Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Βορίδης: Συζητάμε μια πρόταση μομφής κατά του Τσακαλώτου όχι του Σταϊκούρα

  

«Είστε μοναδικό παράδειγμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κορονοϊό, υφεσιακά φαινόμενα εξαιτίας του κορονοϊού, την Τουρκία και δημοσκοπικά πέφτει η αντιπολίτευση! Δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοιο προηγούμενο! Είστε μοναδικό παράδειγμα!», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, που πήρε τον λόγο νωρίτερα στην ολομέλεια για να απαντήσει στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσπαθώ να σκεφτώ τι γίνεται στην πραγματικότητα με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προσπάθεια να αποφύγετε ότι αντί για κυβερνητική φθορά, η κυβέρνηση ενισχύεται και αντιθέτως αποδυναμώνεται η αντιπολίτευση. Αντί να έχει εσωτερικά ζητήματα η κυβέρνηση, δεν προφταίνουμε να ακούμε τον Κοντονή, τον Τσακαλώτο, τον Πολάκη, τη Ζανέτ, δεν ξέρω και ποιους άλλους, τον Σκουρλέτη, τον Μπίστη να σκοτώνονται μεταξύ τους και να διαβάζουμε ωραία αφηγήματα», παρατήρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά, στα κοινοβουλευτικά χρονικά, που η πρόταση δυσπιστίας γίνεται για να καλυφθούν τα αδιέξοδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Δεν έχει υπάρξει τέτοιο προηγούμενο! Να είστε καλά, να συνεχίσετε έτσι! Κάθε φορά θα βγαίνουμε δυνατότεροι!».

«’Ακουσα το επιχείρημα ότι δεν παίζει πουθενά στα ΜΜΕ η πρόταση δυσπιστίας. ‘Παίζει πάρα πολύ χαμηλά’, μας λέτε. Είναι εντυπωσιακό που παίζει χαμηλά. Κανονικά δεν θα έπρεπε να παίζει καθόλου. Διότι προφανώς, δεν αφορά κανέναν αυτή η διαδικασία», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης τα όσα είπε νωρίτερα ο Πάνος Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στη στοχοποίηση του Χρήστου Σταϊκούρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρατήρησε πως ο πτωχευτικός είναι νομοσχέδιο που έχει εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και αποτελεί κυβερνητική πολιτική. «Όταν μια πρόταση δυσπιστίας στρέφεται κατά υπουργού, κάτι πολύ σοβαρό έχει κάνει ο υπουργός, τη στρέφουμε εναντίον του για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να ταυτιστεί με τον υπουργό ώστε να υποστεί πολιτική φθορά. Εγώ για το Σταϊκούρα δεν άκουσα κουβέντα. Άκουσα για το νομοσχέδιο. Όμως αυτό έχει εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, είναι κυβερνητική πολιτική», είπε ο Μάκης Βορίδης. Ειδικότερα για την κριτική στο πτωχευτικό, ο υπουργός υπογράμμισε πως έρχεται μια ρύθμιση που λέει πως σε κάποια χρονική στιγμή, μετά από ρυθμίσεις και συμφωνίες, ξεμπερδεύεις με το χρέος καλώντας τα κόμματα να αναλογιστούν με τι βρίσκεται αντιμέτωπος σήμερα κάποιος που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις οφειλές του.

«Γιατί λοιπόν επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναμετρηθεί σε αυτό το πεδίο; Ένα μόνο μπορώ να σκεφτώ. Το κάνει ο κ. Τσίπρας για να θυμίζει τα πεπραγμένα του κ. Τσακαλώτου. Κατά Τσακαλώτου είναι η μομφή και όχι κατά Σταϊκούρα», παρατήρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.