Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Καμπανάκι ΠΟΥ για την Αφρική – Σαρώνει το τρίτο κύμα

 ΠΟΥ: Καμπανάκι ΠΟΥ για την Αφρική – Σαρώνει το τρίτο κύμα 

Το τρίτο κύμα της Covid-19 εξαπλώνεται με ταχύτερους ρυθμούς στην Αφρική και πλήττει χειρότερα την ήπειρο αυτή, η οποία αντιμετωπίζει έλλειψη εμβολίων, προειδοποίησε σήμερα το περιφερειακό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στην Αφρική «το τρίτο κύμα επιταχύνεται, εξαπλώνεται γρηγορότερα, χτυπάει πιο σκληρά», τόνισε η Δρ Ματσινίσο Μοέτι, περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική. «Με αυτήν τη γρήγορη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και τις αναφορές για ολοένα και περισσότερους βαριά ασθενείς, το τελευταίο κύμα απειλεί να γίνει το χειρότερο μέχρι σήμερα», προειδοποίησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 22 νέα κρούσματα σήμερα (7 στην Αχαΐα - 8 στην Κορινθία - 4 στην Μεσσηνία.)

  

Καμία αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , δεν καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 22 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 8 καταγράφονται στην Κορινθία και 7 στην Αχαΐα. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν  οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής, πλην Αρκαδίας και Ηλείας, όπου δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις .

Δεκαπέντε (15) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 8 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π.Ε. Κορινθίας και 4 στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

 Επίσης άλλα 7 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στην Π. Ε. Αχαΐας ενώ στην Π. Ε. Ηλείας δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις . 

Σήμερα  24 / 6 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 22 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.483 ( 11.040 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 24 / 6 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (7),  Μεσσηνίας  (4) ,  Κορινθίας (8), Ηλείας (-), Αργολίδας (1), Αρκαδίας (-) και Λακωνίας (2) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 


Π.Ε. Αχαΐας                11.733

Π.Ε. Κορινθίας             3.911

Π.Ε. Ηλείας                  2.699

Π.Ε. Αργολίδας            2.352

Π.Ε. Αρκαδίας             2.120

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.655    

Π.Ε. Λακωνίας            1.002