Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Παναγιά μου!... «Την πάσαν ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι. Μητέρα Του Θεού φύλαξόν μας υπό την σκέπη Σου...»

  

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU7Tihui8WfLpWPOa0937ifNP8Sz_Kna8ZtGhsZ1cLCjDxa2Vwm3D-GUqD8eLryQ6SExrVhpoZ65v2nU2gi_l0c3DStigHR1pdGMALTU8vW8GWeZL_vK-p7WsRrHtUFqBYz0B5lalsBnk1/s320/fonilogo.jpg

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ φ. 1707

Το όνομά Της στα χείλη όλων, η εικόνα Της παντού γύρω μας και οι καρδιές μας αγριεμένες από την σκληρή καθημερινότητα, αναζητούν την γλύκα και την στοργή Της. «Διάσωσον από κινδύνων τους δούλους σου Θεοτόκε, ότι πάντες μετά Θεόν εις σε καταφεύγομεν, ως άρρηκτον τείχος και προστασίαν». Μάνα, Γλυκομάνα, παρηγοριά και δύναμη. Στρατηγός των επίγειων δυνάμεων και Προστάτιδα όλων.

Αυξήσεις σε συντάξεις

 

 

Αυξήσεις και αναδρομικά σε όλες τις προσωρινές συντάξεις που έχουν εκδοθεί από τις 13.5.2016 και μετά σχεδιάζεται να καταβληθούν εντός του έτους. Οι αυξήσεις θα είναι έως 285 ευρώ τον μήνα στις προσωρινές συν αναδρομικά από 1.150 ευρώ έως 6.910 ευρώ για χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους που κατέθεσαν αίτηση από 13.5.2016 και δεν έχει εκδοθεί η οριστική τους σύνταξη.

 Σημειώνεται πως με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση η προσωρινή σύνταξη στα ταμεία μισθωτών αυξάνεται στο 80% του μέσου μισθού του τελευταίου έτους, αντί

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στην προκήρυξη 5Κ/2020


Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την προκήρυξη /2020 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα έξι (36) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης:

Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ – 284 κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Ο επιδημιολογικός χάρτης

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Στο κόκκινο συνεχίζουν να παραμένουν Αττική και Θεσσαλονίκη καθώς τα κρούσματα είναι πάρα πολλά ενώ και ο συνολικός αριθμός δεν λέει να πέσει κάτω από τα 200 ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν

284 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.  Από τα 265 εγχώρια κρούσματα, τα 34 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 30 με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

Φωτιά στη Μάνη: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus

  

Σε εξέλιξη, δε διάσπαρτες εστίες, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, παραμένει η πυρκαγιά που καίει από χθες στην σε δασική έκταση στη Λαγκάδα, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, η οποία πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με 175 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα, επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες, αλλά και τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται. Από αέρος συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης 8 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Κορονοϊός: Άλλοι δύο νεκροί στη χώρα μας – 242 συνολικά

 

Διχοτομηση του Πελοποννησιακού ποδοσφαίρου στη Γ΄ Εθνική - Ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου στον 7ο Όμιλο μαζί με ομάδες από Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και Αττική.

 

 Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ έχει συντάξει ένα προσχέδιο 10 ομίλων για την Γ΄ Εθνική και θα τεθεί προς ψήφιση στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Όπως και σε προηγούμενες  η αρμόδια επιτροπή ήθελε οι ποδοσφαιρικές ομάδες των 7 ΕΠΣ της Πελοποννήσου, να βρίσκονται διασκορπισμένες σε δύο ή τρεις ομίλους, έτσι και  φέτος σχεδιάζουν την διχοτόμηση του.

Έτσι οι 18 θα διασκορπιστούν σε δύο ομίλους και θα αποτελέσουν τον 7ο και τον 9ο όμιλο της Γ΄Εθνικής κατηγορίας  ως ακολούθως :

Οι ομάδες   Ατρόμητος Χιλιομοδίου ( ΕΠΣ Κορινθίας), Ναύπλιο 2017, ΑΕ Ερμιονίδας, Κορωνίδα Κοιλάδας, Φοίνικας Επιδαύρου (ΕΠΣ Αργολίδας), Παναρκαδικός, Ερμής Μελιγούς ( ΕΠΣ Αρκαδίας), ΠΣ Σπάρτη, Πανγυθεατικός, Άρης Σκάλας (ΕΠΣ Λακωνίας), μαζί με άλλες 3 ομάδες εκ των Φωστήρα, ΑΕ Κηφισιάς, Άγιου Ιερόθεου, Χαραυγιακού, ΠΑΟ Ρουφ, ΓΣ Ηλιούπολης της ΕΠΣ Αθηνών θα αποτελέσουν τον 7ο όμιλο της Γ΄Εθνικής κατηγορίας ενώ τον 9ο όμιλο θα απαρτίσουν οι ομάδες ΑΟ Διαβολιτσίου, Πάμισος Μεσσήνης ( ΕΠΣ Μεσσηνίας), Θύελλα Πατρών, Διαγόρας Βραχνεΐκων, Παναιγιάλειος, Αχαϊκή         ( ΕΠΣ Αχαΐας:), ΠΑΟ Βάρδας, Αίας Γαστούνης ( ΕΠΣ Ηλείας) μαζί με τις ομάδες Ζάκυνθος, ΑΟ Τσιλιβί, Εθνικός Σκουλικάδου (ΕΠΣ Ζακύνθου) και Παλληξουριακός (ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης)


 

Πρεμιέρα αύριο το απόγευμα για την Ηλεκτροκίνηση για τη δράση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ».

 https://www.ilialive.gr/images/new_images/ilialive/2020/07_July/02_week/hlektrokinisi.jpg

 

Από αύριο, ‪Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, στις 17.00 το απόγευμα‬, θα μπορούν να γίνονται δεκτές αιτήσεις στην πλατφόρμα ‪kinoumeilektrika.ypen.gr‬, για τη δράση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ».

Συμμετοχή στο ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ, όπως έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορούν να αιτηθούν οι παρακάτω κατηγορίες:

1. Φυσικά πρόσωπα μη ασκούντα επιχειρηματική δραστηριότητα, τα οποία μπορούν να αγοράσουν ή να μισθώσουν μέσω σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης αμιγώς ηλεκτρικό όχημα ΙΧ . Επιπλέον έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτικά την αγορά ηλεκτρικού δικύκλου ή τρικύκλου καθώς και ηλεκτρικού ποδηλάτου. Το οικολογικό bonus που προβλέπεται για αυτή την κατηγορία είναι:  
* Για αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Λιανικής Τιμής Προ Φόρων έως 30.000 ευρώ, η επιδότηση αναλογεί στο 20% της αξίας και με μέγιστο ποσό τις 6.000 ευρώ.
* Για την αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Λιανικής Τιμής Προ Φόρων από 30.001 ευρώ έως και 50.000 ευρώ η επιδότηση διαμορφώνεται στο 15% της αξίας και με μέγιστο ποσό τις 6.000 ευρώ
* Για την αγορά δικύκλου ή τρικύκλου το οικολογικό bonus αναλογεί στο 20% της αξίας με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ
* Για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου τέλος, δίνεται ποσοστό 40% επί της αξίας και με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ

Τα φυσικά πρόσωπα έχουν επίσης την δυνατότητα, εφόσον το επιλέξουν, να επιδοτηθούν με 500 ευρώ για την αγορά έξυπνου οικιακού φορτιστή υπό την προϋπόθεση ότι θα τεκμαίρεται η δυνατότητα τους να τον εγκαταστήσουν σε ιδιόκτητο ή μισθωμένο σημείο στην κύρια κατοικία τους.

Ειδικές κατηγορίες που δικαιούνται επιπλέον επιδότησης είναι οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες, οι οποίοι λαμβάνουν επιπλέον 1.000 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου ή 500 ευρώ για την αγορά δίκυκλου, τρίκυκλου και ποδηλάτου.

Τέλος, δίνεται προαιρετικά η δυνατότητα απόσυρσης παλαιού οχήματος το οποίο έχει ταξινομηθεί στην Ελλάδα από την 1.1.2013 και πίσω ενώ βρίσκεται στην ιδιοκτησία του αιτούντος τουλάχιστον από την 1η Ιανουαρίου 2020. Η απόσυρση αυτοκινήτου επιβραβεύεται με 1.000 ευρώ ενώ αυτή του δικύκλου με 400 ευρώ.

Σημείωση: Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι οι ωφελούμενοι δεν μπορούν να επιδοτηθούν μεμονωμένα για την αγορά φορτιστή ή για την απόσυρση, αλλά μόνον εφόσον επιλέξουν να αγοράσουν ή να μισθώσουν ηλεκτρικό όχημα, ενώ εξαιρούνται της απόσυρσης τα ποδήλατα.

2.   Ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσης-ΤΑΞΙ οχημάτων. Για τη  συγκεκριμένη κατηγορία προβλέπεται οικολογικό Bonus:
* Για την αγορά  ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος , σε ποσοστό έως 25% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων, με μέγιστη τιμή τις 50.000 ευρώ και μέγιστο ποσό επιδότησης τις 8.000 ευρώ
* Για την αγορά ή μίσθωση υβριδικού plug in οχήματος χαμηλών εκπομπών (έως 50γρ/χλμ) με ποσοστό 15% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων, με μέγιστη τιμή τις 50.000 ευρώ και μέγιστο ποσό επιδότησης τις 5.500 ευρώ
* Και για τις δυο παραπάνω κατηγορίες είναι υποχρεωτική η απόσυρση παλαιού οχήματος ταξί ,με ημερομηνία ταξινόμησης την 1.1.2013 και πίσω, και η οποία επιβραβεύεται με 2.500 ευρώ. Έτσι το μέγιστο ποσό οικολογικού Bonus διαμορφώνεται στις 10.500 ευρώ ή στις 8.000 ευρώ για υβριδικό όχημα.

Ειδικές κατηγορίες που δικαιούνται επιπλέον επιδότησης είναι οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες, οι οποίοι λαμβάνουν επιπλέον 1.000 ευρώ.

3.   Νομικές οντότητες ανεξαρτήτου μορφής (ατομικές, ΑΕ, ΙΚΕ, ΕΕ, ΟΕ, ΕΠΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ) και μεγέθους (πολύ μικρή, μικρή, μεσαία και μεγάλη επιχείρηση). Για την συγκεκριμένη κατηγορία παρέχεται η δυνατότητα επιλογής έως τριών οχημάτων ή έως έξι εφόσον η εταιρία διαθέτει δραστηριότητα σε νησιωτικό δήμο. Η επιλογή των οχημάτων γίνεται από τις παρακάτω κατηγορίες:
* Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, Λιανικής Τιμής Προ Φόρων έως 50.000 ευρώ με ποσοστό 15% και μέγιστο ποσό οικολογικού bonus τις 5.500 ευρώ
* Ηλεκτρικά δίκυκλα ή τρίκυκλα, με ποσοστό 20% επί της αξίας τους και μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ
* Αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα μάζας έως 3,5 τόνων, με ποσοστό 15% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (μέγιστη αξία οι 50.000 ευρώ) και μέγιστο ποσό τις 5.500 ευρώ
* Υβριδικά plug in επαγγελματικά οχήματα (χαμηλών ρύπων έως 50γρ/χλμ) μάζας έως 3,5 τόνων, με ποσοστό 15% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (μέγιστη αξία οι 50.000 ευρώ) και μέγιστο ποσό τις 4.000 ευρώ

Η επιλογή των οχημάτων μπορεί να γίνει συνδυαστικά από τις τρείς κατηγορίες ή και από μια από αυτές. Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα απόσυρσης ενός αυτοκινήτου και ενός δικύκλου, με ποσό 1.000 ευρώ και 400 ευρώ αντίστοιχα. Τονίζεται ότι για κάθε μια από τις παραπάνω τρεις κατηγορίες ωφελούμενων δίνεται η δυνατότητα υποβολής μιας αίτησης ανά ΑΦΜ. Η δαπάνη του ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμη.

Τα βήματα της αίτησης

Η διαδικασία υποβολής περιλαμβάνει δυο στάδια, αυτό της υποβολής του αιτήματος συμμετοχής και αυτό της καταβολής του οικολογικού bonus.

Η υποβολή των αιτημάτων θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας:
kinoumeilektrika.ypen.gr

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και συνοδεύεται από την επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών ανά κατηγορία ωφελούμενου, όπως αυτά έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της δράσης.

Πιο συγκεκριμένα για το αίτημα συμμετοχής ο ωφελούμενος θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κάνοντας χρήση :
1. Των κωδικών πρόσβασης στο taxisnet
2. Εναλλακτικά -και κυρίως για την περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα κωδικών- παρέχεται η δυνατότητα απευθείας εγγραφής με την συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων του ενδιαφερόμενου .

Στο περιβάλλον της πλατφόρμας, και αφού γίνει η είσοδος σε αυτό, ο ενδιαφερόμενος θα συμπληρώνει το είδος του οχήματος που επιθυμεί, το μοντέλο, την τιμή και θα σημειώνει στα αντίστοιχα πεδία εάν επιθυμεί οικιακό φορτιστή (μόνο για φυσικά πρόσωπα και μόνο για την περίπτωση που επιδοτούνται για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου), εάν θα αποσύρει όχημα και εάν εντάσσεται στις ειδικές κατηγορίες.

Μετά τις παραπάνω ενέργειες συνιστάται ο ενδιαφερόμενος να επιλέξει  «Αποθήκευση» και στην συνέχεια να επισυνάψει τα σχετικά δικαιολογητικά. (Τονίζεται ότι τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε μορφή pdf και με όγκο αρχείου έως 5 MB). Εν συνεχεία θα επιλέξει  «Αποθήκευση» και «Υποβολή» της αίτησης.

Οι συμμετέχοντες για να υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής πρέπει προηγουμένως να έχουν πάρει επίσημη προσφορά από τον προμηθευτή του οχήματος που επιθυμούν (αυτοκίνητο, δίκυκλο/τρίκυκλο, ποδήλατο) η οποία θα φέρει υποχρεωτικά σφραγίδα και υπογραφή του πωλητή. Χωρίς τη  επισύναψη επίσημης προσφοράς καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή και θα επιστρέφεται στον αιτούντα προς συμπλήρωση του συγκεκριμένου δικαιολογητικού συμμετοχής.

Επισημαίνεται ότι οι λίστες επιλέξιμων οχημάτων που έχουν αναρτηθεί είναι ενδεικτικές, συνεπώς μοντέλα οχημάτων που δεν περιλαμβάνονται σε αυτές μπορούν να είναι επιλέξιμα υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι τηρούν το σύνολο των προδιαγραφών της δράσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τύπο του ηλεκτρικού ποδηλάτου που επιδοτείται καθώς και στον τύπο του έξυπνου οικιακού φορτιστή, δυο κατηγορίες για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές που έχουν αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα της δράσης.

Τέλος, τονίζεται ότι δεν θα  γίνονται δεκτά και δεν θα είναι επιλέξιμα μεταχειρισμένα οχήματα, οχήματα που προέρχονται από μετατροπή (ακόμα και αν είναι καινούρια) και οχήματα που δεν ανήκουν στις επιλέξιμες κατηγορίες ή ξεπερνούν (για αυτοκίνητα) την Λιανική Τιμή Προ Φόρων των 50.000 ευρώ.

Επίσης, για την επιδότηση σε περίπτωση μίσθωσης, η αγορά του οχήματος στην λήξη της μισθωτικής περιόδου θα είναι υποχρεωτική ώστε να περιέλθει στην κυριότητα του ωφελούμενου.

Help Desk

Η λειτουργία του Help Desk διευρύνεται και θα δέχεται κλήσεις από τις 10.00 πμ - 22.00μμ προκειμένου να εξυπηρετεί τους ενδιαφερόμενους.
Υπενθυμίζεται ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: ‪2131513640, 2131513643, 2131513797, 2131513124 2131513139‬. Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα ερωτήματα τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: support.kinoumeilektrika@prv.ypeka.gr

Και όμως… γυρίζει (;)

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Τα περί της προδιάθεσης της Ιστορίας να επαναλαμβάνεται, τα έχουμε διαβάσει, τα έχουμε ζήσει, έχουμε κουραστεί να τα βλέπουμε. Πόσο πιθανό λοιπόν είναι να βιώσουμε το… αδιανόητο;

Όπως το 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ να καταφέρει να ανατρέψει τις πιθανότητες και να κερδίσει τις εκλογές; Αυτή τη φορά μάλιστα, έχοντας σωρεύσει τοξικότητα από την τετραετή θητεία του στο Οβάλ Γραφείο, και έχοντας μετρήσιμες και αυταπόδεικτες “μαύρες τρύπες” στην πολιτική του. Από την οικονομία και την έξαρση ρατσιστικής βίας, μέχρι τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Και όμως… Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων “υποψιάζουν”. Η πτώση του Τραμπ σταμάτησε τον τελευταίο μήνα. Οι μεγάλες και διψήφιες διαφορές υπέρ του Τζο Μπάιντεν, “μαζεύονται”. Μετά το Συνέδριο των Δημοκρατικών, η ώθηση προς τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ήταν οριακή. Και στις Πολιτείες-κλειδιά, που χαρίζουν την Προεδρία μέσω του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων, ο Τραμπ συνεχίζει να χάνει, αλλά με διαφορά που διαρκώς συρρικνώνεται.

Η χώρα των ευκαιριών, όπως σωστά περιέγραψε στην ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν. Φτάνει να μην αποδειχτεί… ευκαιρία επανεκλογής για τον Τραμπ.

ysterografa.gr


Κορωνοϊός: Τρομάζουν οι αριθμοί για την Ελλάδα – Τα μισά από τα κρούσματα καταγράφηκαν τον Αύγουστο

  

Τρόμο προκαλούν οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού  στην Ελλάδα, καθώς μόνο τις 22 μέρες του Αυγούστου έχουμε καταγράψει τα μισά από τα συνολικά κρούσματα στην χώρα. 

Η πορεία του κορωνοϊού δείχνει να επελαύνει τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού με τους νέους και όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους να δημιουργούν πονοκέφαλο στους ειδικούς που προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πανδημίας.

Είναι ενδεικτικό ότι σχεδόν ένα στα δύο κρούσματα που έχουν καταγραφεί από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα, στις αρχές Μαρτίου, έχουν καταχωρηθεί στα μητρώα του ΕΟΔΥ τον Αύγουστο.

Μέχρι και το Σάββατο 22 Αυγούστου η χώρα μετρούσε  συνολικά 8.381

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown – Είμαστε μακριά ακόμα και από τοπικά

  

«Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown και είμαστε μακριά ακόμα και από τοπικά lockdowns», δήλωσε σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Πραγματικά όλες οι αναφορές για lockdown είναι τουλάχιστον άστοχες. Για να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα και για να γίνει αυτό, πρέπει να τα εφαρμόσουμε. Γιατί αυτό είναι το καλύτερο για

Η ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

 

Της Λέττας Καλαμαρά

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 σφραγίζεται και ενταφιάζεται στη Βουλή των Ελλήνων η Ελλάδα του 21ου αιώνα. Το κόμμα της Δεξιάς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παραδίδει στην Αίγυπτο κοιτάσματα από 1 έως 3 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και προδικάζει το αποτέλεσμα του

Γ. Ψυχογιός στο Kontra Channel

 

Από την παρουσία του Γ. Ψυχογιού, βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel όπου επισήμανε την:

- την πολύ δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία την κοινωνική πλειοψηφία με σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης λόγω των ανεπαρκέστατων μέτρων στήριξης που έλαβε.
 
- τις λανθασμένες επιλογές, τις παλινωδίες και την έλλειψη οργάνωσης για την πανδημία τους τελευταίους μήνες από πλευράς κυβέρνησης και την απόπειρά της να "φορτώσει" τις ευθύνες στους πολίτες και τη νεολαία.

- τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.


ΠΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

 

Της Λέττας Καλαμαρά

Έκθετος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υπουργός Παιδείας κ.Κεραμέως και η Επιτροπή Ειδικών με τη νεώτερη ανακοίνωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας που συστήνει και μόνο τη χρήση μάσκας σε ανήλικα παιδιά άνω των 12 ετών και μόνο. Είναι προφανές ότι η Επιτροπή Ειδικών δεν ήταν ενήμερη για τα επιστημονικά

Μάνη: Ορατός από το διάστημα ο καπνός από την πυρκαγιά

 

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που καίει από το πρωί του Σαββάτου δασική έκταση στην ανατολική Μάνη.

Καπνός και στάχτες από την φωτιά έχουν καλύψει δεκάδες χώρια στην περιοχή και οι κάτοικοι σε πέντε οικισμούς έχουν προληπτικά εκκενώσει τις εστίες τους.

Χαρακτηριστικό της έντασης της πυρκαγιάς είναι ο πυκνός καπνός που είναι ορατός ακόμα και από το διάστημα.
Εικόνα από τον δορυφόρο της NASA Suomi NPP δείχνει την έκταση της πυρκαγιάς

Ο πυκνός καπνός από τη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη περίπου 1 ώρα μετά την έναρξή της ήταν ορατός από το διάστημα και καταγράφηκε από τον δορυφόρο της NASA Suomi NPP
Εικόνα
6:42 μ.μ. · 22 Αυγ 2020Twitter Web App

Πύρινος εφιάλτης στη Μάνη : Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα – Ειδοποίηση και μέσω 112

Πύρινος εφιάλτης στη Μάνη : Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα – Ειδοποίηση και μέσω 112 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι Πυροσβέστες για να μην επεκταθεί και άλλο η μεγάλη φωτιά στην ανατολική Μάνη.

Σύμφωνα με την εικόνα από την πυροσβεστική το πρωί της Κυριακής δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβέστες παλεύουν από εδάφους και από αέρος με τις εστίες που υπάρχουν στην καμμένη περιοχή.

Η μάχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Μάνη δίνεται σε δύο μέτωπα. Το ένα είναι στη Δροσοπηγή και το δεύτερο στο Γέρμα.

Κατά την διάρκεια της νύχτας πάνω από 150 πυροσβέστες που βρίσκονται στην περιοχή έδωσαν μάχη για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και σπίτια αλλά και να μην επεκταθεί το μέτωπο. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ξεκίνησαν και οι πρώτες ρίψεις από τα εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα), ενώ από τα μεσάνυχτα έχουν κοπάσει οι άνεμοι και έτσι ήταν καλύτερη η εικόνα της φωτιάς.

 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, όμως, από το μεσημέρι και μετά αναμένεται ισχυροποίηση των ανέμων στα επίπεδα των 5-6 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθούν συνολικά πέντε οικισμοί (Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι).

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν αποχωρήσει ήδη αρκετοί τουρίστες που περνούσαν τις ημέρες τους στην Ανατολική Μάνη, τερματίζοντας νωρίτερα τις διακοπές τους.

Παρά ταύτα, μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή, ενώ έχουν καεί πολλές εκτάσεις με ελιές. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.

 Ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 δέχτηκαν πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης και σε τοποθεσίες κοντά στα δύο μέτωπα πυρκαγιάς που καίνε στην περιοχή Λαγκαδα Συγκεκριμένα, η ειδοποίηση του 112 αναφέρει:

Αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για περαιτέρω ενίσχυση της δακοκτονίας

https://planet-radio.gr/wp-content/uploads/2018/06/dakoktonia.jpg

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει, ότι το απαιτούμενο ποσό για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας του 2021, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 5.384.547 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία των 6 ΔΑΟΚ.

Ωστόσο η διατιθέμενη -με την κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, τον περασμένο Ιούλιο- πίστωση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την δακοκτονία του 2021, υπολείπεται περί το 1,1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς