Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Νίκη… βάλσαμο για τον Λεβαδειακό

 

Η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς πήρε την πρώτη της νίκη στη 10η αγωνιστική της Super League, επικρατώντας με 2-1 του Ατρομήτου σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις, ένταση και χαμένο πέναλτι.

Ο Λεβαδειακός μπήκε αποφασισμένος από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για να πάρει το “τρίποντο” και το κατάφερε. Η πίεση των παικτών των γηπεδούχων δεν επέτρεψε στους Περιστεριώτες να κάνουν το παιχνίδι τους και παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος ο Ρομπάιγ ισοφάρισε με τρομερό σουτ και ο Μουτίνιο έχασε πέναλτι, οι Βοιωτοί δεν τα παράτησαν και κατόρθωσαν να… χαμογελάσουν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε διάθεση να… ανοιχτεί, με τον Λεβαδειακό να διατηρεί την μπάλα στην κατοχή του λίγο περισσότερο από τον αντίπαλο του. Στο 12′ ήρθε η πρώτη “επικίνδυνη” στιγμή, με τον Νίκα να δοκιμάζει ένα δυνατό, μακρινό σουτ που πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 16ο λεπτό ο Λεβαδειακός έχασε τρομερή ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Μουτίνιο έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Νίκα, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, με το νεαρό μέσο να κάνει ένα άστοχο σουτ, το οποίο πέρασε μακριά από την εστία. Ο Λεβαδειακός πίεζε ψηλά τους Περιστεριώτες, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του Κόλμαν και με το Νίκα να βρίσκεται συχνά σε θέση… φορ στις αντεπιθέσεις. Στο 25ο λεπτό ο Νίκας πέτυχε το γκολ που έψαχνε. Ο Τσάπρας σέντραρε στην περιοχή και ο 23χρονος πετάχτηκε πριν από όλους, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Γιαννιώτη. Στη συνέχεια οι Βοιωτοί οπισθοχώρησαν και ο Ατρόμητος ανέκτησε την κατοχή (61-39 υπέρ των φιλοξενούμενων). Στο 39′, ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Μάρκοβιτς, με τον Σουάρεθ να παίρνει κεφαλιά και από το ύψος του πέναλτι και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 48′, ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο πεσμένος Κουέν βρήκε τον Ρομπάιγ, το πλασέ του οποίου πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μάρκοβιτς. Στο 50ο λεπτό ο Γιαννιώτης απομάκρυνε με το κεφάλι από το όριο της περιοχής και ο Πέτρε επιχείρησε να τον αιφνιδιάσει, όμως ο 29χρονος γκολκίπερ είχε επιστρέψει στην εστία του και μπλόκαρε με ευκολία. Στο 63ο λεπτό ο Χάμοντ βρήκε τον Μουτίνιο, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη και το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Στο 65′, ο Ρομπάιγ βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, με δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε στο δεξί “Γ”. Στο 72ο λεπτό ο Χατζηισαΐας ανέτρεψε τον Μουτίνιο στην περιοχή, με τον Διαμαντόπουλο να δίνει πέναλτι. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη, ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δε βρήκε την μπάλα. Στο 79′, ο Λεβαδειακός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Σκβάρκα. Ο Τσάπρας μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Σλοβάκος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 81′, ο Βράκας επιχείρησε ένα δυνατό πλασέ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Ο Κρις Κόλμαν στη συνέχεια έριξε τον Κωτσόπουλο στη… μάχη, παίζοντας με δύο φορ προειμένου να φτάσει η ομάδα του στην ισοφάριση, ωστόσο οι Βοιωτοί κατάφεραν να μείνουν… όρθιοι και διατήρησαν το σκορ στο 2-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Λεβαδειακός (Γιασμίνκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βρακάς (89′ Τζημόπουλος), Λιάγκας, Βινίσιους, Μπαχανάκ, Νίκας, Μεχία (56′ λ.τρ. Σβάρκας), Μουτίνιο, Πέτρε (56′ Λούα Λούα), Χάμοντ.

Aτρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Σουάρεθ, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ (63′ Φριτζόνσον), Κουέν (82′ Κωτσόπουλος), Ρομπάιγ, Κλωναρίδης, Κιάρτανσον (63′ Τζαβίδας).