Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Ποδοσφαιρικός τρόμος! Ο Άγιαξ έριξε 13 γκολ στην ομάδα του Γιακουμάκη


   

Ο Άγιαξ ξεφτίλισε τη Φένλο κι έγραψε ιστορία. Ο Αίαντας διέλυσε εκτός έδρας την ομάδα του Γιακουμάκη με 13-0 και πέτυχε το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ο Άγιαξ δεν πάτησε φρένο σε κανένα σημείο του αγώνα, διαλύοντας την αντίπαλη ομάδα, αλλά και το προσωπικό του ρεκόρ.

Superleague: Προς αναβολή το Απόλλων Σμύρνης – Λαμία λόγω κορονοϊού

  

Μετά το ΑΕΛ – Άρης, μια ακόμα αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Superleague θα… πάρει αναβολή, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Το Απόλλων Σμύρνης – Λαμία φαίνεται πως δεν θα γίνει τελικά την Κυριακή (25.10.2020).

Ο Απόλλων Σμύρνης είχε ανακοινώνει ήδη δύο κρούσματα με COVID 19, ενώ σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, υπάρχουν άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και μπαίνουν σε απομόνωση!

Κορονοϊος: Εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφευχθεί το lockdown – Μετακινήσεις και εστίαση στο επίκεντρο

 Κυριάκος Μητσοτάκης Σωτήρης Τσιόδρας 

Στη δίνη του κορονοϊού βρίσκεται η χώρα με το ένα σοκ να διαδέχεται το άλλο. Τα κρούσματα παρουσιάζουν τεράστια έξαρση με την κατάσταση να έχει φτάσει σε οριακό σημείο και πολλές είναι οι εισηγήσεις που φτάνουν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο lockdown. 

Θρίαμβος της Ρεάλ στο clasico, 3-1 την Μπαρτσελόνα

  

Η Ρεάλ ήταν η θριαμβεύτρια στο πρώτο clasico της φετινής σεζόν, καθώς επικράτησε 3-1 της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης.

Προερχόμενη από δύο σερί απροσδόκητες ήττες στη Μαδρίτη, από τη νεοφώτιστη Κάντιθ και από τα… δεύτερα της Σαχτάρ, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν «έβγαλε» αντίδραση και βύθισε στην εσωστρέφεια τους Καταλανούς, που γνώρισαν δεύτερη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα.

Το μεγάλο ντέρμπι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό ο Μπενζεμά πέταξε στον κενό χώρο, ο Βαλβέρδε κινήθηκε ταχύτερα απ΄όλους και νίκησε τον Νέτο, ανοίγοντας το σκορ.

Η χαρά των «μερένγκες», όμως, κράτησε μόλις τρία λεπτά, καθώς στο 8΄ ο Μέσι έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ζόρντι Άλμπα, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Φατί από κοντά ισοφάρισε και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των clasico (17 ημερών και 359 ημερών), ξεπερνώντας τον Ραούλ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και εκατέρωθεν ευκαιρίες, με τους Μπενζεμά (άστοχος από πλεονεκτική θέση) και Μέσι (απέκρουσε ο Κουρτουά) να χάνουν τις σπουδαιότερες. Στο β΄ ημίχρονο η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά, αλλά Φατί και Κουτίνιο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και στο 60΄, σε εκτέλεση κόρνερ του Κρόος, ο Λενγκλέ τράβηξε από τη φανέλα τον Σέρχιο Ράμος.

Ο διαιτητής είδε το βίντεο και καταλόγισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε στο 63΄ ο Ράμος και πέτυχε το γκολ που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη “βασίλισσα”. Οι «μπλαουγκράνα» πίεσαν, αλλά δεν δημιούργησαν καθαρή ευκαιρία και ο Μόντριτς σε μία αντεπίθεση «σφράγισε» στο 90΄ τη νίκη της Ρεάλ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο, Ζόρντι Άλμπα (87΄ Μπρεθγουέιτ), Πικέ, Λενγκλέ, Ντεστ, Κουτίνιο, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (82΄ Τρινκάο), Πέδρι (82΄ Γκριεζμάν), Μέσι, Φατί (82΄ Ντεμπελέ)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Μεντί, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Νάτσο (43΄ Βάθκεθ), Κασεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε (69΄ Μόντριτς), Βινίσιους, Ασένσιο (83΄ Ροντρίγκο), Μπενζεμά

 

Η Γαλλία ανακαλεί τον πρέσβη της στην Τουρκία

   

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες.

Τροχαίο δυστύχημα στην Αμαλιάδα με θύμα 23χρονη

 Αμαλιάδα: Νεκρή 23χρονη σε τροχαίο δυστύχημα

Μία νέα τραγωδία εξελίχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αμαλιάδα, όταν μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού στην οδό Αντωνίου Πετραλιά, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο μία 23χρονη κοπέλα και να τραυματιστεί σοβαρά ο 30χρονος οδηγός της μηχανής.

Ο 30χρονος διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, έπειτα στο νοσοκομείο του Πύργου όπου διασωληνώθηκε γιατί φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Ήλιδας.

Επιχείρηση της αστυνομίας με 88 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

 https://img.periodista.gr/images/media/periodista/2020-april/df3bce0359602941de71192f5ea91beb/ellinasty-intro.jpg

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία συνελήφθησαν 88 άτομα, προσήχθησαν 146 και έγινε έλεγχος σε 1365 άτομα.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 807 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 312 παραβάσεις. Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στη Λακωνία, ενώ κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, μικροποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης κ.ά.

Παναθηναϊκός- Βόλος 1-1: Ο Μπαρτόλο στο 92΄ έκανε μαύρο το ντεμπούτο του Μπόλονι!

 Παναθηναϊκός- Βόλος 1-1: Ο Μπαρτόλο στο 92΄ έκανε μαύρο το ντεμπούτο του Μπόλονι! 

Ο Παναθηναϊκός είναι άρρωστος. Σε νοοτροπία, σε φιλοσοφία και σε ρόστερ. Ούτε η άφιξη του Μπόλονι, ούτε οι αλλαγές, ούτε οι συζητήσεις και τα λόγια για νέο ξεκίνημα.

Οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1- με τον Βόλο με τον Μπαρτόλο να… παγώνει το άδειο ΟΑΚΑ στο 92’ και να αφήνει το «τριφύλλι» χωρίς νίκη για ένα ακόμα παιχνίδι.

Κορωνοϊός: Νέος αριθμός σοκ και σήμερα –. Ο χάρτης με τα 935 νέα κρούσματα ( 25 νεα κρούσματα στην Πελοπόννησο) στην Ελλάδα. - 91 διασωληνωμένοι και πέντε νεκροί

 

 

Σήμερα, Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ανακοινώνονται 935 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

Από αυτά τα 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 228 νέες μολύνσεις, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 200. 

Δείτε αναλυτικά πού εντοπίστηκαν τα 935 νέα κρούσματα:

A΄Κορινθίας ( 5η αγωνιστική): Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής στην Ανατολική Κορινθία Άγιοι Θεόδωροι - Α.Ο.Λουτρακίου 1 - 1 / Το "clasico" στη Δυτική Κορινθία βάφτηκε μπλε, Ηρακλής Ξυλοκαστρου - Αστέρας Δερβενίου 0 - 3 !

 10rngmau

Με τα παιγνίδια της 5ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίστηκε  σήμερα Σάββατο το πρωτάθλημα των ομίλων  της Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας,  Χωρίς νικητή αλλά με σκορ 1 – 1 τελείωσε το ντέρμπι κορυφής ,στον 1ο όμιλο,  στο «ΓΙΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ», ανάμεσα στους Αγίους Θεοδώρους  και τον Α.Ο. Λουτρακίου , ενώ στο 2ο όμιλο  ο Αστέρας Δερβενόυ ήταν ο μεγάλος νικητής στο «clasico “ της  Δυτικής Κορινθίας νικώντας με 3 – 0 τον Ηρακλή  μέσα στο Ξυλόκαστρο.  

