Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Γ. Ψυχογιός: "Παράταση προθεσμίας κτηματολογικών εγγραφών στην ΠΕ Κορινθίας​"

https://pbs.twimg.com/profile_images/1018843488123793410/6O52xW2k.jpg https://www.loutrakiblog.gr/wp-content/uploads/2020/10/ktimatologio.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/11/2020

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσε  ως Αναφορά, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  το αριθμ.πρωτ.449 /18.11.2020 έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου  Κορινθίας, όπως του κοινοποιήθηκε,  με το οποίο ο Σύλλογος ζητά  την  Παράταση Προθεσμίας Αμφισβήτησης  

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στοιχειοθετούν εδώ και μήνες μία δυσμενή κατάσταση που δεν επιτρέπει στους πολίτες της ΠΕ Κορινθίας, εντός της προθεσμίας (31.12.20) να διευθετήσουν τις εκκρεμότητες των ιδιοκτησιών τους, στους Δήμους: Κορινθίων (στα Δ.Δ. Λεχαίου, Άσσου, Κάτω Άσσου και Περιγιαλίου ) και Βέλου Βόχας (Ζευγολατιού, Βραχατίου, Βοχαϊκού, Κοκκωνίου και Νεράντζας). 

Κάνουν επίσης αναφορά και στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342(ΦΕΚ Β΄, 4899/6-11-2020),που προβλέπεται ρητά ότι αναστέλλονται προσωρινά «οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, καθώς και της παραγραφής των συναφών αξιώσεων.

 Ακόμα  επισημαίνει ότι στο Νομό Κορινθίας δεν έχουν αναρτηθεί και κυρωθεί έως και σήμερα οι δασικοί χάρτες, η κατάρτιση των οποίων έχει αδικαιολογήτως βραδύνει και  εκτός από συνταγματική επιταγή αποτελεί και προϋπόθεση για την οριστικοποίηση των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών .

Στην  Αναφορά επισυνάφθηκε και το  σχετικό έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου  Κορινθίας με το οποίο ζητούν από την Κυβέρνηση και το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο   να λάβει σαφή θέση (με νομοθετική ρύθμιση) και να παράσχει παράταση της άνω προθεσμίας αμφισβήτησης των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών σε περιοχές που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση  πριν την έναρξη ισχύος του Ν. 3481/2006   προκειμένου οι πολίτες να μην   απωλέσουν εμπράγματα δικαιώματά τους, για λόγους που προφανέστατα ανάγονται -κυρίως- σε   ανώτερα βία.

Ως εκ τούτου, ο βουλευτής κ. Γ.Ψυχογιός ζητά άμεσες ενέργειες και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό.

Πρώτων Κτηματολογικών Εγγραφών για την ΠΕ Κορινθίας.