Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Αμερικανικές εκλογές: Αυτές είναι οι 4 Πολιτείες που «βγάζουν» τον επόμενο Πρόεδρο!

Τα τελικά αποτελέσματα εκκρεμούν στην Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια και τη Νεβάδα. Από όσες πολιτείες έχουν κριθεί, ο Μπάιντεν εξασφαλίζει 264 εκλέκτορες και ο Τραμπ 214 με τον «μαγικό» αριθμό να είναι το 270.

Άρο άρον φεύγουν από την Αθήνα -«πρόλαβαν» το lockdown

Πάτρα: Έριξαν βόμβα μολότοφ στο αυτοκίνητο του βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα

  

Επίθεση αγνώστων με βόμβα μολότοφ στο αυτοκίνητο του Αχαιού βουλευτή της Ν.Δ., Ιάσονα Φωτήλα σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στην Πάτρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Αράτου. πριν ξεκινήσουν δύο πορείες φοιτητών στο κέντρο της πόλης. «Τέτοιες πράξεις φασισμού μας δυναμώνουν. Η δημοκρατία δεν πτοείται», δήλωσε ο Ιάσονας Φωτήλας.

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου το περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό και έριξαν βόμβα μολότοφ. Ευτυχώς ο βουλευτής δεν ήταν μέσα στο όχημα το οποίο έχει υποστεί υλικές ζημιές.

ΠΑΟΚ- Αϊντχόφεν 4-1: «Καταιγίδα» και ανατροπή! . Άλλα αποτελέσματα

 Europa League: Όλα τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής των ομίλων (highlights) 

 Σήμερα (5/11) διεξάγεται η 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη του νίκη στο Europa League με… εκκωφαντικό τρόπο, καθώς συνέτριψε με 4-1 την Αϊντχόφεν στην Τούμπα με μια επική ανατροπή.

Euroleague: «Θρυλική» αντίδραση στην Αγία Πετρούπολη – 75-66 την Ζενίτ ο Ολυμπιακός

Euroleague: Θρυλική αντίδραση - 75-66 την Ζενίτ ο Ολυμπιακός 

Πέρασε νικηφόρα (75-66) από την Αγία Πετρούπολη ο Ολυμπιακός, χάρη σε ένα «μαγικό» δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο κόβοντας το μακρινό σουτ των αντιπάλων είχε επιμέρους σκορ 7-22 απέναντι στη Ζενίτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, μετά από δύο διαδοχικές ήττες και έφτασαν τις 4 νίκες σε 7 αγωνιστικές στη Euroleague.

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο ανά νομό μέχρι σήμερα.

  

Ακόμα 73 νέα  κρούσματα από τον Κορωνοϊό σήμερα στην Πελοπόννησο. , που από την αρχή της πανδημίας έχουν φτάσει τα 1600.

Αύξηση κρουσμάτων  παρατηρούνται στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (19), Μεσσηνίας  (34) και Κορινθίας ( 11). Ακόμα νέα κρούσματα κατεγράφησαν στις Π.Ε. Ηλείας (3), Αρκαδίας (3) , Λακωνίας (2) και Αργολίδα (1).

 

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας             517 (13)

Π.Ε. Μεσσηνίας     331 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας      262 (0) 

Π.Ε. Αργολίδας      257 (0)

Π.Ε. Ηλείας            157 (2) 

Π.Ε. Αρκαδίας         94 (0)

Π.Ε. Λακωνίας         73 (0) 

Κορωνοϊός: «Βράζει» απ΄άκρη σε άκρη η χώρα – Που εντοπίζονται τα 2917 νέα κρούσματα ( 11 κρουσματα στην Κορινθία) - 187 στις ΜΕΘ και 29 νεκροί

  

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 2917 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 49807, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες.

Ο χάρτης της διασποράς

Χρήστος Σταϊκούρας: Μπορούμε να καλύψουμε όσα μέτρα στήριξης χρειαστούν

 Σταϊκούρας: Έως τη Δευτέρα η Β' φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» 

Ανοιχτό άφησε ξανά ο υπουργός Oικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα στήριξης αν η ένταση και η διάρκεια του δεύτερου κύματος του κορονοϊού είναι μεγαλύτερες από ό,τι αναμένεται.

Είπε συγκεκριμένα ότι με βάση και τα δεδομένα του Προϋπολογισμού υπάρχει το βασικό σενάριο που προβλέπει ύφεση 8,2% του ΑΕΠ φέτος και ανάπτυξη 7,5% του ΑΕΠ για το 2021, αλλά και το δυσμενές σενάριο που αλλάζει για το 2021 την πρόβλεψη για ανάπτυξη στο 4,5% του ΑΕΠ.

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργούν σχολεία πανεπιστήμια, φροντιστήρια – Οι όροι της τηλεκπαίδευσης και το SMS για συνοδεία στο σχολείο

 Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργούν σχολεία πανεπιστήμια, φροντιστήρια - Οι όροι της τηλεκπαίδευσης και το SMS για συνοδεία στο σχολείο 

Την προληπτική αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων και Λυκείων της γενικής εκπαίδευσης όλης της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης από τον COVID-19, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα για εγγραφές στα ολοήμερα, προκειμένου να αποκομίσουν οι μαθητές εκπαιδευτικά οφέλη, να υποστηριχθούν έμπρακτα οι οικογένειες και να αποφευχθεί η επαφή με ομάδες αυξημένου κινδύνου, κυρίως παππούδες και γιαγιάδες.

Οι αποφάσεις για τα σχολεία θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, και για τρεις εβδομάδες.

  

Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι υπόκεινται σε περιορισμούς στις μετακινήσεις τους για να καταπολεμηθεί το δεύτερο κύμα της επιδημίας της Covid-19. Νέα ολοήμερα lockdowns ή νυκτερινές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας επιβάλλονται ή συνιστώνται.

Τα μέτρα αυτά είναι συνολικά λιγότερο σκληρά απ’ ό,τι την άνοιξη, κυρίως επειδή τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά.

– Υποχρεωτικά lockdowns –

Κορωνοϊός: Άλλοι έξι νεκροί τις τελευταίες ώρες – Στα 697 τα συνολικά θύματα

 

Μακραίνει η μακάβρια λίστα με τα θύματα από τον κορωνοϊό καθώς τις τελευταίες ώρες είχαμε άλλους έξι θανάτους στη χώρα μας και συνολικά φτάσαμε στους 697.

Συγκεκριμένα έχασαν την ζωή τους:

Παρέμβαση του Περ. Συμβ. Λαϊκής Συσπείρωσης Κελλάρη Γιάννη στο ΠΕ.ΣΥ. 4-11-2020 σχετικά με την πορεία του κορονοιού και την διαχείριση της Πανδημίας

https://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDIwLTAzLTA1LzI1NzQwLzYyMzUxMDA5LmpwZw%3D%3D&t=637190337920000000&w=300&h=204

Τρίπολη 4-11-2020

Συζητάμε σήμερα σε συνθήκες έντονης αναζωπύρωσης ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας που απειλεί την υγεία του λαού. Παρά τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της πανδημίας, η κυβέρνηση όχι μόνο εξακολουθεί να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας, με προτεραιότητα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία και τις

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΛΟΓΩ COVID-19

 

Α Ν Α Σ Τ Ο Λ Η    Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ω Ν 

Ε.Π.Σ.   ΛΟΓΩ COVID-19

Μετά από σχετική ενημέρωση – έγγραφο της Ιατρικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. σας ενημερώνουμε ότι  αναστέλλονται όλα τα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ( Επίσημοι  και Φιλικοί αγώνες) μέχρι νεωτέρας.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι στα τοπικά πρωταθλήματα (ΕΠΣ) των νομών που ανήκουν στο Επίπεδο - Α Επιτήρησης (κίτρινο) επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επίδομα 800 ευρώ και έκτακτη ενίσχυση στους ανέργους: Πότε θα πληρωθεί, ποιοι το δικαιούνται και τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

  

Στα 800 ευρώ, από 534, αυξάνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όσους εργαζόμενους μπουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον μήνα Νοέμβριο ενώ θα δοθεί και εφάπαξ ποσό ύψους 400 ευρώ στους  μακροχρόνια ανέργους.

Οι δηλώσεις των αναστολών Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Δεκεμβρίου, ενώ εντός Δεκεμβρίου -πιθανότατα προς τις γιορτές- αναμένεται να πληρωθούν και τα δικαιούμενα ποσά των ειδικών αποζημιώσεων Νοεμβρίου στους δικαιούχους.

Συναγερμός στην Πελοπόννησο : Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Τρίπολη

 

Συνελήφθη χθες στην Τρίπολη 27χρονος υπήκοος Τατζικιστάν σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης (ερυθρά αγγελία), που είχε εκδοθεί από τη χώρα του με την κατηγορία ότι ήταν μέλος του ISIS.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές ο 27χρονος πατέρας τεσσάρων

Κορωνοϊός και Lockdown: Ολη η Ελλάδα έγινε γκρι – Τι θα είναι κλειστό από το Σάββατο – Πώς θα μετακινείστε

  

Από το πρωί του Σαββάτου στις 06:00 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου όλη η χώρα τίθεται σε lockdown.

Έτσι, λοιπόν, όλη η Ελλάδα εμφανίζεται με χρώμα γκρι στον ανανεωμένο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας που δημοσιεύθηκε στη ιστοσελίδα covid19.gov.gr.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα, η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας καθώς και τα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί, θέτει σε εφαρμογή κατά την δεύτερη φάση της πανδημίας στοχευμένα τοπικά μέτρα για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Σύμφωνα με τα  εξατομικευμένα μέτρα που έχει ορίσει η κυβέρνηση, στις περιοχές που είναι γκρι ισχύουν τα εξής:

Εκλογες ΗΠΑ: «Βλέπει» τη νίκη ο Μπάιντεν , με το ένα πόδι στον Λευκό Οίκο. Συνεχίζεται η καταμέτρηση - θρίλερ

Live - Εκλογες ΗΠΑ: «Βλέπει» τη νίκη ο Μπάιντεν ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση - θρίλερ 


Όλα και πιο κοντά στον απόλυτο στόχο των 270 εκλεκτόρων βρίσκεται ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, καθώς η αναμέτρηση – θρίλερ για τον Λευκό Οίκο στις ΗΠΑ συνεχίζεται.

 Ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, έχει στην φαρέτρα του δύο πολύτιμες νίκες σε πολιτείες-κλειδιά επί του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος από την πλευρά του έχει αρχίσει δικαστικό ανταρτοπόλεμο. Αυτό που παίζεται τώρα είναι τι θα γίνει σε Αριζόνα και Τζόρτζια όπου η διαφορά ανάμεσα στους δυο μειώνεται.