Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Έκτακτο Κοροναϊός: Νέα έκρηξη κρουσμάτων – 196 ( 4 στην Αργολίδα ,1 στην Κορινθία) νέα και ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

 

Νέα αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 196 νέα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα, καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος.

Τα 196 νέα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

Άδεια Αιρετών για συμμετοχή στις συνεδριάσεις: Εγκύκλιος ΥΠΕΣ

Επείγουσα Εγκύκλιο εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 50442/7.8.2020), μετά από ερωτήματα που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο, αναφορικά με δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων.  Ειδικότερα, επισημάνθηκαν τα κάτωθι:

 ...

Διαβάστε περισσότερα 


ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Αναστολή λειτουργίας4ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάτρου και άλλων 31 Σχολείων για το 2020-2021 στη Περιφέρεια Πελοποννήσου (Λίστα)

 

Με Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 3273/6.8.2020, ημ/νία κυκλοφορίας 10.8.2020) αναστέλλεται προσωρινώς,  για το σχολικό έτος 2020-2021, η λειτουργία 22 Νηπιαγωγείων και 10 Δημοτικών Σχολείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Πρόκειται για τις εξής σχολικές μονάδες:

Θέση εργασίας RAP MEDIA

 
 
Η RAP MEDIA, εταιρεία επικοινωνίας με έδρα την Κόρινθο, αναζητά άτομο για τεχνικό - καμεραμάν με γνώσεις σε προγράμματα μοντάζ, γραφιστικής και σε social media.

Αποστολή βιογραφικών: info@rapmedia.gr
Πληροφορίες: 27410 74488

Rap Media

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Κέντρο Διατήρησης Κληρονομιάς

 Η ΚεΔιαΚ (Κέντρο Διατήρησης Κληρονομιάς) ζητάει Αρχειονόμο- Βιβλιοθηκονόμο για καταγραφή και ταξινόμηση αρχειακού υλικού και αντικειμένων στην Κορινθία.

Αποστολή βιογραφικών: info@kediak.gr
Πληροφορίες: 6945558888 

ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Κόρινθος 11-08-202

Στην ατζέντα με τα έργα πολιτισμού που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Κορινθία, όπως συζητήθηκε και πρόσφατα κατά την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Τρίπολη, είχε την δυνατότητα να αναφερθεί ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, την Κυριακή 9 Αυγούστου.

 

Παρακολούθησε τη μουσική εκδήλωση με τίτλο “Η ΜπέττυΧαρλαύτη στον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη”, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σικυώνας και η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Σικυωνίων και το νομικό πρόσωπο Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του εν λόγω δήμου. 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ευχαρίστησε την Περιφερειακή Αρχή για την καλή και ουσιαστική συνεργασία.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πρόσκληση σε τακτική , δια περιφοράς συνεδρίαση συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRN2gFaT3gmlR98AELhMtNMTNhoXkrHsbhLTQ&usqp=CAU

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       Λουτράκι  10 - 08- 2020

         ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                            Αριθ. Πρωτ.:13292

                ΔΗΜΟΣ

     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -

              ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ                  

 

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την από 11/03/2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/11.03.2020 τ. Α΄), την 14 Aυγούστου  2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30 (χρόνος έναρξης) έως 10:00 (χρόνος λήξης), για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα  της ημερήσιας διάταξης:

1.Κατάρτιση όρων διεξαγωγής ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού εκτέλεσης του έργου: ΄΄Ανακατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στην Περαχώρα. Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού .

2.Έγκριση της υπ΄αρίθ. 13213/7-8-2020 τεχνικής έκθεσης προμήθειας αθλητικού εξοπλισμού

3.Έγκριση της υπ΄αρίθ. 13215/7-8-2020 τεχνικής έκθεσης προμήθειας και αντικατάστασης χαλαζιακής άμμου των φίλτρων ανακυκλοφορίας της κολυμβητικής δεξαμενής των 25 μέτρων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου.

            Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε, κατά το τεθέν χρονικό διάστημα, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αποστολή στο e-mail: roumeliotou@loutraki.gr) για τη συμμετοχή σας στην παρούσα συνεδρίαση καθώς και για την ψήφο σας επί των  ανωτέρω θεμάτων .

 

                                                                                   Ο  Πρόεδρος

                                                                                                           Γκιώνης Αλκ. Γεώργιος       

                                                                                                                 Δήμαρχος

              

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Αλλάζουν όλα για 570.000 δημοσίους υπαλλήλους - Ο νέος οδικός χάρτης για ΑΣΕΠ, μετατάξεις, τηλεργασία

  

Βαθιές* θεσμικές αλλαγές στη στελέχωση και στη λειτουργία του δημόσιου τομέα επιφέρει η νέα νομοθεσία την οποία προετοιμάζει και θα φέρει στη Βουλή το φθινόπωρο το υπουργείο Εσωτερικών.  Μέσα από τις αλληλοσυμπληρούμενες διατάξεις αναδεικνύεται μια νέα φιλοσοφία για τον ρόλο που θα κληθεί να παίξει το Δημόσιο τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να υπηρετήσει, πέραν των άλλων, και το

Όλα τα Κριτήρια και η Μοριοδότηση για τις προσλήψεις Σχολικών Καθαριστριών (ΦΕΚ)

 

Με Κοινή Απόφαση των κ.κ. Χρ.Σταικούρα και Π.Θεοδωρικάκου (Φ.Ε.Κ. Β’ 3324/7.8.2020, ημ/νία κυκλοφορίας 8.8.2020) καθορίστηκε η διαδικασία και τα κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων από τους Δήμους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.  Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω προσλήψεις με το πρόσφατο αρ.34 του ν.4713/2020 εξαιρέθηκαν από τις διαδικασίες του νόμου του ΑΣΕΠ (δηλ. του ν.2190/1994).

Να σημειωθεί ότι για την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης θα εκδοθούν Ανακοινώσεις από τους οικείους Δήμουςμέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου”, οι οποίες θα αναρτηθούν στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Οι υποψήφιοι λαμβάνουν μόρια για την κατάταξή τους από τη βαθμολόγηση των κατωτέρω κριτηρίων: