Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Το Μαξίμου έβγαλε “κίτρινη κάρτα” στον Μεϊμαράκη

Vaggelis-Meimarakis

“Κίτρινη κάρτα” στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έβγαλε το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω πρόσφατων δηλώσεων του Προέδρου της Βουλής σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του “Βηματοδότη”, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε ως “φυσιολογική” και “δημοκρατική” την άποψη ότι δεν πρέπει να εκλέξει η σημερινή Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, η τακτική του οποίου είναι διαφορετική.
Ο “Βηματοδότης” αναφέρει ότι η άποψη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εντάσσεται στη στρατηγική του να οικοδομήσει υπερκομματικό προφίλ.

ysterografa.gr

Ποιόν δελφίνο αποκαλεί ο Σαμαράς… “φαφλατά”;

Antonis-Samaras-poukamisoΈνα από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εν ενεργεία υπουργό, που εμφανίζονται ως δελφίνοι, και επιθυμούν να τον διαδεχθούν στην ηγεσία του κόμματος, φέρεται να αποκαλεί “φαφλατά” ο Αντώνης Σαμαράς.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει το “Βήμα της Κυριακής” στη στήλη “Βηματοδότης”, προσδιορίζοντας μάλιστα τον “φαφλατά” ως εν ενεργεία υπουργό.
“Κουίζ: Ποιόν υπουργό με φιλοδοξίες αρχηγικές αποκαλεί ο Πρωθυπουργός… φαφλατά;”, είναι το σχετικό ερώτημα που θέτει ο “Βηματοδότης”.

Τι διαφορά έχουν οι Αρβανίτες της Ελλάδας από τους Αλβανούς; Πότε κατέβηκαν στην ελλαδικό χώρο και γιατί ο Μπερίσα τους αποκάλεσε λανθασμένα μειονότητα...


arvanitesO μεγαλοϊδεατισμός στα Βαλκάνια είναι μια παλιά και μάλλον βαριά ασθένεια που υποτροπίασε στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία, όπου εμφανίσθηκε η «σημαία» της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας. Σε αυτή την υποτιθέμενη σημαία η γειτονική μας χώρα φθάνει μέχρι τη Θεσπρωτία. Όσον αφορά στις διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας αυτές δεν προκύπτουν μόνο από το «θέμα των Τσάμηδων», αλλά και από την προσπάθεια να παρουσιάσουν τους Αρβανίτες της Ελλάδας ως μειονότητα με αλβανική εθνική συνείδηση. Ποιοι είναι όμως οι Αρβανίτες; Για να απαντήσουμε στο θέμα αυτό πρέπει να επιστρέψουμε στον 11ο αιώνα. Τότε οι Αρβανίτες πρωτοεμφανίζονται στις βυζαντινές πηγές από τον Μιχαήλ Ατταλειάτη και αργότερα ως Αρβανίτες από το Άρβανον (περιοχή της Βορείου Ηπείρου) στο βιβλίο της Άννας Κομνηνής «Αλεξιάδα». Τον 13ο αιώνα ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αλβανίας ζει στις πεδιάδες και στις ακτές, μαζί με Έλληνες και Λατίνους. Όταν οι Φράγκοι κατέλαβαν τις ακτές, αρκετοί απ’ αυτούς τους χωρικούς απωθήθηκαν στις ορεινές περιοχές της χώρας όπου διατηρούνταν ισχυρές παραδοσιακές κοινότητες. Η δημιουργία του Δεσποτάτου της Ηπείρου και η συμπαράταξη των ορεσίβιων Αλβανών στις συγκρούσεις εναντίον Σλάβων και Βενετών επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις των πρώτων με το ελληνικό στοιχείο. Οι Αλβανοί φύλαρχοι ανταμείφθηκαν για τις πολεμικές τους υπηρεσίες στον βυζαντινό αυτοκράτορα με απονομή τίτλων και απόδοση εκτεταμένων περιοχών. Με αυτό τον τρόπο όμως, από παραδοσιακοί αρχηγοί φατριών μεταλλάχθηκαν σε άρχοντες οι οποίοι στις σχέσεις με τους «ανθρώπους» τους, αψηφούσαν το πατροπαράδοτο εθιμικό δίκαιο και την αρχή της ισονομίας. Προσπαθώντας να ξεφύγουν από το νέο αυτό γαιοκτητικό καθεστώς των αρχόντων και αποκτώντας σιγά-σιγά νομαδικές συνήθειες (αφού οι άρχοντες άρπαζαν τη γη τους), πολλοί Ηπειρώτες και Αλβανοί άρχισαν να μετακινούνται προς τον ελλαδικό χώρο, συντασσόμενοι γύρω από τους αρχηγούς των φατριών τους, οι οποίοι για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν είχαν κατ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 9 KAI Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ

Σε ένα γεωπολιτικό παιχνίδι για δυνατούς παίκτες αποφάσισε να μπει η Κύπρος με τη γεώτρηση στο οικόπεδο 9, συμπαρασύροντας και την Ελλάδα φυσικά. Οι δύο χώρες με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κασουλίδη δεσμεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες με κοινή συμφωνία για την έρευνα και διάσωση στις θαλάσσιες περιοχές τους. Στην ουσία βέβαια η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα κληθεί να συνδράμει αν ο μη γένοιτο απαιτηθεί διάσωση μετά από ένα ατύχημα. Να εκδράμει στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου με τα πολεμικά της μέσα.

Έκαναν την Πελοπόννησο…Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αυτοδιοικητικών

Έκαναν την Πελοπόννησο…Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αυτοδιοικητικών 
Κι ενώ θα περίμενε κανείς να είναι διαφορετικό το σκηνικό στην Πελοπόννησο, τα μέτωπα ανοίγουν σε κοινωνικό επίπεδο (καθημερινότητας) και σε πολιτικό επίπεδο (κόντρες), όσον αφορά την διαχείριση
των απορριμμάτων. Η επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στον… έλεγχο της πλειοψηφίας περιλαμβάνεται και το μείζον θέμα των σκουπιδιών που εξελίσσεται ως…  καυτό σε διάφορα επίπεδα.
Εν αρχή, μετά από τις έντονες εικόνες στην Ερμιονίδα, αναζωπυρώθηκε και το πρόβλημα με την Τρίπολη που δεν… λέει να λυθεί και που γύρω από αυτό ξεσπούν αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους. Η περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τη νέα απόφαση να έχει ισχύ και για τους επόμενους τρεις μήνες. Ο Πέτρος Τατούλης, στην απόφαση που φέρει την υπογραφή του, σημειώνει πως αυτό γίνεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας κατοίκων και επισκεπτών, λόγω της συνεχούς συσσώρευσης στερεών αποβλήτων σε διάφορα κατοικημένα σημεία του δήμου και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.κ. ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, ΚΩΝ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛ. ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Δ. ΜΠΡΙΑΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι βουλευτές Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Δημήτρης Μπριάνης, για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετάσχει στον επίσημο εορτασμό για την απελευθέρωση της Λαμίας, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση: «Προκαλούν αδίστακτα τον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό στον επίσημο εορτασμό για την απελευθέρωση της Λαμίας, με τον ισχυρισμό ότι “η έμφαση στο θρησκευτικό περιεχόμενο της επετείου ...συσκοτίζει την αλήθεια”!!! Τη μια παριστάνουν τους προσκυνητές στο Άγιο Όρος και το Βατικανό και την άλλη απορρίπτουν τον καθιερωμένο εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό της επετείου. Ένα είναι βέβαιο: Ότι στο κόμμα του κ. Τσίπρα λείπει η συνέπεια και περισσεύουν ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία».

 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ

Ο κ.Σαμαράς έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας για να κυβερνήσει για τέσσερα χρόνια και να αξιολογηθεί δημοκρατικά, αρνητικά ή θετικά στην κάλπη. Αυτό λέγεται δημοκρατία. Να συνεχίσει ή να τον διαδεχθεί στην εξουσία ενδεχομένως ο φιλόδοξος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Τσίπρας. Τέσσερα χρόνια είναι πολλά για το παρακράτος της χώρας όμως που θέλει απεγνωσμένα να ασκεί ύπουλα ακόμα εξουσία και να υφαίνει τους ιστούς της ανωμαλίας και της αποσταθεροποίησης όπως  τόσες δεκαετίες.

Απλοποίηση του νόμου αδειοδοτήσεων ζητούν επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ για τηλεπικοινωνίες μεγαλύτερης ταχύτητας, χωρητικότητας και υπηρεσίες εξυπηρέτησης

Της Λέττας Καλαμαρά
Στον κυκεώνα του πολύπλοκου καθεστώτος αδειοδότησης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών κινδυνεύουν να χαθούν επενδυτικά κεφάλαια 800 εκατ. ευρώ και μαζί τους κινδυνεύει να χαθεί η ευκαιρία να αποκτήσει η χώρα δίκτυο επικοινωνιών νέας γενιάς με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομική και την κοινωνική της πρόοδο. Και αυτό λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει στην  αλλαγή του αδειοδοτικού τηλεπικοινωνιακού καθεστώτος, όπως αυτή έχει προβλεφθεί και ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τίτλο «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ», η κατάθεση του οποίου στο Κοινοβούλιο εκκρεμεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και αναμένεται να φτάσει προς...

Περισσότερα: thedayaftergr.blogspot.gr

Η ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ

Η Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 ήταν η ημέρα που διαλύθηκε ο λαοπλάνος πολιτικός οπορτουνισμός της Ελλάδας. 

Κανείς Έλληνας πολιτικός και ψηφοφόρος του δεν μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια την επομένη ημέρα των βουλευτικών εκλογών του 2016. Μπορεί η παγκόσμια διήμερη έκρηξη των Χρηματιστηρίων να ήταν για άσχετους λόγους με την Ελλάδα αλλά έγινε σαφές σε όλους ότι τα παλαιομοδίτικα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν έχουν καμία αξία όταν κρίνονται πολιτισμοί.

Το αδιέξοδο των ασυνάρτητων συνιστωσών του κ.Τσίπρα, η έλλειψη στρατηγικής του και κυρίως η απουσία της γνώσης για το πού θέλει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα  αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη σημερινή κακογραμμένη ομιλία του νεαρού σε ηλικία, άπειρου πολιτικά και φιλόδοξου Προέδρου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αστέρας Δερβενίου "περασε" και από τα Αθικια διατηρώντας κορυφή με το απόλυτο στη βαθμολογια

5ze8vm1h

 Ο Αστέρας Δερβενίου “πέρασε” με νίκη με σκορ 2 – 0 από τα Αθίκια, επί του Τενεάτη, που τον ξανασυνάντησε σε αγώνα μετά από 16 χρόνια (τελευταίος αγώνας ήταν το 1998 στο Δερβένι που έληξε με σκορ 3 – 1 υπέρ του Τενεάτη).
Στα Αθίκια, και με την παρουσία πολλών φιλάθλων και από τις δύο ομάδες, ο αγώνας διεξήχθη σε άριστο κλίμα και μέσα σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια, αφού βοήθησε σε αυτό και η άριστη διαιτησία του εμπειρότατου κ. Δασκαλόπουλου. Ο Αστέρας παρουσιάστηκε σοβαρός και αποτελεσματικός και χάρις τα τέρματα των Μπάκα και Σιώζου, από ένα σε κάθε ημίχρονο, διαχειρίστηκε τον αγώνα όπως έπρεπε και έφυγε από το γήπεδο με πολλά χαμόγελα.
Από την αρχή του αγώνα το σοβαρό και χωρίς περιττές ενέργειες παιχνίδι των παικτών του Αστέρα καταλάγιασε τον ενθουσιασμό των παικτών του Τενεάτη και γρήγορα φάνηκε στο γήπεδο ότι ο Αστέρας, σαν πιο έμπειρη ομάδα, ήταν η ομάδα που ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα. Έτσι, χωρίς να κινδυνεύει ιδιαίτερα, ο Αστέρας άρχισε να επισκέπτεται την περιοχή του Τενεάτη με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Πεθαίνο και Σιώζο. Στο 15’ ο Μαστρογιαννόπουλος έβγαλε μακρινή μπαλιά στην αριστερή πλευρά και στην πλάτη της άμυνας του Τενεάτη, όπου ο προωθημένος Μπάκας κινήθηκε έξυπνα και βλέποντας τον τερματοφύλακα Ταμπάκου να αφήνει την εστία του αναίτια, του πέρασε την μπάλα και πέτυχε ένα έξυπνο και συνάμα εντυπωσιακό τέρμα. Το τέρμα αυτό έκρινε κατά μεγάλο ποσοστό την τελική έκβαση του αγώνα. Και αυτό, γιατί οι παίκτες του Αστέρα απέκτησαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ανάγκασε τους παίκτες του Τενεάτη να προσπαθούν με σπασμωδικές ενέργειες για την ισοφάριση.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Αστέρας δεν έκανε άλλη μεγάλη φάση, αλλά και οι παίκτες του Τενεάτη δεν απείλησαν σοβαρά τον Ρουμελιώτη, αφού δεν μπορούσαν να βρουν ελεύθερους χώρους.
Δύο σουτ που πήγαν πάνω στον Ρουμελιώτη και άλλα δύο που ήταν άστοχα από μακρινές αποστάσεις, καταγράφονται σαν τις αξιολογότερες προσπάθειές τους.
L4zedlo9Στο β’ ημίχρονο ο Αστέρας συνέχισε να παίζει μυαλωμένα, παραχωρώντας χώρο στον Τενεάτη, αλλά εξακολουθούσε να ελέγχει τη ροή του αγώνα. Αν εξαιρέσουμε ένα 5λεπτο, γύρω στο 60’,  που δημιουργήθηκε μια πίεση στην άμυνα του Αστέρα από ανεπιτυχείς προσπάθειες των παικτών του να απομακρύνουν την μπάλα, δεν υπάρχει άλλη αξιοσημείωτη επιθετική προσπάθεια των παικτών του Τενεάτη. Ο Ρουμελιώτης “καθάριζε” τις όποιες σέντρες έγιναν στην περιοχή είτε από στημένες μπάλες είτε από ενέργειες, κυρίως του Π. Οικονόμου, από τα δεξιά και με την πάροδο του χρόνου η απογοήτευση άρχισε να κυριεύει τους παίκτες του Τενεάτη. Το φρεσκάρισμα της ενδεκάδας του Αστέρα με τους Τάφα, κυρίως, και με τον Κρισάφη έδωσε την απαραίτητη ηρεμία στο παιχνίδι του Αστέρα, που πλέον στεκόταν πιο ορθόδοξα στο γήπεδο. Έτσι στο 76’ ο Πεθαίνος, που σ’ ολόκληρο τον αγώνα ταλαιπωρούσε τον προσωπικό του αντίπαλο, ξέφυγε με περίτεχνες ενέργειες από τρεις αντιπάλους του από τα δεξιά και πάσαρε στο ύψος του πέναλτι, όπου στη συνέχεια ο Κρισάφη κοντραρίστηκε στο σουτ του, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Σιώζο, ο οποίος εκτέλεσε τον Ταμπάκου για το 2 – 0.
Αυτό ήταν ! Το τέρμα αυτό καθόρισε και τον νικητή του αγώνα. Ο Αστέρας πλέον πατούσε εξαιρετικά στο γήπεδο και ήταν αυτός που κυριάρχησε μέχρι τη λήξη του αγώνα. Δυο – τρεις φορές έφτασε πιο κοντά σε επίτευξη κι άλλου τέρματος, αλλά οι τελικές πάσες των παικτών του ήταν κακές.
Η διαιτησία του κ. Δακαλόπουλου και των βοηθών του κ.κ. Μπετσόγλου και Ζήση ήταν εξαιρετική. Η προσωπικότητα του διαιτητή και οι αψεγάδιαστες υποδείξεις των βοηθών του, βοήθησαν ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί χωρίς κανένα παράπονο και από τις δύο ομάδες.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Μπάκας, Βασιλάρης (82’ λ.τρ. Μερκούρης), Μετεβελής, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου (64’ Τάφα), Πεθαίνος, Σιώζος, Καραγιαννίδης (68’ Κρισάφη).

asterasderveniou.gr

Ο Αλέξης Κούγιας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κορίνθου


Από το Γραφείο τύπου του "ΠΑΣ Κόρινθος" ανακοινώθηκε  ότι:

Ο γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της Παναχαϊκής και προσωπικός φίλος του πρόεδρου της ομάδας ΠΑΣ Κόρινθος κ. Μαυρονάσιου από σήμερα 19-10-2014 συμμετέχει ενεργά στο Δ.Σ του ΠΑΣ Κόρινθος!
Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν την παρασκευή 17-10-2014 στη Κόρινθο και συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας τους.
Ο κ. Αλέξης Κούγιας θα δώσει συνέντευξη τύπου την προσεχή εβδομάδα στη Κόρινθο και θα παρουσιάσει τα πλάνα και τις θέσεις του για την ομάδα του ΠΑΣ Κόρινθος!"

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε   ότι και κατά το παρελθόν ο Αλέξης Κούγιας έχει διατελέσει  πρόεδρος στην ομάδα, της Κορίνθου.

Χθες στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας, η Κόρινθος επιβλήθηκε με 5-0 επί του  Πανκαμαριακού   με τέρματα των Φραγκάκη (χατ τρικ) , Δελάρδα και Τζοσκούν
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πανούσης, Μαυρέλης Γ., Λέκκας, Ευθυμίου, Ξένος, Δελάρδας, Μπέλλης, Καρβούνης, Τζοσκούν, Λίμα, Φραγκάκης Έπαιξαν και οι: Δήμας, Αυγέρης, Λίνα
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Φραντζής, Δεσποτέλης, Κλουτσινιώτης Ν., Τουμπανάκης, Ραχανιώτης, Τακουμάκης, Σκούρας, Σωτηρόπουλος, Ενό, Κλουτσνιώτης Β., Τσιπάς Έπαιξαν και οι: Παναγιωτόπουλος, Καδάς, Καραγιάννης.
Ο επόμενος αντίπαλος της Κορίνθου το επόμενο Σάββατο , ο μέχρι στιγμής πρωτοπόρος Αστέρας Δερβενίου , τον οποίο αντιμετωπίζει εκτός έδρας 


Αλλαγή ώρας 2014: Πότε αλλάζει η ώρα σε Χειμερινή


Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε το πρωινό της Κυριακής 26 Οκτωβρίου, οπότε θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα.

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03:00.

Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Για να ξέρετε πάντα πότε αλλάζει η ώρα

Αν πολλοί από εσάς αναρωτιέστε πότε αλλάζει η ώρα, είναι καιρός να μάθετε ένα απλό κολπάκι!

Χειμερινή αλλαγή ώρας

Η ώρα λοιπόν για το χειμώνα, αλλάζει ΠΑΝΤΑ την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Για την ακρίβεια, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου, όταν θα περάσει τις 12 το βράδυ (άρα είναι Κυριακή), όταν φτάσουμε 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, το κάνουμε 03:00.

Ενδεικτικές προσεχείς χειμερινές αλλαγές ώρας:

2015: Αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 25 Οκτωβρίου

2016 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 30 Οκτωβρίου

2017 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 29 Οκτωβρίου

Θερινή αλλαγή ώρας

Αντίστοιχα πράγματα ισχύουν και για τηθερινή αλλαγή ώρας, αλλά λίγο διαφορετικά, ως εξής:

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, πάλι Σάββατο περασμένες 12 μεσάνυχτα (ξημερώματα Κυριακής δηλαδή), όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.

Ενδεικτικές προσεχείς θερινές αλλαγές ώρας:

2015: Αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 29 Μαρτίου

2016: Αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 27 Μαρτίου

2017: Αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 26 Μαρτίου
  

xespao.gr

Νίκη μετά από 49 χρόνια στην Α' Εθνική

«Βολιώτες νε-Νικη-καμεν τον Πανθρακικό...»Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και μετά από 49 χρόνια στην Α' Εθνική πανηγύρισε η Νίκη Βόλου, η οποία αν και δυσκολεύτηκε, επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού χάρη σε γκολ του Μάρτινς.

Σήμερα Κυριακή, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΟΦΗ με τους «πράσινους» να επιδιώκουν την κατάκτηση των τριών βαθμών, που θα τους διατηρήσουν σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Παράλληλα, η Βέροια που εντυπωσιάζει, θα φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό με στόχο την νίκη που θα την κρατήσει στην πρώτη «δυάδα» της κατάταξης.

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αγώνες Καλλονή - Κέρκυρα, Πλατανιάς - Ξάνθη, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το ματς Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πρόγραμμα :

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/10
Νίκη Βόλου-Πανθρακικός 1-0
(23΄ Μάρτινς)

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 1-1
(26΄ Μπαράλες - 35΄ Μορένο)

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3
(43΄ Γιουσούφ, 55΄ Χαντί - 45΄, 90΄ Μήτρογλου, 68΄ πεν. Ντομίνγκεζ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ (Γηπ. "Απ. Νικολαΐδης", 16:00)
Βέροια-Λεβαδειακός (Δημ. Γηπ. Βέροιας, 18:15)
Καλλονή-Κέρκυρα (Δημ. Γηπ. Μυτιλήνης, 18:15)
Πλατανιάς-Ξάνθη (Δημ. Γηπ. Περιβολίων, 18:15)
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (Γηπ. Τούμπας, 20:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/10
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 19:30)

«Γκέλα» του Αστέρα με το μυαλό στο... Λονδίνο , 1 - 1 με Παναιτωλικό


 
Μπορεί ο Στάικος Βεργέτης μετά το 1-1 του Αστέρας Τρίπολης με τον Παναιτωλικό να αρνήθηκε πως το μυαλό των παικτών του μπορεί να βρισκόταν από χθες στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και το ματς της προσεχούς Πέμπτης με την Τότεναμ για το Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η εικόνα που παρουσίασαν οι Αρκάδες ήταν η αιτία της πρώτης απώλειας βαθμών στο γήπεδό τους φέτος.

Ο Παναιτωλικός έδειξε μαχητικότητα, είχε σε καλή ημέρα τους Μαρτίνες και Βιγιαφάνες και απέσπασε τον βαθμό από τον Αστέρα, ο οποίος ελάχιστες φορές απείλησε πραγματικά την εστία του Ράφαελ.
Ο Στάικος Βεργέτης επιστράτευσε για ακόμα μία φορά το κλασσικό 4-2-3-1, με τον Μπαράλες να είναι το πρόσωπο που πήρε τη θέση στην επίθεση των Αρκάδων, αντικαθιστώντας τον Πάρα που φερόταν ως επικρατέστερος σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Και ο Μάκης Χάβος, όμως, παρέταξε την ομάδα του με το ίδιο σύστημα, με τον Έρικ Μορένο στην κορυφή της επίθεσης.
Και οι δύο τεχνικοί δικαιώθηκαν απόλυτα για τις επιλογές τους, μιας και οι δύο «φουνταριστοί» τους ήταν αυτοί που πέτυχαν τα γκολ του πρώτου 45λεπτου. Η αλήθεια είναι πως μέχρι το 20' δεν υπήρξε η παραμικρή φάση μπροστά στις δύο εστίες, με τους τερματοφύλακες να μην απειλούνται έστω και κατ' ελάχιστον. Η κίνηση-μάτ, όμως, από πλευράς Μάκη Χάβου ήταν η αμοιβαία μετατόπιση πλευρών στους Μαρτίνες και Βιγιαφάνε, καθώς από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Αγρινιώτες ήταν πολύ πιο επιθετικοί.
Στο 26', όμως, ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με ένα από τα… κλασσικά γκολ του, μιας και ο Ρόλε εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα, ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ράφαελ που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το… μοιραίο.
Μετά το γκολ, όμως, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πιέσουν περισσότερους τους Αγρινιώτες, με συνέπεια αυτοί να δουν πως υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να αλλάξουν τις ισορροπίες που διαμορφώνονταν μέχρις εκείνη τη στιγμή. Κι αυτή η επιμονή τους έφερε καρπούς στο 35', όταν ο Νίκολας Μαρτίνες έβγαλε πάσα… πάρε-βάλε στον Μορένο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.
Μάλιστα ήταν το δεύτερο φετινό γκολ του Παναιτωλικού που προήλθε από συνεργασία των δύο παικτών, έπειτα απ' αυτό στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη. Μόνον που τότε οι Αγρινιώτες είχαν σκοράρει στο 25!
Στα πρώτα 25' του β' ημιχρόνου ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και κάποιες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Μάσα στο 47' να κάνει το πλασέ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ράφαελ. Στο 54' ο Μαρτίνες αστόχησε από καλή θέση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ήταν η σειρά του Μάσα από δύσκολη θέση μέσα στην περιοχή να στείλει τη μπάλα άουτ.
Στο 66' οι γηπεδούχοι σκόραραν, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, μιας και έπειτα από το σουτ του Ρόλε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον εκτεθειμένο Γιαννιώτα πριν καταλήξει στα δίχτυα του Ράφαελ.
Ο Βεργέτης στο τελευταίο 20λεπτο αποφάσισε να ρισκάρει, με τον Πάρα να παίρνει τη θέση του Γιαννιώτα, κάτι που είχε ως συνέπεια το σύστημα των Αρκάδων να γίνει 4-4-2, με Πάρα και Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης. Την ίδια ώρα ο Χάβος έβλεπε τον πολύ δραστήριο Βιγιαφάνες να αποχωρεί τραυματίας στο 75', καθώς υπέστη τράβηγμα και έδωσε τη θέση του στον Κάπελ.
Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα ολοκληρωνόταν χωρίς νικητή, το σκηνικό παραλίγο να ανατραπεί στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων, όταν η μπάλα έφτασε στον Ρόλε μέσα στην περιοχή κι αριστερά. Ο Αργεντινός έκανε με τη μία το πολύ δυνατό σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ράφαελ κι απομακρύνθηκε.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ουσέρο, Μουνάφο (87' Μουκάμ), Μάσα, Μπαράλες (80' Μπακασέτας), Ρόλε, Γιαννιώτας (70' Πάρα).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Κέβιν, Μπεχαράνο, Κούσας, Μαλεζάς, Γοδόι, Κόρμπος (70' Καλογέρης), Φωτάκης, Μαρτίνες, Βιγιαφάνες (75' Κάπελ), Μορένο

Με Μήτρογλου ο Ολυμπιακός 2 - 3 τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο


 
Ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών (οι περισσότερες... με τη σκέψη στη Γιουβέντους και τον Παναθηναϊκό) «υπέφερε» στο Παγκρήτιο απέναντι στον πολύ καλό (και επίσης ελλιπή) Εργοτέλη. Τελικά, πέτυχε το στόχο του και νίκησε με 3-2 τους Κρητικούς, για την 7η αγωνιστική της Superleague, επιστρέφοντας στις εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα μετά από σχεδόν 7 μήνες (η προηγούμενη, την περυσινή σεζόν, στο ίδιο γήπεδο στις 23 Μαρτίου).

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε το γκολ του Μήτρογλου στο 90' που έδωσε στους πρωταθλητές τη νίκη, με τον διεθνή επιθετικό να έχει σκοράρει και στο 45'. Επίσης, χρειάστηκε και ο πολύ καλός Ρομπέρτο που έκανε αρκετές καλές επεμβάσεις, καλύπτοντας τα πολλά «ερυθρόλευκα» κενά στην άμυνα, η οποία είχε πολλά προβλήματα. Ενδεικτικό οι 17 τελικές του Εργοτέλη, 8 εκ των οποίων στην εστία.
Από την άλλη πλευρά, η επίθεση του Ολυμπιακού λειτούργησε καλά, οι ευκαιρίες πολλές (22 τελικές, 14 στην εστία), αλλά είτε ο Τσέρνι (επίσης πολύ καλός) είτε η αστοχία έφεραν το ματς να κριθεί στο τέλος.

Ο Εργοτέλης κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά όχι βαθμό, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 13 και «έπιασαν» στην πρώτη θέση τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ωστόσο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς υποδέχεται τον Ατρόμητο την Κυριακή (19/10).
Φουλ επίθεση με δύο γκολ στο τέλος
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πολύ όμορφο. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά, «ψάχνοντας» το γκολ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες μπροστά και στις δύο εστίες και τις άμυνες, εκατέρωθεν, να αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της μπάλας και την επιθετικότητα, ωστόσο ο Εργοτέλης ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, αλλά και στις περιπτώσεις που «έβγαινε» οργανωμένα μπροστά αξιοποιώντας τα κενά της «ερυθρόλευκης» άμυνας.
Με τον Ντομίνγκες να έχει κέφια και τον Μήτρογλου μέσα στις φάσεις, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 10' με τον διεθνή επιθετικό και καλές ευκαιρίες με τους Φουστέρ (16'), Ντομίνγκες (23'), Μαζουάκου (25'), το χαμένο τετ-α-τετ του Μήτρογλου στο 27' και το σουτ του Φουστέρ στο 39'.
Στο ίδιο διάστημα, ωστόσο, οι Κρητικοί απειλούσαν και αυτοί, με τον Γιουσούφ να είναι σε μεγάλη μέρα. Χαλκιαδάκης (7'), Χαντί (9'), Γιουσούφ (27', 36'), Τζανακάκης (29') έχασαν ευκαιρίες, για να γίνει το 1-0 με τον Γιουσούφ στο 43'. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν για πολύ καθώς ο Μήτρογλου ισοφάρισε στο 45' και το πρώτο ημίχρονο έληξε 1-1.


Ο Ολυμπιακός μπήκε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο Εργοτέλης ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ, σε εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Χαντί στο 55'.
Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες και όταν τις έκαναν, είτε ο Τσέρνι (50' Μήτρογλου, 60' Ντομίνγκες) είτε η κόντρα (59' Μήτρογλου) διατηρούσαν το 2-1. Ωστόσο η ισοφάριση ήρθε στο 68' με το εύστοχο πέναλτι του Ντομίνγκες (ανατροπή Πίτσου σε Γκαζαριάν), καθώς λίγο νωρίτερα, στο 65', δεν έγινε το 3-1 στη μεγάλη διπλή ευκαιρία των Παμλίδη και Γιουσούφ.
Ο Μίτσελ είχε ήδη «ανακατέψει την τράπουλα» (Γκαζαριάν και Φορτούνης στην 11άδα) και έβαλε στη συνέχεια και τον Διαμαντάκο, αλλά άλλη μεγάλη φάση δεν είδε για τον Ολυμπιακό μέχρι το νικητήριο γκολ του Μήτρογλου στο 90'.
Αντίθετα, ο Εργοτέλης είχε το καλό σουτ του Γιουσούφ (81') και νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Παμλίδη στο 83' (απέκρουσε και πάλι ο Ρομπέρτο), όμως οι Κρητικοί τελικά δεν πήραν ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Τσέρνι, Τζανακάκης, Πίτσος, Μέγι (46' Σαϊνατί), Γιοβάνοβιτς, Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Γιουσούφ, Χαντί (75' Μπογκντάνοφ), Χαλκιαδάκης (82' Κούτρης), Παμλίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (72' Διαμαντάκος), Μαζουάκου, Αυλωνίτης (64' Φορτούνης), Μποτία, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες, Φουστέρ (58' Γκαζαριάν), Ντουρμάζ, Μήτρογλου.