Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας: Το χωριό υπαίθρια γλυπτοθήκη (βίντεο)

 

Δώδεκα (12) σπουδαία αγάλματα, του διεθνούς φήμης Έλληνα Γλύπτη Κώστα Γεωργακά, κοσμούν τα γραφικά σοκάκια του Σιδηρόκαστρου στο δήμο Τριφυλίας, δίνοντας, όχι άδικα, στο  ιστορικό κεφαλοχώρι της Μεσσηνίας το προσωνύμιο «Χωριό των Αγαλμάτων».

Πρόκειται για μια υπαίθρια γλυπτοθήκη ή ένα ανοιχτό μουσείο, που όμοιά της οι επισκέπτες δεν θα βρουν πουθενά αλλού στον κόσμο. 

Αρχίζει στην Κόρινθο το φεστιβάλ κινηματογράφου “Γέφυρες”

 

Ξεκινά αύριο, Τετάρτη, στην Κόρινθο και στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, το 14ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Πελοποννήσου, “Γέφυρες”.  Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη στήριξη του δήμου Κορινθίων και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. 

Περιλαμβάνει προβολές ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, πρόσφατης παραγωγής. Επιπλέον θα γίνουν και διάφορες άλλες δράσεις. Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου με την τελετή λήξης και τις απονομές των βραβείων.

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Ταξιάρχης Χαλκιδικής: Φωταγωγήθηκε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα

 https://newmedia.thebest.gr/i/w785/qypyvsvkwu654a82de5ac48.jpg

Άναψε το δεκατριών μέτρων έλατο στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. 

 Ένα από τα ψηλότερα, που έχουν τοποθετηθεί ποτέ στην κεντρική πλατεία και είναι και το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωταγωγείται φέτος στην Ελλάδα.

30.000 λαμπιόνια έχουν τοποθετηθεί στο χριστουγεννιάτικο έλατο και ένας εντυπωσιακός στολισμός που κέρδισε τις εντυπώσεις. Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην κεντρική πλατεία του Ταξιάρχη για να τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής ορχήστρας Πολυγύρου και κάπως έτσι δόθηκε το σήμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

 Η σημερινή ημέρα έχει γίνει πλέον θεσμός, καθώς προηγείται της 8ης Νοεμβρίου, ημέρας εορτασμού του πολιούχου του χωριού, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.


"Έκλεισε" το ραντεβού Μητσοτάκη - Δούκα για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου

  

Oριστικοποιήθηκε το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα , με τον πρωθυπουργό να υποδέχεται το νέο δήμαρχο Αθηναίων την άλλη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα.

Παύλος Μαρινάκης: " Η θέση που διατύπωσε ο κ. Δούκας δεν συνάδει με την αρχική του δήλωση περί συνεργασίας"

Υπενθυμίζεται ότι ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, για εάν ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Χάρη Δούκα, απάντησε: «Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το σύνολο των εκλεγμένων αυτοδιοικητικών. To μετρό είναι κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να γίνει κανένα βήμα υποχώρησης. Ως προς το σκέλος των δέντρων, έχει δώσει πλήρη αναφορά η αρμόδια εταιρεία. Η θέση που διατύπωσε ο κ. Δούκας δεν συνάδει με την αρχική του δήλωση περί συνεργασίας. Άλλη μια ευκαιρία για επαναστατική γυμναστική που γίνεται στις πλάτες των πολιτών. Δεν πρόκειται να κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω».