Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Εκτακτο Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια φυλακή σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και άλλους τέσσερις – Ισόβια ο Ρουπακιάς – Έξι χρόνια κάθειρξη στην Ζαρούλια.

  Ξεκίνησε στις 12:55 το μεσημέρι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τις ποινές στους καταδικασθέντες για συμμετοχή στην -εγκληματική οργάνωση με απόφαση και της Δικαιοσύνης- Χρυσή Αυγή.

Βαριές ποινές ανακοίνωσε το δικαστήριο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Κάθειρξη 13 ετών σε όλα τα μέλη της ηγετικής ομάδας πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Ο Ρουπακιάς που για ακόμη μία φορά απουσίαζε τιμωρήθηκε με ισόβια για την δολοφονία του  Φύσσα και με 10 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, 4 έτη για οπλοχρησία, 4 έτη για οπλοφορία και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.
Στους άλλους καταδικασθέντες που δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, τια την ένταξη στην εγκληματική οργάνωση το δικαστήριο επέβαλε ποινή  από 7 έως 8 χρόνια

 Όλη η ιστορική απόφαση

Με 13 χρόνια φυλακή τιμωρήθηκαν ο Μιχαλολιάκος ( + 1 χρόνος) μαζί με άλλα πέντε στελέχη της Χρυσής Αυγής (Χρήστος Παππάς ( +6 μήνες) , Ηλίας Κασιδιάρης ( + 1 χρόνος) , Γιάννης Λαγός ( + 16 μήνες), Γιώργος Γερμενής ( + 1 χρόνος), Ηλίας Παναγιώταρος)  ενώ 10 χρόνια φυλακή επιβλήθηκε στον Άρτεμη Ματθαιόπουλο.

Οι Ηλιόπουλος και Κούζηλος καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι Ζησιμόπουλος, Γρέγος, Μπραμπαρούσης, Ζαρούλια και Κουκούτσης καταδικάζονται σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Πέντε χρόνια φυλακή στους  πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό (Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος,
Μιχαήλ Αρβανίτης, Νίκος Μίχος  ( + 2 χρόνια για οπλοκατοχή)  , Στάθης Μπούκουρας (+ 1 χρόνος για οπλοκατοχή) ).

Ο Ρουπακιάς που για ακόμη μία φορά απουσίαζε τιμωρήθηκε με ισόβια για την δολοφονία του  Φύσσα και με 10 χρόνια για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.  Ο συνεργός του Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο άνθρωπος ο οποίος φαίνεται ότι ήταν ο συνοδηγός του, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για συνέργεια στη δολοφονία και σε 6 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι άλλοι συνεργοί Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα τιμωρήθηκαν με: 
– Ι. Άγγος: 7 έτη
– Α. Αναδιώτης: 6 έτη
– Γ. Δήμου (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη
– Ε. Καλαρίτης: 7 έτη
– Ι. Β. Κομιανός: 7 έτη
– Κ. Κορκοβίλης: 7 έτη
– Α. Μιχάλαρος: 7 έτη
– Γ. Πατέλης: 8 έτη
– Γ. Σκάλκος (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη
– Γ. Σταμπέλος: 7 έτη
– Λ. Τσαλίκης: 7 έτη
– Αθ. Τσορβάς: 7 έτη
– Ν. Τσορβάς: 7 έτη
– Χρυσαφίτης: 6 έτη

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων τιμωρήθηκαν οι:
-Αγριογιάννης Δημήτρης: 6 έτη
-Ευγενικός Μάρκος: 6 έτη
-Μαρίας Θωμάς: 6 έτη
-Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος: 6 έτη
-Πανταζής Αναστάσιος: 8 έτη

Για την επίθεση στο ΠΑΜΕ τιμωρήθηκαν οι:
-Αντωνακόπουλος Κυριάκος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
-Καστρινός Ιωάννης: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
-Πανταζής Αναστάσιος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις
-Χατζηδάκης Χρήστος Αντώνιος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συγχώνευση των ποινών, το δικαστήριο θα φτάσει στο τρίτο και κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, εξετάζοντας εάν οι καταδικασθέντες δικαιούνται ή όχι αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Εν ολίγοις, θα αποφασίσει εάν πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές ή όχι και ποιοι εκ των 57 καταδικασθέντων.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά στην πλειοψηφία των ενόχων για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, άνοιξε ο δρόμος για την επιβολή των βαρύτερων ποινών στον «σκληρό» ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.