Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - La légende des sciences



Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ .
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ (ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ) ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ Michel Serres ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ -6 ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ -4 ΑΙΩΝΑ
ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ , ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΙΔΙΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.

Ο ΟΜΗΡΟΣ, ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ,Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ , Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ, Ο ΠΥΘΕΑΣ Ο ΜΑΣΣΑΛΙΩΤΗΣ , Ο ΕΥΔΟΞΟΣ, Ο ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ,ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΑΥΤΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ, ΑΦΗΓΗΣΗ, ΤΟΠΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΠΗΛΕΥΣ

Πολυτεχνείο, Νοέμβριος 1973





Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και βασισμένο σε κινηματογραφικά ντοκουμέντα επαγγελματιών οπερατέρ οι οποίοι κατέγραψαν με την κάμερά τους τα γεγονότα. Έλληνες κινηματογραφιστές και συνεργάτες ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων περιγράφουν σκηνές από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 όπως τις βίωσαν ως αυτόπτες μάρτυρες, τις επικίνδυνες συνθήκες κινηματογράφησης, τις τεχνικές δυσχέρειες, τις αντιξοότητες ως προς τη διοχέτευση του δημοσιογραφικού τους υλικού στο εξωτερικό, αλλά και τις συλλήψεις τους από το δικτατορικό καθεστώς και την κακοποίησή τους, όπως στην περίπτωση του ΝΙΚΟΥ ΠΑΤΣΑΒΟΥ, συνεργάτη της γερμανικής τηλεόρασης, ο οποίος ανεβασμένος στην κολώνα της πύλης του Πολυτεχνείου γκρεμίστηκε μαζί της με την είσοδο του τανκ.
Το κινηματογραφικό υλικό του ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, το συγκεντρωμένο πλήθος και τα αντιδικτατορικά συνθήματα. Παρακολουθούμε το χρονικό των γεγονότων με εικόνες από το προαύλιο του Πολυτεχνείου και τους εσωτερικούς χώρους --αίθουσα του ραδιοφωνικού πομπού, αμφιθέατρα-συνεντεύξεις και δηλώσεις των φοιτητών σε έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, την πορεία των εργαζομένων και των σπουδαστών το πρωί της 16ης Νοεμβρίου αλλά και τη σκηνή την ίδια νύχτα της επέμβασης του στρατού και της εισβολής του τανκ, που κάλυψε ολλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο από το απέναντι ξενοδοχείο. Περιέχονται επίσης, σκηνές που γυρίστηκαν κατ' εντολήν της στρατιωτικής δικτατορίας-φιλμ ΣΙΝΑΝΙΔΗ-από την έξοδο του τανκ από το Πολυτεχνείο λίγο μετά την εισβολή και από την επόμενη ημέρα της καταστολής της εξέγερσης και της κήρυξης του στρατιωτικού νόμου.

(Το ντοκιμαντέρ, γυρίστηκε το 1978, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενταετίας, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973)

e-typos.com

Δοκιμασία σε Δερβένι και Ξυλόαστρο γιά ΠΑΣ Κλένια και Ελλάδα Βέλου - Ακοπο "τρίποντο" για Α. Ο. Λουτρακίου.

Tην 10η αγωνιστική του ημέρα διανύει , αύριο, το πρωτάθλημα στην Α1 Κατηγορία Κορινθίας. Μία αγωνιστική όπου ο πρωτοπόρος Α.Ο. Λουτρακίου κερδίζει τρίποντο στα "χαρτιά" , καθώς η αυριανή αντιπαλός του , Προοδευτική Περιγιαλίου, δεν μετέχει του πρωταθλήματος και αναμένεται νά ξεφύγει κι άλλο στη βαθμολογία, καθώς οι ομάδες που τον ακολουθούν αγωνίζονται εκτός έδρας με αντιπάλους πού "διψούν" γιά νίκη. Ο πιό ενδιαφέρον άγώνας θα γίνει στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι ανάμεσα στον Αστέρα και στον ΠΑΣ Κλένια , ενώ την ίδια ώρα ( 15:00) , στην Αρχαία Κόρινθο, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου αντιμετωπίζει, εκτός έδρας. τον Ηρακλή Λεχαίου.  Δοκιμασία και γιά την Ελλάδα Βέλου , που εκτός έδρας, στο Ξυλόκαστρο, μάχεται με τον Πανκαμαριακό , την ίδια ώρα που στο Χιλιομόδι , ο Ατρόμητος υποδέχεται την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις της Θύελλας Πετρίου με τον Πανσολυγειακό , του Εθνικού Ξυλοκέριζας με τον Παννεμεατικό και τέλος του Α.Ο Σπαθοβουνίου με τον Σαρωνικό Γαλατακίου, στο Σολομό.

Η 10η αγωνιστική
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ -  ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΘΩΔΕΙΟ 3-0(α.α)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

Oι Αγρότες της Κορινθίας παίρνουν τις αποζημιώσεις τους για τις ζημιές του 2012

Την Παρασκευή 16 και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.000 περίπου δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012.
Από το παραπάνω ποσό, τα 8,2 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το 1,8 εκατ. ευρώ αφορά αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου (νήσος Λήμνος), Μεσσηνίας, Ξάνθης, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χανίων
Πρόκειται κυρίως για ζημιές έτους 2012 σε σιτηρά, ψυχανθή, κηπευτικά, βιομηχανική τομάτα, οπωροφόρα, αμπελοειδή, επανασπορές βάμβακος που προκλήθηκαν από παγετούς, πλημμύρες, βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, καύσωνες, ανεμοθύελλες κ.λ.π.
Με την ευκαιρία, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ, επιθυμεί να ενημερώσει τους ασφαλισμένους του Οργανισμού ότι οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους και να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013

Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, σερί στο Φάληρο, επιβίωση στη Βέροια

Η “μάχη” ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Superleague. Να επεκτείνει το αήττητο σερί του θέλει ο Ολυμπιακός που φιλοξενεί την Κέρκυρα, ενώ η ΑΕΚ δίνει αγώνα επιβίωσης στη Βέροια.

Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και τη Νέα Σμύρνη ανοίγει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Superleague. Με στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες ο Άρης φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πανιώνιος τον Πλατανιά.

Το μενού του Σαββάτου ολοκληρώνεται στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” όπου ο αήττητος Ολυμπιακός φιλοξενεί την Κέρκυρα, η οποία δεν έχει γνωρίσει την ήττα τις τελευταίες 6 αγωνιστικές.

Την Κυριακή ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Λεβαδειακό, ενώ σε ένα πολύ σημαντικό ματς για την παραμονή η Ξάνθη υποδέχεται τον Πανθρακικό.

Στη Βέροια, η τοπική ομάδα κοντράρεται με την ΑΕΚ σε ένα ματς που έχει χαρακτήρα τελικού για την ουραγό “Ένωση”.

Το πρόγραμμα της Κυριακής ολοκληρώνεται με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο πρώτο ματς της μετά-Φερέιρα εποχής οι “πράσινοι” θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες κόντρα στον “δικέφαλο του βορρά” ο οποίος καλείται να ξεπεράσει τις απουσίες και να μείνει στο κυνήγι του Ολυμπιακού.

Η αυλαία της 11ης αγωνιστικής πέφτει την Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, εκεί όπου ο Αστέρας Τρίπολης θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

To πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:


Σάββατο 17 Νοεμβρίου

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 17:15
Πανιώνιος – Πλατανιάς 17:15
Ολυμπιακός – Κέρκυρα 19:30

Κυριακή 18 Νοεμβρίου

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 15:00
Σκόντα Ξάνθη – Πανθρακικός 17:15
Βέροια – ΑΕΚ 17:15
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 19:30

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 19:30

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Πολυτεχνείο - Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο κλειστοί


Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 39η Επέτειο του Πολυτεχνείου την Πέμπτη και το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν σταδιακά έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας.
Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

Στα χνάρια του Τσίπρα - Γράμμα στην Madame Merkel έστειλε ο Π.Χαϊκάλης


Σε έντονα θεατρικό ύφος γραμμένη η επιστολή του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς την γερμανίδα Καγκελάριο.

Την αποκαλεί Madame Merkel και η επιστολή είναι γραμμένα στα αγγλικά.

Αφορμή, τα επεισόδια που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του γερμανού επιτετραμμένου Φούχτελ για τους Έλληνες υπαλλήλους.

Ρωτά την Γερμανίδα Καγκελάριο εάν έχει αναπτυχθεί «η εξαιρετική ιδέα για προσβολή των Ελλήνων εργαζομένων», ενώ σημειώνει πως ο κ. Γιόακιμ Χανς Φούχτελ έχει εξοικειωθεί ήδη με τις δεξιότητες του ελληνικού δημοσίου.
Της ζητάει μάλιστα να στείλει τον «Χερ Φούχτελ» σε μία χώρα να δουλέψει εθελοντικά.

ΟΛΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

«These Guys Are Poking Their Own Eyes Out!»

Madame Merkel,

No doubt the Chancellery was disturbed by the recent unfortunate incident that your subordinate Herr Fouchtel was involved. Worry not! We can be of help. Prior to that I would like to address you with the following questions so that I can maximize this support.

Did He develop this excellent idea to insult -yet again- Greek workers, Himself or was He wisely guided by his subordinates, as they too have made themselves rather comfortable, in this sense, by now?

Exactly what was He thinking when He frivolously detracted one third of supposedly "useless staff" from the working force? Mind you His response speed with numbers surpasses human ability. Surely His promotion is underway.

It is He, Herr Fouchtel, and the caliber of the man in charge.

Madame Merkel,

Indeed He appears to have mastered Greek Public Administration skills, to the point that He can model work productivity projects and comparative plans, in no time. This we appreciate deeply. We've no time to waste. It is sad however that His voice was interrupted...

This is where we take over and present our support ideas, so enabling the Chancellery to act further. Only Greeks know the virtues of the man eating up numbers.

Please be so kind to consider the following action plan for Herr Fouchtel.

Allow the man to undertake a post of some description, in a country with volunteer redundant. Work life will return to normal and Herr Fouchtel will feel free again to praise the immaculate German workforce.

Since He made this urgent effort to rephrase what he thought was simply facts on a table- in human shape- allow him redemption. After all He was only thinking loud.

Last but not least, we've now come to the conclusion Herr Fouchtel was the man for the job- from where we stand to be honest. The more he talks the less he is heard. I wonder why exhausted Greek workers should want to answer back. I know why and I am in a pleasant position to inform you, that Greeks are only struggling to stop him hurt himself. The dream is not lost for Herr Fouchtel. He must keep up the good work!

Vorsicht! Of spoons!

Kind Regards

Βροχερό το Σάββατο - Πρόβλεψη και για καταιγίδες


 Στα κεντρικά και νότια βροχές και στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση από το απόγευμα.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στα νότια κυρίως θαλάσσια τμήματα νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα νότια όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.


Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά θαλάσσια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση των επόμενων ημέρων

Κυριακή 18-11-2012
Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου πιθανώς το πρωί να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δευτέρα 19-11-2012
Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στα δυτικά.
Άνεμοι: στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5, που το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 20-11-2012
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα νότια.
Άνεμοι: στα βορειοανατολικά ανατολικοί 4 με 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, που βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τετάρτη 21-11-2012 και Πέμπτη 22-11-2012
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως την Πέμπτη.

Spiegel: Οι Κροίσοι της Ελλάδας ζούν στον κόσμο τους και δεν πληρώνουν φόρους!


- Ρεπορτάζ - καταπέλτης του γερμανικού περιοδικού για την "αφασία" ζάμπλουτων ελλήνων
- Το περιοδικού γράφει ότι ζούν ζωή μέσα στην χλιδή και δεν πληρώνουν φόρους
- Πως ζει το 1% των ελλήνων

Η πρώτη ενδεκάδα του Ρότσα - Eπιλέγει και Τριανταφυλλόπουλο


Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το πρώτο ματς της μετά-Φερέιρα εποχής με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να ανοίγει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα.
Ο Αργεντινός τεχνικός ετοιμάζεται για το (τρίτο) ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” δεν έχουν άλλα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες και στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θέλουν να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους.
Ο Ρότσα είδε με ικανοποίηση την Παρασκευή, τους διεθνείς Καρνέζη, Βύντρα και Σπυρόπουλο να επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, ωστόσο πρόβλημα προέκυψε με τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό προσαγωγό.
Από κει και πέρα ο Αργεντινός φαίνεται πως έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα ξεκινήσει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ θα είναι ο Σεϊταρίδης, αριστερό ο Σπυρόπουλος και στόπερ ο Βύντρα με έναν εκ των Τριανταφυλλόπουλο ή Βελάσκες.
Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Βιτόλο, Ζέκα και Σισοκό, ενώ στις πτέρυγες οι Μαυρίας και Κουίνσι. Τέλος, την θέση στην κορυφή της επίθεσης διεκδικούν ο Τοτσέ με τον Πετρόπουλο.

Ντροπιαστική οδηγία από τις ΗΠΑ για την Αθήνα - Να προσέχουν οι σκουρόχρωμοι αμερικανοί τις ρατσιστικές επιθέσεις


Τα “τάγματα εφόδου” και το αρρωστημένο κλίμα που έχουν προκαλέσει σε όλη την ελληνική κοινωνία, “τραυματίζουν” πλέον την εικόνα της χώρας παγκοσμίως. Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί, γιατί κινδυνεύουν από ρατσιστικές επιθέσεις.

Με την ανακοίνωση αυτή για πρώτη φορά στην ιστορία η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες κυρίως αφρικανικής καταγωγής ή ισπανικής ή ασιατικής ή με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί λόγω των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων βίας και επιθέσεων κατά αλλοδαπών από ακροδεξιά στοιχειά που ολοένα και αυξάνονται στην Αθήνα.

