Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ο μόνος λευκός που εμπιστεύτηκε η “μαύρη” Αμερική

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2019/11/Screenshot-2020-11-20-at-8.21.43-AM-850x560.jpg 

Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1925. Δολοφονήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1968… Το πιο φωτεινό μυαλό της δυναστείας των Κένεντι, ο Ρόμπερτ Κένεντι, δεν είχε προλάβει να εικονοποιήσει την εμβληματική περπατησιά του στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, στη σκιά του αφηγήματος περί των ιδεών που παραμένουν αλεξίσφαιρες, κανείς ωστόσο δεν μπόρεσε να αφαιρέσει από την Ιστορία το δικαίωμα να τον μνηνονεύει ως το “κάτι διαφορετικό”.

Ο αδελφός του επίσης άγρια δολοφονημένου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ήταν το μυαλό πίσω από τη βιτρίνα. Σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής, λογογράφος, ο φυσικός αρχιτέκτονας του “Κάμελοτ”.

Ήταν όμως και κάτι άλλο: Ο μόνος λευκός τον οποίο πραγματικά εμπιστεύτηκε, αν όχι… αγάπησε η “μαύρη” Αμερική. Ο “Μπόμπι”… Μια στρατηγική ιδιοφυϊα, που έχτισε τον μύθο του αδελφού του, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στην Προεδρία των ΗΠΑ, και δοκίμασε στη συνέχεια να σηκώσει ο ίδιος στα χέρια του την πεσμένη σκυτάλη, για να δολοφονηθεί τελικά και εκείνος, λίγο πριν τα καταφέρει.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να χτίσει σχέση αδιαμεσολάβητης εμπιστοσύνης με την κοινότητα των Αφρο-Αμερικανών, επειδή αγκάλιασε χωρίς υστερόβουλες αναζητήσεις τις αγωνίες και τις ανησυχίες της. Σπατάλησε μεγάλο μέρος από το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιό του, για να κλείσει τα μέτωπα, να γεφυρώσει τις διαφορές, να αποφορτίσει τις αντιπαραθέσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι, η ομιλία από στήθους που έκανε μεταξύ μελών της κοινότητας των Αφρο-Αμερικανών, ανακοινώνοντας τη σοκαριστική είδηση της δολοφονίας του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, έχει καταγραφεί ως μια από τις πιο εμπνευσμένες και παρεμβατικές που ακούστηκαν ποτέ στη διαδρομή της πολιτικής Ιστορίας των εθνών.

Είχε και εκείνος ένα όνειρο. Το οποίο ωστόσο σταμάτησαν οι σφαίρες…

 

 
 
ysterografa.gr

Κορωνοϊός και σούπερ μάρκετ: Διευκρινίσεις για την διασπορά και την υπερμετάδοση του

 Κορωνοϊός και σούπερ μάρκετ: Διευκρινίσεις για την διασπορά και την υπερμετάδοση του  

Διευκρινίσεις αναφορικά με βρετανική έρευνα για τη διάδοση του κορωνοϊού σε σούπερ μάρκετ και δημοτικά σχολεία έδωσαν ο ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η βρετανική έρευνα η οποία κάνει λόγο πως τα σούπερ μάρκετ και τα σχολεία αποτελούν τις μεγαλύτερες εστίες για να μεταδοθεί ο κορωνοϊός.

Κορωνοϊός: Σε σύνολο 1041 rapid test βρέθηκαν 46 θετικά κρούσματα

 Κορωνοϊός: Σε σύνολο 1041 rapid test βρέθηκαν 46 θετικά κρούσματα 

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Συνολικά, διενεργήθηκαν 1041 rapid test και βρέθηκαν 46 θετικά κρούσματα covid-19, ποσοστό 4,41%. Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 25 άνδρες και 21 γυναίκες.

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές:

Θρίλερ με νεκρό άνδρα στη Φωκίδα – Οι γείτονες έψαχναν την πεθαμένη μητέρα του.

 https://efpalio.files.wordpress.com/2010/06/kastellia-6.jpg

 Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι αστυνομικοί σε σπίτι στα Καστέλλια στη Φωκίδα.

Εκεί εντόπισαν νεκρό τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί για ημέρες κάτι που όμως δεν ήταν ασυνήθιστο καθώς δεν είχε πολλές επαφές με τους γείτονες στη Φωκίδα.

Κύπελλο Ελλάδας: Μόνο με επαγγελματικές ομάδες η φετινή διοργάνωση

 Κύπελλο Ελλάδας: Μόνο με επαγγελματικές ομάδες η φετινή διοργάνωση 

Αλλαγές στο Κύπελλο Ελλάδας, εκτάκτως για φέτος λόγω πανδημίας και lockdown, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metrosport.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης εξέφρασε ελπίδα να ξεκινήσει τουλάχιστον η Super League 2 έως το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου οι ομάδες αυτής της κατηγορίας να καταφέρουν να ξεκινήσουν στη διοργάνωση του Κυπέλλου, στις 15 Δεκεμβρίου.

Κορωνοϊός: H ΕΕ υπέγραψε το συμβόλαιο για το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech

   

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter.

“Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία”, πρόσθεσε η Επίτροπος.

 Επίσημο αίτημα για αδειοδότηση του εμβολίου κατέθεσε η «Pfizer»

Επίσημο αίτημα για έγκριση του εμβολίου της στην Ομοσπονδιακή Αρχή Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) υπέβαλε η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

Αποφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας

 Αποφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας 

Αποφυλακίστηκε ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας, μετά από παραμονή δύο ετών και πέντε μηνών στη φυλακή.

Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους. Ο Αρτέμης Σώρρας αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και η αποφυλάκισή του έγινε από τις φυλακές Χαλκίδας όπου κρατείτο το τελευταίο διάστημα.

Μετά τη Λάρισα, πιο πλήρης από ποτέ ξανά φέτος η ΑΕΚ

  Μετά τη Λάρισα, πιο πλήρης από ποτέ ξανά φέτος η ΑΕΚ 

 

Μετά από 17 ημέρες η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση για το παιχνίδι κόντρα στη Λάρισα (22/11, 15:00) στη Ριζούπολη και μπαίνει και πάλι στη βάσανο των αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανά τρεις-τέσσερις μέρες. Θυμίζουμε ότι το ματς κόντρα στον Άρη πριν τη διακοπή για τις εθνικές είχε αναβληθεί λόγω των κρουσμάτων που βρέθηκαν στην Ένωση η οποία έπαιξε για τελευταία φορά στις 5 του μηνός κόντρα στη Ζόρια.

Χωρίς Μπουζούκη ο Παναθηναϊκος κόντρα στον Ολυμπιακό

 Παναθηναϊκός: Χωρίς Μπουζούκη κόντρα στον Ολυμπιακό  

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Λάζλο Μπόλονι συμπεριέλαβε 22 παίκτες στην αποστολή. Ανάμεσα σε αυτούς δεν είναι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Γιάννης Μπουζούκης. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ έκαναν προπόνηση σε δύο γκρουπ. Ατομικό ακολούθησαν οι Βέλεθ, Χατζηθεοδωρίδης, θεραπεία ο Μπεκ που έχει οστικό οίδημα, ενώ ο Αντονίτο έκανε ειδικό πρόγραμμα.

Μετά το τέλος του προγράμματος ο Λάζλο Μπόλονι ανακοίνωσε τους παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή. Αυτοί είναι οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Σαβιέρ, Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Σερπέζης, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο, Μακέντα, Καρλίτος, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής.

Ολυμπιακός: Αποστολή με προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση σε εποχές κορονοϊού

Ολυμπιακός: Αποστολή με προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση 

Μην σου τύχει είναι αυτό που έτυχε στον Ολυμπιακό. Να είσαι παραμονές μιας σειράς αγώνων που θα κρίνει πολλά στο πρωτάθλημα και ακόμα περισσότερα στο Champions League και να χάνεις τους δυο βασικούς επιθετικούς σου με κοροναϊό και τον Ματιέ Βαλμπουενά με θλάση…

Το Σάββατο υπάρχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Τετάρτη έρχεται η Μάντσεστερ Σίτι στο Καραϊσκάκη, το άλλο Σάββατο ο Ολυμπιακός πάει

Οριοθετήθηκε η φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους

  

Οριοθετήθηκε και σβήστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι, σε περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Υπήρξε άμεση και μεγάλη κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, αφού υπήρξε ισχυρός άνεμος και η δασική έκταση στην περιοχή Άνω Κόκκινη Σπηλιά ευνοούσε την πυρκαγιά.

Ήδη οι δυνάμεις πυρόσβεσης αποχώρησαν, ενώ παρέμεινε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορινθίας, για έλεγχο τυχόν αναζωπύρωσης.

Στην περιοχή της φωτιάς, βρέθηκε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας.

Σαρώνει ο κορωνοϊός: 2.581 νέα κρούσματα,- Ρεκορ κρουσμάτων (31) στην Κορινθία. - 519 στις ΜΕΘ και 72 νέοι θάνατοι

  

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.581 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 Από τα 2.581 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα 673 ανιχνεύθηκαν στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα  582 στην περιφέρεια Αττικής τα 105 στην περιφέρεια  Λάρισας, τα 108 στην περιφέρεια Μαγνησίας και τα 107 στην περιφέρεια Πέλλας.Επίσης 31 κρούσματα ανιχνεύθηκαν στην Κορινθία

 
Αναλυτικότερα:

Η Βουλή συμμετέχει με ειδική προβολή στον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

 https://cdn.sansimera.gr/media/photos/main/lg/Imera_Enoplon_Dynameon.jpg

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, εκπέμποντας το μήνυμα της μεγάλης διαχρονικής προσφοράς τους στην κυριαρχία, την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας.

Για τον λόγο αυτό, αύριο το βράδυ, από τις 18:15 έως τις 20:45, θα προβάλλεται στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής, οπτικό αφιέρωμα με σημαίνουσες στιγμές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, από την αρχαιότητα έως σήμερα, που αναδεικνύει το αξιόμαχο και ηρωικό πνεύμα τους, την πολύπλευρη εθνική και κοινωνική προσφορά τους.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Γ. Ψυχογιός: "Παράταση προθεσμίας κτηματολογικών εγγραφών στην ΠΕ Κορινθίας​"

https://pbs.twimg.com/profile_images/1018843488123793410/6O52xW2k.jpg https://www.loutrakiblog.gr/wp-content/uploads/2020/10/ktimatologio.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/11/2020

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσε  ως Αναφορά, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  το αριθμ.πρωτ.449 /18.11.2020 έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου  Κορινθίας, όπως του κοινοποιήθηκε,  με το οποίο ο Σύλλογος ζητά  την  Παράταση Προθεσμίας Αμφισβήτησης  

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στοιχειοθετούν εδώ και μήνες μία δυσμενή κατάσταση που δεν επιτρέπει στους πολίτες της ΠΕ Κορινθίας, εντός της προθεσμίας (31.12.20) να διευθετήσουν τις εκκρεμότητες των ιδιοκτησιών τους, στους Δήμους: Κορινθίων (στα Δ.Δ. Λεχαίου, Άσσου, Κάτω Άσσου και Περιγιαλίου ) και Βέλου Βόχας (Ζευγολατιού, Βραχατίου, Βοχαϊκού, Κοκκωνίου και Νεράντζας). 

Η "Νέα Πελοπόννησος" για ακατάλληλο κρέας που διανεμήθηκε σε κατοίκους της Μεσσήνης μέσω ΤΕΒΑ

 https://www.arcadia938.gr/images/articles/2020/11/4/NEA-PELOPONNISOS-01__rs__rs.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20.11.2020

Τη ίδια χρονική στιγμή που κατ’εντολή του κ. Νίκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος περιχαρής στήνει προσβλητικές θεατρικές παραστάσεις και φωτογραφίζεται μπροστά σε καφέδες… αλεύρια… και λάδια…(!), προβαίνοντας σε «διθυραμβικές» δηλώσεις για την διανομή και την άριστη ποιότητα των προϊόντων προς τους δικαιούχους από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της καθημερινής εφημερίδας της Μεσσηνίας «Ελευθερίας» αλλά και τον ιστότοπο www.eleftheriaonline.gr, υπήρξαν καταγγελίες από ωφελούμενους δικαιούχους για την ποιότητα του κρέατος που διανεμήθηκε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες δήλωναν ότι σε ότι αφορά την κατάσταση των κρεάτων «τα πετάξαμε κατευθείαν μόλις τα ανοίξαμε».

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για "Διανομή ακατάλληλου κρέατος μέσω ΤΕΒΑ"

 


Τρίπολη 20-11-2020

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Διανομή ακατάλληλου κρέατος μέσω ΤΕΒΑ»

 

        Κύριε Περιφερειάρχη,

 

                Είδαν το φως της δημοσιότητας διαμαρτυρίες για ακατάλληλο κρέας που διανεμήθηκε σε κατοίκους της Μεσσήνης μέσω ΤΕΒΑ.

          Ερωτάσθε:

-      Ελέγξατε το βάσιμο των καταγγελιών; Ποια μέτρα θα πάρετε σε βάρος του αναδόχου εφ’ όσον ισχύουν;

-      Ποιοι είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της περιφέρειας και του προγράμματος για να αποφεύγονται τέτοια προβλήματα  και να μην την πληρώνουν τα φτωχά λαϊκά  στρώματα που αναγκάζονται να προσφεύγουν σε τέτοια βοήθεια;

 

Ο Επικεφαλής Περιφερειακός Σύμβουλος

της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας 


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δημόσιο-ΟΤΑ: Οι αναγκαίες ενέργειες ενόψει κατάργησης από 1/1/2021 του φαξ

 

Εκδόθηκε την 19η/11/2020 η Εγκύκλιος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εφαρμογή του αρ.99 του ν.4727/2020.  Απευθύνεται, μεταξύ άλλων, στους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Με τη θέσπιση του ανωτέρω άρθρου σηματοδοτείται η μετάβαση του Δημοσίου στην ψηφιακή εποχή, με την κατάργηση της διακίνησης, μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax), εγγράφων, διοικητικών και μη, μεταξύ των φυσικών ή νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων και των Υπηρεσιών του Δημοσίου, από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Υπόχρεοι Φορείς για την εφαρμογή της είναι οι Φορείς του στενού Δημόσιου Τομέα και συγκεκριμένα το Δημόσιο, οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού καθώς και τα ΝΠΔΔ.

Η Βουλή των Ελλήνων στέλνει το μήνυμα για «Μηδενική Ανοχή στην Παιδική Κακοποίηση»

 

Η Βουλή των Ελλήνων, με κάθε ευκαιρία, αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπό της με δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών σε κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν όλους μας. Με την χθεσινή φωταγώγησή της στέλνει το μήνυμα της «Μηδενικής Ανοχής στην Παιδική Κακοποίηση», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης Παιδιών.

Ενημέρωση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την πολιτική της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση της πανδημίας

https://static.euronews.com/articles/stories/04/20/08/92/1440x810_cmsv2_0227ca07-55be-552e-a1fe-2aff04fe67dc-4200892.jpg

Για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της υγείας ενημέρωσαν τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κυρία Στέλλα Κυριακίδου και ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.  

Κορωνοϊός: Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

  

Σε ηλικία 90 ετών έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό την Παρασκευή ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο οποίος νοσηλευόταν από την περασμένη Τετάρτη σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου με κορωνοϊό.

O Πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε το θλιβερό νέο στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram την Παρασκευή. «Ήμουν τιμή να σε γνωρίζω. Άνθρωποι σαν εσένα δεν αναχωρούν ποτέ », έγραψε ο Βούσιτς κάτω από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Πατριάρχη.

Ο Ειρηναίος, κατά κόσμον Μίροσλαβ Γκαβρίλοβιτς  ήταν ο 45ος Αρχιεπίσκοπος Πεκίου, μητροπολίτης Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχης Σερβίας.