Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΟΚ- Αϊντχόφεν 4-1: «Καταιγίδα» και ανατροπή! . Άλλα αποτελέσματα

 Europa League: Όλα τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής των ομίλων (highlights) 

 Σήμερα (5/11) διεξάγεται η 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη του νίκη στο Europa League με… εκκωφαντικό τρόπο, καθώς συνέτριψε με 4-1 την Αϊντχόφεν στην Τούμπα με μια επική ανατροπή.

Οι Θεσσαλονικείς από το 20’ έχαναν με 0-1 από τους Ολλανδούς και δεν έδειχναν ικανοί στο α’ μέρος να αλλάξουν την κατάσταση. Όμως επέστρεψαν από τα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο και… έτρωγαν σίδερα! Για είκοσι λεπτά πίεσαν την Αϊντχόφεν και έφτασαν στη νίκη με τους Τζόλη, Ελ Καντουρί και Άντριγια Ζίβκοβιτς έκαναν την ανατροπή και δεν άφησαν περιθώρια στους φιλοξενουμένους.

 Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ματς προσπαθώντας να πιέσουν ψηλά και να υποχρεώσουν η μια την άλλη σε λάθος. Δεν υπήρχε ρυθμός, λόγω των πολλών λαθών με τους Ολλανδούς ωστόσο να προηγούνται στο 20’ με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ζάχαβι.  Από το σημείο εκείνο ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βγάλει φάσεις και να απειλήσει την εστία της Αϊντχόφεν, αλλά δεν μπορούσε καν να φτάσει έξω από τη μεγάλη περιοχή. Υστερούσε στη δημιουργία, στην έμπνευση και στο συγχρονισμό του παιχνιδιού του με συνέπεια να μην μπορεί να είναι απειλητικός.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη πλευρά έχοντας στα χέρια τους το προβάδισμα διαχειρίζονταν το ματς με λιγότερη πίεση και πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1.

Στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς για είκοσι λεπτά… σφυροκοπούσαν την Αϊντχόφεν και έκαναν την ανατροπή.

Με τον Τζόλη να βγαίνει από τα αριστερά προκαλώντας ρήγματα στην άμυνα των Ολλανδών, τον Ζίβκοβιτς να «ανακατεύει» τους αμυντικούς και την ασφυκτική πίεση στο κέντρο ο ΠΑΟΚ σημείωσε τέσσερα γκολ.

Στο 47’ ισοφάρισε με τον Σβαμπ, στο 55’ με τον Ζίβκοβιτς έκανε το 2-1, στο 58’ ο Τζόλης το 3-1 και ο Ζίβκοβιτς το 4-1 στο 66’ με τους Ολλανδούς ανήμπορους να αντιδράσουν.

Ο ρυθμός έπεσε με τον Γκαρσία να ξεκουράζει τους παίκτες του ξεκινώντας τις αλλαγές, ενώ το ίδιο έκανε και ο Σμιτ μια και η ομάδα του δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει.

Έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 4-1 παίρνοντας την πρώτη του, αλλά πολύ σημαντική νίκη στο Europa League.

 ΠΑΟΚ(Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς- Γιαννούλης (71' Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο- Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (80’ Τσιγγάρας), Σβαμπ- Μπίσεσβαρ ( 46 Τζόλης), Τσόλακ (46’ Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς (84’ Μουργκ)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρότζερ Σμιτ ): Μβογκό -Τέτζε, Σανγκαρέ (83’ Λεντέσμα), Μποσκαλί, Μαξ- Τόμας (58’ Μαντουέκε), Ροσάριο (46’ Φάιν), Γκέτσε (83’ Σαϊμπαρί )- Ιχάταρεν, Μάλεν, Ζάχαβι.

