Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Στο Παρίσι το «τελευταίο αντίο» - Πολιτική κηδεία και αποτέφρωση, ποιοι ήταν εκεί

 Βαγγέλης Παπαθανασίου: Στο Παρίσι το «τελευταίο αντίο» - Πολιτική κηδεία και αποτέφρωση, ποιοι ήταν εκεί  

Το απόγευμα της Παρασκευής (3/6) πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η πολιτική κηδεία και στη συνέχεια η αποτέφρωση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Την είδηση έκανε γνωστή το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια του συνθέτη:

«Σήμερα, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.30 έγινε στο κοιμητήριο Père Lachaise

Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του Σήφη Βαλυράκη.

Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του  

Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη.

Τα δύο αδέλφια απολογούνταν από τις 11 το πρωί στον ανακριτική Χαλκίδας, ο οποίος τους έκρινε προφυλακιστέους.

Ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της 24ης

Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο, Η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο να γυρίσει πίσω – Ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος

 Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο 


«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών. Κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ τόνισε πως «ο αληθινός πατριωτισμός δεν μετριέται με στολές και φανταχτερά συνθήματα, μετριέται με συμμαχίες και τις έχουμε».

Ξαναβρισκόμαστε στο συνέδριο της νεολαίας μας ύστερα από τους αλλεπάλληλους περιορισμούς της πανδημίας, περισσότεροι από ποτέ έτοιμοι να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με τη νεολαία, ανιχνεύοντας τα ζητήματα της εποχής, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

Στο έργο της διώρυγας της Κορίνθου ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς

  

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, στη διώρυγα της Κορίνθου.

Μετά το πέρας της αυτοψίας, ο Υφυπουργός, είπε: “Μετά από αίτημα του αναδόχου, να συνδράμω στην επίλυση ενός τεχνικού ζητήματος, πραγματοποίησα σήμερα αυτοψία στη Διώρυγα της Κορίνθου και με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα, ότι οι εργασίες αποκατάστασης, εξελίσσονται βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί.

Στα μέσα Ιουλίου η Διώρυγα της Κορίνθου, θα ανοίξει και θα λειτουργεί κανονικά, έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου. Την επόμενη χρονιά, βάσει και της σχετικής σύμβασης, η Διώρυγα θα ανοίξει για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και το μεθεπόμενο καλοκαίρι, η Διώρυγα θα ανοίξει για να μην ξανακλείσει”.


Όλα έτοιμα για τους αγώνες “Νέμεα 2022” - ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΛΛΕΡ

 

 Απ’ τις 24 έως τις 26 Ιουνίου 2022 πρόκειται να γίνουν τα “Νέμεα 2022″. Πρόκειται για την διαδικασία της αναπαράστασης των πασίγνωστων Νέμεων Αγώνων, στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στον αείμνηστο Αμερικανό, αρχαιολόγο, Στίβεν Μίλλερ, που αφιέρωσε όλη τη ζωή του, στην ανάδειξη και στον εμπλουτισμό του εκεί αρχαιολογικού χώρου.

Ήταν ο άνθρωπος που δέθηκε με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τον υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Τίτλος των αγώνων “στα βήματα του Μίλλερ”.

Διοργανωτής είναι ο σύλλογος για την αναβίωση των αγώνων και οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού, ενώ συνδιοργανωτής είναι ο δήμος Νεμέας.