Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/mikis-theodorakis-sullalitirio-500.jpg
Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης μετά από έντονη ταχυκαρδία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, οι γιατροί διέγνωσαν κολπική μαρμαρυγή, η οποία αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. Παρ’ όλα αυτά, είναι επιφυλακτικοί λόγω του προηγούμενου ιατρικού ιστορικού του, αλλά και της ηλικίας του.

Ωστόσο οι γιατροί κρίνουν την κατάσταση του 94χρονου Μίκη Θεοδωράκη ελεγχόμενη και είναι καθησυχαστικοί απέναντι στην οικογένειά του, που δεν προχώρησε στην έκδοση κάποιου ιατρικού ανακοινωθέντος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα πάρει εξιτήριο ο μεγάλος δημιουργός.
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα.
Είναι η δεύτερη φορά που νοσηλεύεται στο Ιατρικό Αθηνών τους τελευταίους μήνες. Τον Αύγουστο, ο Μίκης Θεοδωράκης, είχε μεταφερθεί ξανά στο νοσοκομείο μετά από καρδιακό επεισόδιο. Και τότε είχε αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή και οι γιατροί του είχαν συστήσει ηρεμία και γι’ αυτό είναι αποφύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, ενώ είχαν περιοριστεί και οι επισκέψεις που δεχόταν στο σπίτι του.