Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ο Δημ.Κινηματογράφος Δερβενίου 'Το Διάλειμμα' σας ανακοινώνει

Δημοτικός Κινηματογράφος "Το διάλειμμα" - Πρόγραμμα Ταινιών 13/8 - 19/8
Αγαπητοί κινηματογραφόφιλοι, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 17/8 δεν θα γίνει προβολή λόγω του 3ου Μουσικού Φεστιβάλ Ευζήν στο προαύλιο του Λυκείου Δερβενίου.
Θα επανέλθουμε (δριμύτεροι!!) την Πέμπτη 18/8 με δύο προβολές: "Ζωούπολη" για τους μικρούς μας φίλους στις 9:00 μ.μ. και "Το παιχνίδι του χρήματος" στις 11:00 μ.μ.
Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους.


Δημ.Κινηματογράφος Δερβενίου 'Το Διάλειμμα'

"Τα τραγούδια της ψυχής" Μουσικό σύνολο "Ρωμιοσύνη" στο Ξυλόκαστρο

Τετάρτη 17 Αυγούστου Ανοιχτό Θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης" ώρα 21.00 είσοδος 7 

ΔΕΡΒΕΝΙ: Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης 2016 Πολιτιστικός Σύλλογος "Ευ Ζην"

Τετάρτη 17 Αυγούστου Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου ώρα 20.30 είσοδος ελεύθερη

Βραβεύτηκε για... το μουστάκι του!

Βραβεύτηκε για... το μουστάκι του! Ο πιο ανατρεπτικός διαγωνισμός στην Αρκαδία! [pics,vid]
Για 5η συνεχόμενη χρονιά έγινε ένας ξεχωριστός διαγωνισμός στην ορεινή Γορτυνία. Ο λόγος για το διαγωνισμού … μουστακιού, στο ορεινό Βελημάχι.
Ο πρωτότυπος αυτός διαγωνισμός γίνεται τα τελευταία χρόνια, μαζί με τη Γιορτή Σαρδέλας!
Πρώτος βγήκε ο Χρήστος Γιαννακόπουλος από το Πάος Καλαβρύτων και κέρδισε 200 ευρώ! Δεύτερος ο Αλευρής Γεώργιος από Σκιαδά Πατρών και κέρδισε 100 ευρώ.
Τρίτος ο Κιντής Χαράλαμπος από τα Τρόπαια και κέρδισε 50 ευρώ .
 Οι επόμενοι που κέρδισαν από 50 ευρώ (χορηγία του Θοδωρή Κακούρη) ήταν … 4ος Σκιντζής Νικόλαος 5ος Πετρόπουλος Νικόλαος 6ος Φίλιος Λιάπης 7ος Τσιρώνης Τριαντάφυλλος 8ος Κιντής Κωνσταντίνος 9ος Γεωργουλόπουλος Βασίλειος 10ος Χρονόπουλος Κωνσταντίνος
 
Φέτος, συμμετείχαν δέκα άτομα από χωριά της Γορτυνίας και όχι μόνο. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, εκ μέρους της επιτροπής ανακοίνωσε ο Κώστας Καλύβας της εφημερίδας "Γορτυνία". Το βίντεο παραχώρησε στο "Καλημέρα Αρκαδία" το μέλος του Συλλόγου Βελημαχιτών Κυριάκος Μακαρώνης.

Kalimera-arkadia

Έπιασαν Πακιστανό φερόμενο ως κατά συρροή δολοφόνο (!) στην Κόρινθο!


Έπιασαν Πακιστανό φερόμενο ως κατά συρροή δολοφόνο (!) στην Κόρινθο!Συνελήφθη στην Κόρινθο από αστυνομικούς της ασφάλειας ένας 25χρονος Πακιστανός, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων από τις Πακιστανικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, πράξη που έγινε στις 2 Ιουλίου του 2014 στο Πακιστάν. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έρχονται τα νέα ΚΕΠ: Σε ποιους απευθύνονται – Πώς θα λειτουργούν

Το Σεπτέμβριο πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία του τα Κέντρα Κοινότητας, τα νέα ΚΕΠ που θα απευθύνονται πρωτίστως σε οικονομικά αδύναμους, σε 245 δήμους της χώρας με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων. Θα απευθύνονται, κυρίως, στις ευάλωτες, οικονομικά και κοινωνικά ομάδες πολιτών, όπως άστεγοι, άποροι, ΑμΕΑ, Ρομά, μετανάστες,  λειτουργώντας ως δομές συμπληρωματικές των Κοινωνικών Υπηρεσιών των αντίστοιχων δήμων.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για 3.737 θέσεις σε 17 δήμους (πίνακες)


Αναρτήθηκαν, πριν από λίγη ώρα στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού, (στην ενότητα «Προγράμματα Απασχόλησης – Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα»), ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, για 3.737 θέσεις εργασίας του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους (δείτε τους δήμους), θύλακες υψηλής ανεργίας – Α΄ κύκλος καθώς και ο Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος. Ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών, οι οποίες επιβεβαιώνονται και από το ρεπορτάζ, η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αντιμετωπίζει από το πρωί προβλήματα, κάνοντας δύσκολη την πρόσβαση στους ενδιαφερομένους.

Μια ιδανική διατροφή για το καλοκαίρι με γεύματα εκτός σπιτιού...

logo newsletter

 

stogiatrodiatrofi1.jpgΜια ιδανική διατροφή για το καλοκαίρι με γεύματα εκτός σπιτιού


Προσέχοντας αρκετά την διατροφή μας το καλοκαίρι μπορούμε να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό ή με λίγη παραπάνω κίνηση να χάσουμε λίγο ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάζουν οι τιμές αυτοκινήτων – Ποια γίνονται ακριβότερα & ποια φθηνοτερα

Τα πάνω κάτω στην αγορά αυτοκινήτου φέρνουν ο νέος τρόπος υπολογισμού των τελών ταξινόμησης και η κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης.
Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων βαίνουν μειούμενες και αυτό δεν έχει να κάνει μόνον με τις προαναφερθείσες αιτίες, αλλά και από το γεγονός ότι δεν δόθηκε ένα ικανό χρονικό διάστημα για να τεθούν ομαλά σε εφαρμογή τα νέα μέτρα.
Οπότε, η στάση αναμονής από το καταναλωτικό κοινό είναι δεδομένη, ακόμη και στην αγορά των εταιρικών πωλήσεων όπου και εκεί προκλήθηκαν… αναταράξεις μετά το άλμα από το 30% στο 80% του συντελεστή της φορολόγησης των μισθωμάτων.

Πανελλαδικές: Την ερχόμενη εβδομάδα οι βάσεις – Πού θα κυμανθούν

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση για τις βάσεις 2016 προσδιορίζεται την επόμενη  εβδομάδα, 22 με 26 Αυγούστου, αλλά με πιθανότερες ημερομηνίες τη Δευτέρα 22 Αυγούστου ή την Τρίτη 23 Αυγούστου.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, οι εκτιμήσεις για τις βάσεις φέτος αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση αφου πέρα από τις δυσκολίες που δημιουργούν στην εκτίμηση των βάσεων οι επιλογές των υποψηφίων, έχουμε και δύο διαφορετικά συστήματα, ασύμβατα μεταξύ τους, που κάνουν την εκτίμηση των βάσεων εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Διαγωνισμός για 1.660 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία

Tην ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στο ΑΣΕΠ η νέα προκήρυξη του υπουργείου Υγείας με την κατανομή των 1.660 θέσεων μονίμων σε νοηλευτικά ιδρύματα. Οι προσλήψεις στην Υγεία θα δρομολογηθούν εντός του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καλυφθούν έως το τέλος του έτους τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάζει η εφημερίδα «Εθνος», το υπουργείο θα ζητήσει από το ΑΣΕΠ (για λόγους επιτάχυνσης των διαδικασιών) η πλειονότητα των θέσεων να καλυφθεί από τους επιλαχόντες του πίνακα κατάταξης των δύο προηγούμενων διαγωνισμών στην Υγεία, που πραγματοποιήθηκαν το 2015 (προκηρύξεις 4Κ και 5Κ).
Για τις υπόλοιπες θέσεις, πλην νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, που δεν θα καλυφθούν από τους επιλαχόντες προηγούμενων διαγωνισμών, το ΑΣΕΠ θα προκηρύξει άμεσα νέο διαγωνισμό, για τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικές αιτήσεις.

aftodioikisi.gr

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για την κινητικότητα

Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται, τελικά, να οδηγηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το νέο σύστημα μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων.
Η διαβούλευση του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί στο opengov.gr, αλλά το κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας δεν έχει προφτάσει να κατατεθεί επίσημα στο Κοινοβούλιο, το οποίο πλέον έχει κλείσει για το καλοκαίρι και αναμένεται να ξανανοίξει το τελευταίο επταήμερο του Αυγούστου. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  αναμένεται να πάρει την κοινοβουλευτική οδό το νομοσχέδιο για την κινητικότητα προκειμένου να ψηφισθεί εντός Σεπτεμβρίου. Όπως τονίζουν στην aftodioikisi.gr πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης “είναι θέμα της Βουλής το πότε θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την κινητικότητα”.

«Ποινές» στις πρόωρες συντάξεις – Τι ισχύει για το Δημόσιο (παραδείγματα)

«Πρόστιμα» δύο ταχυτήτων σε όσους βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη προβλέπει το ασφαλιστικό με τη μεγαλύτερη ζημία να αφορά εκείνους που αποχωρούν από το Δημόσιο και λιγότερο όσους αποχωρούν από ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και άλλα πρώην ειδικά ταμεία.
Η ποινή που επιβάλλεται στην έξοδο με μειωμένη σύνταξη είναι 6% για κάθε έτος της ηλικίας του ασφαλισμένου μέχρι να φτάσει το όριο για πλήρη σύνταξη και μέχρι 5 έτη, εξηγεί ο «Ελεύθερος Τύπος». Δηλαδή αν κάποιος βγει στη σύνταξη στα 60 με όριο τα 67 η ποινή μείωσης της σύνταξης θα μετρήσει για 5 χρόνια και όχι για 7 κι έτσι θα είναι στο 30% και όχι στο 42%.

Τραγωδία στην Αίγινα: Τέσσερις νεκροί, 16 τραυματίες από τη σύγκρουση σκαφών

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/08/aigina-tragodia-1000.jpg
Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος που σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Αίγινας.Ανάμεσά τους, πιο σοβαρά τραυματισμένη είναι μία γυναίκα 29 ετών αλλοδαπή με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης, και ένας έφηβος 16 ετών, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό.

Μαραθώνια κολύμβηση: Ασημένιος... με χρυσή ψυχή ο Σπύρος Γιαννιώτης

Μαραθώνια κολύμβηση: Ασημένιος... με χρυσή ψυχή ο Σπύρος ΓιαννιώτηςΚάνοντας τη δική του αντεπίθεση, δείχνοντας την τεράστια κλάση του, την αστείρευτη εμπειρία του και κυρίως το μεγαλείο της ψυχής του, ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1.52.59.8 στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε έχοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Φέρι Γουίρτμαν (1.52.59.8) που κατέκτησε το χρυσό!

Ο Ολλανδός όμως άπλωσε το χέρι του και ακούμπησε πρώτος την πινακίδα του τερματισμού, κάτι που κρίθηκε οριστικά από το φώτο-φίνις. Και όλα αυτά ενώ ο Κερκυραίος βρισκόταν ακόμα και στη 14η θέση λίγο πριν το τέλος.
Ωστόσο, ο Έλληνας υπερ-αθλητής απέδειξε ότι ακόμα και στα 36 του χρόνια, στους τελευταίους αγώνες της καριέρας του, είναι αυτός που «κρίνει» τους μεγάλους αγώνες.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ.