Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Παρέμβαση του Πάνου Καμμένου για το θέμα Εφραίμ και την γεωπολιτική διάσταση

Από τον Πάνο Καμμένο

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν μίλησα για το Βατοπέδι ,τον Ηγούμενο Εφραίμ παρότι ερωτήθηκα πολλές φορές αυτά τα χρόνια. Δέν το έκανα γιατί είμαι αρνητικά προκατειλημμένος εναντίον του λόγω της στάσεως του ίδιου αλλά και της Μονής Βατοπεδίου με πάθος που δεν συνάδει σε ορθοδόξους κατά των Ηρώων μοναχών της Ιεράς μονής Εσφιγμένου που αρνούνται εδώ και χρόνια να υποκύψουν στον πειρασμό των χρημάτων της ΕΕ και το μόνο που ζητούν είναι ο σεβασμός στήν Πίστη τους. Δέν θα ήμουν λοιπόν δίκαιος στην κρίση μου και παράλληλα σέβομαι την Αγιότητα της Αγίας Τιμίας Ζώνης. Βάζω μόνο μιά συνισταμένη λοιπόν στο θέμα χωρίς άλλο σχολιασμό. Η δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίζει όλους πολίτες, κληρικούς ,πολιτικούς το ίδιο όπου βέβαια της αφήνουν περιθώρια κατάπτυστοι νόμοι όπως αυτός περι ευθύνης υπουργών.
1.Πώς ΜΜΕ που υπηρετούν το μνημόνιο και τους τοκογλύφους παίρνουν επάνω τους την προπαγάνδα υπέρ μοναχού όταν η διαφήμιση μετατρέπεται σε δυσφήμηση ?
2.Την ώρα που Ρωσία, Ισραήλ ,ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία μετα τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο έχουν κοινά συμφέροντα με την Ελλάδα και αποδεικνύουν έμπρακτα την στήριξη τους δημιουργείται σοβαρό θέμα στις σχέσεις μας με τη Μόσχα με την προφυλάκιση του ηγούμενου την παραμονή των Χριστουγέννων μόλις γύρισε απο τον πρόεδρο Πούτιν ,με μόνο κερδισμένο τους Δανειστές που θέλουν τα πάντα τώρα και τζάμπα ως κατακτητές? ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ,το άρθρο που επισυνάπτω βοηθά….

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΣΤΙΣ 60.000 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τις 60.000 αναμένεται να φθάσουν, ως το τέλος του χρόνου, οι αιτήσεις προς το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για την καταβολή εφάπαξ. Ο αριθμός των αιτήσεων στις αρχές του Δεκεμβρίου, ανέρχονταν σύμφωνα με...
πληροφορίες, στις 47.000.

Η απότομη αύξηση του αριθμού των αιτήσεων, που οφείλεται στις μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω των μισθολογικών αναπροσαρμογών και της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στο ΤΠΔΥ.

Για την καταβολή του εφάπαξ και στους 60.000 συνταξιούχους, απαιτούνται περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Παρά τις μέχρι σήμερα μειώσεις που περιορίζουν το μέσο ποσό της εφάπαξ παροχής στα 38.000 ευρώ από 44.000 ευρώ, τα διαθέσιμα του Ταμείου δεν επαρκούν και οι πληρωμές γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα καταβληθεί εφάπαξ, σε όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί το Δεκέμβριο του 2009.

Όσοι συνταξιοδοτηθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους θα πρέπει, με τα σημερινά δεδομένα να αναμένουν έως και οκτώ χρόνια προκειμένου να εισπράξουν το εφάπαξ, το οποίο, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, θα πρέπει να έχει αναπροσαρμοσθεί ώστε να είναι αναλογικό με το ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί.

Στόχος του Μεσοπρόθεσμου είναι η περικοπή τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2015.

Παράλληλα, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, επανέλαβε, ότι η μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15% έως 25% με παράλληλη ενοποίηση των ταμείων αποτελούν δεσμεύσεις της χώρας μας προς την «τρόικα», και συνέδεσε τις μεταρρυθμίσεις αυτές με τη βιωσιμότητα των ταμείων επικουρικής ασφάλισης.

Το σχετικό νομοσχέδιο, κατ' εντολή και του πρωθυπουργού, αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέσα στον Ιανουάριο.

FIMOTRO

ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ...

 

ΠΗΓΗ: Fimotro
 
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι των παραιτήσεων των εισαγγελέων Μουζακίτη -Πεπόνη που έπεσαν την Τετάρτη σαν βόμβα, ταράζοντας τα ήρεμα νερά της ατάραχης και νωχελικής κυβέρνησης Παπαδήμου και το σκηνικό ανατρέπεται άλλη μια φορά. Και εκεί που αναρωτιόμουν πριν δύο μέρες, αν οι δύο εισαγγελείς θα άνοιγαν το στόμα τους, μιλώντας με ειλικρίνεια για όλους και για όλα που τους εμπόδισαν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, παρεμβαίνοντας κατά τρόπο ανεπίτρεπτο στις υποθέσεις που τους είχαν ανατεθεί, σήμερα βγαίνοντας από το γραφείο του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ανακοίνωσαν χαμογελαστοί ότι παραμένουν τελικά στις θέσεις τους.
Τα δεδομένα που έχουμε σαφή και ας αναζητήσουμε σε αυτά απαντήσεις. Ακούσαμε τον Λουκά Παπαδήμο να ζητά χθες να διερευνηθούν οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων εντός της ημέρας και να κλείσει η υπόθεση ταχύτατα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παράλληλα ανακοίνωσε, χωρίς κανένα απολύτως παζάρι, την πρόθεση του να μην προχωρήσει τελικά στο νομοσχέδιο που όπως διευκρίνισαν οι εισαγγελείς προέβλεπε την αντικατάσταση τους, αποσύροντας την τροπολογία τη σχετική με τις αλλαγές στη διαδικασία επιλογής και διορισμού των οικονομικών εισαγγελέων.
Κινήσεις καλής θελήσεως άραγε, ώστε τα στόματα να μείνουν ερμητικά κλειστά; Μήπως για άλλη μια φορά οι δημοσιογράφοι δεν κατάλαβαν καλά τις δηλώσεις των Μουζακίτη-Πεπόνη και όλο αυτό ήταν μια παρεξήγηση; Τι ακριβώς μεσολάβησε και τους έκανε να αλλάξουν γνώμη, αποφασίζοντας κυριολεκτικά σε μία νύχτα ότι δεν είναι πια '' εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση'' και ότι από δω και πέρα δε θα είναι πλέον '' ένα άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ'' ; Τι ακριβώς έγινε και ξέχασαν τις βαρύτατες κατηγορίες και καταγγελίες που εξαπέλυσαν στην επιστολή παραίτησης τους, αφού αυτή ακριβώς η βαρύτητα των καταγγελιών τους ήταν που τους οδήγησε στην παραίτηση; Ή μήπως η επιστολή παραίτησης γράφτηκε και υποβλήθηκε ως μέσο πίεσης,έχοντας από την αρχή συγκεκριμένους αποδέκτες, ώστε να επιταχυνθούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση κάποιες διαδικασίες ;
Ας ελπίσουμε ότι οι εισαγγελείς θα δώσουν απαντήσεις, μέσω του υπομνήματος που θα υποβάλλουν, γιατί με τους αδέξιους και περίεργους χειρισμούς τους είναι σαφώς εκτεθειμένοι στα μάτια της κοινής γνώμης. Που έχει βεβαίως συνηθίσει να βλέπει πρωθυπουργούς, βουλευτές, πολιτικούς αρχηγούς να αλλάζουν γνώμη και να ανασκευάζουν τις δηλώσεις τους από τη μία μέρα στην άλλη, όταν όμως πρόκειται για δικαστικούς λειτουργούς, σίγουρα τα πράγματα σοβαρεύουν καθώς κανένας, μα κανένας,όποιο αξίωμα και να κατέχει, δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με θεσμούς όπως αυτός της Δικαιοσύνης

Μήνυση κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγίες του 2007 αποφάσισε να υποβάλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως

Μήνυση κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή της Ζαχάρως, αποφάσισε να υποβάλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Λαμπρόπουλος στο ΙΟΝΙΟΝ FM.
«Ο Δήμος Ζαχάρως είναι ο πιο κατεστραμμένος δήμος του αιώνα από τις πυρκαγιές» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, εμείς έχουμε και θεσμική, αλλά και ηθική υποχρέωση να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μην ξεχνάτε είπε, πως είχαμε τόσους νεκρούς»

thebest.gr

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

O Αντώνης Σαμαράς στο Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ στο κέντρο “Μητέρα”, οι καταπληκτικοί αυτοί κοινωνικοί λειτουργοί αγαπούν τα παιδιά και τα προστατεύουν. Γι’ αυτό είναι και κέντρο προστασίας των ανηλίκων παιδιών, τα οποία έχουν τεράστια προβλήματα μπροστά τους, στη δική τους ζωή.
Γι’ αυτό και νομίζω η πιο σημαντική, πραγματικά, εκδήλωση αγάπης θα ήταν η αναδοχή. Δηλαδή, να βρεθούν οικογένειες Ελλήνων που θα θελήσουν αυτά τα παιδάκια, με τα τόσα προβλήματα, να τα πάρουν και να τους δώσουν τη δική τους ζεστή αγκαλιά. Θεωρώ ότι θα ήταν το σημαντικότερο που μπορεί να κάνει κανένας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες. Και ιδιαίτερα το λέω τώρα, μετά από αυτή τη συγκινητική εμπειρία που είχα μαζί με τους ανθρώπους του “Μητέρα”, τους οποίους ευχαριστώ πάρα πολύ για την καλοσύνη τους τέτοιες άγιες μέρες να μας δεχθούν με τη γυναίκα μου, για να δούμε από κοντά αυτά τα παιδάκια».

Μήνυμα της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας για το Νέο Έτος

Επ’ ευκαιρία της ανατολής του νέου έτους 2012, η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τις πιο θερμές ευχές για υγεία και προκοπή σε όλους τους Έλληνες της Οικουμένης.
Αντλώντας θάρρος, δύναμη και αυτοπεποίθηση από την πολυχιλιετή Ελληνική Διαχρονία και τα επιτεύγματα του Έθνους μας, οι Έλληνες, στη δύσκολη αυτή εποχή, θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ισχυροποιώντας την Πατρίδα μας και θωρακίζοντας το μέλλον των παιδιών μας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους, απανταχού της γης, Έλληνες του Πόντου, και ιδιαίτερα στους Παλιννοστήσαντες, οι οποίοι ήρθαν τσακισμένοι στην μητέρα πατρίδα μετά τον ξεριζωμό και την προσφυγιά δεκαετιών.
Στεκόμαστε συμπαραστάτες στην προσπάθεια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού να παραμείνει στη αρχέγονη γενέθλια γη του. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως, για τη Νέα Δημοκρατία η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού είναι αδιαπραγμάτευτη.
Θεωρούμε απαραίτητη, για την προάσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη  διάσωση της ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής παράδοσης του Προσφυγικού Ελληνισμού: Μικρασιατών, Ανατολικοθρακών, Κωνσταντινουπολιτών, Ιμβρίων, Τενεδίων, Ελλήνων του Πόντου, Καππαδοκών, Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας εύχεται το 2012 οι Έλληνες να φανούμε άξιοι της ιστορίας μας, άξιοι της πατρίδας μας, άξιοι του μέλλοντος των παιδιών μας.
                    

Στους δήμους η διοίκηση των λιμανιών της Κορίνθου και του Κιάτου

Ολοκληρώθηκε η επίσημη παράδοση της διοίκησης των λιμανιών της Κορίνθου και του Κιάτου στην αρμοδιότητα των δήμων Κορινθίων και Συκιωνίων αντίστοιχα, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη, που για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε σήμερα την Κόρινθο.
Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί όπως ανέφερε αποτελούσε σημαντικό ζήτημα για το δήμο.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας αφού σημείωσε ότι η περιφέρεια έχει βασικό λόγο, ανέφερε ότι οι δήμαρχοι είναι ικανοί να διαπραγματευτούν τα λιμάνια και πρόσθεσε ότι όλοι δίνουν εξετάσεις και κανένας δεν έχει λευκή επιταγή.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι η περιφέρεια σε αγαστή, σε άριστη συνεργασία με τους δήμους και τις δημοτικές αρχές και ιδιαίτερα με τους δημάρχους, Κορινθίων και Σικυωνίων διαμορφώνει μία στρατηγική πάνω στο θέμα της αξιοποίησης των λιμένων.
Ήδη - πρόσθεσε - αυτή τη στιγμή δύο μεγάλα λιμάνια έχουν ενταχθεί στο επιχειρησιακό μας πρόγραμμα και τέσσερα σημαντικά αλιευτικά καταφύγια από τα οποία το ένα βρίσκεται στην Κορινθία και το οποίο απεγκλωβίζεται από μία δικαστική αντιδικία και θα πάρει την κατεύθυνση της πραγμάτωσης και της υλοποίησης.
Πηγή: Καθημερινή.

Γιάννης Μιχελάκης:πλήρης διερεύνηση των αποκαλύψεων της εφημερίδας “Παρασκευή +13”, για συνειδητή “νομιμοποίηση” παρανομιών και διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο μέσω της Βουλή

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή +13», σύμφωνα με το οποίο «βεβαιωμένες οφειλές 30 εκατ. ευρώ υπαλλήλων του Ο.Σ.Κ. προς το Δημόσιο διέγραψαν με την ψήφο τους, στη Βουλή, οι 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επί κυβέρνησης Παπανδρέου», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αποκαλύψεων της εφημερίδας  “Παρασκευή +13”, για συνειδητή “νομιμοποίηση” παρανομιών και διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο μέσω της Βουλής.
Φαίνεται, άλλωστε -από  το ίδιο δημοσίευμα- ότι συγκεκριμένοι υπουργοί, ενώ γνώριζαν ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε παράνομες τις επιπλέον αποδοχές υπαλλήλων του ΕΣΚ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε ήδη ζητήσει την επιστροφή των παρανόμως καταβληθέντων, εντούτοις προώθησαν ειδική ρύθμιση (κρυμμένη σε μια παράγραφο του νόμου 4024) με την οποία νομιμοποιούσαν τα ποσά αυτά και διέγραφαν τις σχετικές αξιώσεις του Δημοσίου».

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ , ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ! ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΣΑΣ ΘΕΣΑΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ …
ΣΑΣ ΤΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ , ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ 2012 …
”ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ” !

Πηγή : sfedona.gr
Αγαπητοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί και λοιποί θεσμικοί υπεύθυνοι του Νομού Κορινθίας στην διάρκεια της χρονιάς που φεύγει “ξεχάσατε” να μας απαντήσετε ή να κάνετε ενέργειες για καυτά θέματα που σας έχουμε θέσει.
Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ” τα έχετε πνίξει” (!!!) γι αυτό και τα επαναφέρουμε σήμερα:
Κύριε Τατούλη και κύριε Δέδε και κύριοι βουλευτές της Κορινθίας :

Eγκρίθηκε από την πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσο.υ

Εγκρίθηκε με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά την σημερινή και τελευταία συνεδρίαση του ΠΕΣΥ γιά το 2011
Η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου κατά την εισήγησή της σημείωσε την απόλυτη ικανοποίησή για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και δήλωσε ότι δεν στηριζόμαστε σε κρατικά χρήματα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως έγινε για τη διαχείριση των απορριμμάτων όπου δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ. Στον προϋπολογισμό αυτό εξασφαλίσαμε πρωτίστως τις λειτουργικές δαπάνες με προτεραιότητα τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Η κα Νικολάκου ευχαρίστησε επίσης τις υπηρεσίες για το έργο τους, οι οποίες σε πολύ δύσκολες συνθήκες επιτέλεσαν επιτυχώς το έργο τους.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφείς Δημήτρης Δράκος στην τοποθέτηση του για τον προϋπολογισμό αναγνώρισε τη δυσκολία των υπηρεσιών, λόγω της κρίσης και των κρατικών δυσλειτουργιών για την καταβολή των πόρων, να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό και συνεπώς τη δυσκολία της διοίκησης να χαράξει πολιτική.
«Ζητάμε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από την κεντρική πολιτική σκηνή προς τις Περιφέρειας, επιλογή που αποτελεί προϋπόθεση εξόδου της χώρας από την κρίση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Προτού, ωστόσο ο Περιφερειάρχης αναφερθεί στον προϋπολογισμό, ενημέρωσε το σώμα ότι έγινε δεκτό από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το αίτημα παραχώρηση της περιουσίας της ΕΤΑ στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «όπλο πολύ σημαντικό για τις αναπτυξιακές πολιτικές μας, γεγονός που ενισχύει την πολιτική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας παραχωρούνται 7 ακίνητα στις περιοχές Κυνουρίας, Κορίνθου, Μάνης, Ναυπλίου και Λουτρακίου. 
«Καταρτίσαμε ένα ρεαλιστικό, ορθολογιστικό προϋπολογισμό, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που παρουσιάζουν οι υπηρεσίες», ανέφερε ο κ. Τατούλης. Πέραν αυτού, ο Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε απέναντι στην ηττοπάθεια, τη μιζέρια, την προχειρότητα και την έλλειψη αναπτυξιακού προγραμματισμού των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, οι οποίες στηρίχθηκαν σε πελατειακές σχέσεις.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα  ότι καλύφθηκαν οι αδυναμίες και οι εκκρεμότητες των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων από τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος εφαρμόστηκε χωρίς πρόβλημα. «Η πολιτική μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ξεκάθαρη, αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, γεγονός το οποίο  παρουσιάζει τη δυσκολία να μη μπορούμε να αναφέρουμε όλες τις πρωτοβουλίες και κατακτήσεις μας γιατί δεν θα γίνουμε πιστευτοί». Στο πλαίσιο αυτό χαρακτηριστικά εξασφαλίστηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην παράκαμψη των Βουτιάνων, 1,5 εκατομμύρια ευρώ για το δρόμο στο Ξυλόκαστρο που έχει καταρρεύσει και τα 20 εκατομμύρια ευρώ από το ανενεργό ταμείο πυρόπληκτων, δήλωσε ο Περιφερειάρχης.  Οι διεκδικήσεις όμως αυτές δεν περιορίστηκαν εκεί, καθώς δόθηκαν λύσεις σε 200 επενδυτικά σχέδια τα οποί παρέλαβε η Περιφέρεια και τα οποία ολοκλήρωσε.
«Όλη η Περιφέρει αναγεννιέται», δήλωσε ο κ. Τατούλης προσθέτοντας ότι «έχουμε ανοίξει πολλά μέτωπα και σιγά-σιγά και μεθοδικά τα κλείνουμε επιτυχώς. Όλη η Ελλάδα πλέον μιλά για την επιτυχία μας στο θέμα των στερεών αποβλήτων, για την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί πολιτικά το φάκελο της τεχνογνωσίας. Οι πολιτικές μας παρεμβάσεις όπως γίνεται συνεπώς κατανοητό είναι πλέον κανόνας».    

Ομόφωνη απόφαση για την προστασία του δικαιώματος ζωής και επιβίωσης των αγροτών
Ομόφωνα το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ενέκρινε την εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να στηριχτούν οι πρωτοβουλίες της Διοίκησης για την «προστασία του δικαιώματος ζωής και επιβίωσης των αγροτών» που αντιμετωπίζουν το σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει από την απόφαση του Υπουργείο Οικονομικών να προσφέρει την δυνατότητα στις τράπεζες να δεσμεύουν τους λογαριασμούς καταθέσεων και καταβολής των επιδοτήσεων οφειλετών τους αγροτών.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ακόμα το ΠΕΣΥ ότι έχει ήδη παρέμβει με έγγραφο του προς τις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ και θα σκληρύνει την στάση του με την βοήθεια της ομόφωνης απόφασης.

Πολυμήχανοι, αλλά εναντίον της πατρίδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με τρεις προπαγανδιστικές πιρουέτες και μια τελευταία (για το 2011, διότι για το 2012 έχει ο… θεός της προπαγάνδας) μεθόδευση αποχαιρετούν τη χρονιά οι υποδυόμενοι τους κυβερνήτες της άτυχης χώρας.

Αν ο ιστορικός του μέλλοντος αποφασίσει (που δεν το βλέπω) να ασχοληθεί με όσα συνέβησαν στην Ελλάδα λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει την συνδρομή του… ψυχιάτρου του μέλλοντος.

Η χώρα που πάντοτε στηριζόταν (και σωζόταν) χάρη στον συνδυασμό πατριωτισμού και ιδιοφυών ιδεών, μοιάζει να στέρεψε – και από πατριωτισμό και από ιδέες.

Η χώρα του πολυμήχανου Οδυσσέα, η χώρα δηλαδή που απέδειξε πως αν ξέρεις να χρησιμοποιείς το μυαλό σου μπορείς να βγεις από τη δύσκολη θέση με ελάχιστα μέσα, βομβαρδίζεται τώρα με φτηνή προπαγάνδα, εκπορευόμενη από ανθρώπους που βάζουν το μυαλό τους να λειτουργεί για το Κακό.

Λίγα πράγματα – και αυτά στη σφαίρα του ψυχαναγκασμού – θα εντοπίσει ο ιστορικός του μέλλοντος γι’ αυτή την εφιαλτική χρονιά, όπου εκτός από τις ιδέες στέρεψαν και οι ελπίδες.

Πρωτοχρονιά στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης

Το πρωί της Κυριακής 1η Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα δεχθεί ευχές στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου στην Τρίπολη.

Καυγάς, του ΛΑ.ΟΣ., με τον Π. Μπεγλίτη

Ο ΛΑΟΣ δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με το ΠΑΣΟΚ με αφορμή δήλωση του προέδρου του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την οποία έθετε ως μια από τις προϋποθέσεις για την παραμονή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την ύπαρξη "ασφαλούς ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ από τη νέα χρονιά και πριν την άφιξη της τρόικας".

Χθες εκδόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ με την οποία απαντά στα πυρά που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάνο Μπεγλίτη.

Όπως υποστηρίζει ο ΛΑΟΣ "ο κ. Μπεγλίτης σήμερα είναι εξαιρετικά ενοχλημένος από την υποδοχή που έκανε ο Δήμαρχος Κορίνθου στον υφυπουργό Α. Γεωργιάδη με την ένταξη του λιμανιού της πόλεως στο Δήμο". Επισημαίνει ότι "η πίκρα και η θλίψη είναι κακοί σύμβουλοι" και προσθέτει ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επισημαίνει εδώ και καιρό ότι "δεν μπορεί να υπάρξει ανάληψη ευθυνών στο νέο Μνημόνιο, αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ασφαλή ηγεσία και αν για το Μνημόνιο αυτό αρχίσει "σπέκουλα" μεταξύ των πολλών υποψήφιων για την αρχηγία".

Σχολιάζοντας την δήλωση που έκανε ο Πάνος Μπεγλίτης ο ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ "αποδεικνύει ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει πρόθεση να ανοίξει τη διαδικασία μέσα στο ΠΑΣΟΚ". Επίσης προσθέτει ότι ο κ. Καρατζαφέρης κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών όπου αποφασίστηκε η συγκυβέρνηση, είχε εκφράσει την επιθυμία του να μην συμμετάσχει ο ΛΑΟΣ.

"Εμείς απαντήσαμε θετικά στην έκκληση που μας έγινε. Αν κάποιοι δεν μπορούν να είναι σοβαροί - κάτι που επιτάσσουν οι περιστάσεις - εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε στη ρηχότητά τους" κατέληξε ο ΛΑΟΣ.


Πηγή : ΕΤ
Diaprisios.GR

Καταπέλτης ο Μητροπολίτης Πέτρας για τον Εφραίμ!

- Σε ένα μακροσκελές άρθρο κάνει αναδρομή στην ιστορία του ηγούμενου Εφραίμ
- Τον σφάζει με το βαμβάκι φέρνοντας στο φως πολλές άγνωστες πτυχές της ιστορίας
- "Αν ήμουν στην θέση του Εφραίμ, θα είχα πάρει από την αρχή τον τορβά μου και θα είχα αποσυρθεί σε κάποιο κελί της ερήμου, προς μετάνοιαν."
Η αγάπη μου προς τον μοναχισμό και την Εκκλησία, μου υπαγορεύουν το καθήκον να λάβω μέρος σ’ αυτό το πάνελ της συζήτησης για το θέμα της προφυλάκισης του Ηγουμένου Εφραίμ. Θεώρησα υποχρέωσή μου να εξαγορεύσω τον λογισμό μου. Εξ αρχής λέγω ότι είμαι από εκείνους, που έχουν γράψει κατ’ επανάληψη στον Ηγούμενο και του έχουν συμπαρασταθεί, ευκαίρως δε ακαίρως στις ομιλίες μου τον υπερασπίζομαι. Μάρτυς μου ο Θεός, δεν ψεύδομαι.

