Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η Χίλαρι γράφει Ιστορία στις δημοσκοπήσεις

BfOyiPhCYAAkpzW
Η… δεύτερη φορά της Χίλαρι Κλίντον στον δρόμο για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, μοιάζει να είναι περισσότερο φωτεινή σε σχέση με την προηγούμενη, όταν η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών έχασε το 2007-2008 από τον μέχρι τότε Γερουσιαστή του Ιλινόις Μπαράκ Ομπάμα.
Όλες οι δημοσκοπήσεις υπονοούν ότι στην περίπτωση που η Χίλαρι αποφασίσει αυτή τη φορά να είναι υποψήφια, δεν έχει αντίπαλο για το χρίσμα των Δημοκρατικών, και στη συνέχεια για την Προεδρία, καθώς από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών δεν έχει ξεχωρίσει εκείνος που θα μπορούσε να διεκδικήσει να ενσαρκώσει την πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ, μετά από 8 χρόνια Δημοκρατικού Κόμματος στον Λευκό Οίκο.
Στην τελευταία δημοσκόπηση της Washington Post και του ABC News μάλιστα, η Χίλαρι Κλίντον γράφει Ιστορία, καθώς συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος στη νεώτερη πολιτική Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει 73%, έναντι μόλις 12% του σημερινού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ενώ η Ελίζαμπεθ Γουόρεν ακολουθεί με 8%.
Το συγκεκριμένο γκάλοπ βέβαια, τις περισσότερες φορές έχει πέσει έξω, όπως μαρτυρά το σχετικό γράφημα. Με την πρόσφατη ιστορία να πληγώνει και την ίδια τη Χίλαρι Κλίντον. Το 2006 την εμφάνιζε ως το απόλυτο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, με 39% έναντι 17% του Μπαράκ Ομπάμα και 12% του Τζον Έντουαρντς.
Τη συνέχεια… τη ζούμε.

ysterografa.gr