Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

  

Την Δευτέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας, μετά την οπισθοχώρηση του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Σκάι, η ανακοίνωση για το πρόσωπο που θα ηγηθεί στο αυτονομημένο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας θα ανακοινωθεί την Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, θα αναλάβει δίδυμο. Δηλαδή πέρα από το όνομα του υπουργού θα ανακοινωθεί και πρόσωπο σε θέση αναπληρωτή ή υφυπουργού.


Μητσοτάκης από Μασσαλία: Η Ελλάδα θα μειώσει τα πλαστικά απορρίμματα κατά 50% έως το 2030 -Περιορισμοί στην υπεραλίευση

 Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα μειώσει τα πλαστικά απορρίμματα κατά 50% έως το 2030 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN – International Union for the Conservation of Nature), στη Μασσαλία κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα αναλάβει το 2023 την Προεδρία για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την πρωτοβουλία «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030».

Ο κ. Μητσοτακης απαρίθμησε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τις φιλόδοξες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει για τις ελληνικές θάλασσες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη Μεσόγειο, με ορίζοντα το 2030.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι:

Αρης – Ολυμπιακός 1-1 – Μπορούσαν και καλύτερα

 Αρης – Ολυμπιακός 1-1 – Μπορούσαν και καλύτερα 

Χωρίς νικητή έληξε το φιλικό ανάμεσα στον Αρη και τον Ολυμπιακό, που πραγματοποιήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Οι Ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, καθώς έλειπαν οι διεθνείς, ενώ ντεμπούτο με τα χρώματα των Πειραιωτών έκαναν οι Καρμπόβνικ και Κινκουέ. Οι Κίτρινοι προηγήθηκαν στο 38’ με τον Ματέο Γκαρσία, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 80’ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

ΕΠΣ Κορινθίας: Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 2021-22

 https://apopsi24.gr/wp-content/uploads/2020/09/7249264.jpg 

Τη συμπληρωματική προκήρυξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 2021-22 δημοσίευσε η ΕΠΣ Κορινθίας.

Η Ένωση προχώρησε στον καταρτισμό των δύο ομίλων του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, ενώ πάρθηκαν οι αποφάσεις για τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό των ομάδων σε Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορία.

Οι δύο όμιλοι

Οι δύο όμιλοι του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας διαμορφώθηκαν ως εξής:

Μίκης Θεοδωράκης: Το θρίλερ με την κηδεία – Ζητούσε να ταφεί στον Γαλατά σε συνέντευξη στην ΕΡΤ το 2010 – Παρέμβαση του γιου του

  

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα με τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος, έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε συνεργάτης του μουσικοσυνθέτη, επικαλούμενος την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για τον τόπο της ταφής του.

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα (6/9) οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στη Βίκυ Φλέσσα τον Ιανουάριο του 2010, ανέφερε την επιθυμία του να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Γαλατά Χανίων.  Η έκφραση αυτής της επιθυμίας, 11 χρόνια πριν από τον θάνατό του, θέτει νέα δεδομένα στην υπόθεση της ταφής του, που έχει γίνει «θρίλερ» μετά από την προσπάθεια της κόρης του Μαργαρίτας να αλλάξει τον τόπο της ταφής – όπως είναι γνωστό, επιδιώκει να ταφεί ο μεγάλος μας συνθέτης στο Βραχάτι. 

Κυπαρισσία: Βρέθηκε νεκρή και γυμνή η 42χρονη – Σε εμβρυακή στάση στον τσιμεντένιο τάφο

 Κυπαρισσία: Βρέθηκε νεκρή και γυμνή η 42χρονη - Σε εμβρυακή στάση στον τσιμεντένιο τάφο

Κυπαρισσία: Σε εμβρυακή στάση στο πλάι και χωρίς ίχνος ρούχων ή υποδημάτων βρέθηκε στον αυτοσχέδιο τάφο που έφτιαξε ο δολοφόνος της, μόλις μισό μέτρο από το έδαφος, η γυναίκα που εντοπίστηκε τσιμεντωμένη σε σπίτι στην Κυπαρισσία και πλέον δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για την 42χρονη Ρουμάνα Μόνικα Γκιούς, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ξαφνικά το Φεβρουάριο.

Τα αποτελέσματα του DNA είναι η διαδικασία που τυπικά θα σφραγίσει την ταυτοποίησή της. Η εξέταση αναμένεται να γίνει με δείγμα που θα ληφθεί από τα παιδιά της.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 393 νέα κρούσματα σήμερα (4357 στην Αργολίδα - 64 στην Ηλεία - 62 στην Μεσσηνία - 109 στην Αχαΐα.)

Μεγάλη αύξηση , σε σχέση με χθες,  κρουσμάτων κορωνοϊού (+88), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 393 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων   τρεις περιοχές παρουσιάζουν και σήμερα  υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων! Συγκεκριμένα, αυτές οι περιοχές είναι:η Αχαΐα με 109 νέα κρούσματα, η Μεσσηνία με 62 και η Ηλεία με 64.

Διακόσια είκοσι (220) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 43 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 62 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 115 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (57), Αρκαδίας (28) και Λακωνίας (28).

Επίσης άλλα 173 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (109) και Ηλείας (64).   

Σήμερα  3/ 9 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 393 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 41.724 ( 19.561) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Παρασκευή 3 / 9 /21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (109),  Μεσσηνίας  (62) ,  Κορινθίας (43), Ηλείας (64), Αργολίδας (57), Αρκαδίας (28) και Λακωνίας (28)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                17.216

Π.Ε. Κορινθίας             6.565

Π.Ε. Ηλείας                  5.138

Π.Ε. Μεσσηνίας           4.866

Π.Ε. Αργολίδας           3.530

Π.Ε. Αρκαδίας             2.947

Π.Ε. Λακωνίας            1.924