Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Γερμανία: Χαλάζι σε τεράστιες νιφάδες προκάλεσε υλικές ζημιές και τραυμάτισε 5 άτομα

 χαλάζι 

Το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή του Ρόιτλινγκεν, στη Νότια Γερμανία, προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Εκπρόσωποι της τοπικής αστυνομίας, αλλά και πολίτες, έκαναν λόγο για νιφάδες χαλαζιού στο μέγεθος «μπαλών του τένις». Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν τον τραυματισμό των 5 ατόμων, χωρίς να δώσουν περαιτέρω στοιχεία για την σοβαρότητα της κατάστασης των τραυματιών. Η κακοκαιρία ενέτεινε την συμφόρηση στους δρόμους της πόλης, προκαλώντας, επίσης, υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και σπίτια.

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε πλημμύρα σε κεντρικό δρόμο του Ρόιτλινγκεν, ενώ στο κέντρο της πόλης η πτώση ενός δέντρου οδήγησε σε διακοπή ρεύματος που επηρέασε πολλές κατοικίες. Για μια ολόκληρη μέρα, 60 οχήματα και 370 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής και της Εθνικής Τεχνικής Βοήθειας  απασχολούνταν στην πόλη, συντελώντας στην αποκατάσταση των προβλημάτων.

Στην ευρύτερη περιοχή της Βάδης- Βυρτεμβέργης πολλοί δρόμοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστοί, λόγω της κακοκαιρίας που συνεχίστηκε έως το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, πέραν του Ρόιτλινγκεν επλήχθησαν σφοδρά περιοχές νότια της Στουτγκάρδης, αλλά και μερικές περιοχές στα βόρεια της χώρας.

Στην πόλη Τύμπινγκεν, όλοι οι εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη αναβλήθηκαν, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε επίσης βαριά εξαιτίας της πλημμύρας. Καταστροφές σημειώθηκαν και στο Ρότενμπουργκ, όπου πολλοί από τους ορόφους ενός δημόσιου γηροκομείου κατέστησαν μη χρησιμοποιήσιμοι. Στο Όφενμπουργκ, την Κοστάντς και άλλες περιοχές του Νότου, το νερό στους δρόμους έφτασε τα 5 εκατοστά σε ύψος, πλημμυρίζοντας υπόγεια και αποθήκες και καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού των γερμανικών μέσων, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Πέμπτης και κυρίως στο κρατίδιο της Βάδης- Βυρτεμβέργης. Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για έντονο χαλάζι και δριμείες βροχοπτώσεις, που δύνανται να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη περισσότερους κατοίκους.

ΠΗΓΗ: Bild