 

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Γρανάδα δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα στην Κύπρο απέναντι στην Ομόνοια, που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 41΄ της οποίας επιβλήθηκε με 2-0 και παραμένει επικεφαλής στον 5ο όμιλο, με τον ΠΑΟΚ πλέον να ακολουθεί μετά τη θριαμβευτική νίκη επί της Αϊντχόφεν με 4-1. Η Γρανάδα πέτυχε ένα γρήγορο γκολ με σουτ του Ερέρα στο 4’, που ξεγέλασε τον Φαμπιάνο, και έκανε εύκολο το έργο της στην Κύπρο. Κάθε ελπίδα αντίδρασης χάθηκε για την κυπριακή ομάδα όταν ο Ντούρις αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (για ένα πάτημα σε αντίπαλο στον χώρο του κέντρου) και αποβλήθηκε στο 41΄.  Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 63’, με τον Σουάρες που εκμεταλλεύτηκε την κόντρα με τον Φαμπιάνο (0-2).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέζιακς, Γκόμες, Γκόμεθ (46’Παπουλής), Τζιωνής (Τιάγκο 70′), Μποτεάκ (46’Σέχου), Παπουλής (46’Ασάντε), Ντούρις

Γρανάδα: Σίλβα, Νέβα, Ντουάρτε, Xερμάν, Μαρτίνεθ, Μοντόρο (46’Μίγια), Γκοναλόνς, Ματσίς, Ερέρα, Κένεντι (75’Σόρο), Σουάρες (75’Μολίνα).

Σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της βραδιάς, η Ρέιντζερς κρατούσε ως το 90' το 3-2 στο «Ντα Λουζ» απέναντι στην Μπενφίκα, που είχε προηγηθεί, αλλά η αποβολή του Οταμέντι μόλις στο 19ο λεπτό με απευθείας κόκκινη την είχε φέρει πίσω με 1-3. Στα τελευταία 13 λεπτά όμως οι «αετοί» έκαναν την επίθεσή τους και κατάφεραν έναν μικρό άθλο, ισοφαρίζοντας 3-3.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος ήταν βασικός στην Άλκμααρ (αντικαταστάθηκε προς το τέλος), με την ομάδα του να ηττάται δύσκολα στην Ισπανία από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ ο Ταξιάρχης Φούντας ήταν εκτός αποστολής στην Αούστρια Βιέννης, που είχε δυσκολίες αλλά με δύο γκολ στο τέλος νίκησε την Ντάνταλκ.

Ο Κώστας Μανωλάς ήταν στον πάγκο στη δύσκολη νίκη της Νάπολι επί της Ριέκα στην Κροατία (2-1), ενώ η Ρόμα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Κλουζ, την οποία συνέτριψε με 5-0 στο «Ολίμπικο».

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

1ος όμιλος

Ρόμα - Κλουζ 5-0

(2΄ Μχιταριάν, 23΄ Ιμπάνιεθ, 34΄και 83΄ Μαγιοράλ, 89΄ Πέδρο)

 

Γιουνγκ Μπόις - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 22:00

2ος όμιλος

Ραπίντ Βιέννης - Ντάνταλκ 4-2

(22΄ Λιούμπιτσιτς, 79΄ Αράς, 87΄ Χόφμαν, 90΄ Ντεμίρ - 7΄ Χόμπαν, 82΄ Μακ Μίλαν)

Άρσεναλ - Μόλντε 22:00

 

3ος όμιλος

Χάποελ Μπερ Σεβά - Λεβερκούζεν 2-4

(12΄και 25΄ Ακολάτσε - 5΄και 75΄ Μπέιλι, 39΄ αυτ. Ντάντια, 88΄ Βιρτς)

Σλάβια Πράγας - Νις 3-2

(16΄και 71΄ Κούτστα, 43΄ Σιμά - 33΄ Γκουιρί, 90΄ Ντογέ)

4ος όμιλος

Λεζ Πόζναν - Σταντάρ Λιέγης 3-1

(14΄ Σκόρας, 22΄και 48΄ Ίσακ - 29΄ Λεστιέν)

Μπενφίκα - Ρέιντζερς 3-3

(2΄ αυτ. Γκόλντσον, 77΄ Ράφα Σίλβα, 90΄ Νούνιες - 24΄ αυτ. Γκονσάλβες, 25΄ Γκλεν Καμαρά, 51΄ Μορέλος)

5ος όμιλος

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν 4-1

(47΄ Σβαμπ, 56΄και 67΄ Ζίβκοβιτς, 58΄ Τζόλης - 20΄ πέν. Ζάχαβι)

Ομόνοια - Γρανάδα 0-2

(4΄ Ερέρα, 63΄ Σουάρεθ)