Πρέπει όμως να πούμε όλη την αλήθεια για να την γνωρίζουν οι άνθρωποι της Εκκλησίας, για να μην αδικούνται θεσμοί και πρόσωπα και για να μην αφήνονται σκιές εις βάρος του μοναχισμού μας, που αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της Ορθοδόξου ημών πίστεως.

Η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ήταν μια καλά στημένη παγίδα για την Εκκλησία. Πάντοτε τα πολιτικά πρόσωπα επιζητούν προσβάσεις στο χώρο της Εκκλησίας για πολλούς λόγους. Στο πρόσωπο του Ηγουμένου Εφραίμ, τους δόθηκε η καλή ευκαιρία, την οποία αξιοποίησαν και τώρα την αναδεικνύουν, για να έχει και η Εκκλησία το δικό της μερίδιο ευθύνης στην εποχή αυτή της κρίσεως και της κατάπτωσης των θεσμών.

Πατρινός πλήρωσε για τα τέλη κυκλοφορίας... 1 ευρώ - Διαβάστε πώς

Είδε το εισόδημά του να μειώνεται κατά 60%, είδε πως τα υποτιθέμενα ανταποδοτικά τέλη κυκλοφορίας δεν πηγαίνουν για την κατασκευή των δρόμων στην Αχαϊα καθώς όπως όλοι ξέρουμε ειδικά η εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της χώρας, είδε και το κράτος να αυξάνει το ποσό που πρέπει να καταβάλλει για τα τέλη και ο άνθρωπος είπε...ΟΧΙ, εγώ δε θα γίνω συμμέτοχος στην τρέλλα σας.

Και αποφάσισε να καταθέσει αιτηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων με την οποία τους γνωστοποιεί πως θα τους καταβάλλει το ποσό του ενός ευρώ.

Δημόσιο: Άμεσα αξιολόγηση αλά γαλλικά, και στο βάθος απολύσεις


Με το τρίπτυχο δομές-υπηρεσίες-δημόσιοι υπάλληλοι ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο ένα επιτελικό κράτος. Η αξιολόγηση θα γίνει με τη βοήθεια της Γαλλίας, με την οποία υπεγράφη το πρωί μνημόνιο συνεργασίας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, όπου και παρουσίασε τις δράσεις για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο με την αρωγή της Task Force. Όπως είπε ο υπουργός, το σύστημα θα είναι αξιοκρατικό και απολύτως αποδεκτό και θα συμμετέχουν ιδιωτικές εταιρείες υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. «Στόχος θα είναι η καλύτερη αξιοποίηση των υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις, και όχι απολύσεις», σημείωσε με έμφαση ο Δ. Ρέππας. «Θέλω να είναι σαφές ότι έχουμε αποσυνδέσει την κατάργηση της οργανικής θέσης που εκείνη τη στιγμή κατέχει ο υπάλληλος από την απομάκρυνση του υπαλλήλου. Ο κάθε υπάλληλος θα αξιολογηθεί», είπε συμπληρώνοντας.
Ερωτηθείς εάν με την κατάργηση ή συγχώνευση δομών και υπηρεσιών, που θα γίνει μετά την αξιολόγηση, προχωρήσει σε άμεσες απόλυσεις, καθώς δεν θα υπάρχει η οργανική θέση, ο Δ. Ρέππας υπογράμμισε: «Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, δεν το έχει θέσει κανείς, τουλάχιστον επισήμως, και δεν προκύπτει αυτομάτως».
«Γνωρίζετε πολύ καλά, κάποιες οργανικές θέσεις μπορεί να καταργηθούν εφ' όσον θεωρηθεί ότι δεν χρειάζονται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ο κατέχων τη θέση τη συγκεκριμένη στιγμή οδηγείται σε απόλυση. Έχει αποσυνδεθεί η θέση από τον εργαζόμενο ή ο εργαζόμενος από τη θέση. Για να απομακρυνθεί ο εργαζόμενος, πρέπει να υπάρχει κάποια διαδικασία αξιολόγησης, δεν μπορεί να γίνει με έναν τρόπο αυτόματο και τυφλό», υπογράμμισε συνεχίζοντας.
«Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι, πέραν οποιασδήποτε πελατειακής ή προσωπικής αντίληψης και παρέμβασης, η τοποθέτηση του εργαζομένου σε μία θέση που να ανταποκρίνεται σύμφωνα και με το περίγραμμα των θέσεων στο οποίο προχωρούμε, όπως θα δείτε, στις ανάγκες στις υπηρεσίες, κυρίως, και όχι στα ενδιαφέροντα ή στις προτιμήσεις του υπαλλήλου. Καλό είναι να συνδυάζονται, αλλά πάντοτε προηγείται το γενικό συμφέρον, το συμφέρον δηλαδή της υπηρεσίας», προσέθεσε.

Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας
Στο μεταξύ, Ελλάδα και Γαλλία, μέσω των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του γαλλικού υπουργείου Προϋπολογισμού, Δημόσιου Λογιστικού και Μεταρρύθμισης, και σε συνεργασία, ως τρίτο μέρος, με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force For Greece), υπέγραψαν το αλά Σαρκοζί μνημόνιο συνεργασίας για την παροχή κρατικής βοήθειας στις ελληνικές Αρχές στη διάρκεια της φάσης αξιολόγησης. Σκοπός να προετοιμαστεί η συνολική αρχιτεκτονική και στρατηγική για να υλοποιηθεί η διοικητική μεταρρύθμιση, ιδίως εντός του πλαισίου των συστάσεων του ΟΟΣΑ και με βάση τις απαιτήσεις του Μνημονίου.
Να υπενθυμιστεί ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ πρότεινε την υλοποίηση συγκεκριμένων πράξεων με σκοπό τη μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Ως πρώτη άμεση συνέπεια, το τπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προετοίμασε το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, συμπληρωματικά προς το νομοθετικό πλαίσιο του άρθρου 35 του νόμου 4024/2011, που περιγράφει τις αρχές αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης.
Το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, αναφορικά με την παροχή τεχνικής βοήθειας στην μεταρρύθμιση της κεντρικής διοίκησης στην Ελλάδα, προβλέπει ένα γενικό οδικό χάρτη με επτά πυλώνες:
  1. Δομή και κανόνες.
  2. Προϋπολογισμός: Διαχείριση και παρακολούθηση.
  3. HRM: Ανθρώπινο Δυναμικό: διαχείριση και παρακολούθηση.
  4. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
  5. Καλή Νομοθέτηση / Βελτίωση Διοικητικών Ρυθμίσεων.
  6. Μείωση Γραφειοκρατίας.
  7. Καταπολέμηση Διαφθοράς
Ο εν λόγω οδικός χάρτης αποτελεί ένα γενικό πλαίσιο και θα είναι για τις Ελληνικές Αρχές, ένα εργαλείο το οποίο διασφαλίζει τη συνολική εικόνα και τη συνεκτική παρακολούθηση. Σύμφωνα με τις συστάσεις του ΟΟΣΑ καθώς και με τις απαιτήσεις του Μνημονίου, ο οδικός χάρτης περιγράφει τη συνολική αρχιτεκτονική και τη στρατηγική για την υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Ο οδικός χάρτης θα εξελιχθεί σταδιακά στα σχετικά λεπτομερή σχέδια δράσης που θα μετουσιωθούν σε συγκεκριμένα έργα, με τις ανάλογες φάσεις, ορόσημα, προθεσμίες και δείκτες δράσης. Πρόκειται για ένα κυλιόμενο σχέδιο δράσης που θα αποτελέσει τη βάση ώστε να καθοριστεί, για κάθε έργο, ο τύπος της αιτούμενης βοήθειας (είτε άμεσα μέσω των Εθνικών Αρχών, Ευρωπαϊκών Οργάνων, Διεθνών Οργανισμών, πιστοποιημένων υπηρεσιών ή μέσω του ιδιωτικού τομέα).

aftodioikisi.gr

Καλή και ευτυχισμένη χρονιά !

ImageΗ Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
σας εύχεται χαρούμενη Πρωτοχρονιά !

Ευχόμαστε το νέο έτος
να είναι χρονιά ελπίδας, αισιοδοξίας,
δημιουργικότητας, ουσιαστικής προσπάθειας
και ανάταξης για την πατρίδα μας.