Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Πύλο και 2,7 στο Ξυλόκαστρο

Ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 187 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αθήνας, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 23:04 ώρα Ελλάδος.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Καλαμάτας , 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πύλου και 36 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μεθώνης με εστιακό βάθος 66 χιλιόμετρα . Μέχρι και αυτή την ώρα σημειώνονται μετασεισμοί.

Επίσης ασθενή δόνηση, μεγέθους 2.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται απο απόσταση 103 χιλιομέτρων δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 19:00 ώρα Ελλάδος.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται   στο Κορινθιακό κόλπο , βόρεια βορειοδυτικά  του Ξυλοκάστρου , βορειοανατολικά του Δερβενίου, 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λειβαδιάς και 41 βορειοδυτικά της Κορίνθου με εστιακό βάθος 24 χιλιόμετρα ..