Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΠΣ Κορινθίας: Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 2021-22

 https://apopsi24.gr/wp-content/uploads/2020/09/7249264.jpg 

Τη συμπληρωματική προκήρυξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 2021-22 δημοσίευσε η ΕΠΣ Κορινθίας.

Η Ένωση προχώρησε στον καταρτισμό των δύο ομίλων του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, ενώ πάρθηκαν οι αποφάσεις για τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό των ομάδων σε Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορία.

Οι δύο όμιλοι

Οι δύο όμιλοι του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας διαμορφώθηκαν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΟ Λουτράκι
Ολυμπιακός Λουτρακίου
Άγιοι Θεόδωροι
Ισθμιακός
ΠΑΣ Κόρινθος
Κόρινθος ‘06
Κύψελος
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Τενεάτης
Σαρωνικός

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αστέρας Δερβενίου
Πανκαμαριακός
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Θύελλα Κ. Διμηνιού
Πέλοπας
Ελλάς Βέλου
Παννεμεατικός
Άρης Βοχαϊκού
Ολυμπιακός Άσσου
Θύελλα Πετρίου

Πλέι οφ για πρωταθλητή και υποβιβασμό

Στην α’ φάση του πρωταθλήματος, οι ομάδες των δύο ομίλων θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η β’ φάση που θα κρίνει τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Οι τρεις πρώτοι των δύο ομίλων θα αγωνιστούν σε μίνι πρωτάθλημα για τον τίτλο (με διπλούς αγώνες) και θα ξεκινήσουν με ειδική βαθμολογία, ανάλογα με τη θέση που πήραν στον όμιλό τους. Ο πρώτος με 3 βαθμούς, ο δεύτερος με 1 και ο τρίτος με 0.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση της β’φάσης, θα παίξει στον 6 όμιλο του ειδικού πρωταθλήματος των Ενώσεων, όπου θα διεκδικήσει το ένα από τα τρία εισιτήρια (μεταξύ 7 ομάδων) για τη Γ’ Εθνική.

Απ’ την Α’ Κατηγορία θα υποβιβαστούν 6 ομάδες (ή 5 σε περίπτωση που ο πρωταθλητής Κορινθίας ανέβει στη Γ’ Εθνική). Έτσι, το πρωτάθλημα της σεζόν 2022-23 θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με 16 ομάδες.

Ο υποβιβασμός θα κριθεί μετά από μίνι πρωτάθλημα της Β’ φάσης, όπου θα συμμετέχουν οι 14 ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 4 έως 10 στους δύο ομίλους. Οι 6 τελευταίες μετά το μίνι πρωτάθλημα υποβιβάζονται στη Β’ Κατηγορία, ενώ όπως προαναφέραμε, αν ο πρωταθλητής Κορινθίας ανέβει στη Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστούν οι 5 τελευταίες ομάδες.

Και εδώ οι ομάδες ξεκινούν το β’ γύρο με βαθμούς και συγκεκριμένα:

Ο 4ος με 6 βαθμούς, ο 5ος με 5 βαθμούς, ο 6ος με 4 βαθμούς, ο 7ος με 3 βαθμούς, ο 8ος με 2 βαθμούς, ο 9ος με 1 βαθμό και ο 10ος με 0 βαθμούς.

Β’ και Γ’ Κατηγορία

Στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, στο οποίο θα πάρουν μέρος 16 ομάδες σε έναν όμιλο, οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, θα ανέβουν στην Α’ Κατηγορία.

Στην Γ’ Κατηγορία θα υποβιβαστούν οι 5 τελευταίες ομάδες και αν ο πρωταθλητής Κορινθίας ανέβει στη Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστούν 4. Έτσι και το πρωτάθλημα της σεζόν 2022-23 θα διεξαχθεί με 16 ομάδες.

Απ’ την Γ’ Κατηγορία θα ανέβει στη Β’, μία ομάδα, η οποία θα τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 31 Αυγούστου, που λήγει η προθεσμία.

Αν ο αριθμός ομάδων είναι μικρός, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 3 γύρους.