Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 2019

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 2019
Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ευρωστίνη Κορινθίας το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου, με την βραδινή ποδαράτη το Σάββατο στις 7 το απόγευμα και βέβαια την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου την Κυριακή στις 4:30 το απόγευμα.
Φέτος στο καρναβάλι συμμετέχουν έξι γκρουπ, από το Δερβένι και τα γύρω χωριά και φυσικά ο βασιλιάς καρνάβαλος και η βασίλισσα. Την παρέλαση της Κυριακής θα ανοίξει με την καρναβαλική μουσική της, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου όπου και θα συνοδεύσει τα άρματα, παίζοντας τους χορευτικούς σκοπούς: ''Y.M.C.A.'' των VILLAGE PEOPLE σε διασκευή του JOHNNIE VINSON, ''THE CUP OF LIFE'' του RICKY MARTIN σε διασκευή του JOHNNIE VINSON καί ''SAMBA DE JANEIRO'' των BELLINI σε διασκευή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ.
Την 45μελή Φιλαρμονική θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Παναγιώτης Παναγάκος.
Την Κυριακή το Δερβένι θα γεμίσει, μουσική, κέφι, χρώματα και λάμψη. Μπροστά σας θα παρελάσουν η χαρά και η διασκέδαση. Σοφοί δάσκαλοι και μαθητές, Αραχτοί Στρατιώτες. Αλλιώτικοι ληστές επαναστάτες. Χάκερς. Αλλά και μια παρέα που μας έρχεται από άλλη ήπειρο και άλλον πολιτισμό. Και όλοι αυτοί συνθέτουν έναν κόσμο ιδιαίτερο κρυφό και φανερό ταυτόχρονα, που συνοψίζεται σε ένα μεγάλο τσίρκο που θα παρελάσει μπροστά στα μάτια μας. Είναι το τσίρκο της ζωής μας, που μας παρασύρει να χορέψουμε και να ξεφαντώσουμε.
Ελάτε στο Δερβένι Κορινθίας, σας υποσχόμαστε μια ανεπανάληπτη αποκριάτικη φιέστα!
Η καρναβαλική επιτροπή

Ενημερωτική ομιλία από την Ελληνική Αστυνομία στο (Κ.Α.Π.Η.) Ξυλοκάστρου.


Ενημερωτική ομιλία από την Ελληνική Αστυνομία στο (Κ.Α.Π.Η.) Ξυλοκάστρου.
Την Τρίτη 12/03/2019 και ώρα 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία από την Ελληνική Αστυνομία στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ξυλοκάστρου (Κ.Α.Π.Η.) Ξυλοκάστρου.
Σκοπός είναι η πληροφόρηση των ηλικιωμένων για την αποφυγή εξαπατήσεων εις βάρος τους από επιτήδειους.
Είσοδος ελεύθερη

 

Με το αποχευτετικό αρχίζει η "μάχη" των Δημοτικών εκλογών στο Δήμο Ξυλοκάστρου - ΕυρωστίνηςΗ "μάχη" των Δημοτικών Εκλογών, στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, μόλις άρχισε. 
Αιτία μια ανακοίνωση που εξέδωσε  ο κ. Βλάσιος Τσιώτος Αρχηγός της" Ανανεωτικής 
Συνεργασίας" Μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέ θέμα:  


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ η μη διεκδίκηση χρηματοδότησης για 
 την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ στις παράκτιες τοπικές κοινότητες του ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ . 
 

Επί  του θέματος σχετικά με την επέκταση αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης,  το γραφείο του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου  εξέδωσε  την παρακάτω ανακοίνωση: 


"Αντί σχολίων στο λιβελογράφημα του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας του 
συνδυασμού Ανανεωτικής Συνεργασίας κ. Τσιώτου Βλάση, αντιπαραθέτουμε το ενημερωτικό σημείωμα του κ. Γεωργίου Βλάση, διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε., σχετικά με 
τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας 
και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης».
  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΕΥΑΞΕ 
 Δημοσίευμα σχετικά με την επέκταση αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης