Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, Ιταλία και Τουρκία, Coronovirus και μετανάστες αγνώστου προέλευσης και υγείας, η Ελλάδα και οι Έλληνες. Ευτυχώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη λαμβάνει πλήθος μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού που δοκιμάζει όλα τα Κράτη της Υφηλίου και την Ελλάδα διαδοχικά. Με την Κίνα παγερά σιωπηρή πλέον και

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2: Δεν άξιζε να χάσει, μπορεί να περάσει

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Το ακυρωθέν γκολ του Χασάν και η δεύτερη ευκαιρία του Σισέ (vid)

Μετά από ένα τρελό παιχνίδι στην Τούμπα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πειραιώτες παρά τα προβλήματα τους και την κούραση τους βρέθηκαν να προηγούνται στο 8’ 0-2, αλλά στο 12’ το ματς έγινε 2-2. Δέχτηκαν το τρίτο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, ενώ είχαν δοκάρι και έδειχναν πως είχαν στα χέρια τους το ματς. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιαννούλη στο 85’ και κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Για τον Ολυμπιακό αυτή ήταν η πρώτη του φετινή ήττα εντός των συνόρων, όμως, το 3-2 δεν είναι σκορ που του απαγορεύει να ελπίζει σε ανατροπή και πρόκριση στη ρεβάνς.

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα για Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαϊα – Κλείνουν σχολεία, κινηματογράφοι και θέατρα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/03/koronoios-re-500.jpg 

Νέα μέτρα ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού μετά και το 9ο κρούσμα που νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός.
 Αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας για αύριο 5 Μαρτίου και μεθαύριο 6 Μαρτίου τα εξής:
η αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων
η αναστολή μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, αθλητικών κέντρων, κινηματογράφων και μουσείων

Προβάδισμα τελικού, με εισβολές, ξυλοδαρμούς και διακοπές / ΑΕΚ - Άρης 2-1:

ΑΕΚ - Άρης 2-1: Προβάδισμα τελικού, με εισβολές, ξυλοδαρμούς και διακοπές! (highlights)

Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον Άρη στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου, σε ένα παιχνίδι που αμαυρώθηκε από εισβολές σε αποδυτήρια και αγωνιστικό, τον ξυλοδαρμό του Θόδωρου Καρυπίδη και του γυμναστή του Άρη και συνολική διακοπή 33 λεπτών!
Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στα τέλη Απριλίου, θα κριθεί η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, με την ΑΕΚ ωστόσο να ανακτά προβάδισμα μετά το 2-1 στο πρώτο ματς.

«Σούπερ Τρίτη» για τον αήττητο Τραμπ - Στον Μπάιντεν το Τέξας, σύμφωνα με εκτιμήσεις

«Σούπερ Τρίτη» για τον αήττητο Τραμπ - Στον Μπάιντεν το Τέξας, σύμφωνα με εκτιμήσεις  
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο αξίωμα την 3η Νοεμβρίου, αναδείχθηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο μεγάλος νικητής στις εσωκομματικές διαδικασίες που διεξήχθησαν χθες «Σούπερ Τρίτη». Στο αντίπαλο «στρατόπεδο» ο Τζο Μπάιντεν είναι αυτός που αναμένεται να επικρατήσει στις περισσότερες περιφέρειες.

ΗΠΑ: Η Σούπερ Τρίτη ανήκει στον Μπάιντεν



Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζό Μπάιντεν περιόδευσε ελάχιστα στις πολιτείες της σούπερ Τρίτης. Επένδυσε πολύ λιγότερα χρήματα από τους συνυποψηφίους του και είχε ελάχιστη υποστήριξη από οπαδούς για την στήριξη της καμπάνιας του για ”την ανάκτηση του Αμερικανικού πνεύματος”.
Τελικώς, φάνηκε να μην έχει σημασία, καθώς ο Μπάιντεν θριάμβευσε στα προκριματικά της Τρίτης, με εντυπωσιακά ποσοστά για μια καμπάνια, που έδειχνε απογοητευτική μετά τα αποτελέσματα της Αϊόβα και του Νιού Χάμσαϊρ.
Μετά την σωτήρια νίκη στην Νότια Καρολίνα το Σαββατοκύριακο και την στήριξη

