Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Στην Αθήνα ο Όλαφ Σολτς – Η ατζέντα και οι προσδοκίες από την επίσκεψή του

  

Στην Αθήνα βρίσκεται ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, για μία επίσκεψη που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη του Όλαφ Σολτς, ως καγκελαρίου, στην Αθήνα καταγράφεται ως βήμα περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνογερμανικών σχέσεων. Πραγματοποιείται δε σε ένα momentum κατά το οποίο η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας και βαδίζει στο δρόμο της ευρωπαϊκής κανονικότητας, με την οικονομία της, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, να καταγράφει θετικές επιδόσεις, μέσα σε αυτό το σκηνικό των πολλαπλών διεθνών κρίσεων.

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει το 47%

 dimoskopisi_marc_thema_mk 

Στις 7,5 μονάδες με αναγωγή επι των εγκύρων καταγράφει την διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ η μέτρηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Skai. Η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία παρέμεινε σταθερή σε σχέση με τον Σεπτέμβριο - στις 11 μονάδες. Αμετάβλητη και η παράσταση νίκης,  στις 30 μονάδες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
 

Champions League: Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε ήδη από τη συνέχεια και χάνει 20 εκατ. ευρώ!

 barcha-m 

Μετά το θρίλερ που είχε εκτυλιχθεί πριν από 15 ημέρες στη Βαρκελώνη (όταν η Ίντερ είχε αποσπάσει ισοπαλία 3-3 στο Καμπ Νου) λίγο έως πολύ ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα από τους 16 του Champions League ήταν αναμενόμενος.

Το γκολ του Λεβαντόφσκι στο 90+3' είχε αφήσει μαθηματικές ελπίδες για τους Καταλανούς, τις οποίες στήριζαν σε πιθανή γκέλα της Ίντερ με την πρωταθλήτρια Τσεχίας.

Τραγωδία στον Νέο Κόσμο - Νεκρός 80χρονος από φωτιά σε διαμέρισμα

 neoskosmos-m 

Τραγωδία σημειώθηκε στον Νέο Κόσμο με έναν ηλικιωμένο 80 ετών να εντοπίζεται νεκρός ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα και ξεκίνησε από το δωμάτιό του. Αργά το βράδυ επιβεβαιώθηκε από την Πυροσβεστική ότι ο άνδρας έφυγε από τη ζωή καθώς το διαμέρισμα όπου έμενε τυλίχθηκε στις φλόγες. 

Η φωτιά,  που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό

Οι “περαστικοί” από τη ΝΔ, και η ανυπολόγιστη (ηθική) βλάβη που προκαλούν

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/10/Screenshot-2022-10-26-at-10.39.08-AM.png 

Του Νίκου Φυλάγγελου

Η υπόθεση Πάτση, που εξελίχτηκε σε μείζον πολιτικό πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία, με αυτονόητες κοινωνικές επιπτώσεις και εκλογικές… περιπλοκές, έρχεται να θυμίσει πόσο διαφορετικά προσεγγίζουν τις “ευαίσθητες χορδές” της ιστορικής παράταξης της Κεντροδεξιάς όσοι προέρχονται από τις ρίζες της, σε αντίθεση με όσους είναι “περαστικοί”, προερχόμενοι από άλλους χώρους, ενίοτε μάλιστα και με παρελθόν λυσσώδους πολεμικής σε βάρος

Α' Κορινθίας: Με το απόλυτο των βαθμών προελαύνουν Πέλοπας Κιάτου και ΑΟ Λουτράκι. Χωρίς νικητή , άσφαιρο το κορινθιακό ντέρμπι αναμεσα στον ΠΑΣ και τον Κύψελο.

 https://i0.wp.com/www.korinthia.net.gr/wp-content/uploads/2022/05/pelpked.jpg?resize=400%2C300&ssl=1

Με την εμβόλιμη 3η αγωνιστική συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη  το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Μία αγωνιστική αρκετά ενδιαφέρουσα καθώς περιλάμβανε ντέρμπι κορυφής σε Βέλο και Κόρινθο αλλά και γειτονικά ντέρμπι σε Ίσθμια και Λέχαιο.

Στο Βέλο η τοπική Ελλάδα έχασε με 0 - 2  στο γειτονικό ντέρμπι κορυφής από τον Πέλοπα Κιάτου , ο οποίος με το απόλυτο των βαθμών , μαζί με τον ΑΟ Λουτρακι που επικράτησε με 4 - 0 επί των Αγίων Θεοδώρων , οδηγούν την "κούρσα" του πρωταθλήματος.

Χωρίς νικητή  και τέρματα έληξε το κορινθιακό ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον ΠΑΣ Κόρινθος και τον Κύψελο Κορίνθου , που τώρα έμειναν στους - 2 από την κορυφή

Την ήττα στα γήπεδά τους  γνώρισαν, στο Σοφικό, ο Πανσολυγειακός με 0 - 3 από τον Τενεάτη Αθικίων και στο Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής με 2 - 3 από τον Ολυμπιακό Άσσου. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Τενεάτης και ο Ολυμπιακός Άσσου πέτυχαν τις πρώτες του νίκες στο πρωτάθλημα

Επιστροφή στις νίκες για  τον  Ηρακλή  Ξυλοκάστρου καθώς  επικράτησε με 2 - 1 επί του Ισθμιακού, ενώ την ίδια ώρα ο Ατρόμητος επιβλήθηκε στο Χιλιομόδι με το ευρύ 4 - 1 επί του Πανκαμαριακού. Τέλος στο γήπεδο της Τραγάνας  η Θύελλα Πετρίου  "σκόρπισε" εκτός έδρας με 3 -1 την Θύελλα Κάτω Διμηνιού.

3η άγωνιστικη   (26/10 ) 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

  

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με την λίστα που ακολουθεί:

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

  

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας και τροχονομικής αστυνόμευσης κατά το διάστημα από 27 έως 30 Οκτωβρίου 2022, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων κατά τον εορτασμό της 28 ης Οκτωβρίου

  

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 2022, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών, ως κατωτέρω:

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στη Μονεμβασια

  

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Τετάρτης στις 8 στη Μονεμβασιά.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Μονεμβασιάς  και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 12,7 χιλιόμετρα.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μεγαλοβούνι Κορινθίας

 

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου σε δασική περιοχή στο Μεγαλοβούνι  κοντά στο Λεόντιο Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για τον Εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ. - 27/10/2022

 https://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2020/03/5a-24.jpg

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί «δια περιφοράς» (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικά) σε τακτική συνεδρίαση του Σώματος στις 27/10/2022 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 έως 12:00. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν.4954/2022 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. Τροποποίηση προϋπολογισμού για τον Εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΚΟΣ

 

Έκθεση στη Βουλή των Ελλήνων με σκίτσα και γελοιογραφίες για το Έπος του ’40 από την προσωπική συλλογή του Προέδρου της Βουλής

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας εγκαινίασε σήμερα, στο περιστύλιο της Βουλής, την έκθεση γελοιογραφίας: «The Glory that is Greece/Η Δόξα που είναι η Ελλάδα» - Σκίτσα και γελοιογραφίες από τον βρετανικό τύπο για το Έπος του '40». Τα τεκμήρια της έκθεσης έχουν αντληθεί από την προσωπική συλλογή γελοιογραφιών και σκίτσων του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την οποία δώρισε προς τη Βιβλιοθήκη της Βουλής τον Ιούνιο του 2022.