Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

ΑΕΚ: Κέρδισε εντός έδρας 2 - ο τον ΠΑΟΚ μετά από 5 χρόνια κι επάνοδος στο -6! / Άρης - ΟΦΗ 1-1: Βαθμό στο ντεμπούτο του Νταμπράουσκας

 ΑΕΚ: Κέρδισε εντός έδρας τον ΠΑΟΚ μετά από 5 χρόνια

Μία κατάρα 5 ετών ξόρκισε η ΑΕΚ που επικράτησε στη Ν. Φιλαδέσλφεια 2-0 του ΠΑΟΚ, καθώς τον Νοέμβριο του 2017 ήταν η τελευταία φορά που είχε κερδίσει εντός έδρας τους Θεσσαλονικείς. Συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου 2017 με 1-0 με σκόρερ τον Μάρκο Λιβάγια στο ΟΑΚΑ.

Από τότε, ο ΠΑΟΚ ήταν αήττητος εκτός έδρας με την ΑΕΚ για 13 ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου! Η ΑΕΚ νίκησε ευκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ, κι επανέφερε τη διαφορά της από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό στους έξι πόντους 

Νεκρός 68χρονος στη παραλία στα Κάτω Πιτσά - Φέρει τραύματα στο κεφάλι

   

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες από τις αρχές στο Ξυλόκαστρο για τον θάνατο ενός 68χρονου που εντοπίστηκε στην παραλία Κάτω Πιτσά, Κορινθίας.

Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες που φέρει τραύματα στο κεφάλι, εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής, χωρίς τις αισθήσεις του το πρωί της Κυριακής.

Ο πολίτης ειδοποίησε το αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, δόθηκε σήμα στο Λιμεναρχείο και άνδρες του λιμενικού, αστυνομικοί καθώς και ασθενοφόρο ΕΚΑΒ, μετέβησαν στο σημείο.

Ο 68χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κιάτου.


Νίκη… βάλσαμο για τον Λεβαδειακό

 

Η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς πήρε την πρώτη της νίκη στη 10η αγωνιστική της Super League, επικρατώντας με 2-1 του Ατρομήτου σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις, ένταση και χαμένο πέναλτι.

Ο Λεβαδειακός μπήκε αποφασισμένος από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για να πάρει το “τρίποντο” και το κατάφερε. Η πίεση των παικτών των γηπεδούχων δεν επέτρεψε στους Περιστεριώτες να κάνουν το παιχνίδι τους και παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος ο Ρομπάιγ ισοφάρισε με τρομερό σουτ και ο Μουτίνιο έχασε πέναλτι, οι Βοιωτοί δεν τα παράτησαν και κατόρθωσαν να… χαμογελάσουν.

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: Έκανε το καθήκον του και τώρα… Λεωφόρος!

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: Έκανε το καθήκον του και τώρα… Λεωφόρος!  

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Λαμία στο Καραϊσκάκη (2-0), βγάζοντας ποιότητα για μεγάλα διαστήματα, αλλά δίνοντας τη δυνατότητα και στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν σε μια-δυο περιπτώσεις. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» χάρη στα υπέροχα τέρματα των Χάμες (22’) και Μπακαμπού (28’) έφτασε σε μία άνετη επικράτηση, ενώ είχαν δοκάρι με τον Ιν Μπομ (56’) και αρκετές ευκαιρίες στο τελευταίο 20λεπτο του ματς. Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται σε εβδομάδα να πάει στο ντέρμπι της Λεωφόρου για να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. 

Πέλοπας Κιάτου και ΑΟ Λουτράκι , οι απόλυτοι πρωτοπόροι (4Χ4 ) στην Α΄ Κορινθίας , στο +2 από τον ΠΑΣ Κόρινθος.

https://i0.wp.com/www.korinthia.net.gr/wp-content/uploads/2022/05/pelpked.jpg?resize=400%2C300&ssl=1

 Με τα παιγνίδια της 4ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίστηκε σήμερα   Κυριακή 30/10), το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κορινθίας.  

Με νίκες προχώρησαν οι δύο απόλυτοι πρωτοπόροι Πέλοπας Κιάτου  και ΑΟ Λουτράκι και οδηγούν την "κούρσα" του πρωταθλήματος με +2 βαθμούς.

Ο  Πέλοπας Κιάτου επιβλήθηκε  εντός έδρας με το ευρύ 4 - 0 επί του Ατρόμητου Χιλιομοδίου, ενώ ο ΑΟ Λουτράκι νίκησε με 2 - 1 στο Πετρί την μαχητική τοπική Θύελλα

Στους - 2 βαθμούς τους δύο πρωτοπόρους ακολουθεί ο ΠΑΣ Κόρινθο καθώς πέρασε με 4 - 1 από το Σοφικό επί του Πανσολυγειακού  , την ίδια στιγμή που ο Κύψελος Κορίνθου , έμενε στο 1 - 1, στο Λέχαιο , με τον   Ηρακλή Ξυλοκάστρου

Νίκη με το μίνιμουμ σκορ για τον Τενεάτη Αθικίων επί της Ελλάδας Βελου , ενώ στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι"  με τον Ηρακλή Λεχαίου , έμειναν στη "λευκή"  ισοπαλία

Τέλος ο Πανκαμαριακός για τέταρτη συνεχή φορά γνώρισε την ήττα στο πρωτάθλημα καθώς έχασε στο Ξυλόκαστρο  με  0 - 2 από τον Ολυμπιακό Άσσου , την στιγμή που ο Ισθμιακός επικράτησε με το ευρύ 4 - 1 επί της Θύελλας Κάτω Διμηνιού, συγκεντρώνοντας τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα.

4η Αγωνιστική

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ 1-1: Φιλική ισοπαλία στην Αγυιά

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ 1-1: Φιλική ισοπαλία στην Αγυιά

Την πρόβα τζενεράλε για την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 έκαναν η Παναχαϊκή και ο Ολυμπιακός Β’. Οι δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν στον νότιο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας, αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 δείχνοντας με την απόδοσή τους πως είναι έτοιμες για την πρεμιέρα.

Το ματς αυτό σηματοδότησε και την επάνοδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά, όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακατασκευής. Το σκορ άνοιξε στο 21’ για τους Αχαιούς ο Τσιάρας, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» ισοφάρισε ο Βοΐλης στο 42’. Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε ουσιαστικά δύο ενδεκάδες για την Παναχαϊκή, ενώ ο Γιάννης Οκκάς στον Ολυμπιακό Β’ έκανε λιγότερες αλλαγές.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Χ. Θεοδωράκης, Στεργίδης (89' Λιοφάγος), Λιποράσε (46' Τοπάλ), Λαρέα (70' Δ. Θεοδωράκης), Τσακμάκης (46' Ρουγκάλας), Τσιάρας (89' Χαντί), Κωνσταντακόπουλος, Κέρι (46' Λινάρδος), Μπουρλάκης (60' Τριμμάτης), Ν. Καρακλάιτς (46' Π. Καρακλάιτς), Μυτίδης (66' Μαραθωνίτης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β': Στουρνάρας (60' Νίκας), Κατσουλίδης, Καλογερόπουλος, Χρυσόπουλος (70' Κεραμιδάς), Αποστολόπουλος, Μαυρουδής (57' Λιάτσος), Συρμής (46' Κάντο), Κωστή, Μαρίνος (46' Ιμπαγάσα), Τσέλιος (57' Σαπουντζής), Βοΐλης.

 

Super League 1: Το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ δεσπόζει στο πρόγραμμα της δεύτερης μέρας της 10ης αγωνιστικής

 ΠΑΟΚ: Επτά νίκες επί της ΑΕΚ μέσα σε έναν χρόνο!  

Συνεχίζεται η δράση στη Super League 1, με το δεύτερο πιάτο της 10ης αγωνιστικής της Super League 1 να περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι δικεφάλων ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (19.30) στη νεοσύστατη OPAP Arena.  ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι, με τις δυο ομάδες να στοχεύουν στη νίκη που θα κρατήσει σε επαφή με τη κορυφή και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. 

Ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει στη διάθεση του τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά και επιστρέφει

Πλημμύρισε με μουσική ,η αίθουσα του θεάτρου "Αγγελος.Σικελιανός" στη 1η Φθινοπωρινή Συνάντηση Φιλαρμονικών,στο Ξυλόκαστρο

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και εσωτερικός χώρος

Πλημμύρισε με μουσική ,η αίθουσα του θεάτρου "Αγγελος.Σικελιανός" απόψε,στο Ξυλόκαστρο. Μουσική υπό τους ήχους εξαιρετικών φιλαρμονικών. Ποιος είπε ότι οι μπάντες των Δήμων, ακούγονται μόνο σε εξαιρετικές μεμονωμένες περιπτώσεις? Απόψε στη 1η Φθινοπωρινή Συνάντηση Φιλαρμονικών,στο Ξυλόκαστρο,απεδείχθη το αντίθετο...

Ιταλία: Εκτέλεσαν με τρεις σφαίρες ηγέτη των οργανωμένων οπαδών της Ίντερ

 Ιταλία: Εκτέλεσαν με τρεις σφαίρες ηγέτη των οργανωμένων οπαδών της Ίντερ 

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών της Ίντερ και γενικά στο Μιλάνο, αφού το βράδυ του Σαββάτου (29/10), λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τη Σαμπντόρια, εκτελέστηκε με τρεις σφαίρες κοντά στο σπίτι του ο Βιτόριο Μποϊόκι, ο οποίος ήταν επί δεκαετίες ένα από τα ηγετικά στελέχη των ultras των «νερατζούρι».

Ο Μπαϊόκι, όπως αναφέρει και σε σχετικό δημοσίευμά του το italians.gr, ήταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους οπαδούς στην Ιταλία, αν και το ποδόσφαιρο δεν ήταν το μοναδικό πάθος

Γυρίζουμε μία ώρα πίσω τα ρολόγια μας τα ξημερώματα της Κυριακής

 Μία ώρα πίσω τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής 

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να μπει φραγμός στην αλλαγή ώρας στην Ε.Ε. φαίνεται πώς επί του παρόντος βρίσκεται σε αδράνεια.