Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Καύσωνας – meteo: Στους 46,4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο Γύθειο

 Καύσωνας – meteo: Στους 46,4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο Γύθειο 

Νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, την ώρα που ο καύσωνας συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα.

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία που σημειώθηκε στο Γύθειο και ήταν ίση με 46.4 ºC, αποτελεί το νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας στα χρονικά των καταγραφών που ξεκίνησαν από το 2006. Η τιμή αυτή επίσης αποτελεί την 4η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα στα χρονικά των καταγραφών.

Επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως το ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας καταρρίπτεται για 2η φορά μέσα σε 3 χρόνια (το προηγούμενο ήταν στις 02/08/2021), με προοπτική να ξανά καταρριφθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Δείτε τις 6 υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στα χρονικά στην Ελλάδα.

 


 

Σε ύφεση οι φωτιές σε Επίδαυρο και Ξυλόκαστρο

Σε ύφεση οι φωτιές σε Επίδαυρο Αργολίδας και Ξυλόκαστρο Κορινθίας 

Σε ύφεση οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Αργολίδα και Κορινθία. Στην Αργολίδα η φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου. Επιχείρησαν, πεζοπόρο τμήμα, επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σημαντική ηταν η συνεισφορά το Δήμου Επιδαύρου με υδροφόρα οχήματα.

Στην Κορινθία, φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καρυώτικα Ξυλοκάστρου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.


Πύρινος εφιάλτης στο Αιγιο - Κινήθηκε προς Διακοφτό και Ακράτα η φωτιά

   aigio-1

 

Ανεξέλεγκτη είναι και η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουλίου στην περιοχή Δερβενάκια του Αιγίου. Η φωτιά απείλησε τον οικισμό Βυτινιώτηκα και κινήθηκε κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών με κατεύθυνση προς Διακοφτό και Ακράτα. Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη προς τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Κάστρο της Αιγιαλείας να μετακινηθούν προς την περιοχή Καθολικό.

Μετά τις 10 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις οχυρώθηκαν στη γραμμή του Οδοντωτού καθώς η φωτιά κατεβαίνει απειλητικά από το φαράγγι του Βουραϊκού προς το Διακοφτό. Νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός «Καστριά» πάνω από το Καθολικό.

Δημητσάνα: Δύο παιδιά και συνολικά 5 τραυματίες από το ατύχημα σε αγώνα ράλι

  

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στον  αγώνα ράλι ,22η Ανάβαση Δημητσάνας διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, διεξάγεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line και αποτελεί τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος.

 Εκτός πίστας βγήκε αγωνιστικό αυτοκίνητο σε αγώνα ράλι, στη Δημητσάνα, σήμερα (23/7) το πρωί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θεατές. Τουλάχιστον πέντε εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων δύο παιδιά.