Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Ιατρικό Θαύμα στην Αργολίδα: Ο “αγώνας” της γιατρού Ελ. Παπαδοπούλου για να κρατήσει στη ζωή 60χρονο

  

Ένα πραγματικό ιατρικό θαύμα συνέβη πριν λίγες μέρες στο Κιβέρι της Αργολίδας.

Άνδρας ηλικίας 60 ετών περίπου υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ βρισκόταν στο καφενείο του χωριού. Εκεί βρίσκονταν ακόμα πολλά άτομα που έβλεπαν ποδοσφαιρικό αγώνα και αμέσως κάλεσαν για βοήθεια.

Στο σημείο έφτασαν με διαφορά 2-3 λεπτών, δύο κυρίες, ιατροί- κάτοικοι του

Νεκρή 45χρονη σε επαρχιακό δρόμο στα Αθίκια

 

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τα αίτια του θανάτου της 45χρονης γυναίκας, μητέρας ενός παιδιού.

Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί, σύμφωνα με πληροφορίες. Η γυναίκα, κατοικούσε στα Αθίκια και εντοπίστηκε νεκρή, στον επαρχιακό δρόμο Αθικίων -Ρητού.

Η σορός της άτυχης γυναίκας θα μεταφερθεί σε ιατροδικαστή, για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Football League: Απέδρασε με διπλό η Νίκη Βόλου από τις Κυκλάδες επί της Σαντορίνης

 

 Το πρώτο της διπλό στη φετινή Football League πέτυχε σήμερα η Νίκη Βόλου. Οι κυανόλευκοι σε παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής στη Football League, επικράτησαν με 0-1 της Σαντορίνης στη Νάξο και απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη.

Παναιτωλικός – Ξάνθη: Η αποστολή των γηπεδούχων

Παναιτωλικός – Ξάνθη: Η αποστολή των γηπεδούχων

 Με την προπόνηση του Σαββάτου (29/5) ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναιτωλικού για τον αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη. .Μετά το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου (29/5) ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Τραϊνός Δέλλας ανακοίνωσε την αποστολή

Διαθέσιμοι είναι οι Κνετ, Βάντερσον, Καρασαλίδης, Αρσούρα, Ταχάρ, Μάζουρεκ, Ματσόλα, Ντίας, Αριγίμπι, Ντουάρτε, Καρέλης, Μπαρμπόσα, Περέιρα, Μελίσσας, Μανθάτης, Βέργος, Μεντόσα, Τσότσαλιτς, Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Σκόνδρας, Εντινγκά.

Το πρώτο αγγλικό λεξικό των αρχαίων ελληνικών, που εκδίδεται στη σύγχρονη εποχή, «τα λέει όλα όπως είναι»

 λεξικό 

Τέλος στη βικτωριανή σεμνοτυφία του διασημότερου αγγλικού λεξικού για τα αρχαία ελληνικά βάζουν οι προσπάθειες του καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας από το Κέμπριτζ, Τζέιμς Ντινγκλ.

Το λεξικό των HG Lidell και Robert Scott εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1843, αποτελώντας έκτοτε έναν από τους πιο έγκυρους οδηγούς για τους Βρετανούς- και όχι μόνο- σπουδαστές των αρχαίων ελληνικών.

Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεαρός μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε σε τροχαίο κοντά στο Σοφικό

 Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεαρός μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε σε τροχαίο 

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο 31ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ισθμού – Επιδαύρου, στο ύψος του Σοφικού.

Ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, βγήκε εκτός οδοστρώματος και χτύπησε σε μια ελιά. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε και μετέφερε τον άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.

 korinthostv.gr

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 78 νέα κρούσματα σήμερα ( 36 στην Αχαΐα -7 στην Μεσσηνία.)

 

 

Μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (-33) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 78 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων,  36  καταγράφονται στην Αχαΐα και  15 στην Αρκαδία. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής.

Τριανταέξι (36) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 15 εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π.Ε. Αρκαδίας και 7 στην Π. Ε. Μεσσηνίας.

 Επίσης άλλα 42 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  29 / 5 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 78 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 24.400 ( 10.650 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 29 / 5 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (36),  Μεσσηνίας  (7) ,  Κορινθίας (6), Ηλείας (6), Αργολίδας (6), Αρκαδίας (15) και Λακωνίας (2) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                11.281

Π.Ε. Κορινθίας             3.768

Π.Ε. Ηλείας                  2.569

Π.Ε. Αργολίδας            2.277

Π.Ε. Αρκαδίας             2.046

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.549    

Π.Ε. Λακωνίας               913