Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η επιλογή του «Καραμανλικού» Παυλόπουλου, αποτελειώνει τον Σαμαρά


karamanlis-pavlopoulosΟ Αλέξης Τσίπρας με μία κίνηση κατάφερε να κάνει αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Σαμαράς τα 5 χρόνια της αρχηγίας του στη ΝΔ. Να ξαναενώσει την κεντροδεξιά! Και το κατάφερε γύρω από ένα πρόσωπο αδιαμφισβήτητης ακεραιότητας και ήθους. Ο Σαμαράς σε αντίθεση με τον Τσίπρα, κατάφερε το αντίθετο να διαλύσει την κεντροδεξιά.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος συμβολίζει για τη ΝΔ και τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο τη νεότερη δημοκρατική ιστορία όχι μόνο της γαλάζιας παράταξης αλλά και του τόπου.

Το γεγονός ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος εναντιώθηκε δημόσια στα μέτρα οικονομικής λιτότητας την εποχή Στουρνάρα, το ότι μίλησε για κατάλυση των συνταγματικών ελευθεριών λόγω κάποιων νόμων του μνημονίου όταν νομοθετούσε ο Σαμαράς, το ότι υποστήριξε με θέρμη τις Γερμανικές αποζημιώσεις, είναι σημεία που τον καθιστούν λαοφιλή και ιδιαίτερα αγαπητό ακόμη και στα αριστερά στρώματα της κοινωνίας.

Ο Σαμαράς δεν αξιοποίησε τον Προκόπη Παυλόπουλο στις κυβερνήσεις του. Ο Σαμαράς δεν έδωσε ευκαιρία στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει ένα στίγμα δημοκρατίας στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ο Σαμαράς απέφυγε να δώσει εξουσία και δημόσιο λόγο σε ένα πολιτικό που ανήκει στον λεγόμενο «σκληρό» Καραμανλικό μπλοκ.. μόνο και μόνο γιατί ανήκει σε αυτό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δίδαξε πολιτικό ήθος και ευπρέπεια όταν αποφάσισε να μην ξαναπολιτευτεί, ενώ θα είχε σίγουρη την εκλογή του, αφήνοντας χώρο σε νεότερους.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δίδαξε πολιτικό ήθος γιατί παραιτήθηκε των πολιτικών αξιωμάτων, τη στιγμή που έκρινε ωφέλιμο για την κοινωνία, όταν ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας με τους συμβούλους του, ακόμη και μετά από μία ντροπιαστική ήττα.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με την επιλογή, αποδεικνύει πως είναι ένας έξυπνος παίκτης και πως ξέρει να με μία κίνηση να εισχωρεί στα εσωτερικά άλλων κομμάτων και να δείχνει και το δρόμο για το μέλλον τους.

Και το μέλλον για τη ΝΔ δεν έχει τον Σαμαρά. Αυτό το είπε και ο Πρωθυπουργός σήμερα με τον πιο ξεκάθαρο και δημοκρατικό τρόπο!

Υ.Γ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εισήγηση για τον Προκόπη Παυλόπουλο έγινε κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης ή της ..συμβουλής του Κώστα Καραμανλή! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του..

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

Πέντε υποψήφιοι Οι ελληνικές υποψηφιότητες για τον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

Οι ελληνικές υποψηφιότητες για τον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision
Αθήνα
Tην πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα αναδειχθεί η ελληνική συμμετοχή στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, μέσω του ελληνικού τελικού που διοργανώνουν η ΝΕΡΙΤ και το Mad TV. Στον ελληνικό τελικό, ο οποίος θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΡΙΤ, θα διαγωνιστούν οι εξής καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά):
  • Θωμαή Απέργη & Legend από την Panik Records
  • Μαρία-Ελένη Κυριάκου από τη Minos EMI - Universal
  • Barrice από τη Spicy Music
  • C Real από τη Feelgood
  • Shaya από την Planetworks
Οι υποψήφιοι προέκυψαν μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος της ΝΕΡΙΤ προς τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Εν συνεχεία, οι δισκογραφικές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν επέλεξαν υποψήφιο καλλιτέχνη και υποψήφιο τραγούδι για να διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό. Η ανακοίνωση των υποψήφιων τραγουδιών, των συντελεστών και του τελικού καλλιτεχνικού σχήματος που θα πλαισιώσει τον κάθε υποψήφιο καλλιτέχνη θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου. Αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους τα τραγούδια θα μεταδίδονται από όλα τα μέσα της ΝΕΡΙΤ και του Mad TV -τηλεόραση, ραδιόφωνο, Internet- προκειμένου να γνωστοποιηθούν στους φίλους του διαγωνισμού.
 
Newsroom ΔΟΛ  

Βρυξέλλες τώρα: Εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης προτίθεται να ζητήσει η Αθήνα

Βρυξέλλες τώρα: Εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης προτίθεται να ζητήσει η Αθήνα
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Αθήνα προτίθεται να υποβάλλει αίτημα εξάμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται "αξιόπιστες πηγές στις Βρυξέλλες"  η Αθήνα θα ζητήσει επέκταση του προγράμματος για τουλάχιστον έξι μήνες, αλλά οι προϋποθέσεις παραμένουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η επέκταση της δανειακής σύμβασης είναι "ξεχωριστό ζήτημα" από τη διαγραφή των χρεών.

Ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ θα αξιολογήσει αν το ελληνικό αίτημα ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που έθεσαν τη Δεύτερα οι Ευρωπαίοι και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα συγκαλέσει ή όχι έκτακτη συνεδρίασητων υπουργών οικονομικών την Παρασκευή.

e-typos.com

Όλες οι αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του Παυλόπουλου

Όλες οι αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του Παυλόπουλου
«Βροχή» σχολίων προκάλεσε η επιλογή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων αλλά και πρώην «πρωταγωνιστές» της πολιτικής σκηνής μέσω των social media εξέφρασαν την άποψή τους για την υποψηφιότητα Παυλόπουλου.
Πρώτος ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter έσπευσε να ευχηθεί «καλή εκλογή» στον Προκόπη Παυλόπουλο, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Φίλε Προκόπη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χαμογελάει από ψηλά. Θεός και λαός μαζί σου. Καλή εκλογή. Γράψε ιστορία!». Μάλιστα ανέβασε και μία παλαιότερη φωτογραφία στην οποία έχει έναν εναγκαλισμό με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Mητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: "Σε θέματα πίστεως πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί"


Ένα φαινόμενο, που προκαλεί την περιέργεια, συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες σ’ ένα μικρό χωριό της Κορινθίας, τον Ασπρόκαμπο.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, από την ημέρα των εκλογών, ένα ελαιώδες και κολλώδες, άοσμο υγρό εκχέεται από τον Εσταυρωμένο, ένα έργο των αρχών του περασμένου αιώνα, που βρίσκεται στο ιερό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου προσέθεσε πως θα ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο, ενώ προτίθεται να καλέσει επιστήμονες προκειμένου να εξετάσουν το φαινόμενο, καθώς οι κάτοικοι του χωριού περιφρουρούν το ιερό της εκκλησίας, αρνούμενοι να μετακινηθεί ο Εσταυρωμένος ή να πάρει κάποιος υγρό ώστε να σταλεί για ανάλυση στο Χημείο.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Διονύσιος δήλωσε πως δεν επιθυμεί να διαφημίζεται το γεγονός αν πρώτα δεν ερευνηθεί από ειδικούς, επισημαίνοντας ότι σε θέματα πίστεως πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Την Τετάρτη στις 19:30 η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEit19Sau8Cf3kaViS33-fbZ_4-G8T6RjBtSYUZcsuE7AdebbCYE6j4D05o-cm6D54KRvwDFheMt-3qyfQVEsNskxDlD6WwskACbqO4y9tiM2oalHhxzVEcheFTkJxoCtLjG2mD1s0mqunA4/s1600/proedriko.jpg \
 
Πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος, η Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στην πρώτη ψηφοφορία μπορεί να αναδείξει Πρόεδρο με 180 ψήφους και εάν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 151 ψήφους.

Στην περίπτωση που ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μια φορά ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφισαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, στην ψηφοφορία που θα είναι ονομαστική φανερή οι βουλευτές θα δηλώνουν το όνομα του προτεινόμενου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα που προτιμούν ή θα δηλώνουν «παρών».

Ψήφος «κατά» ή «όχι» δεν προβλέπεται στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε επίσης και αιτιολόγηση της ψήφου.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος προτείνεται από τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα έχει την εκπεφρασμένη, μέχρι στιγμής, στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεπώς είναι βέβαιη η επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 180 ψήφων από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία.
Δεδομένων των ανακοινώσεων των τριών κομμάτων για στήριξη στο πρόσωπο του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 238 ψήφους (δηλαδή 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 76 της ΝΔ και 13 των ΑΝΕΛ).

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, αναμένεται η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής του Προεδρείου της Βουλής, να μεταβεί στον χώρο που θα υποδείξει ο εκλεγείς ώστε να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο εκλεγόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναλαμβάνει την άσκηση των καθηκόντων του από την επομένη της ημέρας που λήγει η θητεία του απερχόμενου Προέδρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο:

«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Eλληνικού Λαού»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, για την υποψηφιότητα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το Δεκέμβριο, προτείναμε την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου  της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα, ενός γνώστη των Ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθούς πολιτικού και πρώην υπουργού Εξωτερικών.
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό.
Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του.

Νέος χιονιάς θα πλήξει τη Κορινθία - Πολικές θερμοκρασίες

Νέος χιονιάς θα πλήξει τη χώρα - Που θα χιονίσει στην Αττική - Πολικό κρύο σε όλη την Ελλάδα Νέα ψυχρή εισβολή, τριήμερης διάρκειας επηρεάζει τη χώρα μας από σήμερα με αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης που κατηφορίζουν στην Ελλάδα μέσω της Ουκρανίας με κυρίαρχο στοιχείο όχι τόσο τα χιόνια αλλά το πολικό κρύο, με τον υδράργυρο να πέφτει σε σχέση με χθες 8 με 10 βαθμούς κελσίου.
Σήμερα περιμένουμε νεφώσεις περισσότερες στην ανατολική, κεντρική και νότια χώρα και λιγότερες στα δυτικά που θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στη συνέχεια θα πέσουν βροχές, χιονόνερο και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Το Ποτάμι: Προτείνει τον Νίκο Αλιβιζάτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Το Ποτάμι: Προτείνει τον Νίκο Αλιβιζάτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας 
Το Ποτάμι, με δήλωση του επικεφαλής του Σταύρου Θεοδωράκη προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.
 Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο κ. Αλιβιζάτος είναι ένας ανυποχώρητος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Ένας επιστήμονας με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του. Τέλος, ένας ενεργός πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή.

O ίδιος ο κ. Αλιβιζάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Το όνομά του ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο υποψήφιος που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η επιλογή του προσώπου του νέου Προέδρου Δημοκρατίας, είπε, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία.

Η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντί στην ιστορία της, ούτε διεκδικούσε αξιώματα για τον εαυτό της, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και να χαίρει αποδοχή και από τη Βουλή.

 Όπως είπε ο κ. Τσίπρας το πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλο είναι ένα πρόσωπο που συμφωνούν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος δεν είχε αποκαλύψει το όνομα, αλλά είχε δηλώσει προς το πρόσωπο που θα προτείνουν δεν θα είναι στην ενεργό πολιτική και θα έχει δηλώσει τη θέση του κατά του Μνημονίου.
Η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις 7:30 μ.μ. σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της βουλής.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι  νομικός, καθηγητής Πανεπιστημίου και πολιτικός.
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 10 Ιουλίου 1950. Πατέρας του είναι ο φιλόλογος καθηγητής Βασίλης Παυλόπουλος. Στην Καλαμάτα τελείωσε το Λύκειο και κατόπιν σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris II, και το 1977 έγινε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989). Το 1986 έγινε και Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό πανεπιστήμιο Paris II. Εργάστηκε ως δικηγόρος, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.
Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμόΚατά τη περίοδο 1978-79 υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης των Διαβιβάσεων. Την περίοδο 1989-1990 διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα. Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ., Μιλτιάδη Έβερτ. Εκλεγόταν βουλευτής Επικρατείας το 1996 και από το 2000 μέχρι σήμερα στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Το 1996 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου και Ενημέρωσης της Ν.Δ. Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, στο νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν πολιτεύθηκε.
 Με τη σύζυγό του Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή έχουν αποκτήσει τρία παιδιά (τον Βασίλη -δικηγόρο-, τη Μαρία -πτυχιούχο γαλλικής φιλολογίας- και τη Ζωή -νηπιαγωγό-).

ΚΕΔΕ: Οι προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση


Η Οργάνωση των Υπηρεσιών των Δήμων και η υιοθέτηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι στις προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, όπως διατυπώθηκε από την Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ στην πρώτη της συνεδρίαση. Τις εργασίες της Επιτροπής παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης καθώς και ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης δήμαρχος Πύλου – Νέστορος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Τσιάμης δημοτικός σύμβουλος Ορχομενού και ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, δήμαρχος Ξάνθης, αφού ανέλυσαν την σημερινή κατάσταση τόσο στην οργάνωση των Δήμων όσο και το επίπεδο ΤΠΕ που βρίσκονται σήμερα οι ΟΤΑ της χώρας, οριοθέτησαν μετά από διαλογική συζήτηση με τα μέλη της επιτροπής, τις δράσεις που πρέπει να αναπτύξει η ΚΕΔΕ προς την κατεύθυνση αυτή και οι οποίοι είναι οι εξής :

• Ανάπτυξη Οδικού Χάρτη Δράσεων Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
• Ανάπτυξη και λειτουργία μόνιμου συστήματος ηλεκτρονικής διαβούλευσης μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ με πολλαπλές θεματικές ενότητες που θα αφορούν όλα τα επίπεδα Οργάνωσης και ΤΠΕ των ΟΤΑ. Το σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα συλλογής των απόψεων στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω ηλεκτρονικά συμπληρούμενων θεματικών ερωτηματολογίων, που μετά την συλλογή, επεξεργασία και εξαγωγή συμπερασμάτων θα προκύψουν και οι τελικές προτεινόμενες χρηματοδοτούμενες δράσεις για τους ΟΤΑ, μέσω του ΕΣΠΑ 2014 -2020.
• Επίσης ταυτόχρονη καταγραφή αναγκών με βάση τις ιδιαιτερότητες των ΟΤΑ (Αστικοί, Νησιωτικοί, Ορεινοί κλπ.) με σκοπό τη σύγκλιση του ψηφιακού χάσματος που έχει σήμερα αναπτυχθεί μεταξύ των Δήμων.
• Δημιουργία θεματικής τράπεζας καλών πρακτικών από τεχνολογικά αναπτυγμένους ΟΤΑ και διάχυση της πληροφορίας και της τεχνογνωσίας αυτής σε άλλους ΟΤΑ .
• Η ΚΕΔΕ θα πρέπει να συμμετέχει ως θεσμικός εταίρος σε όλες τις επιτροπές του ΕΣΠΑ 2014 - 20 οι οποίες θα εξειδικεύσουν τους άξονες και θα δημιουργήσουν προσκλήσεις που θα χρηματοδοτήσουν τη δημόσια διοίκηση και θα αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
• Απαραίτητη συμμετοχή της ΚΕΔΕ σε όλες της Επιτροπές Παρακολούθησης των Ε.Π. του ΕΣΠΑ 2014 -20.
• Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να υπάρξει διαρκής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού των ΟΤΑ σε ΤΠΕ καθώς και υποχρεωτική λειτουργία τμήματος πληροφορικής σε κάθε ΟΤΑ.
Αυταπόδεικτη θεωρούμε και την ανάγκη εισαγωγής κανόνων της επιστήμης της Οργάνωσης και της Πληροφορικής στη λειτουργία των δήμων.
Το πιο σημαντικό σημείο είναι η δυνατότητα να θεραπεύσουμε την διαπιστωμένη συστημική αδυναμία από την έλλειψη διαλειτουργικότητας μεταξύ των Δήμων.

Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο: Η Αυτοδιοίκηση δε μπορεί να αποτελεί μία Βαβέλ διαδικασιών, πρωτοβουλιών και ανταγωνιστικών διεκδικήσεων. Βεβαίως, οι τοπικές ιδιαιτερότητες απαιτούν να υπάρχει η δυνατότητα τοπικών επιλογών. Αυτή είναι βασική αρχή της Αυτοδιοίκησης. Αλλά ζούμε στην εποχή των δικτύων. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η πλήρης- και κυρίως η άναρχη- λειτουργική αυτονόμηση, όχι μόνο δεν παρέχει ελευθερία επιλογών στις τοπικές κοινωνίες, αλλά αντιθέτως τις απομονώνει και τις μαραζώνει.
Βεβαίως οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών αποτελούν έναν πολύτιμο συνεργάτη που μπορεί να διαχειριστεί και να αναδείξει την πολυπλοκότητα του έργου που επιτελεί η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει πρώτα να υπάρξει οργάνωση, προτυποποίηση και απλούστευση των διαδικασιών με βάση το Καλλικράτη κάτι που προφανώς απαιτεί και θεσμική παρέμβαση.

airetos.gr

200 εκ. ευρώ για «έξυπνες» πόλεις και κοινότητες – Τα έργα που χρηματοδοτούνται

Το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» είναι το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, με προϋπολογισμό περίπου 200 εκ ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί η πρόοδος και να υπάρξουν λύσεις για τη δημιουργία «έξυπνων πόλεων».
Δείτε αναλυτικά πως υποβάλλονται οι μελέτες και ποια έργα χρηματοδοτούνται 

aftodioikisi.gr

Πουλάκης στο twitter για Μανο-Βαρουφάκη: Η πολιτική προσέγγιση της Αριστεράς δεν συγκλίνει με τέτοιες απόψεις


Μέσω twitter - και αυτός- επέλεξε να απαντήσει ο Κ. Πουλάκης στην πρόταση Μάνου- Βαρουφάκη για τα οικονομικά των ΟΤΑ.

Ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και νέος Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να κοπεί η επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό

airetos.gr

Έπεσαν οι μάσκες στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου



O Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχολιάζοντας την άρνηση της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθεί ως εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της μετατροπής του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών σε Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κόρινθο.
Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί τον Κορινθιακό λαό, τη συζήτηση του οποίου εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, με αφορμή τα δημοσιεύματα του τύπου για τη σχεδιαζόμενη μετατροπή των Κέντρων Κράτησης σε Κέντρα Ανοιχτής Φιλοξενίας, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ανησυχία των συμπολιτών σε μια τέτοια αιφνιδιαστική κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα.  
Η μείζονα αντιπολίτευση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ», δεν ψήφισε την πρόταση να συζητηθεί το θέμα αλλά να τεθεί σε τακτική συνεδρίαση, ενώ η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ψήφισε λευκό  λόγω καθυστέρησης έλευσης του επικεφαλή της παράταξης κ. Γιώργου Δέδε.
Η πρόταση για συζήτηση πέρασε από την πλειοψηφία.
Τελικά, αξίζει να σημειωθεί, ότι  ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί τον Κορινθιακό λαό δεν έτυχε της ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για μικροκομματικές σκοπιμότητες για άμεση συζήτηση .
Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας



Στρατούλης: Αύριο στη Βουλή ο νόμος που σταματά τις μειώσεις στις επικουρικές.


ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC
  • 0


Οι ρυθμίσεις προβλέπουν παράταση ενός έτους της δυνατότητας ασφαλιστικής ικανότητας όσων έχουν πάνω από 50 ένσημα, αντί των 100 που ισχύουν, συνέχιση της πλήρους υγειονομικής περίθαλψης των ανασφάλιστων ηλικιωμένων του ΟΓΑ και σε ενάμιση μήνα επαναφορά της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες στους οποίους έχει κοπεί. Επίσης, να δοθεί το ΕΚΑΣ με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις, χωρίς αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια.
«Η μόνη εκκρεμότητα που έχουμε είναι για τους άνω των 65 με αναπηρία και στους επόμενους μήνες, θα λυθεί και αυτό. Σταματάμε με νομοθετική ρύθμιση τις μειώσεις που έχουν προγραμματιστεί στις επικουρικές συντάξεις. Θα κατατεθεί αύριο» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ερωτώμενος για το πώς θα εξασφαλιστούν τα κονδύλια για τις παραπάνω εξαγγελίες, ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι «μαζί με τις ρυθμίσεις που θα στείλουμε, θα υπάρχουν και μέτρα που θα αυξάνουν τα έσοδα».
Ξεκαθάρισε εκ νέου και παρά τις απαιτήσεις των εταίρων, ότι δεν θα υπάρξει μείωση των επικουρικών συντάξεων.
Για το θέμα των οφειλών προς τα ταμεία, σημείωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, σχεδιάζεται πλάνο για τη ρύθμιση και των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικής ομάδας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), υπεύθυνης για τη διευθέτηση των χρεών.
Σχετικά με τις οφειλές, έκανε έκκληση στους φορολογούμενους που πρόκειται να υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις να αποπληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές τους. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα, σημείωσε ότι θα υπάρξει ειδική ρύθμιση.

arouraios.gr

Δρ;aση: Η διακοπή της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας προσβάλλει τη συνταγματική τάξη


17/2/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η προηγούμενη Βουλή διαλύθηκε και η χώρα οδηγήθηκε άκαιρα σε εκλογές επειδή δεν κατέστη δυνατή η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αμέσως μετά τις εκλογές και την συγκρότηση της νέας Bουλής σε σώμα, θα έπρεπε χωρίς καμία απολύτως χρονοτριβή να συνεχισθεί η διαδικασία που ξεκίνησε από πριν τις εκλογές και να πραγματωθεί η πέμπτη φάση της, δηλαδή η σύγκληση της Bουλής με αποκλειστικό θέμα την εκλογή προέδρου με την απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Αντί αυτού, η κυβερνητική πλειοψηφία άφησε το ζήτημα να σέρνεται για μακρό χρονικό διάστημα και, το χειρότερο, εξάρτησε τον χρόνο υλοποίησης της εκλογής από την πολιτική συγκυρία, γεγονός που ευτελίζει τους θεσμούς του πολιτεύματος και προσβάλλει καίρια την συνταγματική τάξη. 

Πρόκειται για πρώτο δείγμα γραφής ανησυχητικό, που αποκαλύπτει στην καλύτερη περίπτωση ελαφρότητα ως προς την υποχρέωση τήρησης των συνταγματικών κανόνων.

Όταν σηκώναμε τα βάρη, κάποιοι μας χτυπούσαν στη μέση για να μας πέσουν στο κεφάλι..


loverdos-sakellaridisΟ Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη χτεσινή παρουσία του στην εκπομπή «Ενικός», ανέλαβε να επαναφέρει στην τάξη τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης των τελευταίων ημερών για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων.

Ανέφερε πως τα δημόσια έσοδα, όσο κρατούν οι συζητήσεις με τους εταίρους, έχουν καταρρεύσει και άρα ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα αυτών των διαβουλεύσεων, μέσω ενός νέου προγράμματος. Ουσιαστικά αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους του χρήματος αλλά και με τις απο-επενδύσεις συνιστούν εξαύλωση του όποιου πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ο τέως υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη στάση που κρατούσε η εκάστοτε αντιπολίτευση όταν το ΠΑΣΟΚ διαπραγματευόταν, που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τη στάση που κρατά το ΠΑΣΟΚ σήμερα και που στηρίζει την κυβέρνηση, παρά το επικίνδυνο της περίστασης. Ενδεικτικά τόνισε «όταν σηκώναμε τα βάρη, κάποιοι μας έλεγαν δεν τα σηκώνετε καλά και ταυτόχρονα μας χτυπούσαν στη μέση για να μας πέσουν στο κεφάλι..»

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου για να καταγγείλει την προχειρότητα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είπε πως υπάρχει η «φήμη» στους υπουργούς οικονομικών της Ευρώπης, πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παρουσιάσει κάποιο κοστολογημένο σχέδιο στους εταίρους.. και ο νοών...νοείτω για το που πάει το πράγμα..

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr

Τέλη Φεβρουαρίου ξεκινάει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας – 2.000 θέσεις επιπλέον ζητά η ΚΕΔΕ

Τη διαβεβαιώση ότι το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους το οποίο προβλέπει την πρόσληψη 32.000 ανέργων για πεντάμηνη εργασία θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουρίου έδωσε στο προεδρείο της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα, η ΚΕΔΕ με υπόμνημά της ζήτησε θέσεις αυτές να αυξηθούν κατά 2.000.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Το κίνημα της ευθύνης και της ελπίδας ξεκινά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου»



«Έχουμε ευθύνη προς τους Πελοποννήσιους πολίτες να υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς όλους όσους το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες ότι δήθεν η Περιφερειακή αρχή αλλάζει το σχεδιασμό της.

δράση: Προέχει η συμφωνία με τους εταίρους μας


17/2/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προέχει η συμφωνία με τους εταίρους μας

Η επιλογή της οριστικής ρήξης με τους εταίρους μας είναι τόσο καταστρεπτική για την Ελλάδα, που στην ουσία δεν υπάρχει. Παρά λοιπόν τις πολύ κακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, προέχει η προσπάθεια να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συμφωνία. Σε αυτή την προσπάθεια, σημαντικό είναι να συνταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που βλέπουν ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μόνο μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ. Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών. 


Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.



Τρίπολη 16-2-2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Όπως σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, έτσι και στο πρόβλημα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, δυο δρόμοι υπάρχουν και αντανακλούν τους δυο δρόμους ανάπτυξης:
·       Ορθολογική και σωστή λύση με σεβασμό στο περιβάλλον, την υγεία, τους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα ή
·       Διαχείριση στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ως πεδίο κερδοφορίας για τους καπιταλιστικούς ομίλους με οδυνηρές συνέπειες:
     Στη δημόσια υγεία, στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων στην     καθαριότητα στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής που επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο με τις μεθοδεύσεις Κυβερνήσεων, Περιφέρειας κι επιχειρηματικών ομίλων για την ολοκληρωτική εκχώρηση της επεξεργασίας των απορριμμάτων στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου και την αξιοποίηση των τεχνικών λύσεων ,με στόχο την κερδοφορία του.

Δεν έχετε μόνο παρελθόν σαν στελέχη των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σαν αιρετοί σε επίπεδο Δήμων και Νομαρχιών, έχετε και παρόν σαν Περιφερειακή Αρχή. Διεκδικήσατε και πήρατε τη διαχείριση πακέτων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την διαχείριση των απορριμμάτων:
·       148 εκατομμυρίων ευρώ με το διαγωνισμό
·       30 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ
·       Δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μαζί με τους  Δήμους για τις εγκαταστάσεις προσωρινής διαχείρισης μέχρι ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης να φτιάξει τις εγκαταστάσεις του και πάρει προίκα αυτές τις μονάδες, ή να δουλεύουν για αυτόν επιλογή που πιστοποιείται και από την υπουργική απόφαση που προετοιμάστηκε από τους μνημονιακούς και υπογράφτηκε αυτούσια από τον αριστερό υπουργό για χρηματοδότηση 14 Δήμων της περιφέρειας, με 9,4 εκατομμύρια ευρώ για εγκαταστάσεις προσωρινής, το σημειώνω προσωρινής διαχείρισης  των απορριμμάτων, βλέπετε το κράτος έχει συνέχεια.

Τα ολέθρια λάθη της Ελληνικής Πολιτικής

Εμφάνιση DSC00008.JPGΣυνταρακτικές είναι οι ειδήσεις μετά το ναυάγιο εις το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου 2015. Διότι η Πατρίδα μας απειλείται τώρα με την αποπομπή της (GREXIT) από την Ευρωζώνη και με απρόβλεπτες συνέπειες και για την παραμονή της εις την Ε.Ε.  Ασφαλώς πρόκειται για ένα ωμό εκβιασμό ο οποίος στοχεύει όχι μόνον εις την χρεοκοπία της Ελλάδος με την ταυτόχρονη υποθήκευση του εθνικού της πλούτου, αλλά παράλληλα και με την τιμωρία της χώρας μας να δώσουν και  ένα μάθημα  σε εκείνους που σκέπτονται να ζητήσουν μία οικονομική ανακούφιση.

Λίγες μέρες για να επικρατήσει η λογική

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν τελικά δεν επικρατήσει η λογική, αν δεν γίνει αντιληπτό ότι μια χώρα, οποιαδήποτε χώρα – πολύ περισσότερο η Ελλάδα που εδώ και χρόνια κυκλοφορεί με προτεταμένη την παλάμη και δανεικά (και ήδη έχει λάβει πολλά – δεν μπορεί να τα βάλει με όλες τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, τότε, δυστυχώς, η πατρίδα μας θα ζήσει τραγικές στιγμές Αρμαγεδδώνα.
Χίλιες φορές έχουμε πει πως πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν.
Χίλιες φορές έχουμε πει πως όταν μια κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της ή μια αντιπολίτευση μοιράζει τις υποσχέσεις της, αναγκαίο είναι να λαμβάνεται υπ’ όψη το διεθνές περιβάλλον – τι δηλαδή γίνεται έξω από τα σύνορα του μικρόκοσμού μας.
Χίλιες φορές έχουν περιγράψει τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες – πιστωτές της Ελλάδας και έχουμε προειδοποιήσει πως ουδείς θα διακινδύνευε μια αντίδραση στη δική του χώρα, με συνέπειες στην επιβίωση της δικής του κυβέρνησης.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναβάλλεται εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο Eurogroup.
Νέα ημερομηνία συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οριστεί στο επόμενο διάστημα.