Στο 1ο όμιλο  το ντέρμπυ κορυφής ανάμεσα στην ομάδα των Αγίων  Θεοδώρων και στον ΑΟ Λουτρακίου έληξε ισόπαλο 1 -1, ενώ στο άλλο τοπικό ντέρμπι  στο «ΘΩΔΕΙΟΝ» στάδιο  ο Ολυμπιακός Λουτρακίου  έχασε με 0 – 1 από τον Ισθμιακό. Σε ενδιαφέροντα αγώνα  ο Τενεάτης Αθικίων νίκησε με 3 – 0 τον Κύψελο Κορίνθου και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Σαρωτικός ο ΠΑΣ Κόρνθος ,συνέτριψε με 5 – 0, στο Συνοικισμό , τον Σαρωνικό Γαλατακίου.    Την πρώτη του νίκη σημειωσε με 3 – 2  ο Παννεμεατικός στην Νεμέα  επί της ουραγού του ομίλου Κορίνθου 2006,

 Η 5η αγωνιστική

Παννεμεατικός

-

Α.Σ. Κόρινθος 2006 3 - 2

Τενεάτης Αθικίων

-

ΠΑΣ Κύψελος  3 - 0

ΣΦΛ Ολυμπιακός

-

Ισθμιακός 0 - 1

ΠΑΣ Κόρινθος

-

Σαρωνικός Γαλατακίου 5 - 0

Αγ. Θεόδωροι

-

ΑΟ Λουτράκι 1 - 1

Η Βαθμολογια

(Σε 5 αγώνες)

1

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

8 - 1

13

2

ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ

8 - 1

12

3

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

13 - 2

11

4

ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

11 - 3

11

5

ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ

6 - 6

7

6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

4 - 11

6

7

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

3 - 8

5

8

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

5 - 7

4

9

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

1 - 12

1

10

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06

2 - 9

0

Στο 2ο όμιλο το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας  ανάμεσα  στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και  τον Αστρέρα Δερβενίου «βάφτηκε μπλε». Ο Αστέρας Δερβενίου αν και ελλιπής πέτυχε μια μεγάλη νίκη με 3 – 0 μέσα στο Ξυλόκαστρο, και ανέβηκε στη 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα τέρματα του Αστέρα σημείωσαν ο  Εφραιμοπουλος στο 16΄, ο Σακοβ στο 56΄και ο Μπονο στο 78'. Ο Μπόνο όπως και Βασιλειάδης είχαν σουτ στα δοκαρια του Ηρακλή  Έτσι το  ντεμπούτο  του Γιάννη Χόντια στον πάγκο των «πρασίνων»  του Ξυλοκάστρου ξεκίνησε με το αριστερό.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Κουρούμαλης Η., Σκούρας, Κουρούμαλης Γ. (30’ λ.τρ. Σιετής), Μαστρογιαννόπουλος, Διαμαντόπουλος Α., Πιλιαφάς, Διαμαντόπουλος Γ., Καφαντάρης Μ., Κουρούμαλης Κ., Δρίτσας Μ. (25’ λ.τρ. Γκίνης), Μανώλης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Βασιλακόπουλος, Κορδούλης, Δανιηλίδης, Φολιάς, Μαυρίδης, Μπόνο, Ευφραιμόπουλος, Τάφα, Λέκκα, Βασιλειάδης, Σακόβ

Πατατράκ στο  Βέλο όπου η  Ελλάς  έχασε 0 – 1 από  την Θύελλα Πετρίου και την προσπέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας ο Πέλοπας, καθώς στο Κιάτο επικράτησε με1 – 0 του Άρη Βοχαϊκού. Στον Ασσο ο τοπικός Ολυμπιακός έχασε στο δεύτερο ημιχρόνιο  με 2 – 5 από τον Πανκαμαριακό μετά το σόου Μυργιώτη που σήμείωσε τέσερα γκολ.Τέλος στο Ζευγολατιό ο τοπικός ΑΟΖ πέτυχε την πρώτη του νίκη επικρατώντας με 3 - 1 επί της Θύελλας Κάτω Διμηνιού.

