Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Η Γερμανία πήρε την πιο εύκολη πρόκριση στους «8» του Euro 3-0 τη Σλοβακία


 Ένα... ισοπεδωτικό πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε η Γερμανία για να εξασφαλίσει μία πανηγυρική πρόκρισή στα προημιτελικά του EURO 2016. Οι πρωταθλητές κόσμου απέκλεισαν με 3-0 την Σλοβακία στο «Stade Pierre Mauroy» της Λιλ, για τους «16» της διοργάνωσης, και στους «8» θα αντιμετωπίσουν τον αυριανό νικητή του ζευγαριού Ιταλία-Ισπανία.
Σκόρερ των «πάντσερ» στο σημερινό «νμοκ-άουτ» αγώνα οι Μπόατενγκ (8΄), Γκόμεζ (43΄) και Ντράξλερ (63΄), ενώ καταλυτική ήταν η προσφορά του Νόιερ κάτω από τα δοκάρια, ειδικά στην απόκρουση πέναλτι του Χάμσικ στο 42΄.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέκτορ, Χούμελς, Κεντίρα (76΄ Σβαϊνστάιγκερ), Οζίλ, Ντράξλερ (72΄ Ποντόλσκι ), Μίλερ, Μπόατενγκ (72΄ Χεβέντες), Κρόος, Κίμιχ, Γκόμεζ.
Σλοβακία (Γιαν Κόζακ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Γκιόμπερ (84΄ Σαλατα), Βάις (46΄ Γκρέγκους), Χροσόφσκι, Σκρίνιαρ, Χάμσικ, Κούτσκα, Ντούρις (64΄ Σεστάκ).

Ο Γκριεζμάν το... γύρισε μόνος του, στους «8» η Γαλλία 2-1 την Ιρλανδία

Ο Γκριεζμάν το... γύρισε μόνος του, στους «8» η Γαλλία 
Με «υπογραφή» Αντουάν Γκριεζμάν, η Γαλλία νίκησε για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 2000 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2016. Αν και βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 3ο λεπτό από πέναλτι του Μπρέιντι, οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης επικράτησαν 2-1 της Ιρλανδίας στη Λιόν, για τη φάση των «16», με τον επιθετικό της Ατλέτικο να σκοράρει δύο φορές (58΄ και 61΄) και να κερδίζει την αποβολή του Ντάφι στο 66΄.
Ο Ιρλανδός αμυντικός αποβλήθηκε δικαιολογημένα και, παρότι οι «τρικολόρ» δεν αξιοποίησαν το φάουλ, η αποστολή τους έγινε σαφώς ευκολότερη. Θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, όμως το σουτ του Ζινιάκ στο 77΄ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, η προβολή του ίδιου στο 86΄ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκριεζμάν νικήθηκε από τον Ράντολφ.
Η Γαλλία πέρασε στον προημιτελικό της 3ης Ιουλίου, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Αγγλία-Ισλανδία, εκεί όμως ο Ντεσάμπ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Καντέ και Ραμί που συμπλήρωσαν κάρτες.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Εβρά, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Καντέ (46΄ Κομάν / 90+3΄ Σισοκό), Ματουιντί, Πογκμπά, Παγέτ, Γκριεζμάν, Ζιρού (73΄ Ζινιάκ)
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο΄Νιλ): Ράντολφ, Γουόρντ, Κόουλμαν, Κίοχ, Ντάφι, ΜακΚάρθι (72΄ Χούλαχαν), Χέντρικ, ΜακΚλιν (68΄ Ο΄Σέι), Μπρέιντι, Λονγκ, Μέρφι (65΄ Γουόλτερς)

 

Καλοκαιρι, μπάνιο, ουρολοίμωξη τι πρέπει να προσέχετε


logo newsletter 

 

 

Καλοκαιρι, μπάνιο, ουρολοίμωξη τι πρέπει να προσέχετε

 

Μια ουρολοίμωξη είναι μια μόλυνση που αρχίζει στο ουροποιητικό σας σύστημα, συνηθέστερα στην ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα σας. Η ουρήθρα είναι ο σωλήνας που συνδέει την ουροδόχο κύστη με τα γεννητικά όργανα προκειμένου να αποβληθούν τα ούρα από το σώμα σας.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Σημαντική συμφωνία για την προώθηση του πρώτου αντιμικροβιακού θερμομέτρου στην παγκόσμια αγορά υγείας υπέγραψε στις 18 Μαΐου 2016 ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της KARABINIS MEDICAL,

