Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς – Το πρόγραμμα του ισχυρού άνδρα της Microsoft

Έφτασε στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς – Το πρό... 

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο Μπιλ Γκέιτς. Προσγειώθηκε με με ιδιωτικό αεροσκάφος στον VIP τομέα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.

Κινητικότητα υπήρξε έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας αν και η διεύθυνσή του δεν δίνει πληροφορίες για την άφιξη του Αμερικανού μεγιστάνα για ευνόητους λόγους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, κατά  τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Μπιλ Γκέιτς αναμένεται να διαμείνει στην προεδρική σουίτα ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, για λίγες μέρες και πιθανόν να επισκεφθεί κάποια νησιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς έρχεται στην Ελλάδα ενώ να σημειωθεί ότι «τρέχει» και μια μεγάλη επένδυση της Microsoft στη χώρα μας, συνολικού ύψους -σε βάθος δεκαετίας- 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά θα δημιουργηθούν τρία κέντρα δεδομένων σε Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο της Αττικής και θα ανοίξουν πάνω από 300 θέσεις εργασίας.

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο» – Η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις

 

«Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο» είναι το σαφές μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στις καθημερινές πλέον προκλήσεις και απειλές της Άγκυρας. Ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε πως η Αθήνα θα δημοσιοποιεί διεθνώς όσα συμβαίνουν και όσα ανυπόστατα λέγονται. Η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να σχεδιάζει ένα «θερμό καλοκαίρι» στις διμερείς σχέσεις.

Πνιγμός 88χρονου στην Τέμενη Αιγίου

 

Έχασε τη ζωή του ένας 88χρονος άνδρας στην Τέμενη Αιγιάλειας, καθώς βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα περίπου στις 12.30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος φέρεται να κολυμπούσε στην παραλία της περιοχής και εντοπίστηκε από λουόμενο, χωρίς τις αισθήσεις του. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο Νοσοκομείο Αιγίου, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε το Λιμενικό Σώμα.

 

Κινητικότητα για τον φωτισμό του Ακροκορίνθου

  

Κινητικότητα υπάρχει γύρω απ’ το θέμα του φωτισμού στο κάστρο του Ακροκορίνθου. Πρόκειται για ένα έργο, κατά το πρότυπο του ανάλογου έργου που υλοποιείται στο κάστρο της Μονεμβασίας.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, προωθούνται οι διαδικασίες για την ανάθεση της προμελέτης φωτισμού του κάστρου του Ακροκορίνθου. Η διαδικασία της προμελέτης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο ΒΕΘ - 9 άτομα στο νοσοκομείο - 44 οι απεγκλωβισμοί

 Θεσσαλονίκη - Φωτιά στην Αριστοτέλους: Δύο ανήλικοι στο Ιπποκράτειο - Ποια η κατάστασή τους 

Δύο αγόρια, ηλικίας 4 και 12 ετών, διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά από τη φωτιά που ξέσπασε σε κτήριο στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά παρουσίασαν αναπνευστική δυσχέρεια και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Στον δωδεκάχρονο χορηγήθηκε προληπτικά οξυγόνο.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 243 νέα κρούσματα ( 41 στην Κορινθία, 85 στην Αχαΐα.)

 Κορονοϊός 27/05: 3.727 νέα κρούσματα, 14 θάνατοι, 133 οι διασωληνωμένοι 

Μικρή μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (- 61) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 243 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  δύο περιοχές  (Κορινθία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (126) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (117).  

  Συγκεκριμένα:

Κορονοϊός 27/05: 3.727 νέα κρούσματα, 14 θάνατοι, 133 οι διασωληνωμένοι, ο χάρτης της διασποράς.

 Κορονοϊός 27/05: 3.727 νέα κρούσματα, 14 θάνατοι, 133 οι διασωληνωμένοι  

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (27/5) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.727. Οι 2.296 μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 309 νέες μολύνσεις.  

Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων

Φινάλε αύριο στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας. Ποίες ομάδες αλλάζουν κατηγορίες.

 Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Β΄ Κορινθίας –  PROTINEWS

Τα «φώτα της ράμπας» σβήνουν αύριο Σάββατο (28/5/22, 17:00), καθώς πέφτει η αυλαία στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. Την κατηγορία «αποχαιρετούν» 6 ομάδες.

Ήδη έχουν εξασφαλίσει άνοδο στην Α΄ Κορινθίας ο Ηρακλής Λεχαίου και ο Πανσολυγιακός που αγωνίζονται εντός έδρας με ΑΟ Ασπρόκαμπου και Άγιο Γεώργιο, αντίστοιχα.

Από τη νέα περίοδο στη Β΄ κατηγορία δεν θα αγωνίζονται ,καθώς υποβιβάζονται στη Γ΄ κατηγορία ο Βελλερεφών Αρχαίας Κορίνθου ( αγωνίζεται στο Ζευγολατιό, κόντρα στον ΑΟΖ), ο Άγιος Γεώργιος, ο ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού ( μάχεται εκτός έδρας με τον Εθνικό Ξυλοκερίζης) και ο Πανευρωστινιακός που αγωνίζεται στην Τραγάνα του Κιάτου, απέναντι στον Αετό Κρυονερίου.

Στα υπόλοιπα παιγνίδια της 30ης (τελευταίας) αγωνιστκής , μάχονται η Λυκοποριά με τον Αστέρα Κορίνθου,η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου με τον ΑΟ Μαψού και στο ντέρμπι της ημέρας ο ΠΑΣ Κλένια με τον ΑΟ Σπαθοβουνίου.

30η  (τελευταία) αγωνιστική

Μάχη για την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική δίνει ο Τενεάτης Αθικίων στο Άργος κόντρα στον Παναργειακό . (Η 6η αγωνιστική ).

 

Με την 6η ( προτελευταία) αγωνιστική συνεχίζονται την Κυριακή (29/5/22, 16:00) τα μπαράζ που δίνουν οι πρωταθλητές των Ενώσεων όλης της χώρας για την άνοδο 24 ομάδων στη Γ’ Εθνική .

 Στον 6ο όμιλο ο Τενεάτης Αθικίων αγωνίζεται στο ΔΑΚ Άργους με τον Παναργειακό σε ένα ματς καθοριστικής σημασίας για τον πρωταθλητή Κορινθίας, αφού με νίκη  θα μπορεί να ελπίζει για την άνοδό του  στη Γ' Εθνική. 

Στο Μοσχάτο η τοπική ομάδα υποδέχεται στο ντέρμπι της ημέρας τον ΑΟ Χαλκίδας, την ιδία ώρα στην Δωρίδα ο Απόλλων Ευπαλίου αγωνίζεται με τον Αίολο Καρπενησίου. Τέλος ρεπό έχει ο Κυπάρρισος Άντίκυρας

6η Αγωνιστική (29/05/2022 – 16:00′)

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ – ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

 Α.Ε. ΜΟΣΧΑΤΟΥ –Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ

Ρεπό ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Η βαθμολογία

Τελειώνει και η φάση των play out στην Α΄ Κορινθίας. "Αποχαιρετισμός, στα όπλα" για Παννεμεατικό, Κόρινθος 2006, Αστέρα Δερβενίου και Ολυμπιακό Λουτρακίου.

 

Μία ακόμα στροφή, ακόμα 90΄ λεπτά για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας περιόδου 2021 -2022. Συγκεκριμένα την Κυριακή (29/5/22,17:00) ολοκληρώνεται η φάση των play out με την διεξαγωγή της 13ης ( τελευταίας) αγωνιστικής. 

Το απόγευμα τις Κυριακής άλλες 4 ομάδες, θα ακολουθήσουν τον Σαρωνικό Γαλατακίου στην Β΄ κατηγορία Κορινθίας , όπου θα αγωνίζονται από την νέα ποδοσφαιρική  περίοδο (2022-23). Πρόκειται για τις ομάδες Παννεμεατικό, Κόρινθος 2006, Αστέρα Δερβενίου και Ολυμπιακό Λουτρακίου.

Από τα Ίσθμια και από το «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» στην κόντρα του με τον Ισθμιακό, ο Αστέρας Δερβενίου «θα αποχαιρετίσει» την κατηγορία που αγωνιζόταν για δεκαετίες. Ο Αστέρας υποβιβάζεται στην Β’ Κατηγορία μετά από φθίνουσα  πορεία  του τρίων ετών, αλλά όλοι ήλπιζαν ότι θα τα κατάφερνε στο τέλος. Οι απειθαρχίες παικτών, οι αγωνιστικές ατυχίες και οι απουσίες παικτών (ο Αστέρας παρεμπιπτόντως είχε και τις περισσότερες αποβολές παικτών στη β’ φάση του πρωταθλήματος) και οι άλλες εξωαγωνιστικές “συγκυρίες”, οδήγησαν όλα αυτά μαζεμένα τον Σύλλογο στην Β΄ κατηγορία.

Ένας ακόμα «αποχαιρετιστήριο»  παιγνίδι διεξάγεται στο Πετρί ανάμεσα στον Παννεμεατικό και τον Ολυμπιακό Λουτρακίου οι οποίες υποβιβάζονται στη Β΄ κατηγορία όπως και η Κόρινθος 2006 η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Άσσου.

Η τελευταία αγωνιστική περιλαμβάνει και τα ματς του Ατρομήτου Χιλιομοδίου με τους Αγίους Θεοδώρους, του Άρη Βοχαϊκού με τον Πανκαμαριακό και τη μάχη της Θύελλας Κάτω Διμηνιού με την Θύελλα Πετρίου. Τέλος ρεπό έχει ο Κύψελος Κορίνθου

13η Αγωνιστική