Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η ΜΠΛΟΦΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Η ελληνική κυβέρνηση λέει αλήθεια, δεν παίζει την Ελλάδα στα ζάρια. Την παίζει στο πόκερ. Και μάλιστα μπλοφάρει χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Η ελληνική κυβέρνηση παίζει εις βάρος των Ελλήνων και του λαού, τον οποίο παγίδευσε σε απατηλές υποσχέσεις την 25η Ιανουαρίου 2015. Πέραν πολλών άλλων η πιο επικίνδυνη από τις συνέπειες της μπλόφας είναι το γεγονός ότι εθίζει να θεωρείται θεμιτή η απάτη. Το ακόμη χειρότερο είναι να πιστέψει κάποιος στην πλαστή κατάσταση που φτιάχνει, ξεχνώντας τα πραγματικά δεδομένα και την αλήθεια. Και εδώ είναι το λετπό σημείο. Με ποιον στόχο μπλοφάρει η ελληνική κυβέρνηση. Από τα δεδομένα γίνεται αντιληπτό ότι το κάνει όχι για να μπερδέψει τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά τον ίδιο το λαό, παρουσιάζοντας του τη διαδικασία ως τη δέουσα και την πιο επωφελή.        
Έχει μεγάλη διαφορά να διαπραγματεύεσαι με σύνεση και αξιοπρέπεια, από το να πουλάς αέρα κοπανιστό και να ζητιανεύεις με δήθεν τσαμπουκά. Η λεπτή τέχνη της παραπλάνησης του αντιπάλου, απαιτεί σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες τη μέθοδο, σχέδιο Β, μάχες σώμα με σώμα, έλλειψη τάσεων επίδειξης, επίγνωση ότι το αδύνατο δεν γίνεται δυνατό, καλή γνώση της άλλης πλευράς, γερά νεύρα. 

Στο ερώτημα ποιος κερδίζει στην μπλόφα τονίζεται πως οι άνθρωποι όταν παίζουν παιχνίδια γίνονται πολύ προβλέψιμοι και αν τους παρατηρήσεις και αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά τους θα μπορέσεις να βγεις νικητής πολύ πιο εύκολα. Άλλωστε, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ίσως η πιο μεγάλη αδυναμία κάθε παιχνιδιού, όσες προσπάθειες και αν έχουν γίνει για τον αποκλεισμό του. 
Η όλη διαδικασία της ελληνικής διαπραγμάτευσης έτσι όπως εξελίσσεται αρχίζει και χάνει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Το χειρότερο δε όλων είναι πως μας έχουνε πάρει χαμπάρι και το παιχνίδι αρχίζει και γίνεται τόσο προβλέψιμο που στο τέλος την όποια έκβαση οι Έλληνες διαπραγματευτές θα την πλασάρουν ως τέτοια για ιδανικούς αυτόχειρες.

Μέχρι τέλους, αλλά ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει πιο θα είναι αυτό το τέλος... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr