειας στο τέλος της αδείας τους.
Στους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και βρίσκονται σε άδεια, οφείλεται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής παρότι βρίσκονται σε άδεια. Στους εργαζόμενους που εργάζονται νόμιμα την περίοδο αυτή και απουσιάζουν αυθαίρετα προ και μετά την 15η Αυγούστου δεν οφείλεται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής. Αν απουσιάσουν προ μόνο ή μετά μόνο οφείλεται το ημερομίσθιο.

Aftodioikisi.gr

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ Κ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΚΙΟΛΗ


Ο ιατρός , Δημοτικός σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αναστάσιος Γκιολής εύχεται:
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

Χρυσή Αυγή - Ευχές για τη σημερινή εορτή της Παναγίας

Η Παναγία ως Θεοτόκος και Υπέρμαχος Στρατηγός στέκεται πάντα στο πλευρό των Ελλήνων και μας καθοδηγεί σε κάθε κρίσιμη για το Έθνος περίσταση, όπως η σημερινή. Χρόνια Πολλά και Καλή Λευτεριά στον Ελληνικό Λαό.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΕΥΧΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ



http://nstatic.tanea.gr/17007497_17_0218129444.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTQlMmYwMSUyZjE0JTJmMTcwMDc0OTdfMTdfMDIxODEyOTQ0NC5qcGcmdz02NjAmaD0zNzYmc3Q9dHJ1ZSZiZz0xNjc3NzIxNSZjcj10cnVlJmF0PTQ%3D 
Προσευχή χωρίς Αλήθειες, χωρίς Μετάνοια μπροστά στη Μεγαλόχαρη είναι Αμαρτία, Ασέβεια.

Ας πούμε αλήθειες σήμερα. Ας γίνουμε ΕΝΑ. Λαός και Άρχοντες!!!
Έτσι μας θέλει η Παναγία μας, η Μάνα μας.

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ξιφίας προκαλεί πανικό στο Αίγιο

ksifias11

ksifias22Ένας απρόσμενος επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του σε απόσταση αναπνοής από τους λουόμενους και μόλις λίγα μέτρα από τη στεριά στην Αλυκή Αιγίου προχθές προκαλώντας αναστάτωση σε όσους κολυμπούσαν και όχι μόνο.
Ένας ξιφίας κολυμπούσε στα ρηχά με τους λουόμενους να φωνάζουν και να βγαίνουν έντρομοι από το νερό.
arouraios.gr

Δόσεις και διορθώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ
Σχέδιο «πυρόσβεσης» για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε 6 έως 8 δόσεις θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.


Παράλληλα, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το υπουργείο Οικονομικών καταστρώνει σχέδιο για μία «λάιτ» εκδοχή του ΕΝΦΙΑ από το 2015 και αναμορφώνει τις αντικειμενικές αξίες.
Πέρα από τις διορθώσεις των εξόφθαλμων λαθών, το σχέδιο εκτόνωσης της κατάστασης προβλέπει δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως τον Φεβρουάριο, ακόμα και έως τον Απρίλιο του 2015.
Παράλληλα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην τροποποίηση της φιλοσοφίας του ΕΝΦΙΑ, ενώ η συσταθείσα Επιτροπή Αξιών Ακινήτων αναμένεται να καταλήξει στο νέο σύστημα καθορισμού έως το Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016 να έχει έτοιμους τους πίνακες τιμών.

arouraios.gr