  Η 5η αγωνιστική (αποτελέσματα)

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

-

Αστέρας Δερβενίου 0 - 3

Ολυμπιακός Άσσου

-

Πανκαμαριακός 2 - 5

Ελλάς Βέλου

-

Θύελλα Πετρίου 0 - 1

ΑΟ Zευγολατιού

-

Θύελλα Κ. Διμηνιού 3 - 1

Πέλοπας Κιάτου

-

Άρης Βοχαϊκού 1 - 0

Η Βαθμολογια

( Σε 5 αγώνες)

1

Πέλοπας Κιάτου

9 - 2

13

2

Ελλάς Βέλου

14 - 4

12

3

Θύελλα Πετρίου

9 - 6

9

4

Αστέρας Δερβενίου

5 - 2

8

5

Πανκαμαριακός

9 - 11

7

6

Ολυμπιακός Άσσου

8 - 8

6

7

Άρης Βοχαϊκού

8 - 10

6

8

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

5 - 10

6

9

ΑΟ Zευγολατιού

6 - 15

3

10

Θύελλα Κ. Διμηνιού

1 - 7

2

Κορωνοϊός: Από σήμερα μάσκα παντού – Πώς ανταποκρίνονται οι κάτοικοι της Αθήνας

 

Μάσκα παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε 14 πορτοκαλί και δύο κόκκινες περιοχές της χώρας εφαρμόζεται από σήμερα τα ξημερώματα, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να διαμορφώνεται στα 150 ευρώ.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του πρακτορείου της Eurokinissi, οι πολίτες της Αθήνας που βρέθηκαν σε λαϊκή αγορά τήρησαν πιστά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σύμφωνα με τα οποία η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Super League 1: " Κουτσουρεμένη" 6η αγωνιστική. Απόψε Παναθηναϊκός - Βόλος

 Βόλος: Η αποστολή για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (pic)

 Μία αναμέτρηση θα διεξαχθεί απόψε στη Super League 1 στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ,  στις 20:30 τον Βόλο, με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο..

Παγκόσμια Ημέρα Πολιομυελίτιδας Τι είναι η πολιομυελίτιδα; Πώς μεταδίδεται; Έχουμε στην χώρα μας;

 γυναικά με πολιομυελίτιδα

του Κωνσταντίνου Λούβρου, Μ.D. medlabnews.gr

Έως ότου στον κόσμο δεν απομείνει ούτε ένα μολυσμένο παιδί, τα παιδιά όλων των χωρών θα απειλούνται με μόλυνση από πολιομυελίτιδα.

Χώρες οι οποίες στο παρελθόν είχαν απαλλαγεί από την αρρώστια αυτή, άρχισαν πάλι να μολύνονται τα τελευταία χρόνια λόγω εισαγωγής του ιού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιομυελίτιδας καθιερώθηκε από τον οργανισμό Rotary International εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και διεξάγεται κάθε 24η Οκτωβρίου με αφορμή τον εορτασμό της γέννησης του Jonas Salk, επικεφαλής της πρώτης επιστημονικής ομάδας που ανέπτυξε ένα εμβόλιο κατά της ασθένειας. ..................

read more

ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ;

 


Αγνοούν προκλητικά τα ελληνικά κανάλια της Αττικής τη ΔΙΑΤΑΓΗ Μητσοτάκη για μάσκες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους από σήμερα το πρωί Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020. Τι συμβαίνει, επανάσταση στα τηλεοπτικά στούντιο; Κακό παράδειγμα προς τους πολίτες.

Την ημέρα και ώρα που η Κυβέρνηση επιβάλλει μάσκες σε 10χρονα παντού και πάντα στα σχολεία η κακή εικόνα στα τηλεοπτικά στούντιο της Αττικής με άτομα χωρίς μάσκες στέλνει ένα κακό μήνυμα στους πολίτες.

Μήπως, ο Covid-19 τελικά δεν προσβάλλει την τηλεοπτική προπαγάνδα;

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ 

thedayaftergr