Οι Δημοκρατικοί δεν θα (ξανα)βρουν εύκολα τέτοιο δίδυμο

 Οι Δημοκρατικοί δεν θα (ξανα)βρουν εύκολα τέτοιο δίδυμο
Του Περικλή Αθηναίου

Στη σκιά των αποτελεσμάτων της Σούπερ Τρίτης, με τη μάχη για το προεδρικό χρίσμα του δημοκρατικού κόμματος να μπήκε στο ρυάκι που όλοι ανέμεναν, ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Μπέρνι Σάντερς, η παραπάνω φωτογραφία του Μπιλ Κλίντον και του Αλ Γκορ από τις εκλογές του 1992, προκαλεί μελαγχολία.
Οι Δημοκρατικοί δεν θα ξαναβρουν εύκολα τέτοιο δίδυμο. Η διαπίστωση ωστόσο δεν αναιρεί μια άλλη, περί αυταπόδεικτη πολιτική πραγματικότητα.
Η νικηφόρα έκβαση της επιχείρησης… κατάληψης του Λευκού Οίκου, περνάει μέσα από το πρόσωπο του υποψηφίου Αντιπροέδρου που θα έχει στο πλευρό του ο Μπάιντεν ή ο Σάντερς.
Και… Αλ Γκορ, επίσης δύσκολα θα βρεθεί.

ysterografa.gr

Η… εκδίκηση του Νότου και η “απαγορευμένη ανησυχία” του Τραμπ για τον Μπάιντεν

 Η… εκδίκηση του Νότου και η “απαγορευμένη ανησυχία” του Τραμπ για τον Μπάιντεν
Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Μάνος ΟικονομίδηςΟ Βορράς θυμάται… ήταν ένα από τα πιο συγκινητικά και εμβληματικά μότο του επικού “Game of Thrones”. Στην περίπτωση της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας στην Αμερική, φαίνεται ότι αντίστοιχα ισχυρή μνήμη διαθέτει και ο Νότος.
Ο ηττημένος του Εμφυλίου Πολέμου Νότος, που εδώ και δεκατίες “βγάζει” Πρόεδρο στην Αμερική, όταν αποφασίζει να αντιπαρατεθεί με την προβλέψιμη μεθοδικότητα του Βορρά, και να στηρίξει με πάθος έναν υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο.

Ολυμπιακός: Έφθασε στον Έβρο η αποστολή βοήθειας της ΠΑΕ!


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έσπευσε από την πρώτη στιγμή να σταθεί στο πλευρών των ενόπλων δυνάμεων που δίνουν “μάχη” για την Ελλάδα στα σύνορα του Έβρου.
Οι Πειραιώτες έστειλαν 75 τόνους σε ξηρά τροφή, νερό, χυμούς και αναλώσιμα είδη και το κονβόι έφθασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (04/03) στην Αλεξανδρούπολη, όπου και έγινε η εκφόρτωση στο στρατόπεδο «Κανδυλάπτης»
 Στη συνέχεια, η ομάδα εθελοντών του Ολυμπιακού συνέχισε και έφτασε στο συνοριακό φυλάκιο Κήπων, όπου τους υποδέχθηκε ο διοικητής της 12ης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.


megatv.com

Εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα ο 66χρονος, το 9ο κρούσμα κορονοϊού – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Ρίο, είχε πάει στους Αγίους Τόπους


Στην Εντατική στο πανεπιστήμιο του Ρίου στην Πάτρα νοσηλεύεται ο 67χρονος από την Αμαλιάδα που νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ως το ένατο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Είχε επισκεφτεί με γκρουπ τους Αγίους Τόπους. Εκτάκτως στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ. '

ΤΕΕ: Η πρώτη «Παγκόσμια Ημέρα Μηχανικής για την Αειφόρο Ανάπτυξη» σήμερα 4 Μαρτίου 2020

 
H UNESCO, μετά από πρόταση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Οργανώσεων Μηχανικών (World Federation of Engineering Organizations-WFEO), ανακήρυξε την 4η Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα Μηχανικής για την Αειφόρο Ανάπτυξη» (World Engineering Day for Sustainable Development - WED). Η πρώτη WED εορτάζεται παγκοσμίως σήμερα, 4 Μαρτίου 2020.


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ορισμένο από την ελληνική νομοθεσία ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και

Ν/Σ ΥΠΕΣ: Έρχονται μεταβολές και Τροπολογίες – Ψηφίζεται αύριο

Για αύριο Πέμπτη, 5 Μαρτίου,έχει προγραμματιστεί η μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Νομοσχεδίου-“σκούπα” του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής.
Χθες Τρίτη 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 4η και τελευταία συζήτησή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή “ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης”.
Το λόγο έλαβαν τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών, Π.Θεοδωρικάκος, όσο και ο Υφυπουργός, Θ.Λιβάνιος.  Και οι δύο προανήγγειλαν τροποποιήσεις στο περιεχόμενο του Ν/Σ.
Ακολουθούν κατωτέρω οι ομιλίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ, όπως προκύπτουν από το έγγραφο των (αδιόρθωτων) Πρακτικών της Επιτροπής.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή πλήθος Υπαλλήλων και Αιρετών ανησυχούν για ζητήματα που τους επηρεάζουν προσωπικά, επισημαίνουμε ότι το μόνο που έχει σημασία είναι η ακριβής επί λέξει διατύπωση του Ν/Σ, όπως θα καταλήξει τη στιγμή της ψηφοφορίας.  Ο AIRETOSθα παρουσιάσει το οριστικό ψηφισθέν κείμενο, μόλις επισήμως ετοιμαστεί από την αρμόδια Υπηρεσία της Βουλής (αναμένεται αργά την Πέμπτη ή αλλιώς την Παρασκευή).

Γ. Ψυχογιός για Ιθαγένεια, Προσφυγικό και ΟΤΑ στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης




Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε στη διαδικασία δεύτερης ανάγνωσης από τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Το δίκιο του κ. Μουτζούρη, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου




Γράφει ο Απόστολος Παπαφωτίου

«Καμιά σκοπιμότητα δεν είναι ιερότερη από το δικαίωμα του πολίτη να αποφασίζει ο ίδιος για τη μοίρα του»
Κωνσταντίνος Καραμανλής

Τις τελευταίες μέρες ζούμε από ορισμένα διατεταγμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε), μια ακραία επίθεση κατά του προσώπου του κ. Μουτζούρη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, μια δολοφονία χαρακτήρα για ένα κύριο λόγο ότι δεν συνεμορφώθη προς τις υποδείξεις της Κυβέρνησης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ




 https://www.ikariaki.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF.jpg
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592418 fax: 210-2592388
e-mail: mailbox@gt.kke.gr, http://www.kke.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, πως η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ακολούθησαν και ακολουθούν πιστά οι ελληνικές κυβερνήσεις, είναι αυτή που ευθύνεται αφ’ ενός για τη διάλυση χωρών και τον ξεριζωμό λαών και αφ’ ετέρου για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων σε νησιά και σύνορα. Αυτή η πολιτική άνοιξε το δρόμο στον Ερντογάν να θέλει να επιβάλει τις δικές του επιδιώξεις με όχημα το προσφυγικό. 
            Αν δεν υπάρξει τώρα αμφισβήτηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική,

Διεθνές Δίκαιο και Λαθρομετανάστες


Γράφει ο
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

1. Διεθνές Δίκαιο, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.-Γερμανία, Ρωσία κ.α.

Το Διεθνές Δίκαιο καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη μπορούν να αμυνθούν σε αυτές τις επιθετικές ενέργειες, τις εισβολές, πάσης μορφής κλπ. Και το καθορίζουν σαφώς εις το Άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτου, με το δικαίωμα της ατομικής ή συλλογικής αυτοάμυνας. Το «συλλογική αυτοάμυνα» αναφέρεται εις το Άρθρο και παραπέμπει εις

Φροντιστήριο στους πυροσβέστες από τους πυρομανείς



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με θράσος χιλίων πιθήκων, ο ΣΥΡΙΖΑ των ανοιχτών συνόρων και των γενικών προσκλητηρίων, ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε στον Ερντογάν το εργαλείο του εκβιασμού – με τον κ. Τσίπρα προσωπικώς να τον έχει αθωώσει εξισώνοντας την ειρηνική Ελλάδα με την επιθετική Τουρκία – καλεί την κυβέρνηση σε… ιδιαίτερα μαθήματα για την διαχείριση της εισβολής από την Τουρκία. Δηλαδή, συμβουλές στους πυροσβέστες από τους πυρομανείς!
Την ώρα που οι Έλληνες με τρόμο αναλογίζονται τι θα συνέβαινε αν στην κυβέρνηση ήταν το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, στην ανακοίνωσή του, το κόμμα που συνειδητά προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου κρίση, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να… κάτσει «στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μάθουν με ποιον τρόπο κατάφερε να διαχειριστεί πολλαπλάσιες προσφυγικές ροές με

Κορωνοϊός: Τι διευκρίνισε η ΚΕΔΕ για το κλείσιμο σχολείων


Σε Ανακοίνωση σχετικά με το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού, προχώρησε η ΚΕΔΕ.
Σε αυτήν τονίζονται τα εξής:

Κορωνοϊός/ Εγκύκλιος στις Περιφέρειες για εντατικοποίηση ελέγχων


Στις Περιφέρειες της Χώρας απευθύνεται η αριθμ.Δ1γ/Γ.Π/οικ.14222/28.2.2020 «Εγκύκλιος ενταντικοποίησης των μέτρων Υγιεινής σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος», του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας.
Με αυτήν, παρέχονται οι εξής Οδηγίες:

Ο ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Αίφνης συγκαταβατικός  ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τα 700 εκατομμύρια ευρώ cash της Ούρσουλας σε συνδυασμό με την επανεμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ Αποστολάκη που βλέπει πόλεμο μόλις ο Ερντογάν βρεθεί σε αδιέξοδο, δηλαδή εχθές.

Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

Η φύση δεν βιάζεται και το ποτάμι της ιστορίας δεν γυρίζει ποτέ πίσω. Η Ελλάδα των πέντε Θαλασσών και των τριών Ηπείρων ήταν ιστορική αλήθεια και ό,τι συμβαίνει μία φορά δεν αργεί να το ξαναφέρει η φύση. Το 1920 ο Βασιλιάς και οι οπαδοί του στέρησαν την Ελλάδα από το ραντεβού τους με την ιστορία. Η Μεγάλη Τουρκία του Κεμάλ θεμελιώθηκε βασισμένη στην εθνοκάθαρση των Ελλήνων.

ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Πλήρης επιβεβαίωση για την ταμπακιέρα της επικοινωνιακής καταιγίδας από το διεθνές οργανωμένο έγκλημα εκατέρωθεν των ακτών του Αιγαίου και χερσαίων συνόρων του Έβρου Ποταμού. Αδικαιολόγητος εξοβελισμός των προαγωγών και αποστρατειών των στρατιωτικών ηγητόρων για την προτελευταία ημέρα σύμφωνα με το Νόμο με αβέβαιη εξέλιξη και τότε. Την μπάλα στην κερκίδα επέλεξαν κάποιοι να ρίξουν αδιαφορώντας για τα κρίσιμα κενά εδώ και ένα μήνα από την παρεμπόδιση αναπλήρωσής τους για να προφυλαχθούν οι συνεργάσιμοι ανεξαρτήτως Κυβερνήσεων. 

ΤΟ ΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ ΤΗΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ

700 εκατομμύρια ευρώ στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη από το ιερατείο της Ευρώπης για την άψογη εμφάνιση του Κυριάκου στο σκηνικό των τελευταίων ημερών με κορύφωση τη σημερινή αναβολή αποστρατείας και προαγωγών Ανωτάτων Αξιωματικών κατά τις τακτικές ετήσιες κρίσεις. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που έρχεται στα περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ από την ημέρα ανάληψης της ηγεσίας από τον Αλέξη Τσίπρα που διανεμήθηκαν κατά κόρον με απευθείας αναθέσεις διαμορφώνοντας ήθη και έθιμα και αγνοώντας δημοσίως τους καρπωτές.