Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Οι Ολλανδοί πάνε να χαλάσουν το ποδόσφαιρο - Δείτε τι αλλαγές θα κάνουν

 Οι Ολλανδοί πάνε να χαλάσουν το ποδόσφαιρο - Δείτε τι αλλαγές θα κάνουν  

Σημαντικές αλλαγές που αλλάζουν το ποδόσφαιρο αποφάσισαν οι Ολλανδοί.

Αναλυτικά οι τέσσερις αλλαγές:

1) Πλάγιο άουτ: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να στήσει την μπάλα και είτε να την εκτελέσει, είτε να ντριμπλάρει και να μπει στον αγωνιστικό χώρο! Το ίδιο θα συμβαίνει και στα κόρνερ και στα ελεύθερα. Ο

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2022 - Τρεις πόλεις της Ευρώπης στην πρώτη δεκάδα

 Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2022 - Τρεις πόλεις της Ευρώπης στην πρώτη δεκάδα 

Η ECA International κυκλοφόρησε και για φέτος την λίστα της με τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, με το Χονγκ Κονγκ να «φιγουράρει» στην κορυφή της λίστας για μια ακόμη φορά. 

Η λίστα καταρτίζεται με βάση διάφορους παράγοντες, όπως η μέση τιμή βασικών προϊόντων, όπως το γάλα, τα ενοίκια και οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Βροχερός ο καιρός και την Πέμπτη (9/6) - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Καιρός meteo: Βροχερός ο καιρός και την Πέμπτη (9/6) - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα από το meteo του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την Πέμπτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το πρωί κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές

Ιταλία: Νέες φήμες στον ιταλικό Τύπο για παραίτηση του πάπα Φραγκίσκου

Για ακόμη μια φορά ο ιταλικός Τύπος ανέφερε πως ο Πάπας Φραγκίσκος θα αποχωρήσει από το αξίωμα του Ποντίφικα λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο ιταλικός Τύπος κάνει αναφορά σήμερα σε νέες φήμες που σχετίζονται με ενδεχόμενη παραίτηση του πάπα Φραγκίσκου

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, o Φραγκίσκος φέρεται να δήλωσε σε

Οξεία ηπατίτιδα: Τέσσερα πιθανά νέα κρούσματα σε παιδιά στην Ελλάδα

 Οξεία ηπατίτιδα: Τέσσερα πιθανά νέα κρούσματα σε παιδιά στην Ελλάδα 

Σε εννιά ανήλθαν τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στη χώρα μας, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα πιθανά κρούσματα σε διάστημα 15 ημερών.

Ειδικότερα μετά την ανακοίνωση της αύξησης των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 650 ανάλογα περιστατικά σε 33 χώρες του κόσμου.

Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην Κόρινθο

 

Ξεκινούν οι ανακατασκευές των πεζοδρομίων στην Κόρινθο. Υπεγράφη και η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία. Θα γίνει αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων πεζοδρομίων και φωτιστικών πυλώνων, καθώς και κάποια μικρά τεχνικά έργα για την απορροή των ομβρίων υδάτων από τα πεζοδρόμια.

Η ανάπλαση αφορά κεντρικά σημεία της πόλης. Ο προϋπολογισμός είναι στο 1,2 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση είναι από ΣΑΤΑ, Φιλόδημο 2 και από τακτικά έσοδα του ίδιου του δήμου.

 

Σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού 60 δασικών περιοχών σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού 60 δασικών περιοχών σε όλη τη χώρα 

Σε περισσότερες από 60 δασικές περιοχές σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών ο Υμηττός, το Σέιχ-Σου, ο Πόρος, το Προκόπι στη Βόρεια Εύβοια, το Κάτω Νευροκόπι, ο Αίνος της Κεφαλλονιάς, η Στροφυλιά στην Ολυμπία, πραγματοποιούνται εκτενείς προληπτικοί καθαρισμοί, απομακρύνεται συσσωρευμένη επί δεκαετίες καύσιμη βιομάζα, συντηρούνται δασικοί δρόμοι και διανοίγονται αντιπυρικές ζώνες.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 282 νέα κρούσματα ( 49 στην Κορινθία, 44 στην Μεσσηνία, 95 στην Αχαΐα.)

 

  

Μεγάλη μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (-139) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 282  νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία , Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (188) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (94).  

  Συγκεκριμένα: