Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Champions League: Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε ήδη από τη συνέχεια και χάνει 20 εκατ. ευρώ!

 barcha-m 

Μετά το θρίλερ που είχε εκτυλιχθεί πριν από 15 ημέρες στη Βαρκελώνη (όταν η Ίντερ είχε αποσπάσει ισοπαλία 3-3 στο Καμπ Νου) λίγο έως πολύ ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα από τους 16 του Champions League ήταν αναμενόμενος.

Το γκολ του Λεβαντόφσκι στο 90+3' είχε αφήσει μαθηματικές ελπίδες για τους Καταλανούς, τις οποίες στήριζαν σε πιθανή γκέλα της Ίντερ με την πρωταθλήτρια Τσεχίας.

Ωστόσο οι νερατζούρι παρόλο που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν αυτοκτονήσει με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο, κέρδισαν εύκολα τους Τσέχους με 4-0 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, υποβιβάζοντας τους μπλαουγκράνα στο Europa League και μεγαλώνοντας τη... γκρίνια στη Μπαρτσελόνα

Γκρίνια για τα αγωνιστικά επιτεύγματα της ομάδας του Τσάβι, αλλά και για τα οικονομικά που δέχθηκαν ένα πολύ σημαντικό πλήγμα.  Ο Τζουάν Λαπόρτα το περασμένο καλοκαίρι έχτισε μια ομάδα υπολογίζοντας ότι η Μπάρτσα θα έφτανε μίνιμουμ στους 8 του Champions League και κατ' επέκταση θα καρπώνονταν τα εκατομμύρια της UEFA, ωστόσο από δω και πέρα είναι αναγκασμένος να ψάξει να βρει τα 20+ εκατομμύρια που υπολογίζονται ότι είναι οι απώλειες από τον αποκλεισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία διετία η Μπαρτσελόνα έχει περάσει πολύ δύσκολα οικονομικά μη μπορώντας να ξεπεράσει τις συνέπειες της πανδημίας.

Πέρα όμως από τα οικονομικά, υπάρχει πλέον θέμα και με τον Τσάβι, ο οποίος σε 12 ευρωπαϊκά ματς (6 στο Champions League και άλλα τόσο στο Europa) μετρά μόλις τρεις νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Στο δε Champions League έχει μόλις μία νίκη (η φετινή επί της Πλζεν), δύο ισοπαλία, τρεις ήττες και μ' αυτές τις επιδόσεις μπαίνει στη λίστα με τους χειρότερους προπονητής του συλλόγου.

H Μπαρτσελόνα έμεινε για 2η σερί χρονιά εκτός συνέχειας μετά από τους ομίλους του Champions League αφού τη σεζόν 2021-22 ήταν 3η πίσω από τη Μπάγερν και τη Μπενφίκα.