Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ο Ολυμπιακός «Χ»αμένος στην ισοπαλία με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά

Ο Ολυμπιακός «Χ»αμένος στην ισοπαλία με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά 
O Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έκανε το αυτονόητο, δηλαδή να εξασφαλίσει ένα σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού του Champions League, αλλά αντίθετα, χάρισε ένα εύκολο 0-0 στη Χάποελ Μπερ Σεβά που έχει πλέον τη ρεβάνς (3/8) στο... καυτό Ισραήλ. Ασύνδετος, ανέτοιμος και «άχρωμος» ο Ολυμπιακός που λίγο έλειψε να βάλουν χειρότερους μπελάδες στο κεφάλι τους σε κάποιες από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις της Χάποελ που έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στα πρώτα 90 λεπτά του Καραϊσκάκη.

Τουρκία: Κλείνουν 130 ΜΜΕ, αποτάσσονται 1.600 στελέχη του στρατού

Τουρκία: Κλείνουν 130 ΜΜΕ, αποτάσσονται 1.600 στελέχη του στρατού
Αγκυρα, Τουρκία
Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κλείνουν περισσότερα από 130 μέσα ενημέρωσης και  αποτάσσονται περισσότερα από 1.600 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, καθώς διευρύνεται το κύμα των εκκαθαρίσεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Συνολικά 1.684 στελέχη του στρατού απομακρύνθηκαν από τις τάξεις του στρατεύματος.

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι απαλλάσσονται - Ερώτηση της ΝΔ | Η τροπολογία για τα αγροτεμάχια

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι απαλλάσσονται - Ερώτηση της ΝΔ | Η τροπολογία για τα αγροτεμάχιαΝομοτεχνική βελτίωση με την οποία θα απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ όσοι έχουν έσοδα από τόκους καταθέσεων 300 ή 600 ευρώ, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης. - Ερώτηση για το θέμα των μεγάλων φορολογικών επιβαρύνσεων λόγω του ΕΝΦΙΑ του 2016 για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, κατέθεσαν 68 βουλευτές της ΝΔ. - Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία στην οποία προβλέπεται η εξαίρεση των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ του 2016. Αναλυτικά, ποιοι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ, η εξαίρεση των αγροτεμαχίων και τι άλλο περιλαμβάνεται στην τροπολογία....
eklogika.gr

Τσίπρας για υγεία, ασφάλιση, αδύναμους, ανεργία, στέγαση, αναπλήρωση ΕΚΑΣ

Τσίπρας: Μέτρα για υγεία, ασφάλιση, αδύναμους, εργασία, ανεργία, στέγαση, παιδεία, αναπλήρωση ΕΚΑΣΕπτά πυλώνες για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, αλλά και μέτρα άμβλυνσης των επιπτώσεων από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής. Οι επτά πυλώνες ανασυγκρότησης του κράτους αφορούν την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την προστασία των κοινωνικά αδύναμων, την προστασία της Εργασίας, την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη στεγαστική πολιτική και την Παιδεία, καθώς και συγκεκριμένα μέτρα αναπλήρωσης του ΕΚΑΣ. Με έντονο τρόπο αντέδρασαν τα κόμματα στην ομιλία του κ. Τσίπρα. Δείτε αναλυτικά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις...

eklogika.gr

Στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Συνηγόρου του Πολίτη Aνδρέα Ποττάκη, παρέστη ο Πρόεδρος της Βουλής

             
                                                                                                    Αθήνα, 27 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Συνηγόρου του Πολίτη
παρέστη ο Πρόεδρος της Βουλής

Στις αυξημένες αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη, με τη συμμετοχή του και στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης για τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του λόγω της οικονομικής κρίσης, των μνημονιακών πολιτικών και των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Συνηγόρου του Πολίτη, κ. Ανδρέα Ποττάκη, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Αρχής.

Αύξηση των κρουσμάτων σύφιλης στην Ευρώπη - Σε χαμηλά ποσοστά η Ελλάδα

logo newsletter

stogiatrosifili.jpg 

 

Αύξηση των κρουσμάτων σύφιλης στην Ευρώπη - Σε χαμηλά ποσοστά η Ελλάδα


Η ανακάλυψη της πενικιλίνης επέτρεψε τη ραγδαία καταπολέμηση της σύφιλης σε όλο τον κόσμο, με την εξαίρεση της Αφρικής, σύμφωνα με μια νέα διεθνή μελέτη με ελληνική συμμετοχή.

Όλο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για δημόσιο, Αυτοδιοίκηση

Τις αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν στο κράτους και την Αυτοδιοίκηση περιγράφει η πρόταση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Επαναθεσμοποίηση των δομων και λειτουργιών για ένα αποκεντρωμένο κράτος» η οποία έχει συμπεριληφθεί στα προσενυδριακά κείμενα και έχει σταλεί στα στελέχη του κόμματος. Στην πρόταση που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr, αποτυπώνονται ο στόχος, ο τρόπος με

ΠΟΙΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Μπαράζ ψευδών δημοσιευμάτων για την άμυνα της χώρας που αγγίζουν την προπαγάνδα συμβαίνει τις τελευταίες μέρες προκαλώντας απορία για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις των εμπνευστών τους. Φυματίωση στον Ελληνικό Στρατό που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τα πιο επίσημα χείλη, τον Υπουργό Άμυνας κ.Καμμένο, άκαιρες φήμες για κρίσεις στη στρατιωτική ηγεσία χωρίς λόγο, μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών κατά 200 έως 300 ευρώ μηνιαίως που δεν δικαιολογούνται και ταυτόχρονα αποβάσεις και πυροβολισμοί στην Ψέριμο από φαντάσματα.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ανατρέπουμε τον αποκλεισμό της Λακωνίας»



«Ανατρέπουμε την αντίληψη ότι η Λακωνία αποτελεί παραμεθόριο περιοχή με τις μεγάλες επενδύσεις προς όφελος της Λακωνίας και των πολιτών της» δήλωσε από τη Σπάρτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με μεγάλη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προγραμματισμό υλοποιεί μεγάλες υποδομές στη Σπάρτης και συνολικά στη Λακωνία.
«Αυτά τα έργα σήμερα αμβλύνουν τα προβλήματα προσβασιμότητας και δημιουργούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» υπογράμμισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης κ. Ευάγγελου Βαλιώτη, αλλά και την επιβεβαίωση του μεγάλου έργου της Περιφερειακής αρχής τόσο στο Δήμο Σπάρτης, όσο και στη Λακωνία, «καθώς η συντριπτική σχεδόν πλειοψηφία των έργων υποδομής  χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια».  
Την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αφυσσού, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, «της μαύρης αυτής περιβαλλοντικής σελίδας, και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουμε αποκαταστήσει τη μεγάλη πληγή που παραλάβαμε» και σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία της Δημοτικής αρχής με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για τα υπόλοιπα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν.

Γιώργος Στασινός: Τρία προβλήματα και τρεις λύσεις για τα δημόσια έργα

Στις χρόνιες παθογένειες του τρόπου παραγωγής και εκτέλεσης των δημοσίων έργων στη χώρα αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, εστιάζοντας σε τρία συγκεκριμένα προβλήματα και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για αυτά.

Αναφερόμενος συνοπτικά στα κύρια προβλήματα που παρατηρούνται πολλά χρόνια στις μελέτες και στα έργα του δημοσίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ εστίασε στα εξής συγκεκριμένα θέματα:

ΟΧΕ- Beach Handball τελική φάση (Final 4) του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξυλόκαστρο Κορινθίας




ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ F4 BEACH HANDBALL

Στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας θα αναδειχθούν οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας

Η Επιτροπή Beach Handball ανακοινώνει το πρόγραμμα της τελικής φάσης (Final 4) του 17ου Πανελληνίου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιουλίου στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
Η τελική φάση είναι ενταγμένη τόσο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα BE ACTIVE που υποστηρίζεται και υλοποιείται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όσο και στο European Beach Tour 2016 της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ.
Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming μέσω της ιστοσελίδας (handball.org.gr) Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος σε παραγωγή του Γιώργου Νιφλή (sportshero.gr)

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση είναι οι:
Άνδρες: ΑΣ Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΓΑΣ Κιλκίς, ΑΟ Άνοιξης.
Γυναίκες: ΑΟΑ Καστοριάς, ΑΟΕ Σπάρτακος Goalbet, ΑΟ Άνοιξης.

Το πρόγραμμα
Σάββατο 30 Ιουλίου 2016
17:30 Τεχνική σύσκεψη
19:00 Σπάρτακος Goalbet- ΑΟ Άνοιξης (Γυναίκες Α’ φάση)
20:00 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- ΑΟ Άνοιξης (1ος ημιτελικός Ανδρών)
21:00 ΑΟΑ Καστοριάς- Σπάρτακος Goalbet (Γυναίκες Α’ φάση)
22:00 ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΓΑΣ Κιλκίς (2ος ημιτελικός Ανδρών)

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016
15:00 ΑΟΑ Καστοριάς- ΑΟ Άνοιξης (Γυναίκες Α’ φάση)
16:00 Μικρός τελικός Ανδρών (θέσεις 3-4)
17:00 Τελικός Γυναικών (θέσεις 1-2)
18:00 Τελικός Ανδρών (θέσεις 1-2)
19:00 Απονομές

Η τεχνική επιτροπή του τουρνουά είναι αρμόδια και επιλαμβάνεται κάθε θέματος, το οποίο άπτεται του αγωνιστικού, πειθαρχικού και οργανωτικού τομέα και οι αποφάσεις της είναι τελεσίδικες. Η τεχνική επιτροπή αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Σταματιάδη (Γενικό Γραμματέα ΟΧΕ), Γιώργο Μπεμπέτσο (μέλος επιτροπής BH, διεθνής παρατηρητής), Γεράσιμο Σκλαβενίτη (διεθνής παρατηρητής), Γιάννη Βήττα (Εθνικός παρατηρητής) και Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου (υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας ΟΧΕ).

HHF PRESS OFFICE

ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Την πολιτική επιβίωση του Αλέξη Τσίπρα και του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, των επίδοξων καναλαρχών και των "γκιουλενικών" κρατικών και ιδιωτικών υπαλλήλων, βλέπει η αφέντρα της Ευρώπης στο πρόσωπο του μεγάλου σε ηλικία αλλά μικρού τελικά σε πολιτικό βάρος Βασίλη Λεβέντη, που φιλοδοξούσε και αυτός κάποτε να φέρει το νέο στην Ελλάδα.

Η αναβίωση και η ψηφιακή αναπαράσταση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 [φωτό]

 
Mια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896 παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη. Βασίζεται στη φωτογραφία, την πρωτοποριακή εφεύρεση της εποχής και τη ματιά του καλλιτέχνη Αλμπερτ Μάγιερ, που έφτασε στη χώρα μας με τη Γερμανική αποστολή, να καλύψει το μεγάλο γεγονός.

Ελεύθερος υπό . . . όρους ο 39χρονος Αλβανός - Σκότωσε τον 54χρονο στην Κλειτορία - Μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει και έπεσε νεκρός

asty.jpgΜε περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο 39χρονος υπήκοος Αλβανίας ο ο οποίος συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα, στην Κλειτορία Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, για τη δολοφονία ενός 54χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος,
Ο δράστης είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
Να υπενθυμίσουμε πως το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Κλειτορία, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν ο 37χρονος δράστης, ο όποιος ήταν θαμώνας, διαπληκτίστηκε με ομοεθνή του έξω από αυτό.
Στην προσπάθεια του 54χρονου, ιδιοκτήτη του καταστήματος, να απομακρύνει τον δράστη, ο τελευταίος τον χτύπησε με τα χέρια του στο στήθος, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Ο ιδιοκτήτης, μεταφέρθηκε από θαμώνες του καταστήματος, στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του 37χρονου, προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας

 ilialive.gr

Mοιραία στροφή στην Κρέστενα για 30χρονο από την Κόρινθο

troxaio krest4

Την τελευταία του πνοή στο χειρουργείο του νοσοκομείου Πύργου άφησε ο 30χρονος Petro Mhilli του Maras, υπήκοος Αλβανίας κάτοικος Κορίνθου, το μεσημέρι της Τρίτης. Ο 30χρονος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά νωρίτερα το πρωί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας στο τμήμα ανάμεσα στην Κρέστενα και το Κάτω Σαμικό.

Champions League - Ολυμπιακός: Έτοιμος να "καθαρίσει" από απόψε

Champions League - Ολυμπιακός: Έτοιμος να `καθαρίσει` από απόψε
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:45, Novasports 2) τη Χάποελ Μπερ Σεβά για την 3η προκριματική φάση του Champions League. Η ομάδα του Βίκτορ ψάχνει μία "καθαρή" νίκη, έτσι ώστε να μετατρέψει τον επαναληπτικό στο Ισραήλ σε τυπική υπόθεση. Οι Πειραιώτες είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο, έτσι ώστε να "καθαρίσουν" από απόψε την υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Ο Βίκτορ θα παρατάξει τους 'ερυθρόλευκους" με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβα και Ντε Λα Μπέγια. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μιλιβόγεβιτς με τον Μπουχαλάκη, έχοντας στα πλάγια τους Σεμπά και Ντουρμάζ. Πίσω από τον επιθετικό θα κινείται ο Φορτούνης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ιντέγε. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Λεάλι, Μανιάτης, Ντα Κόστα, Τσόρι, Μαζουακού, Πάρντο, Βούρος και Ζντιέλαρ. Εκτός έμειναν οι Πουλίδο, Ελαμπτνελαουί και Ρέτσος.

Capital control: Σπάνε οι περιορισμοί στις αναλήψεις – Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με μισθούς και συντάξεις – Ποιοι κερδίζουν

Capital control: Σπάνε οι περιορισμοί στις αναλήψεις – Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με μισθούς και συντάξεις – Ποιοι κερδίζουν
 - Στα 820 ευρώ το δεκαπενθήμερο το όριο ανάληψης από τις Τράπεζες
- Χωρίς όριο ανάληψης τα χρήματα από νέες καταθέσεις 
- Πως μπορείτε να έχετε χρήματα χωρίς capital controls χωρίς νέο λογαριασμό

Οι έχοντες ζεστό χρήμα στα σεντούκια, στα στρώματα, τις θυρίδες, οι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που εισπράττουν ρευστό χρήμα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη χαλάρωση των capital controls.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ


 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (τα 69 μπλόκα) να κηρύξει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου ως αφετηρία της έναρξης του νέου κύκλου κινητοποιήσεων. Καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της Αρκαδίας και σε συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους της Πελοποννήσου να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΓΑ στην Τρίπολη την Παρασκευή στις 29 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί.
 Οι αγρότες της Αρκαδίας πρέπει να καταλάβουν ότι εκτός από παχιά λόγια δεν θα πάρουν τίποτε άλλο εάν δεν αγωνιστούν για αυτό. Αμφίβολη είναι ακόμα και η έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ επειδή η κυβέρνηση δεν έχει λύσει το πρόβλημα που αφορά τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων εκτιμητών του Οργανισμού. Ενώ ο υπουργός που τόσα όμορφα λόγια μας είπε στην επίσκεψη του στην Αρκαδία μέσα στην βουλή απαντώντας σε επερώτηση του ΚΚΕ είπε ότι δεν είναι βέβαιο εάν και από πού θα βρεθούν τα χρήματα για αποκατάσταση των πληγέντων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  Ο ΕΛΓΑ να πληρώσει τα οδοιπορικά στους ελεγκτές που εμείς έτσι και αλλιώς πληρώνουμε με το χαράτσι που από 1 ευρώ το έφτασαν στα 2/στρέμμα όταν κάνουμε αίτηση για αποζημίωση.
  Αποζημίωση στο 100% των ζημιών των πληγέντων σε παραγωγή εξοπλισμό και υποδομές. Κανένας συμψηφισμός με χρέη να δοθούν στους πληγέντες για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να καλλιεργήσουν την νέα χρονιά. Ο αυτοχρηματοδοτούμενος και ανταποδοτικός ΕΛΓΑ δεν δέχεται χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε καν το 20% των λειτουργικών εξόδων που έπρεπε να παίρνει.
  Έκτακτη χρηματοδότηση έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τα έξοδα και να σταθούν στα πόδια τους. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό να αφήσουν τα παραμύθια για ΠΣΕΑ και ταμεία ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που θα δώσουν ότι δώσουν και εάν δώσουν σε τουλάχιστον 5 χρόνια.
  Απαλλαγή από πληρωμή τουλάχιστον μέχρι την νέα σοδειά της επόμενης χρονιάς από εφορία, εισφορές ΕΛΓΑ ,ΟΓΑ ,ΟΑΕΕ, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη κτλ αλλά και από τις τράπεζες χωρίς τόκους και επιβαρύνσεις .Καμία κατάσχεση λογαριασμού.
  Να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών γιατί αν μείνει έτσι η κατάσταση τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιαστούν. Να ολοκληρωθούν τα έργα στην Τάκα, γιατί στην κατάσταση που είναι όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αρδευτικές ανάγκες των αγροτών, αλλά δημιουργούν και προβλήματα πλημμυρών στη γύρω περιοχή. Να σταματήσουν να φτιάχνουν βρυσούλες , μαντρούλες και αναπλάσεις καλά είναι και αυτά να γίνονται αλλά προτεραιότητα τα έργα προστασίας.

Συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής στην Τηλεόραση της Βουλής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 27 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής στην Τηλεόραση της Βουλής

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στην Τηλεόραση της Βουλής των Ελλήνων, παραχωρεί σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.
Η συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής στην εκπομπή «Βουλής βήμα» και τη δημοσιογράφο κ. Αλεξία Κουλούρη θα μεταδοθεί απόψε στις 10 το βράδυ.
Ο κ. Βούτσης τοποθετείται επί των προτάσεων της κυβέρνησης  για τη συνταγματική αναθεώρηση, απαντά στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μιλά για τη σημασία της άμεσης δημοκρατίας. 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αναφέρεται ακόμη στην απόφαση της Βουλής αναφορικά με το αίτημα της Ν.Δ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, το μνημόνιο και τα αίτια που οδήγησαν σε capital controls, ενώ αποτιμά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την απλή αναλογική και μιλά για τη δυνατότητα συναινέσεων και συνεργασιών.
Εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναφέρεται στο μέλλον της οικονομίας και τις δυνατότητες διευθέτησης του ελληνικού χρέους.
Με άξονα τις διεθνείς εξελίξεις, τοποθετείται στο θέμα της τρομοκρατίας, σχολιάζει την άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ αναφέρεται στις εξελίξεις στην Τουρκία και πώς αυτές μπορεί να επηρεάσουν το προσφυγικό ζήτημα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μιλά, επίσης, για το θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και τη διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών, καθώς και για το μέλλον του Δημοσίου και τη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων.