Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Όταν σηκώναμε τα βάρη, κάποιοι μας χτυπούσαν στη μέση για να μας πέσουν στο κεφάλι..


loverdos-sakellaridisΟ Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη χτεσινή παρουσία του στην εκπομπή «Ενικός», ανέλαβε να επαναφέρει στην τάξη τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης των τελευταίων ημερών για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων.

Ανέφερε πως τα δημόσια έσοδα, όσο κρατούν οι συζητήσεις με τους εταίρους, έχουν καταρρεύσει και άρα ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα αυτών των διαβουλεύσεων, μέσω ενός νέου προγράμματος. Ουσιαστικά αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους του χρήματος αλλά και με τις απο-επενδύσεις συνιστούν εξαύλωση του όποιου πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ο τέως υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη στάση που κρατούσε η εκάστοτε αντιπολίτευση όταν το ΠΑΣΟΚ διαπραγματευόταν, που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τη στάση που κρατά το ΠΑΣΟΚ σήμερα και που στηρίζει την κυβέρνηση, παρά το επικίνδυνο της περίστασης. Ενδεικτικά τόνισε «όταν σηκώναμε τα βάρη, κάποιοι μας έλεγαν δεν τα σηκώνετε καλά και ταυτόχρονα μας χτυπούσαν στη μέση για να μας πέσουν στο κεφάλι..»

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου για να καταγγείλει την προχειρότητα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είπε πως υπάρχει η «φήμη» στους υπουργούς οικονομικών της Ευρώπης, πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παρουσιάσει κάποιο κοστολογημένο σχέδιο στους εταίρους.. και ο νοών...νοείτω για το που πάει το πράγμα..

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr