Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Γ' Εθνική: Η πρόταση αναδιάρθρωσης των πρωταθλητών. Η Κόρινθος 2006 παραμενει κατηγορία

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTplPnmZTQcYCP6uvaHcnnyfa9IS7LTUooKLGD4kFEgObDmYUnW&usqp=CAU
Σε πρόταση αναδιάρθρωσης όλων των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου προχώρησαν οι οκτώ ομάδες που αναδείχθηκαν πρωταθλητές την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, ύστερα από το οριστικό... λουκέτο λόγω του κορονοϊού.
Στην πρόταση την οποία και υπογράφουν οι πρόεδροι των οκτώ ομάδων χαρακτηρίζεται αποτυχημένη η περσινή αναδιάρθρωση και ζητούν συναντήσεις με εκπροσώπους των πρωταθλημάτων και των ομάδων των ανωτέρων κατηγοριών ώστε να ζητηθούν οι προτάσεις αυτές.

Κορωνοϊός: Στα 19 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 151 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Στα 19 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 151 οι νεκροί
Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Σάββατο 9 Μαΐου, είναι 19 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.710, σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν ακόμη θάνατο από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 151.
Ολόκληρη η ενημέρωση του κ. Τσιόδρα:

Μητσοτάκης: Να συνεχιστεί το γοητευτικό ταξίδι της προόδου


Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  στο πλαίσιο των μηνυμάτων των ηγετών της ΕΕ για την Ημέρα της Ευρώπης

«Η θεά Ευρώπη έχει ελληνική καταγωγή, συνεχίζει να ταξιδεύει στις χώρες μας και να προστατεύει την ήπειρό μας.
Αισιόδοξη πάντα, μας ζητά να βαθύνουμε την Δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τους δεσμούς μας.
Για πιο ευτυχισμένους πολίτες.
Με πιο δίκαιες κοινωνίες.
Και σ’ ένα “πράσινο”, βιώσιμο περιβάλλον.
Είναι στο χέρι μας το δύσκολο, αλλά γοητευτικό ταξίδι της προόδου να συνεχιστεί».

Ο αντιπεριφερειαρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής στο Super FM - Αναφορά στα έργα που πήραν το πράσινο φως από Περιφέρεια και πόσα είναι σε εξέλιξη

 Αγιασμός στο 2ο Λύκειο Κορίνθου. Τι είπε ο Αντιπεριφερειάρχης κος ...
Πολλά τα έργα που πήραν το πράσινο φως από Περιφέρεια και πόσα είναι σε εξέλιξη.
Ο Αντιπεριφερειαρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής χθές στην εκπομπή " ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ" της Μαίρης Νικολοπούλου στο ραδιόφωνο του SUPER FM 104,1, αναφέρθηκε σε όλα αυτά που πήραν πράσινο φως, στο VIDEO που ακολουθεί


OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η παγκόσμια μοναδικότητά του! (VIDEO)



Με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου ( 9 Μαΐου), όπου εορτάζει  η  ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελιδόρι Κορινθίας οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από παλαιότερη τηλεοπτική εκπομπή  της Μαίρης Νικολοπούλου   όπου ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση στον ορεινό  οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.
Στο video το οδοιπορικό στο Χελυδόρι που θα παρακολουθήσετε και στην κάμερα της εκπομπής καταγράφεται η ιστορία της άλλοτε κοινότητας Χελυδορέου , η αρχοντική οικογένεια Μαμωνά και η παρουσίαση της Μητρόπολης του χωριού Αγίου Νικολάου, με την παγκόσμια μοναδικότητά του . Την παρουσίαση  της ιστορίας του χωριού αλλά και του ιστορικού Ναού κάνει ο 92χρονος ,σήμερα, άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος
 

Ολα αυτά στο VIDEO που ακολουθεί

Γιόρτάζει ο ο αξιόλογος ιστορικός , αλλά ίσως και ο μοναδικός για την σπανιότητα του σε όλη την Ελλάδα Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι

Σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου 2020, εορτάζει , ο αξιόλογος ιστορικός , αλλά ίσως και ο μοναδικός για την σπανιότητα του σε όλη την Ελλάδα Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) ,η οποία κτίστηκε πριν το έτος 1598, από την βυζαντινή οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ από την Μονεμβασιά.. 
 Η Οικογένεια Μαμωνά , έκτισε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου , 100 μέτρα νοτίως του πύργου της ( δεν υπάρχει σήμερα ) κατά τον ΙΕ’ αιώνα.  




Είναι η Εκκλησία που η φωτογραφία της κοσμεί την δεξιά πλευρά στη ονομασία το ιστιολογιό μας «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο τ. γραμματέας της τ. Κοινότητας Χελυδορέου 

κ. Χρήστος Ανδρέου Λάλος , η Εκκλησία είναι απλή Βασιλική και κατά το ήμισυ

Πέρασαν 10 χρόνια από τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin /Εκδήλωση μνήμης - αποκαλυπτήρια πλακέτας για τους νεκρούς παρουσια της Προέδρου της Δημοκρατίας

Τα γεγονότα της Marfin μέσα από τον φωτογραφικό φακό
Πέρασαν 10 χρόνια και 4 μέρες από τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους, από εμπρησμό, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας και ένα αγέννητο παιδί.
Η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010 όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.
Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου – Ποιες ώρες θα λειτουργούν και ποιοι κανόνες θα ισχύουν

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων τις μέρες των Χριστουγέννων
Ο υφυπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε τα καταστήματα που θα ανοίξουν από την Δευτέρα 11 Μαΐου.
Συγκεκριμένα, από τα φυσικά τους καταστήματα επανεκκινούν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντικείμενο:

Ξεχάστε το πώς ήταν προποτζίδικα, σχολές οδηγών και υπαίθριοι πάγκοι – Δείτε πώς θα λειτουργούν από τη Δευτέρα

 Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. o ληστής των πρακτορείων ΟΠΑΠ - Είχε ληστέψει 17 καταστήματα
Την Δευτέρα 11 Μαίου ανοίγουν τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, οι σχολές οδηγών και οι υπαίθριοι πάγκοι και αγορές αλλά θα υπάρχουν νέα δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία τους.
Διαβάστε αναλυτικά το πώς θα λειτουργούν:

Κορωνοϊός: Ένας 69χρονος άνδρας που νοσηλεύονταν στον «Ευαγγελισμό» είναι το 151ο θύμα

Κορωνοϊός: Ένας 69χρονος άνδρας που νοσηλεύονταν στον «Ευαγγελισμό» είναι το 151ο θύμα
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Έχασε τη μάχη για τη ζωή 69χρονος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύοταν στη ΜΕΘ και είχε υποκείμενα νοσήματα.
Οι νεκροί της πανδημίας στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 151. Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου, είναι 13 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.691, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Από τα 13 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα έξι βρέθηκαν σε χώρους συναθροίσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 32 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 85 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.