Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ένοπλη επίθεση σε αίθουσα συναυλιών

 

Τον θάνατο σκόρπισαν ένοπλοι στη Μόσχα, καθώς εισέβαλαν σε χώρο συναυλίας ανοίγοντας πυρ. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης τρεις άνδρες φορώντας στολές παραλλαγής άρχισαν να πυροβολούν πριν ξεκινήσει συναυλία της ομάδας “Picnic”  στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, ενώ υπάρχουν αναφορές και για εκρήξεις, αλλά και για πολλούς νεκρούς και τραυματίες. 

Εκτροπή μοτοσικλέτας με θανάσιμο τραυματισμό του αναβάτη της στο Βραχάτι

 


Eκτροπή οχήματος με θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου σημειώθηκε  στο Βραχάτι .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ένας 44χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της. Αποτέλεσμα αυτού του δυσάρεστου γεγονότος, ήταν, η πρόσκρουση αυτής, σε μαντρότοιχο.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου – Βόχας.




Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου: «Στο πλευρό όλων όσοι υπερασπίζονται την δική τους ανεξαρτησία»

 
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μήνυμά της προς τον απόδημο Ελληνισμό με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, υπογραμμίζει τη σημασία της ενότητας του Οικουμενικού Ελληνισμού και την προάσπιση της αδιαπραγμάτευτης εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της Ελλάδας. 

Το μήνυμά της Σακελλαροπούλου προς τον απόδημο Ελληνισμό

«Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,

Η 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης της Επανάστασης κατά του οθωμανικού ζυγού, αποτελεί ένδοξο ορόσημο στη μακραίωνη ιστορία του έθνους μας. Στο ιερό αυτό κάλεσμα, για την επίτευξη του ύψιστου σκοπού της ελευθερίας, προσέτρεξαν

Η Διακήρυξη του Τζο Μπάιντεν για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: «Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία μας»

 

Ο Τζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα για την διακήρυξη της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα βρίσκονταν διαχρονικά στην ίδια πλευρά της ιστορίας, καθώς υπερασπίζονταν τις κοινές αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας»

 

 Η Διακήρυξη του Τζο Μπάιντεν

«Σαν σήμερα, πριν από περισσότερα από 200 χρόνια, επαναστάτες σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώθηκαν με σκοπό την ελευθερία και διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σήμερα, τιμούμε την κληρονομιά εκείνων των θαρραλέων Ελληνίδων και Ελλήνων και δεσμευόμαστε εκ νέου στον σκοπό της ελευθερίας και της δημοκρατίας για όλους.

Θόδωρος Κατσαδράμης: Πέθανε ο ηθοποιός σε ηλικία 94 ετών

 
 Ο Θόδωρος Κατσαδράμης, Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αλλά και σεναριογράφος, έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως έγραψε, έμαθε για τον θάνατό του, από τον γιο του ηθοποιού, Δημήτρη: 

Συνέντευξη για το μεγάλο θέμα της διάβρωσης έδωσε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος

 

Συνέντευξη για το μεγάλο θέμα της διάβρωσης στο ραδιόφωνο του Just Radio 964 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Ρουμελιώτη έδωσε το πρωινό της Τρίτης 19 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος.
Ο Δήμαρχος για μια ακόμα φορά εξήγησε πως ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και 8 μήνες και πως η ένταση του φαινομένου έχει στοιχεία μεγάλης επικινδυνότητας.
"Εύχομαι να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και κατόπιν να μοιράζουμε ευθύνες. Όλοι έχουν καλές προθέσεις αλλά αυτό πια δεν μας αρκεί. Θέλουμε αποτέλεσμα, χθες. Πρέπει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το Υπουργείο Υποδομών και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να κατανοήσουν την κατάσταση" δήλωσε ο δήμαρχος. 
Ακούστε την συνέντευξη : https://open.spotify.com/episode/2kuO7vKUHTZUryB264nkbv?si=ekVjdx9tSfKgXMYIMaVlxA&nd=1&dlsi=9a987ee74fe147eb

Ευρωστίνη: Ο «μικρός παράδεισος» 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα με τη μαγευτική φύση

 ZAXOLI-NEW 

14 χιλιόμετρα έξω από το Δερβένι και 70 χιλιόμετρα από την Κόρινθο βρίσκεται ένα χωριό, ιδανικό ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή. Σίγουρα, πρόκειται για ένα μέρος που προσφέρεται για απόλυτη χαλάρωση και ξεκούραση.

Ο λόγος για το ορεινό χωριό Ευρωστίνη (ή Ζάχολη) Κορινθίας, το οποίο απέχει περίπου 150 χλμ. από την Αθήνα, δηλαδή 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο. 


Η Ευρωστίνη βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων και πριν φτάσετε εκεί θα συναντήσετε μια υπέροχη διαδρομή μέσα από ένα πυκνό δάσος που οδηγεί στο οροπέδιο της Ζάχολης, όπου θα συναντήσετε ένα παραδοσιακό χωριό γεμάτο βρύσες, αλώνια και ξωκλήσια.

Προκριματικοί Αγώνες Σκακιού Α΄Εθνικής στο Ξυλόκαστρο

 

Στις 22-24 Μαρτίου 2024, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου, θα διεξαχθούν οι Προκριματικοί Αγώνες Σκακιού Α΄Εθνικής, με την συμμετοχή των Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου.

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και ο Όμιλος Πνευματικών Αθλημάτων Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Το Σκάκι έχει μακρά παράδοση στην πόλη μας, ήδη από την δεκαετία του 1980, συμβάλλοντας στην πνευματική ανάπτυξη της πόλης, μέσω της ατομικής βελτίωσης των αθλητών, δια της ευγενούς άμιλλας, του ομαδικού πνεύματος και των δυνατών σχέσεων που δημιουργούνται μεταξύ των αθλητών και των φίλων του σκακιού.