Διαβάστε περισσότερα

«Χωρίς εσένα αποκλείεται»: Καμπάνια του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών του 2016

 

27.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χρήση ναρκωτικών και σχεδόν 200.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο από υπερβολική δόση ή άλλες σχετιζόμενες με τα ναρκωτικά αιτίες. Μόνο 1 στους 6 παγκοσμίως έχει πρόσβαση σε θεραπεία.
Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, το ΚΕΘΕΑ, το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας, με κεντρικό σύνθημα “Χωρίς εσένα αποκλείεται” στέλνει μήνυμα ενάντια στο στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που υποσκάπτουν το δικαίωμα σε θεραπεία και επανένταξη στην κοινωνία.

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις καταστροφές που προξενήθηκαν από τη χθεσινή νεροποντή.Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Δήμος Τρίπολης και οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας



Πλημμύρες στην Μεγαλόπολη λόγω της κακοκαιρίας
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 26/6/2016 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη με φορείς και υπηρεσίες  με θέμα  τις καταστροφές που προξενήθηκαν από τη χθεσινή νεροποντή. 

Συλλυπητήρια επιστολή Δημοτικής Αρχής Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων για την απώλεια του Γιώργου Παπαγεωργίου



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtqR74ZiCfSAwzWfG3yNine9v8ZxSVNAN-e8THqKihMweMKIAq4aMC4MXmKIiBy-fJUPg3cX0KEynOSmBYyEGD2z9VRQj1tkbdzpDbfL_eIHAj5jnaZwVhaRSBaRUisKK5enKaBIvBoHTl/s1600/%25CE%2593%25CE%25B9%25CF%258E%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2582+%25CE%25A0%25CE%25B1%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B5%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25AF%25CE%25BF%25CF%2585.jpg
EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                               Λουτράκι, 26 Ιουν. 2016
                              ΔΗΜΟΣ                                                                                                
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-  ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                                    
              ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
-------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του φίλου και επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Δημότες», Γιώργου Παπαγεωργίου.
Στη διαδρομή του στα κοινά, ο Γιώργος Παπαγεωργίου κέρδισε την αγάπη, τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας, με την προσφορά και το ήθος του.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.


Μετά τιμής,


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων,
Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

Ο χάρτης του ρόστερ: Αυτοί πάνε Πολωνία

Inline image 1
Το enwsi.gr αναλύει το ρόστερ του Δικεφάλου και ζυγίζει τις τελευταίες εκτιμήσεις για το ποιοι θ’ αναχωρήσουν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας
Το μεγάλο ερωτηματικό λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Πολωνία, έχει να κάνει με το ποιοι από το ρόστερ θα ακολουθήσουν την αποστολή. Το enwsi.gr επιχειρεί την ανάλυσή του, θέση προς θέση, ενώ εξετάζει ποιοι παίκτες του ρόστερ έχουν τη δυνατότητα ν' αγωνιστούν και σε άλλες θέσεις.
Ξεκάθαρη είναι η κατάσταση όσον αφορά στη θέση του τερματοφύλακα. Παρά το γεγονός πως...

 Διαβάστε περισσότερα εδώ

Panagiotis Lampropoulos

Grexit, Fexit, Auxit και άλλα δεινά: Οι επίφοβες χώρες για έξοδο από την ΕΕ σε ένα χάρτη

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/eu-flag-1000.jpg 
Η Βρετανία «μίλησε» και αποφάσισε την έξοδό της από την ΕΕ. Το δημοψήφισμα της Πέμπτης προκάλεσε την παραίτηση ενός πρωθυπουργού, την κατακρύμνιση ενός νομίσματος ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλά οι συνέπειες του Brexit, δεν σταματούν εκεί, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent.
Ευρωσκεπτικιστές πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος με ενθουσιασμό. εξετάζοντας ήδη και οι ίδιοι για τις χώρες τους το ενδεχόμενο της εξόδου από την ΕΕ.

Οι πιο πιθανοί υποψήφιοι για έξοδο σε ένα χάρτη:
map-esoterikos

Κόλαση φωτιάς στα Δερβενοχώρια - Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.
 Στην περιοχή ενεργούν από αέρος επτά πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 υδροφόρα οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες των δήμων, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Και πάλι ο Γιώργος Καραούζος στο τιμονι της τεχνικής ηγεσίας του Αστέρα Δερβενίου

http://i.imgbox.com/NxyRzz1g.jpg 
Ο Γιώργος Καραούζος είναι και πάλι τεχνικός στον  Αστέρας Δερβενίου .
Την εκ νέου συνεργασία με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της ομάδος και νυν προπονητή ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστέρα στην επίσημη ιστοσελίδα του
Ο Γιώργος Καραούζος, παλαιός παίκτης του Αστέρα, έχει διατελέσει προπονητής της ανδρικής ομάδας του Συλλόγου κατά τις αγωνιστικές περιόδους 2013-14 και 2014-15. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν προπονητής του Πέλοπα Κιάτου.
Μετά τη συμφωνία με τον προπονητή και κατόπιν της σύσκεψης που έγινε, καθορίστηκε ο σχεδιασμός του αγωνιστικού τμήματος και σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις επ' αυτού. 

Πρόκριση στην παράταση για την Πορτογαλία με 1-0 την Κροατία

Πρόκριση στην παράταση για την Πορτογαλία με 1-0 την Κροατία
Με γκολ του Κουαρέσμα στο 117', που είχε μπει ως αλλαγή, η Πορτογαλία νίκησε 1-0 την Κροατία στο «Stade Bollaert-Delelis» της Λανς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2016, όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία. Ένα ματς, που στην κανονική διάρκεια έληξε 0-0 και διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου αγώνα της διοργάνωσης, καθώς μέχρι εκείνο το λεπτό δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια εντός στόχου! 
ΚΡΟΑΤΙΑ (Άντε Τσάσιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Πέρισιτς, Τσορλούκα (120' Κράμαριτς), Ράκιτιτς (110' Πιάτσα), Μόντριτς, Σρνα, Μπρόζοβιτς, Μάντζουκιτς (88' Κάλινιτς), Μπάντελι, Βίντα.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ζοάο Μάριο (87' Κουαρέσμα), Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες (50' Ρενάτο Σάντσες), Σέντρικ, Άντριεν Σίλβα (108' Ντανίλο), Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Β. Ιρλανδία με αυτογκόλ... έστειλε την Ουαλία στους "8"!


Το αυτογκόλ... έστειλε την Ουαλία στους `8`! Καλύτερη η Β. ΙρλανδίαΗ ομάδα που ακολούθησε την Πολωνία στα προημιτελικά του Euro 2016 ήταν η Ουαλία, η οποία νίκησε 1-0 τη Β. Ιρλανδία με αυτογκολ του ΜακΌλεϊ.
 Στο 75' ο Ράμσεϊ έδωσε στον Μπέιλ, αυτές έκανε την σέντρα κι ο Γκάρεθ ΜακΌλεϊ, με προβολή στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας αυτογκολ.
Οι Βορειοϊρλανδοί προσπάθησαν ως το τέλος να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.
ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Νιλ Τέιλορ, Λέντλεϊ (63' Τζόναθαν Γουίλιαμς), Τζο Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Βόουκς (55' Ρόμπσον-Κάνου).
Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΜακΓκόβερν, Χιουζ, ΜακΌλεϊ (84' Μαγκένις), Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, Νόργουντ (79' ΜακΓκιν), Στίβεν Ντέιβις, Κόρι Έβανς, Γουόρντ (69' Ουάσινγκτον), Ντάλας, Λάφερτι.

Η Πολωνία στους «8» με νίκη επί της Ελβετίας 5-4 στα πέναλτι

Η Πολωνία στους `8`! To γκολ του Euro ο Σατσίρι!  Η Πολωνία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του EURO 2016, επικρατώντας της Ελβετίας με 5-4 στα πέναλτι στο «Ζοφρουά Γκισάρ» του Σεντ Ετιέν, στο εναρκτήριο ματς της φάσης των «16». Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1. Οι νικητές είχαν προηγηθεί με τον Μπλατσικόφσκι στο 39΄, όμως ο Σακίρι με καταπληκτικό γκολ στο 82΄ έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Στη διαδικασία των πέναλτι ο Γκράνιτ Τσάκα αστόχησε, οι Πολωνοί είχαν 5 στα 5 και πανηγύρισαν την πρόκριση στους «8» της Ευρώπης, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
 ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Ροντρίγκεζ, Σαρ, Τζουρού, Τζάκα, Μπεχράμι (77΄ Φερνάντες), Σακίρι, Τζεμαϊλί (58΄ Εμπολό), Μεχμέντι (70΄ Ντερντιγιόκ), Σεφέροβιτς.
ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα):
Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γεντρέτσικ, Γκλικ, Παζντάν, Μπλαστσικόφσκι, Κριτσόβιακ, Ματσίνσκι (101΄ Γιοντλόβιετς), Γκροσίτσκι (104΄ Πέσκο), Λεβαντόφσκι, Μίλικ.

Στις φλόγες πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια. Φόβοι για επέκταση της πυρκαγιάς προς Πάρνηθα

Στις φλόγες πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 22:30 σε δασική έκταση με πεύκα στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων.
Επί τόπου έσπευσαν 10 οχήματα με 25 πυροσβέστες από την Αττική, 12 οχήματα με 30 πυροσβέστες από τη Στερεά Ελλάδα και πεζοπόρο τμήμα 12 πυροσβεστών.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αλλά στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσχεραίνουν την κατάσβεση.
 ===============
Υπό μερικό έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Στις κάλπες οι Ισπανοί και η Ευρώπη... (ξανά) τρέμει για το αποτέλεσμα μετά το κάζο του Brexit

Η Ισπανία ψηφίζει και η Ευρώπη... (ξανά) τρέμει για το αποτέλεσμα μετά το κάζο του Brexit

Ενώ η Ευρώπη είναι ακόμη «μουδιασμένη» από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, οι Ισπανοί προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή και στη σκιά του Brexit καλούνται να επιλέξουν τη νέα τους κυβέρνηση «οργισμένοι και με άδειες… τσέπες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «El Pais».
Οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία προκαλούν ανησυχία στους κύκλους της ΕΕ καθώς υπάρχουν φόβοι ότι το αποτέλεσμά τους μπορεί να είναι ακόμη μία εσωτερική απειλή για την Ευρώπη.

Ανεξάρτητο Λονδίνο; Κι όμως είναι πιθανό…Η ιδεα κανει τους Λονδρεζους να ονειρευονται μετα το Brexit

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/38816947.1_38816996_-_22_06_2016_-_britain_brexit_referendum_campaign_0.jpg

Ανεξάρτητο Λονδίνο! Ο Σαντίκ Καν πρόεδρος! Ζήτω το Lexit (London exit)! Άρχισε σαν αστείο και παραμένει μια χίμαιρα. Ωστόσο σήμερα η αίτηση, με την οποία ζητείται η ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας ώστε να παραμείνει στην ΕΕ, ξεπέρασε τις 130.000 υπογραφές.
«Ξεκίνησε σαν ένα αστείο, μια κραυγή απογοήτευσης. Πίστευα ότι θα συγκέντρωνε 100 ή 200 υπογραφές το πολύ. Δεν μπορώ να το πιστέψω», εξηγεί στο AFP ο συντάκτης της αίτησης, ο Τζέιμς Ο’ Μάλεϊ, ένας 29χρονος συγγραφέας και ανεξάρτητος δημοσιογράφος.

Πλημμύρες και χαλάζι στη Μεγαλόπολη – Προβλήματα στους αυτοκινητόδρομους Πελοπονήσσου

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Αρκαδία με έντονη βροχόπτωση σε όλη την ορεινή περιοχή. Πλημμυρικά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση παρουσιάζονται στην Τρίπολη και ήδη υπάρχουν πλημμυρισμένα ισόγεια στην πόλη, ενώ στην Τεγέα πέφτει έντονο χαλάζι κι έχει δημιουργήσει προβλήματα σε καλλιέργειες.
Παράλληλα κλειστή είναι η εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης στο ύψος της Μανθυρέας από συσσώρευση υδάτων, ενώ καθαρίστηκε ο αυτοκινητόδρομος μετά την σήραγγα Ραψομμάτη και η κυκλοφορία από και προς την Καλαμάτα αποκαθίσταται σταδιακά.