Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Πω πω ένας Σλούκας! Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 86-75

 Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 86-75: Πω πω ένας Σλούκας! 

Με υπερηχητικό Κώστα Σλούκα και άξιους συμπαραστάτες τους Γιώργο Πρίντεζη, Σακίλ ΜακΚίσικ, Άαρον Χάρισον, κατέκτησε ο Ολυμπιακός τεράστια νίκη απέναντι στην πανάκριβη και πανίσχυρη Αρμάνι δίνοντας συνέχεια στο διπλό επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! Παρά το μουδιασμένο πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μακράν το καλύτερο ημίχρονό τους σε 3η και 4η περίοδο, μετατρέποντας το 36-42 της 2ης στο θριαμβευτικό 86-75!

Κορωνοϊός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Μακρόν στη Γαλλία – Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

  

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στη χώρα, λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου σε όλη τη Γαλλία, γεγονός που δίνει στις αρχές τη δυνατότητα να επιβάλουν ορισμένους περιορισμούς.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η πανδημία συνιστά «καταστροφή για τη δημόσια υγεία» που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μακρόν

Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρουσματα στην Κορινθία – O χάρτης της διασποράς

 

Συνολικά 436 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η Αττική για ακόμη μία φορά έχει τα περισσότερα καθώς ξεπέρασε τα 200, ενώ ανησυχία επικρατεί και για τις Θεσσαλονίκη,  Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

Κορωνοϊός: Στα 436 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Επτά νεκροί και 86 διασωληνωμένοι

  

Στα 436 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά τα 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23495, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3404 (14.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9525 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 22 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 245 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 469 θανάτους συνολικά στη χώρα. 179 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Σε ποιας φυλακής τα σίδερα θα βρεθούν οι Χρυσαυγίτες – Ποιο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψή τους

  

Περίπου 25 task forces (ομάδες)… συλλήψεων έχουν σχηματιστεί προκειμένου να προβούν στις επικείμενες συλλήψεις πρώην βουλευτών, πολιτικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, που αναμένεται να διαβούν το κατώφλι διαφόρων φυλακών της χώρας.

Τουλάχιστον 80 αστυνομικοί θα συμμετάσχουν σε αυτές,

Oruc Reis: Εξέπεμψε και πάλι σήμα – Δείτε το στίγμα

  

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, με το Oruc Reis να βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο και να… ανοιγοκλείνει τον πομπό του.

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος άνοιξε και πάλι τους πομπούς του, δίνοντας στίγμα στα 30 περίπου ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο. 

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, η ταχύτητά του

Σοβαρές επιφυλάξεις για τις διατάξεις περί δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, στο υπό κατάρτιση χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο – Ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ

 https://www.corfupress.com/wp-content/uploads/2018/02/tee.jpg

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ διατυπώνει τις σοβαρές επιφυλάξεις της, με επιστημονικά και πολιτικά επιχειρήματα, για τις προωθούμενες αλλαγές στο ζήτημα των εκτός σχεδίου περιοχών στο υπό κατάρτιση χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο. 

Καθώς το ΤΕΕ, παγίως, δεν τοποθετείται κατά το στάδιο της ηλεκτρονικής δημόσιας διαβούλευσης αλλά εκφράζει τις επιστημονικές και θεσμικές του απόψεις με κάθε τρόπο και σε κάθε χρόνο, ενώ τοποθετείται και στις διαδικασίες της Βουλής, όταν

Ποιες τροφές ΔΕΝ τρώγονται αφού λήξουν και ποιες αντέχουν;


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Ασφάλεια τροφίμου είναι ευρύτερη έννοια που προσδιορίζει κατάσταση του τροφίμου που δεν προκαλεί βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη βλάβη στην υγεία του καταναλωτή. Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των προβλημάτων

«Μακάριοι οι νέοι, ότι αυτοί κληρονομήσουσι το Δημόσιο Χρέος» Herbert Hoover

 


 Γράφει ο

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

https://i0.wp.com/ekorinthos.gr/wp-content/uploads/2019/04/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%86.jpg?fit=842%2C614&ssl=1 

Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες αποτυπώνονται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, το Δημόσιο Χρέος  της Κεντρικής Διοίκησης θα εκτιναχθεί στο 216% του ΑΕΠ ενώ παραμένει πάνω από το 200% και το 2021.