Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η "επανάσταση" που σχεδιάζει ο Ζούκερμπεργκ στο Facebook

Marc-Zuckerberg-Facebook-changes
Twitter@EmOikonomidis
Η φυσική ροή των πραγμάτων προδικάζει ότι το πλέον μαζικό, αλλά και την ίδια στιγμή “φλύαρο” από τα κοινωνικά δίκτυα γύρω από τα οποία οικοδομήθηκε η ψηφιακή επανάσταση που ανέτρεψε τη ρουτίνα της πραγματικότητας, λειτουργώντας ως… ωδή στην ατομική παρεμβατικότητα και μάλιστα σε καίριο χρόνο, έχει ελάχιστα χρόνια ζωής.
Οι τελευταίες έρευνες και εκτιμήσεις προδικάζουν ότι το Facebook δεν θα συνεχίσει να μετέχει της κοινής αγωνίας για τα διαδραματιζόμενα γύρω μας, καθώς φθίνει υπερβολικά κάθε χρόνο, χωρίς να έχει καταφέρει να ανανεωθεί στον βαθμό που θα του επέτρεπε να ανταγωνιστεί τον καλπασμό του Twitter, σε επίπεδο παρέμβασης και χρησιμότητας.
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βέβαια δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Έστω κι αν κατανοεί και ο ίδιος ότι τα περιθώρια ουσιαστικών ελιγμών είναι ελάχιστα, το μυαλό που γέννησε το Facebook αποκάλυψε ήδη μια “μικρή επανάστασης”, που προσδοκά ότι θα… ενηλικιωθεί γρήγορα, θα κερδίσει τους χρήστες του δημοφιλούς social media και θα του επιτρέψει να κερδίσει χρόνο.
Όπως αποκάλυψε λοιπόν το αφεντικό του Facebook στο πλαίσιο συνέντευξής στο πρακτορείο “Bloomberg”, αποφάσισε να αναιρέσει τη δέσμευση που έχει επιβάλλει, να μην μπορεί κάποιος να ανοίγει λογαριασμό παρά μόνο με διακριτά στοιχεία ταυτότητας.
Πλέον, το Facebook όπως το σκέφτεται ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα επιτρέπει σε ανθρώπους να το χρησιμοποιούν, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς να απαιτεί το πραγματικό όνομά τους. “Πολλά πράγματα που είναι υποχρεωμένος να κάνει κάποιος υπό το καθεστώς της επωνυμίας, ενδεχομένως τον δυσκολεύουν. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να χαλαρώσουμε λιγάκι”, σχολίασε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο “Bloomberg”.
Αναμένοντας, λοιπόν…

ysterografa.gr

Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες καταφεύγουν όσοι ζητούν άσυλο

countries-for-people-seeking-asylum
Καμία έκπληξη… Η Γερμανία αποτελεί τον προορισμό αιχμής για όσους πολίτες, είτε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε εκτός των συνόρων της Γηραιάς Ηπείρου, αναζητούν άσυλο.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα προορισμού, λόγω της δύναμής της και της ασφάλειας που προσφέρει για το μέλλον.
Τη Γερμανία ακολουθούν: Η Γαλλία, η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία.

ysterografa.gr

Η Χίλαρι γράφει Ιστορία στις δημοσκοπήσεις

BfOyiPhCYAAkpzW
Η… δεύτερη φορά της Χίλαρι Κλίντον στον δρόμο για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, μοιάζει να είναι περισσότερο φωτεινή σε σχέση με την προηγούμενη, όταν η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών έχασε το 2007-2008 από τον μέχρι τότε Γερουσιαστή του Ιλινόις Μπαράκ Ομπάμα.
Όλες οι δημοσκοπήσεις υπονοούν ότι στην περίπτωση που η Χίλαρι αποφασίσει αυτή τη φορά να είναι υποψήφια, δεν έχει αντίπαλο για το χρίσμα των Δημοκρατικών, και στη συνέχεια για την Προεδρία, καθώς από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών δεν έχει ξεχωρίσει εκείνος που θα μπορούσε να διεκδικήσει να ενσαρκώσει την πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ, μετά από 8 χρόνια Δημοκρατικού Κόμματος στον Λευκό Οίκο.
Στην τελευταία δημοσκόπηση της Washington Post και του ABC News μάλιστα, η Χίλαρι Κλίντον γράφει Ιστορία, καθώς συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος στη νεώτερη πολιτική Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει 73%, έναντι μόλις 12% του σημερινού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ενώ η Ελίζαμπεθ Γουόρεν ακολουθεί με 8%.
Το συγκεκριμένο γκάλοπ βέβαια, τις περισσότερες φορές έχει πέσει έξω, όπως μαρτυρά το σχετικό γράφημα. Με την πρόσφατη ιστορία να πληγώνει και την ίδια τη Χίλαρι Κλίντον. Το 2006 την εμφάνιζε ως το απόλυτο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, με 39% έναντι 17% του Μπαράκ Ομπάμα και 12% του Τζον Έντουαρντς.
Τη συνέχεια… τη ζούμε.

ysterografa.gr

«Καθάρισε» με την άμυνα ο Ολυμπιακός Διέλυσε τη Μάλαγα... χωρίς Σπανούλη

prid11_600_319
Την τρίτη του νίκη στο Top 16 πέτυχε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 73-55 της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΣΕΦ. Με ρεκόρ 3-2 οι ερυθρόλευκοι επανήλθαν σε τροχιά πρόκρισης. Εκπληκτική άμυνα από την ομάδα του Μπαρτζώκα, όπως μαρτυρά και η “φτωχή’ παραγωγικότητα των Ισπανών.
Ο Ολυμπιακός είχε σε άσχημη βραδιά τον Βασίλη Σπανούλη (2π. με 1/11 σουτ!), ωστόσο ευτύχησε οι ψηλοί του να κυριαρχήσουν κάτω από τις δύο ρακέτες, με τους Ντάνστον, Σίμονς, αλλά και τον Μπέγκιτς να παίρνουν... εξαιρετικό βαθμό απέναντι στους ψηλούς της Μάλαγα.

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να... τριτώσει το καλό, πετυχαίνοντας τρίτη διαδοχική νίκη στο -θεωρητικά εύκολο- εντός έδρας ματς με την Εφές που ακολουθεί, πριν από τον... εμφύλιο του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.
Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στον... αέρα, έχοντας 46 ριμπάουντ -εκ των οποίων τα 21 επιθετικά!- έναντι 36 των Ισπανών. Ο Πρίντεζης με 16 πόντους (και 6 ριμπάοντ) ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ τον ακολούθησαν οι Ντάνστον με 12 (και 6 ριμπάουντ) και Περπέρογλου με 11. Θετική παρουσία ύστερα από καιρό και από τον Μίρζα Μπέγκιτς με με έξι πόντους και τρία ριμπάουντ, με τον Σλοβένο να "κερδίζει" το χειροκρότημα της εξέδρας.
Οι Ισπανοί... άντεξαν μέχρι το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο είχαν επαφή με το σκορ (37-31 το ημίχρονο). Ο Ολυμπιακός, με εκπληκτική δουλειά στην άμυνα και πολλές "δεύτερες ευκαιρίες" στην επίθεση, λόγω των ριμπάουντ, κατάφερε όχι απλώς να παγιώσει το προβάδισμά του, αλλά να οικοδομήσει διψήφια διαφορά από τα μέσα της τρίτης περιόδου κι έπειτα.

Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 18 πόντους, με την ελληνική ομάδα να μην απειλείται σε κανένα σημείο του αγώνα. 

Δεκάλεπτα: 17-17, 37-31, 55-41, 73-55. 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 11, Σλούκας 2, Κόλινς 2, Σίμονς 6, Μπέγκιτς 6, Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3, Κατσίβελης 3, Λοτζέσκι 7. 
 Μάλαγα (Πλάθα): Βιδάλ, Ουρτάσουν 8, Σουάρεθ, Γκρέιντζερ 2, Βάσκεθ 4, Τούλσον 5, Κουζμίνσκας 8, Ντράγκιτς 5, Χετσχάιμερ 4, Κέινερ-Μέντλεϊ 11, Στίματς 8.

Σύλληψη δύο Αλβανών με πυροβολισμούς στον Ν. Κόσμο

dias001

Αναστάτωση προκλήθηκε στον Νέο Κόσμο από πυροβολισμούς που ακούστηκαν το βράδυ. Συγκεκριμένα ένας οδηγός ταξί δε σταμάτησε σε σήμα ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Στην προσπάθειά του να ξεφύγει ένα μηχανάκι με τους αστυνομικούς να ρίχνουν στον αέρα για να σταματήσει. 
 Τελικά λίγο αργότερα το ταξί εγκλωβίζεται και αποδεικνύεται ότι μέσα σε αυτό επέβαιναν δύο Αλβανοί που μετέφεραν ποσότητα χασίς και οι οποίοι συνελήφθησαν για να δοθεί τέλος στο περιστατικό.

Στουρνάρας: Εκταμίευση της δόσης μέχρι τον Μάρτιο

stourdilwseis
Ο Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε το βράδυ με τον Αντώνη Σαμαρά και βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με την τρόικα, ώστε να επέλθει η συμφωνία και να γίνει η εκταμίευση μέχρι τον Μάρτιο
Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών
Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε τι συζητήσατε με τον Πρωθυπουργό;
Ι. Στουρνάρας: Για οικονομική πολιτική, για τα επόμενα βήματα, για την τρόικα. Είχαμε μια επισκόπηση για όλα.
Δημοσιογράφος: Η τρόικα πότε θα έρθει τελικά;
Ι. Στουρνάρας: Η τρόικα θα έρθει τις επόμενες ημέρες. Είμαστε σε επαφή μαζί τους. Στόχος είναι να τελειώσουμε, να έχουμε την εκταμίευση. Να έχουμε πρώτα συμφωνία και την εκταμίευση μέχρι τον Μάρτιο.
Δημοσιογράφος: Ο δεύτερος ευρωβουλευτής που ελέγχει την τρόικα δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει ή ζητά- αν θέλετε- το κούρεμα του Ελληνικού χρέους. Αυτό πως το σχολιάζετε;
Ι. Στουρνάρας: Δεν το γνωρίζω.

ysterografa.gr

Ερώτηση του Κινήματος Τραπεζικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης "Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ" προς Στουρνάρα, για την αποζημίωση των φυσικών προσώπων που αποταμίευσαν τα χρήματά τους σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κάνιγγος 27, 10682 , Αθήνα
τ. 211 8001774, φ. 211 8001775
info@fpoed-members.gr
www.fpoed.gr

                                                               Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Ερώτηση του Κινήματος Τραπεζικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης "Κίνημα  ΥΠΕΡΒΑΣΗ" προς Στουρνάρα, για την αποζημίωση των φυσικών προσώπων που αποταμίευσαν τα χρήματά τους σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

 Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητούν απο την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές αλλά και προγραμματικές δεσμεύσεις της για την αποκατάσταση της ζημίας των Φυσικών Προσώπων-Αποταμιευτών ΟΕΔ, που εντάχθηκαν βίαια, παράνομα και καταχρηστικά στο PSI+, υπέβαλαν οι βουλευτές του "Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ", καθώς, όπως επισημαίνουν, οι 15.000 οικογένειες των μικροομολογιούχων εκτός από τα δεινά της κρίσης, της ύφεσης, της ανεργίας, της φορολογικής επιδρομής στην κινητή και ακίνητη περιουσία τους και της απώλειας των εισοδημάτων που υφίστανται, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, βίωσαν επιπροσθέτως το κούρεμα των αποταμιεύσεών τους και απώλεσαν τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής, εξ’ αιτίας της καταλήστευσης που υπέστησαν, εμπιστευόμενοι την Ελληνική Πολιτεία και το Ελληνικό Δημόσιο.

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές, ζητούν επίσης απο την Κυβέρνηση, να συμπεριλάβει τα Φυσικά Πρόσωπα-Αποταμιευτές ΟΕΔ στις φορολογικές ρυθμίσεις, διευκολύνσεις και ελαφρύνσεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΕΦ), παρέχοντας τους τουλάχιστον τη νομοθετική δυνατότητα να συμψηφίσουν τις ζημιές που υπέστησαν από το PSI+ με τις μελλοντικές φορολογικές τους υποχρεώσεις, όπως αντίστοιχα, κατά τα ανωτέρω, παρέχεται η ίδια δυνατότητα στα νομικά πρόσωπα, προκειμένου τα Φυσικά Πρόσωπα-Αποταμιευτές ΟΕΔ να εμφανίσουν την ανωτέρω ζημία στις Φορολογικές τους Δηλώσεις ως Πιστωτικό Φορολογικό Υπόλοιπο, μέχρις ότου δοθεί οριστική λύση στο μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα.

Οι βουλευτές αναφέρουν πως οι Πολίτες αυτοί, ζημιώθηκαν ανεπανόρθωτα αφού, σήμερα, μετά το PSI+ και εξ’ αιτίας αυτού, αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις στοιχειώδεις ατομικές, οικογενειακές, φορολογικές, ασφαλιστικές και τραπεζικές τους υποχρεώσεις ενώ, ταυτόχρονα, εξ’ αιτίας όλων των ανωτέρω πραγματικών περιστατικών, η υγεία πολλών εξ’ αυτών έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημία και ανήκεστο βλάβη και, το τραγικότερο όλων, έχουν χαθεί ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών του "Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ"  προς τον κ. Στουρνάρα:

Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Τότε αφωνία. Τώρα φωνασκίες. Η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ εξάγεται πλέον και στην Ευρώπη



http://whoiswhogreece.files.wordpress.com/2013/07/gr0800407_koumoutsakos_georgios_true.jpg?w=610 
Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε ερώτηση για το τι πραγματικά ειπώθηκε στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τους συντάκτες της Έκθεσης για την τρόικα, κ.κ. Ότμαρ Κάρας και Λιέμ Χοάνγκ-Νγκοκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι κοινό μυστικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στη συνάντηση εκείνη, η "συμβολή" του κ. Τσίπρα περιορίστηκε στην κατάθεση ενός κειμένου καταγραφής των συνεπειών της πολιτικής της Τρόικα.
Στις επανειλημμένες ερωτήσεις του κ. Κάρας για το εάν υπάρχουν και ποιές είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε τη γνωστή βολική τακτική: "η σιωπή μου προς απάντησή σου". Καμία απάντηση, καμία συγκεκριμένη πρόταση.
Τότε αφωνία. Τώρα φωνασκίες.
Η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ εξάγεται πλέον και στην Ευρώπη».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡAΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ "REDNOTEBOOK.GR"

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις απειλές εναντίον αστυνομικών στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ “rednotebook.gr”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ “rednotebook.gr” μέσω του λογαριασμού της στο facebook επί λέξει αναφέρει:
“Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα διαλύσει τα καθάρματα της ΔΙΑΣ”.
Εκτός από τις ύβρεις και τη στοχοποίηση το rednotebook.gr συνεχίζοντας, απειλεί τους αστυνομικούς ανοιχτά με διώξεις τύπου βόρειας Κορέας αναφέροντας (επίσης επί λέξει) ότι “Στο πλαίσιο της κινητικότητας, να πάνε στο Βορρά να κάνουν τους σχολικούς τροχονόμους”.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως “κόμμα του δημοκρατικού τόξου” θα διαγράψει το μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής Δημοσθένη Παπαδάτο Αναγνωστόπουλο που διαχειρίζεται τόσο το portal όσο και τη σελίδα, και θα τον στείλει σήμερα κιόλας στη Δικαιοσύνη για τις απειλές του.
Όπως οφείλει να διαγράψει αμέσως τη συντακτική ομάδα που εμφανίζεται στην ταυτότητα του portal, δηλαδή τον μισό ΣΥΡΙΖΑ.
 Εκτός και αν πράγματι ο κ. Τσίπρας έχει σκοπό να “διαλύσει τα καθάρματα της ΔΙΑΣ”.
Είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα αποδοκιμάσουν ευθέως τις ύβρεις, τις απειλές και τη στοχοποίηση αστυνομικών, θεσμών και προσώπων…».

Επισυνάπτεται η ανάρτηση στο facebook.

  Εμφάνιση red notebook.bmp

Η ελληνική αποστολή για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

http://www.24sports.com.cy/assets/modules/kat/articles/201302/56658/images/det_winter_games_2014.jpg
Επτά Ελληνες αθλητές θα λάβουν μέρος στου Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2014, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Σότσι της Ρωσίας. Σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στο Σότσι θα είναι η Παναγιώτα Τσακίρη.

Η σύνθεση της ελληνικής αποστολής είναι:

Μασιμιλιάνο ΒΑΛΚΑΡΕΤΖΙ
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:  12/02/1995
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Τεργέστη
ΥΨΟΣ: 1.83 μ. ΒΑΡΟΣ: 83 κ.
ΑΘΛΗΜΑ: Αλπικό σκι
Συμμετοχές σε Ο.Α.: -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Φοιτητής
ΧΟΜΠΙ: Χόκεϊ (hockey in line)

Κωνσταντίνος  ΣΥΚΑΡΑΣ
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 30/05/1984
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αταλάντη Φθιώτιδας
ΥΨΟΣ: 1.72 μ.   ΒΑΡΟΣ: 77 κ.
ΑΘΛΗΜΑ: Αλπικό σκι
Συμμετοχές σε Ο.Α.: -
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Πολιτικός Δομικών Έργων
ΧΟΜΠΙ: Ποδόσφαιρο

Σoφία ΡΑΛΛΗ
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 04/03/1988
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Νάουσα
ΥΨΟΣ: 1.60 μ.   ΒΑΡΟΣ: 62 κ.
ΑΘΛΗΜΑ: Αλπικό σκι
Συμμετοχές σε Ο.Α.: 2010
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Λιμενικός
ΧΟΜΠΙ: Τένις, χάντμπολ

Παναγιώτα ΤΣΑΚΙΡΗ
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 12/05/1990
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Δράμα
ΥΨΟΣ: 1.72 μ.   ΒΑΡΟΣ: 59 κ.
ΑΘΛΗΜΑ: Δρόμος αντοχής
Συμμετοχές σε Ο.Α.: 2006, 2010
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Φοιτήτρια Φυσικής Αγωγής
ΧΟΜΠΙ: Αλπικό σκι, σπορ

Απόστολος ΑΓΓΕΛΗΣ
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24/06/1993
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Ιωάννινα
ΥΨΟΣ: 1.85 μ.   ΒΑΡΟΣ: 75 κ.
ΑΘΛΗΜΑ: Δρόμος αντοχής, Δίαθλο
Συμμετοχές σε Ο.Α.: -
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Ελεύθερος επαγγελματίας
ΧΟΜΠΙ: Μπάσκετ, μουσική, σπορ

Νικόλας ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 08/11/1989
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Γερμανία
ΥΨΟΣ: 1.84 μ.   ΒΑΡΟΣ: 67 κ.
ΑΘΛΗΜΑ: Άλμα
Συμμετοχές σε Ο.Α.: -
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Φοιτητής Sport Management
ΧΟΜΠΙ: Ποδόσφαιρο

Αλέξανδρος ΚΕΦΑΛΑΣ
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 21/12/1984
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Ελβετία
ΥΨΟΣ: 1.79 μ.   ΒΑΡΟΣ: 80 κ.
ΑΘΛΗΜΑ: Σκέλετον
Συμμετοχές σε Ο.Α.: -
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Οικονομολόγος
ΧΟΜΠΙ: Αθλητισμός, μαγείρεμα

Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής είναι ο Βασίλης Κατσώρας
Προπονητές είναι οι Τιμολέων Τσουρέκας, Στέργιος Πάππος και Christian Müller

Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα στήσει πολλές δίκες

tatsopoulos12
Ο Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, αναφέρθηκε στην σκληρή πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις γίνει κυβέρνηση, την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο με τους «ρεαλιστές που έχει στο κόμμα».
Αναλυτικά ο ανεξάρτητος βουλευτής μίλησε:

Συνελήφθη ο ο πρώην πρόεδρος της Λάρισας Κώστας Πηλαδάκης!

PILADAKIS0711
 Για χρέη προς το δημόσιο, που αφορούν δύο δικές του εταιρείες, συνελήφθη ο Κώστας Πηλαδάκης.
 Συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Λάρισας συνελήφθη στην Γλυφάδα, για χρέη ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Με αφορμή τη σύλληψή του ο επιχειρηματίας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
“Πέρασα όπως προβλέπει ο νόμος της επίπονης αυτόφωρης διαδικασίας για ρυθμισμένες όμως -τονίζω-υποχρεώσεις προς το ελληνικό δημόσιο.
 Η μοναδική αιτία αυτών των υποχρεώσεων είναι ότι εργοδοτώ 600 περίπου άτομα 5 συναπτα ζημιογόνα έτη, με πτώση τζίρου 60-70%, χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος! Εάν απολύονταν ή απολυθούν αύριο 140 άτομα και διασωθούν οι υπόλοιποι θα πάψουν οι οφειλές και η ταλαιπωρία μου! Και όλα αυτά στην ελληνική περιφέρεια που μαστίζεται από ανεργία!
Εγώ πλήρωσα το τίμημα της παραπάνω απόφασής μου, ποιος από το ελληνικό κράτος θα πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα για το πιστοποιημένο ΦΠΑ που μου οφείλεται σε άλλη εταιρεία ιδιοκτησίας μου από το 2009 ύψους 6.250.000 πλέον τόκων (άνω του 1.500.000 ευρώ οι τόκοι), ενώ αντίστοιχα έχω πληρώσει και χρεωθεί τόκους και προσαυξήσεις για το αντίστοιχο διάστημα άνω των 3.000.000!! Δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ποσών που με ταλαιπώρησαν! Πού είναι το κράτος δικαίου; Πόσοι Έλληνες επιχειρηματίες θα μείνουν στη χώρα;”

υστερογραφα

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για το έργο της μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου



http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/64edd6f4ea80fc1fe17dd29fc2c857e4_XL.jpg 
Μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, υπεγράφη από τον Υπουργό Πολιτισμού η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του «έργου της μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου Ν. Αργολίδας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την απόφαση «καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του έργου, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα δεκαετιών. Επιτέλους, με τις παρεμβάσεις και την επιμονή μας, δρομολογείται η οριστική και ολοκληρωμένη υλοποίησή του, με τρόπο ώστε να καταστεί απολύτως λειτουργικό για μια περιοχή με ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και στον αγροτικό και στον τουριστικό τομέα».
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανός, στην επιστολή του, με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση, κάνει λόγο για «ένα σημαντικό αναγκαίο βήμα προς την υλοποίηση αυτού του έργου πνοής για ολόκληρη την Αργολίδα».

Κλειστά επαγγέλματα (διυλίζοντας τον κώνωπα)


Γράφει ο Φώτης Σαραντόπουλος

Δεν είμαι κατά της κατάργησης των κλειστών επαγγελμάτων. Αυτό σαν γενική αρχή.
Ίσως να οφείλεται και στο ότι αυτό που σπούδασα (χημικός) δεν σχετιζόταν ποτέ με "κλείσιμο". Ούτε και με "δεοντολογίες" αλλά γι' αυτές (και την αντιπάθειά μου για αυτές) ας πούμε άλλη φορά.
Παρατηρώ όμως ότι έχουμε αρχίσει να χάνουμε το μπούσουλα στο θέμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων. Και συχνά "διυλίζουμε κώνωπες και καταπίνουμε καμήλες".

Θα το εξηγήσω αυτό με κάποια παραδείγματα:
Υπάρχει πιο "κλειστό επάγγελμα" από αυτό του Αερολιμένα Αθηνών; Με βάση την Σύμβαση (και τους νόμους που την περιβάλλουν) κανείς δεν έχει δικαίωμα να φτιάξει άλλο αεροδρόμιο στον νομό Αττικής. Διασφαλίζοντας έτσι τα δικαιώματα ενός τεράστιου μονοπωλίου.
Θέλετε άλλο παράδειγμα; Μπορεί κάποιος να φτιάξει έναν αυτοκινητόδρομο εκεί που υπάρχει ήδη κάποιος άλλος; Για παράδειγμα έναν νέο Αυτοκινητόδρομο που να πηγαίνει ως την Τανάγρα ή ως το "Βενιζέλος"; (Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε μεγαλύτερους).

Για ποιους τα λέω αυτά;
Τα λέω πρώτα απ' όλα προς αυτούς που νομίζουν ότι ελευθερία αγοράς είναι το να ελευθερωθούν οι άδειες των ΤΑΧΙ ή το να πωλούν τα σούπερ μάρκετ μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Λες και αυτά είναι που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη ...
 
 logia Starata

Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ



           
           
        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ              Λουτράκι 23/01/2014
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                              
       Δ  Η  Μ  Ο  Σ
  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

της συνεδρίασης της 30ης Δεκεμβρίου 2013



ΘΕΜΑ:  Αύξηση των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο.



     

 « Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων που ανακοίνωσε αύξηση των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο, επειδή πλήττεται  άμεσα ο Δήμος μας.


Συντάσσεται με την απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος της 04-12-2013 και εκφράζει την έντονη αντίδρασή του.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων εκτιμά ότι η αύξηση των διοδίων θα δυσχεράνει την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των πολιτών και θα πλήξει τις μεταφορές μετακινήσεις και άρα την επισκεψιμότητα στο Δήμο μας με δυσμενείς συνέπειες για τις επιχειρήσεις, εφόσον μάλιστα είμαστε ένας τουριστικός Δήμος.



Επίσης επισημαίνουμε ότι θα πρέπει επιτέλους, το αρμόδιο Υπουργείο να αντιληφθεί ότι σήμερα είναι αναγκαία η εγκατάσταση ηλεκτρονικής σήμανσης στα διόδια των εθνικών δρόμων, ώστε τα τέλη να είναι ανάλογα της χιλιομετρικής απόστασης που διανύει το κάθε όχημα.



Το παρόν ψήφισμα να προωθηθεί προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, τους βουλευτές του Νομού Κορινθίας και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). »
                                    Για το Δ.Σ. του Δήμου
                          Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων 
 Ο Πρόεδρός του

                      Νικολάου Σπυρίδων