Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Εκλογές: Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα - Οι σίγουροι, οι εκπλήξεις και οι «κομμένοι»

 Εκλογές: Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα  Οι σίγουροι οι εκπλήξεις και οι «κομμένοι» 

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο του 2022 απομακρύνεται οριστικά μετά τις πρόσφατες κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, είναι ωστόσο γεγονός ότι η χώρα έχει εισέλθει πλέον, με τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης της Ν.Δ. στην τελευταία και εκ των πραγμάτων προεκλογική χρονιά, αφού οι κάλπες το πιθανότερο -σύμφωνα και με όσα έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός- είναι να στηθούν στο τέλος της άνοιξης του 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. εξακολουθεί να βρίσκεται σε εγρήγορση, οι περιοδείες τόσο του ίδιου του κ. Μητσοτάκη όσο και υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών που δρομολογήθηκαν μετά το 14ο Συνέδριο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου, ενώ έχουν ξεκινήσει και προπαρασκευαστικές διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος. Εχουν γίνει μάλιστα και οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως στις εκλογικές περιφέρειες που θα πολιτευθούν νυν και πρώην μέλη της κυβέρνησης τα οποία είτε δεν είναι σήμερα βουλευτές είτε είχαν εκλεγεί το 2019 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αποφάσεις

Στα ψηφοδέλτια θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, κατά περίπτωση θα ληφθούν αποφάσεις για όσες και όσους υποψηφίους που δεν εξελέγησαν το 2019 εκδηλώσουν ενδιαφέρον να πολιτευθούν και στις επόμενες εκλογές, ενώ αναζητούνται την ίδια ώρα και νέες υποψηφιότητες που θα δώσουν τον τόνο της ανανέωσης, αλλά και της περαιτέρω διεύρυνσης στα γαλάζια ψηφοδέλτια όταν έρθει η ώρα των εκλογών.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής παρουσιάζει σήμερα πληροφορίες σχετικά με τον χάρτη πιθανών υποψηφιοτήτων της Ν.Δ., όπως αυτός αρχίζει να διαμορφώνεται μέσα από συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Έβρος: Ύψωσαν 30 ελληνικές σημαίες κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα

 Έβρος: Ύψωσαν 30 ελληνικές σημαίες κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα 

Τριάντα ελληνικές σημαίες κυματίζουν σε στύλους κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πρόκειται για μια κίνηση από Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι τις προσέφεραν στους κατοίκους τους Έβρου και στη συνέχεια εκείνοι τις ύψωσαν στον ουρανό του Έβρου.

Συγκεκριμένα, 30 ελληνικές σημαίες τοποθετήθηκαν και κυματίζουν από σήμερα στο Φυλάκιο του Έβρου, στέλνοντας μήνυμα αποτροπής στα όποια σχέδια της γείτονος, σχετικά με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Συντάξεις: Όλοι στο ταμείο για τα αναδρομικά - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

 ΑποκλειστικόΣυντάξεις: Όλοι στο ταμείο για τα αναδρομικά  Τι εξετάζει η κυβέρνηση 

 

Κώστας Κατίκος / Αποκλειστικό Ε.Τ.

Λύση που να επιτρέπει στα δημόσια οικονομικά να πάρουν αναδρομικά 11 μηνών από επικουρικές και Δώρα όλοι οι συνταξιούχοι -και όχι μόνον οι 350.000 που έκαναν αγωγές έως 31/7/2020- εξετάζει η κυβέρνηση.

Αποφάσεις δεν θα πρέπει να αναμένονται σύντομα αφενός γιατί υπάρχουν σε εξέλιξη μέτρα ανακούφισης όπως η μείωση των επιβαρύνσεων από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος και αφετέρου διότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί ένα ποσό της τάξης των 2,3 δισ. ευρώ που απαιτείται για την πληρωμή του δεύτερου μετά το 2020, και τελευταίου κατά τα φαινόμενα, πακέτου αναδρομικών με έναρξη πληρωμών είτε έως το τέλος του 2022 είτε εντός του 2023.

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται επικίνδυνο κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Δείτε πότε θα φτάσει στην Ελλάδα

kairos_kauswnas_art 

Νέο κύμα καύσωνα πρόκειται να «επισκεφτεί» προς τα τέλη της εβδομάδας πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ στη χώρα μας αναμένεται να φτάσει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο μετεωρολόγος, το φαινόμενο θα είναι ενδεχομένως επικίνδυνο για τις ευπαθείς ομάδες ενώ να καταρριφθούν και αρκετά ρεκόρ ζέστης.

Μέχρι τότε πάντως η θερμοκρασία πρόκειται να διατηρηθεί σε «ευχάριστα επίπεδα».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Αρχαία Ολυμπία: Αυτό είναι το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία που κατασκευάστηκε με πιστή αντιγραφή

 Αρχαία Ολυμπία: Αυτό είναι το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία που κατασκευάστηκε με πιστή αντιγραφή 

Μικρότερο από το αυθεντικό αλλά και πάλι εντυπωσιακό. Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία κατασκευάστηκε μετά από τρία χρόνια συστηματικής έρευνας στην Αρχαία Ολυμπία…

Με την εγκυρότητα του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, ανακατασκευάστηκε με εξαιρετικές λεπτομέρειες το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, που αποτελούσε ένα από τα 7 θαύματα της αρχαιότητας.

Πύργος: Φωτιά κοντά στο Δημοτικό στάδιο της πόλης – Μάχη των πυροσβεστών για να μην κινδυνέψουν σπίτια

https://www.ilialive.gr/images/new_images/ilialive/2022/07_July/02_week/fotia_pirgos_1.jpg

Ο Πύργος σε κατάσταση συναγερμού για τη φωτιά που μαίνεται και βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Ξεκίνησε από οικόπεδο, κοντά στο Δημοτικό στάδιο της πόλης…

Δύο φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στην πόλη του Πύργου και ήδη επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.235 νέα κρούσματα ( 269 στην Κορινθία, 353 στην Αχαΐα.)

Κορονοϊός 30/06:  15498 νέα κρούσματα 13 θάνατοι 97 διασωληνωμένοι

Μεγάλη μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού ,  (- 695) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 1.235  νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα   διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (833) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (402).  

  Συγκεκριμένα:

Κορονοϊός 10/07: 13.306 κρούσματα, 28 θάνατοι και 103 διασωληνωμένοι, ο χάρτης της διασποράς.

 Κορονοϊός 10/07: 13306 κρούσματα 28 θάνατοι και 103 διασωληνωμένοι  

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (10/07) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 13.306.  Οι 7.141 μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 1.265 νέες μολύνσεις.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων

Χαμόγελα στην Ζαχάρω: Αποσωληνώθηκε η 6χρονη που κινδύνεψε να πνιγεί στην παραλία

Χαμόγελα στην Ηλεία: Αποσωληνώθηκε η 6χρονη που κινδύνεψε να πνιγεί στην παραλία [βίντεο] 

 Αισιόδοξα είναι τα νέα για την 6χρονη Ανδριάννα που κινδύνεψε να πνιγεί στην παραλία της Ζαχάρως.

Αποσωληνώθηκε η 6χρονη Ανδριάννα και δεν σταματούν να χαμογελούν οι γονείς της αλλά και οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, όπου είχε μεταφερθεί το κορίτσι. .

Η 6χρονη κινδύνεψε με βέβαιο πνιγμό πριν από δύο ημέρες στην παραλία της Ζαχάρως, καθώς ήπιε νερό ενώ κολυμπούσε. Η μητέρα της το αντιλήφθηκε και έσπευσε να σώσει το παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όλα δείχνουν πως η υγεία της 6χρονης είναι καλά και αναμένεται να βρεθεί και πάλι με την οικογένειά της.

Βρέθηκε σώος και δεύτερος αγνοούμενος που παρασύρθηκε από τα κύματα στη Χαλκιδική.

 Θρίλερ στη Χαλκιδική: Βρέθηκε σώος και δεύτερος αγνοούμενος που παρασύρθηκε από τα κύματα  

Ευχάριστα είναι τα νέα από τη Χαλκιδική, καθώς βρέθηκε σώος ο ένας εκ των δύο τουριστών που αγνοούνται από το απόγευμα του Σαββάτου (9/7), όταν και παρασύρθηκαν από τα κύματα. 

Περί τις 12:00 της Κυριακής (10/7/2022), ο ένας αγνοούμενος εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ, και ανασύρθηκε σώος.

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης για τον άλλον αγνοούμενο. Αυτή τη στιγμή για τον εντοπισμό του επιχειρούν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο σκάφη της