Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Αταλάντα-Ολυμπιακός 2-1: Τον «πλήγωσαν» τα κόρνερ

 https://www.fosonline.gr/media/news/2022/02/17/175320/main/atalanta_olympiakos_goal.jpg 

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα με 2-1 πληρώνοντας την αδράνεια του στις στατικές φάσεις. Η ομάδα του Πειραιά έκανε ένα πολύ καλό τακτικά πρώτο μέρος και προηγήθηκε με το γκολ του Τικίνιο στο 16'. Στην επανάληψη, ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε με τους Ιταλούς να κλείνουν τον Ολυμπιακό στα καρέ του και να βρίσκουν δύο γκολ από κόρνερ με τον Τζιμσίτι (61', 63'). Οι "ερυθρόλευκοι" φωνάζουν για το πρώτο γκολ θεωρώντας πως η μπάλα δεν είχε βγει κόρνερ.

Μίντιλαντ - ΠΑΟΚ 1-0: Ο Άντερσον…χάλασε τα γενέθλια του Λουτσέσκου

)

Μίντιλαντ - ΠΑΟΚ 1-0: Ο Άντερσον…χάλασε τα γενέθλια του Λουτσέσκου (highlights) 

Γενέθλια έχει σήμερα (17/2) ο Ραζβάν Λουτσέσκου (έγινε 53 ετών) αλλά το δώρο που περίμενε από τους παίκτες του στη Δανία δεν ήρθε. Η Μίντιλαντ επικράτησε 1-0 με το γκολ του Γιόελ Άντερσον (20’) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης,στην επόμενη φάση του Conference League,με τον ΠΑΟΚ να καλείται να ανατρέψει την κατάσταση στην Τούμπα.

Τα πράγματα θα ήταν και πιο δύσκολα για τους Θεσσαλονικείς αν η «οβίδα» του Τσαρλς στο 90’ δεν τράνταζε το δοκάρι του Πασχαλάκη. 

Είχε ρυθμό το ματς από τα πρώτα λεπτά, με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτά. Ο ΠΑΟΚ κράτησε μπάλα και κατάφερε μέχρι 20’ να ελέγξει, ωστόσο σε εκείνο το σημείο δέχθηκε το γκολ από τον Άντερσον σε μια φάση όπου…κοιμήθηκε η άμυνα, η μεσαία γραμμή ενώ έκανε λάθος και ο Μιτρίτσα, ο οποίος στην ανάπαυλα έγινε αλλαγή αφού κι άλλες φορές έχασε την μπάλα και είχε και κάρτα (κίτρινη).

Μετά το 20’ και το 1-0, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχε μόλις μια καλή στιγμή με τον Τσιγγάρα (44’) ενώ η Μίντιλαντ ήταν ευχαριστημένη από τη στιγμή που είχε πάρει το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ορμή στην επανάληψη και είχαν εξαιρετικές στιγμές για να κάνουν και το 2-0 στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει τη θέση του Μιτρίτσα, προσπάθησε από στημένες μπάλες (φάουλ, κόρνερ) να δημιουργήσει κινδύνους, με του Δανούς να μην έχουν ψυχραιμία σε αυτές τις φάσεις, αλλά να είναι επικίνδυνοι στην κόντρα.

Ο Μπο Χένρικσεν με τις αλλαγές του θέλησε να δώσει πνοή στη μεσοεπιθετική του γραμμή ενώ και ο Λουτσέσκου, δοκίμασε αρκετά πράγματα στο ματς. Ο Αουγκούστο γύρισε πιο πίσω, με τον Βιεϊρίνια να περνά αριστερά, τον Ζίβκοβιτς να πηγαίνει δεξιά και τον Μπίσεσβαρ από τα άκρα να έρχεται πίσω από τον Άκπομ (στα τελευταία λεπτά έδωσε τη θέση του στον Τσόλκα στην κορυφή της επίθεσης) αλλά φάση δεν έβγαζε ο ΠΑΟΚ και έφυγε από τη Δανία χωρίς να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Βέβαια η ρεβάνς θα ήταν πιο δύσκολη, εάν στο φινάλε ο Τσαρλς δεν είχε ένα φοβερό σουτ στο δοκάρι. Σε μια εβδομάδα (24/2) η ρεβάνς.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Όλαφσον – Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο – Άντερσον, Ονιεντίκα, Εβάντερ (59’ Μέγιερ), Ντιρ (59’ Παουλίνιο) – Ίσακσεν (70’ Τσαρλς), Μπρουμάντο (70’ Λιντ), Σίστο (82' Μαρόνι)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (79' Ελ Καντουρί) – Τσιγγάρας, Σβαμπ (69’ Βιεϊρίνια) – Άντρια Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (79' Σοάρες), Μιτρίτσα (46’ Μπίσεσβαρ) – Άκπομ (85' Τσόλακ) 



Κορονοϊός: Πού γίνονται δωρεάν rapid test στην Πεόπ'οννησο, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου

Κορονοϊός: Πού γίνονται δωρεάν rapid test την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου

Αύριο, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε 24 κεντρικά σημεία σε όλη την Πελοπόννησο, πραγματοποιώντας rapid test για τον κορονοϊό, για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου είναι τα ακόλουθα:

Θρίλερ στην Ηλεία: Βρέθηκε πτώμα πρώην αστυνομικού – Ήταν «εξαφανισμένος» για δύο χρόνια

Θρίλερ στην Ηλεία: Βρέθηκε πτώμα πρώην αστυνομικού – Ήταν «εξαφανισμένος» για δύο χρόνια 

Κινητοποίηση των αρχών υπάρχει στην Ηλεία, καθώς στη περιοχή Βούναργο εντοπίστηκε το πτώμα ενός πρώην αστυνομικού, τον οποίο για δύο χρόνια δεν είχε δει κανένας κάτοικος.

Το patrisnews.com αναφέρει πως πρόκειται για 88χρονο, που δεν είχε επαφές, ούτε με τα παιδιά, ούτε με τον αδερφό του, ενώ η σύζυγός του δεν βρίσκεται στην ζωή.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αδερφός του είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, και τα παιδιά του μένουν εκτός Ηλείας. Κανείς τους δεν είχε επικοινωνία μαζί του εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αδερφός του είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, και τα παιδιά του μένουν εκτός Ηλείας. Κανείς τους δεν είχε επικοινωνία μαζί του εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

 

Κινητικότητα 2022: Παράταση για τα αιτήματα των Φορέων που θέλουν Υπαλλήλους


Με εξ. επείγουσα Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε την 16η Φεβρουαρίου, δόθηκε παράταση στη διαδικασία του 1ου Κύκλου Κινητικότητας του 2022.

Επισημαίνεται ότι η Εγκύκλιος απευθύνεται και στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών.

Ειδικότερα, τροποποιείται το Μέρος 5 «προθεσμίες προς ενέργεια για την υποβολή πρωτογενώς των αιτημάτων» της προηγούμενης Εγκυκλίου .

Επαναπροσδιορίζεται πως η β΄ φάση του Α΄ κύκλου έτους 2022 ξεκινά στις 21/2/2022, ημέρα Δευτέρα, και λήγει στις 28/2/2022.

Ως εκ τούτου, η α΄ φάση του εν λόγω Κύκλου για την καταχώριση πρωτογενώς των αιτημάτων δύναται να πραγματοποιηθεί έως και τις 20/2/2022.

Το πλήρες κείμενο της αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/952/οικ.2461/16.2.2022 Εγκυκλίου 

aftodioikisi.gr

Μπάιντεν: Η Ρωσία προετοιμάζεται – Ζήτημα χρόνου η επίθεση στην Ουκρανία

Μπάιντεν: Η Ρωσία προετοιμάζεται – Ζήτημα χρόνου η επίθεση στην Ουκρανία 

Την άποψη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μέσω Twitter η διαπιστευμένη δημοσιογράφος του CNN στον Λευκό Οίκο, Natasha Bertrand, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε πως «κάθε ένδειξη που διαθέτουμε, είναι ότι προετοιμάζονται να μπουν στην Ουκρανία, να επιτεθούν στην Ουκρανία».

Πάντα κατά την ίδια πηγή, ο Μπάιντεν είπε ακόμη πως η αίσθησή του είναι πως η επίθεση θα εκδηλωθεί «τις επόμενες μέρες», αποφεύγοντας – κατά τα φαινόμενα – αυτή τη φορά να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μεσσηνία: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο δρόμο Κυπαρισσία – Καλό Νερό

  

Στις φλόγες τυλίχτηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ΙΧ αυτοκίνητο στον δρόμο Κυπαρισσία – Καλό Νερό, στο ύψος της γέφυρας του Αρκαδικού Ποταμού.

Η φωτιά ξέσπασε ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει με κατεύθυνση προς Κυπαρισσία και ευτυχώς ο οδηγός κατάφερε να το ακινητοποιήσει και να το εγκαταλείψει εγκαίρως. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στην κατάσβεση επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από την Π.Υ. Κυπαρισσίας.

Αυτοψία μηχανικών για τη διάβρωση της ακτής στην Κόστα Ερμιονίδας

Το πρόβλημα της διάβρωσης της ακτής στην περιοχή της Κόστας, στο Πόρτο Χέλι, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας  την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, την αντιδήμαρχο Τουρισμού Αγγελική Λούμη και εκπροσώπους του συλλόγου φίλων Πορτοχελίου.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε ότι το φαινόμενο δείχνει να επεκτείνεται και από την πλευρά του σημείωσε ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση από πλευράς Περιφέρειας, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταβούν επιτόπου μηχανικοί και θα διενεργήσουν αυτοψία.

“Εκτιμώ ότι ενδεχομένως να υπάρχουν ανακοινώσεις για το θέμα αυτό μέσα στην επόμενη εβδομάδα κιόλας” σημείωσε ο Π. Νίκας.

πηγή : ppel.gov.gr

 

Ημερίδα στο Γυμνάσιο Σοφικού για την οδική ασφάλεια από τηνΤροχαία Κορίνθου

  

  Ημερίδα σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια στο Γυμνάσιο Σοφικού, πραγματοποίησε το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου .

Οι μαθητές, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, αλλά και μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με καταρτισμένο αστυνομικό προσωπικό, ενημερώθηκαν για θέματα οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον, φορώντας ειδικά γυαλιά προσομοίωσης, είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν πώς «βλέπει» το δρόμο ο οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 2.147 νέα κρούσματα ( 389 στην Μεσσηνία, 262στην Κορινθία, 845 στην Αχαΐα.)

 

 

Και νέα μικρή  μείωση, κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, ( -116) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 2.147 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Ηλεία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων ( 1.503) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (644) .  

  Συγκεκριμένα

Χίλια τριαντατρία ( 1.033) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 262 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 389 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 382 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (143) Αρκαδίας (141) και Λακωνίας (98).

Επίσης άλλα 1.114 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 845) και Ηλείας (269).   

Σήμερα 17 / 2 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 2.147 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 188.611 (97.097 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 17 / 2 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 845),  Μεσσηνίας  (389),  Κορινθίας (262), Ηλείας (269), Αργολίδας (143), Αρκαδίας (141) και Λακωνίας (98)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                71.302

Π.Ε. Κορινθίας           28.087

Π.Ε. Μεσσηνίας         26.718

Π.Ε. Ηλείας                21.064

Π.Ε. Αργολίδας          16.960

Π.Ε. Αρκαδίας            14.256

Π.Ε. Λακωνίας           11.065