Μάλιστα, τους προειδοποιεί ότι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους και του χρώματος του δέρματός του, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η αμερικανική πρεσβεία προχωρά σε τέτοια προειδοποίηση για την Ελλάδα. Κι αυτό δείχνει την τεράστια ζημιά που κάνουν στην χώρα τα φαινόμενα φασισμού και ρατσισμού, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής ούτε αποτελεσματικά,ούτε πειστικά.

Μάλιστα, η αμερικανική πρεσβεία τους προειδοποιεί πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους τόσο στην Αθήνα όσο και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, να παρακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης και να καταγγείλουν άμεσα στην αμερικανική πρεσβεία ή στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη κάθε πιθανό κρούσμα ρατσιστικής βίας.

Σύμφωνα με αυτή την οδηγία, η πρεσβεία καλεί τους πολίτες της πως ακόμα κι αν βρεθούν κοντά στην πορεία ή στις διάφορες εκδηλώσεις να κινηθούν προς την αντίθετη πλευρά ακόμα και αν αυτές δείχνουν ειρηνικές, καθώς όπως επισημαίνει πολύ γρήγορα μπορεί να υπάρξει βία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παράλληλα, η αμερικανική πρεσβεία δίνει τηλέφωνα επικοινωνίας στους αμερικανικούς πολίτες και τους προτρέπει να τηλεφωνούν καθημερινά και δωρεάν μάλιστα, προκειμένου να ζητήσουν τη βοήθεια των αμερικανικών αρχών σε περίπτωση που πέσουν θύματα βίας στην Ελλάδα.

Τέλος, η αμερικανική πρεσβεία καλεί όλους τους αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν το Σάββατο, την ημέρα εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όλους τους δρόμους γύρω από το Ίδρυμα, αλλά και όλους τους δρόμους από όπου θα περάσει η καθιερωμένη πορεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

newsit.gr

Το ζειβέκικο της Ευδοκίας ( Μανώλης Κοραντίνης - σόλο)


Mitropanos sing Roza & dance zeibekiko


Παράσταση «ΑΥΡΙΟ» από τη θεατρική ομάδα Α.με.Α «ΘΕ.ΑΜ.Α» στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο

aurio.02
Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 στις 8 μ.μ. στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο η θεατρική ομάδα Α.με.Α «ΘΕ.ΑΜ.Α» παρουσιάζει την νέα παράσταση «ΑΥΡΙΟ» .
Διάρκεια παράστασης 60΄
Είσοδος 5€
Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Συνδιοργάνωση : ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, «ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ», ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ , ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
aurio.01

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης - Ποια είναι τα κριτήρια


- Αναλυτικός οδηγός από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών
- 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, τα ποσά και τους όρους καταβολής του
- Όλη η υπουργική απόφαση
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΝ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Θ . ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Ένταση επικράτησε στο Πολυτεχνείο όταν έγινε αντιληπτός ο υφυπουργός Παιδείας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος είχε πάει να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο. Τον έβρισαν, του πέταξαν καφέδες και μπουκάλια νερού.
Κανείς δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης στο χώρο του Ιδρύματος. Μέχρι που περίπου στις 12:00 ακούστηκε από τα μεγάφωνα πως εκείνη τη στιγμή, κατέθετε στεφάνι.
 Όταν εκείνος πήγε στο κτίριο της πρυτανείας για να κάνει δηλώσεις, οι δημοσιογράφοι πλησίασαν. Αλλά δεν ήταν οι μοναδικοί... Μαζί τους, πλησίασε τον υφυπουργό και πλήθος κόσμου. Μια μητέρα φοιτητών κινήθηκε απειλητικά, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα εναντίον του.
Ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε στο κτίριο της πρυτανείας καθώς προπηλακίστηκε και χρειάστηκε να σχηματιστεί ανθρώπινο τείχος, από τους ίδιους τους φοιτητές, για να δημιουργηθεί ο διάδρομος... διαφυγής. Και ενώ ο υφυπουργός αποχωρούσε, οι συγκεντρωμένοι του πέταξαν καφέδες και νερά.
Λίγο μετά την επίθεση, ο υφυπουργός παιδείας δήλωσε: «Πήγα στο Πολυτεχνείο, για να αποτίσω φόρο τιμής ως πανεπιστημιακός και ως υφυπουργός Παιδείας. Μπήκα από την κύρια είσοδο, κατέθεσα στεφάνι, έκανα δηλώσεις και, με αντιπροσωπεία λυκείου της περιοχής Μεταμόρφωσης, επισκέφθηκα τον πρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Βγήκα πάλι από την κύρια είσοδο του Ιδρύματος, γιατί έτσι κρίνω ότι πρέπει να κάνει οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε μια τέτοια γιορτή.
Οι χυδαίες εκδηλώσεις απομονωμένων ομάδων, σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν την Πολυτεχνική Κοινότητα, δεν αμαυρώνουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου, δεν με αγγίζουν προσωπικά και τους επιστρέφονται, μαζί με την αποδοκιμασία για τέτοια γεγονότα που τελικά υπηρετούν και εξυπηρετούν τους αρνητές του Πολυτεχνείου και των συμβολισμών του».

Από το  γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή επίθεση εναντίον του υφυπουργού Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο, τη σημερινή απρόκλητη επίθεση εναντίον του υφυπουργού Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου στο Πολυτεχνείο. 
Τέτοιες πράξεις αμαυρώνουν το πνεύμα της Επετείου και πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙ​ΑΣ "ΣΤΗΡΙΖΩ" - ΔΗΛΩΣΕΙΣ Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΚΑΙ Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ​Υ


Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η πρώτη δράση της πρωτοβουλίας «ΣΤΗΡΙΖΩ», που αναπτύχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και την ΟΝΝΕΔ και αφορούσε στη συλλογή ρούχων για τους συμπολίτες μας που έχουν μεγάλη ανάγκη.
Κατά την σημερινή παράδοση 21.000 ρούχων σε αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ομοσπονδίας Πολύτεκνων Ελλάδας ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας  Παπαμιμίκος και ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής,  έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Σήμερα, ολοκληρώσαμε την πρώτη από μια σειρά κοινωνικών δράσεων της Νέας Δημοκρατίας, με φορέα υλοποίησης την ΟΝΝΕΔ. Είναι η πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ» για συλλογή ρούχων.
Θα συνεχίσουμε, και στο μέλλον, αυτές τις κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης σε περίοδο κρίσεως, που ο κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Μεγάλες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού έχουν τεράστιες δυσκολίες.
Σε αυτή την πρωτοβουλία θέλαμε τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπως και των Μητροπόλεων ανά την Ελλάδα. Ήταν μια πετυχημένη πρωτοβουλία.
Συνελέγησαν 21.000 ρούχα, τα οποία θα μοιραστούν στις ενορίες της Πατρίδας μας και στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν με εκδηλώσεις που θα αφορούν τα θέματα της ανεργίας, τη συλλογή φαρμάκων, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης.
Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τα νέα παιδιά της Πατρίδας μας και της Νέας Δημοκρατίας, που με τόση μεγάλη επιτυχία και τόσο μεγάλο ζήλο, έφεραν σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή σε όλη την Ελλάδα και πέτυχαν αυτό το πολύ θετικό αποτέλεσμα».
 

A. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: «Ολοκληρώσαμε, σήμερα, την πρώτη δράση της πρωτοβουλίας “ΣΤΗΡΙΖΩ”. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, σε όλα τα μέρη της Ελλάδος, σε όλους αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Καταφέραμε, με τη βοήθεια πολιτών από όλη την Ελλάδα, να συλλέξουμε 21.000 ρούχα, για να τα παραδώσουμε σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Ελλάδα θα μείνει ζωντανή, θα μείνει όρθια.
Οφείλουμε όλοι μας, όμως, να είμαστε ενωμένοι και να δείξουμε στην πράξη αλληλεγγύη,αλληλοβοήθεια και αλληλοσεβασμό.
Ας βάλουμε ένα τέλος στη μιζέρια. Ειδικά εμείς, οι νέοι άνθρωποι, πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές σε αυτήν την κίνηση».
 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Β. ΧΑΒΑΤΖΑΣ: «Είναι πολύ σημαντικό, που σε αυτή την περίοδο της κρίσεως, υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Και είναι σημαντικό ότι, εκτός από τους φορείς που τις οργανώνουν,έχουν μεγάλη ανταπόκριση. Αυτό φαίνεται και από την πρωτοβουλία αυτή, την οποία πήραν η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ, να βοηθήσουν όχι μόνο τις προσπάθειες που κάνει εδώ η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά σε όλη την Ελλάδα, όπως έχουμε ήδη πληροφορηθεί.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Γενικό Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και την ΟΝΝΕΔ γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Και θέλουμε να δώσουμε τη διαβεβαίωση ότι θα αξιοποιηθεί από την πλευρά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πέτρος Τατούλης: Είμαστε κάθετα απέναντι στις οριζόντιες και αντισυνταγματικές αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης

«Είμαστε κάθετα απέναντι στις οριζόντιες και αντισυνταγματικές αποφάσεις, οι οποίες διαταράσσουν τον οικογενειακό και κοινωνικό ιστό και οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στους εκπροσώπους των συλλόγων των εργαζομένων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τους οποίους συναντήθηκε στο γραφείο του την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου και Ανδρέα Πουλά.
«Η αιρετή Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για να στηρίξουν τις δομές των υπηρεσιών μας στην πολύ δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία» τόνισε ο Περιφερειάρχης και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την απόφαση του συνόλου των Περιφερειαρχών της χώρας αναφορικά με την αποστολή στοιχείων όσων εργάζονται με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στο Υπουργείο, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κάθετα απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια, απ’ όπου και αν προέρχεται, αποδυνάμωσης των υπηρεσιών της, γιατί σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται ότι με τον τρόπο αυτό δίνονται λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας».
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων εργαζομένων από την πλευρά τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

 

Επιχειρείν Green Real Estate

epixirin_green_estate.png
Η επιχειρηματίας Αλις Κοροβέση, που δραστηριοποιείται στον τομέα της πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης των ακινήτων και της κτιριακής εξοικονόμησης ενέργειας, εξηγεί στο Επιχειρείν τις νέες ευκαιρίες, τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες σε ένα κλάδο που έχει πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση και πάντα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή αρχή "Ο ρυπαίνων όχι μόνο πληρώνει αλλά επιπλέον και αποκαθιστά!"
 
Δείτε την εκπομπή Επιχειρείν πατώντας ΕΔΩ
Focus Web TV
 

Ο Γιώργος Λεκάκης σε Πρώτο Ενικό

enikos_lekkakis.png

Ο συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης μιλάει για το βιβλίο του ΄΄Οι αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επι κατοχής ΄΄ και τονίζει πως όλοι πρέπει να ασχοληθούμε με την Ελλάδα, γιατί μας χρωστάνε οι πάντες , ενώ εμείς σε κανέναν. Υποστηρίζει πως οι Γερμανοί δεν δικαιούνται να μιλούν για την Ελλάδα, και πως όλοι οι Ευρωπαίοι γεννιούνται με κόμπλεξ γιατί δεν έχουν αρχαίο πολιτισμό όπως εμείς. Είναι αισιόδοξος και πιστεύει πως υπάρχει σωτηρία με την παιδεία και την αυτογνωσία. Πρέπει οι γονείς υποχρεωτικά να ανοίξουν τα μυαλά των παιδιών τους ,και οι δάσκαλοι να αγαπήσουν επιτέλους το λειτούργημά τους ,γιατί αυτό που χάσαμε μπορούμε να το βρούμε μόνο αν γυρίσουμε στην αρχαία κλασική παιδεία και στους αρχαίους Έλληνες.
Δείτε την εκπομπή Σε Πρώτο Ενικό πατώντας ΕΔΩ
Focus Web TV
 

Follow Us με Μουτίδου, Καλίδη, Μενιδιάτη και Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

folow_us_ek9.png

Το Follow Us συνεχίζει δυναμικά και αυτή την εβδομάδα. Μιλάμε με τους πρωταγωνιστές της απίθανης επιθεώρησης «Τί Βουλή θα παραδώσεις μωρή;» και ακολουθούμε τον Πάνο Καλλί
δη, τον Χρήστο Μενιδιάτη και την Στέλλα Καλλή στο Vox, όπου η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο. Τέλος, η Σοφία Μουτίδου σε μεγάλα κέφια μας υποδέχεται στο θέατρο Πειραιώς 131 για μία μοναδική συνέντευξη. Τρέλλα ,παιχνίδια και πολλά δώρα εδώ, στο follow us. Ακολουθήστε μας
 
Δείτε την εκπομπή Follow us πατώντας  ΕΔΩ 
Focus Web TV
                       

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛ​ΟΥ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε το εξής σχόλιο αναφορικά με τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων στη Θράκη, τη Ρόδο και την Κω»:

«Έχω εδώ και πολύ καιρό προειδοποιήσει το Υπουργείο Εξωτερικών και με ανακοινώσεις μου και με τις παρεμβάσεις μου από το βήμα της Βουλής και από την Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, ότι η Τουρκία απλώνει την επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα εξωτερική της πολιτική, σαν το μελάνι στο στυπόχαρτο.
Έχω μάλιστα δηλώσει πιο συγκεκριμένα, ότι άρχισε να κάνει copy paste και στην περιοχή των Δωδεκανήσων, ό, τι εφαρμόζει στη Θράκη. Και κυρίως, εισβάλλει στη Ρόδο και την Κω, με τον ίδιο τρόπο που έχει εισβάλλει στη Ροδόπη.
Οι χλιαρές απαντήσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στις χθεσινές άκρως προκλητικές δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου μου θυμίζουν την τακτική «τα λέω απλά για να τα λέω».
Επιτέλους, θα πρέπει το ΥΠΕΞ να απαντά στις μακρόχρονου σχεδιασμού βλέψεις της Άγκυρας σε βάρος περιοχών της κυρίαρχης Ελλάδας, με πιο σκληρή και σαφή διπλωματική γλώσσα.
Το παιχνίδι με την Τουρκία έχει χοντρύνει επικίνδυνα και θα βρεθούμε σε βάθος χρόνου προ πολλών εκπλήξεων εάν δεν το κόψουμε μαχαίρι τώρα.
Είναι καιρός να δοθεί και ένα γερό μήνυμα στο Προξενείο της Κομοτηνής μήπως και το καταλάβει και το Προξενείο της Ρόδου που έχει αρχίσει τις πολλές και ύποπτες δράσεις του.
Δυστυχώς και αυτό ας το λάβει σοβαρά υπόψη του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με την περίπτωση της Άγκυρας ισχύει αυτό που λέει ο σοφός λαός: «τον Αράπη όσο και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς». Και εδώ δεν έχουμε Αράπη, αλλά έχουμε Τούρκο που μας δείχνει συνέχεια όλο και περισσότερο τα δόντια του, παρά τα ζεϊμπέκικα, τις κουμπαριές, τις μινιατούρες-πλοία δωράκια και τους ευγενείς διπλωματικούς διαλόγους «με το σεις και με το σας».

Kύπελλο Ελλάδος στο HANDBALL : ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκ​ης

ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης

Μην ξεχάσετε σήμερα τον κρίσιμο αγώνα μας με την ΧΑΝΘ για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Όσοι έχουν ελευθερο χρόνο μπορούν να έρθουν να στηρίξουμε τους παίκτες μας!!!!
Μας έχουν όλους ανάγκη.


Θα ήθελα να ευχαριστήσουμε την Γενική Συνέλευση του συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων για την υποστήριξη τους και την κατανόηση τους.
Ανέστειλαν προσωρινά τον αγώνα τους για να ανοίξει το κλειστό γυμναστήριο και να πραγματοποιηθούν οι αγώνες μας στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την αλληλεγγύη σας
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

'Αγρια δολοφονία στη Λούτσα - Πρώτα τον σκότωσε και μετά τον τσιμέντωσε μέσα στην τουαλέτα


- Το ανατριχιαστικό έγκλημα θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας θρίλερ
- Τον μαχαίρωσε 4 φορές στην πλάτη
- Oμολογησε ο ίδιος ο φονιάς ο οποίος παραδόθηκε στην αστυνομία
- Οι δυο νεοι ήταν φίλοι

Ένας 28χρονος Ελληνας σκότωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 12 Νοεμβρίου 2012, τον 20χρονο Ρουμάνο υπάλληλο του πατέρα του μέσα στο ξυλουργείο που διατηρεί στη Λούτσα.
Οι δύο νεαροί έκαναν παρέα και μοιράζονταν το ίδιο πάθος για τις ναρκωτικές ουσίες. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ έκαναν εργασίες μέσα στην τουαλέτα του ξυλουργείου λογομάχησαν με αποτέλεσμα ο 28χρονος να αρπάξει ένα μαχαίρι και να σφάξει τον 20χρονο.
Τον μαχαίρωσε 4 φορές στην πλάτη και τον σκοτωσε εν ψυχρώ. Στη συνέχεια με μνημειώδη ψυχραιμία ο φονιάς έριξε το πτώμα του "φίλου" του μέσα σε έναν λάκκο στην τουαλέτα του ξυλουργείου και στη συνέχεια τον τσιμέντωσε για να μη βρει κανενας το πτώμα.
Ο πατέρας του 20χρονου Ρουμάνου που γνώριζε πως οι δύο νεαροί έκαναν παρέα ρώταγε πιεστικά τι έγινε και εξαφανίστηκε το παιδί του.
Προφανώς ο 28χρονος ένοιωθε πως ο κλοιός σφίγγει απειλητικά γύρω του και έτσι σήμερα τα ξημέρωμα αποφάσισε να παραδοθεί μόνος του στην αστυνομία.
Πήγε στο Α.Τ Αρτέμιδας και ομολόγησε τα πάντα με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν αμέσως ενώ προανακριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

newsit.gr

Σύμβουλος του Σόιμπλε προαναγγέλλει “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

Clemens-Fuest
Η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκλείσει το ενδεχόμενο του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αλλά φαίνεται ότι θα πρέπει να ξοδέψει κάποιον από τον πολύτιμο χρόνο της, για να πείσει τους ίδιους τους συμβούλους της.
Ένας εξ αυτών, ο Clemens Fuest, που συμβουλεύει μάλιστα τον Υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, όχι μόνο δεν απορρίπτει την προοπτική της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους, αλλά την θεωρεί και αναπόφευκτη. «Είναι ξεκάθαρο από πολύ καιρό, ότι μέρος των δανείων που έχουν δοθεί, δεν θα επιστραφεί», είπε ο Fuest στην γερμανική εφημερίδα, «Rheinische Post». «Εκείνοι στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και την γερμανική πολιτική, που ισχυρίζονται επίμονα το αντίθετο, είναι κατανοητό ότι δυσκολεύονται να παραδεχθούν, ότι η θέση τους δεν στέκει», είπε ο ίδιος, ο οποίας τον επόμενο Μάρτιο θα γίνει Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικής Έρευνας του Mannheim. «Είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να γίνει διαγραφή των απαιτήσεων της Γερμανίας. Το ερώτημα είναι τώρα το πότε», παραδέχθηκε ο Fuest, ο οποίος, πάντως, ισχυρίζεται ότι η Γερμανία θα πρέπει να επιμείνει, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της. «Μιας και αυτές οι δυνατότητες εξαρτώνται από την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη, θα χρειαστεί κανείς να διαπραγματευθεί πολλάκις για απομείωση του χρέους», ξεκαθάρισε τέλος, ο σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης.

ysterografa,gr

Επειδή ο γκεμπελισμός είναι ανώτατο στάδιο του φασισμού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανανδρία από το να προσπαθείς να μεταθέσεις τις ευθύνες σου στους άλλους.

Επειδή δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα ενημέρωσης από την σκόπιμη διαστρέβλωση και την παραπληροφόρηση.

Επειδή η χρήση ενός κειμένου αντιστρέφοντας το νόημά του, αποτελεί έγκλημα παραπληροφόρησης.

Επειδή ο γκεμπελισμός είναι το ανώτατο στάδιο του φασισμού…

Οφείλω, αν και δεν το συνηθίζω, να απαντήσω στην προσπάθεια που καταβάλλεται αυτές τις μέρες για αποσπασματική και επιλεκτική μεταφορά μιας απάντησης που έδωσα στο πλαίσιο παλαιότερης ομιλίας μου στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου – Χολαργού.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Ο Δ. Σκούρας επέμεινε και κέρδισε! Πήρε …ένα μάθημα ο Α. Κλαδούχος!

Η επιμονή του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Δ. Σκούρα (και του συνδυασμού του) στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης έφερε αποτέλεσμα και ήταν ένα «μάθημα» για την δημοτική αρχή αλλά και για τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Α. Κλαδούχο!
Εν συντομία περιγράφουμε τι συνέβη. Υπήρξε μία δημοπρασία για τις παιδικές χαρές του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Η οικονομική προσφορά του μοναδικού (εργολάβου) που διεκδικούσε το έργο ήταν 283.000 ευρώ περίπου. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Δ. Σκούρας και εν συνεχεία όλος ο συνδυασμός του επέμεναν λέγοντας ότι συμφωνούν με το έργο αλλά η τιμή είναι παραπάνω από υπερβολική, κάτι το οποίο η δημοτική αρχή του κ. Κλαδούχου μάλλον δεν θεώρησε σημαντικό!

Ο κ. Σκούρας όμως επέμενε και στη συνέχεια η επιτροπή διαγωνισμού, που αποτελείται από υπαλλήλους του δήμου, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση της τιμής. Στη συνέχεια ο εργολάβος για να μη χάσει το έργο κάνει μία γενναία έκπτωση 27% επι της αρχικής τιμής. Έτσι λοιπόν αντί για 283.000 ευρώ που ακουγόταν στην αρχή το έργο θα κοστίσει περίπου 209.000 ευρώ!!! Περίπου 80.000 ευρώ πιο κάτω δηλαδή από την αρχική τιμή!!!

ΣΣ. Με λίγα λόγια η επιμονή του κ. Σκούρα νίκησε! Ο κ. Κλαδούχος και η δημοτική του ομάδα πήραν … ένα μάθημα από τον πρώην δήμαρχο Ξυλοκάστρου!
Κε δήμαρχε δεν είναι κακό να ακούτε καμία φορά και τον έμπειρο αυτοδιοικητικό και αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Σκούρα!

korinthiannews.gr

Προ των πυλών οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα - Επιστρατεύει 16.000 έφεδρους το Ισραήλ


466 ρουκέτες, αεροπορικές επιθέσεις με το πρώτο φως της μέρας. Τρεις Ισραηλινοί και 19 Παλαιστίνοι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά. Ο πόλεμος στη Γάζα μαίνεται. Τι είδε το NewsIt στην εμπόλεμη ζώνη...
Εικόνες που για Ισραηλινούς και Παλαιστινίους είναι πια η καθημερινότητά τους. Δεν ξεκίνησαν την Τετάρτη οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις με ρουκέτες. Γίνονται, χρόνια τώρα. Έχει γίνει συνήθεια πια, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται γι' αυτό.

Οι άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη έχουν μάθει να ζουν με τον φόβο. Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να τον ξεπεράσουν. Όπως έγινε και τη στιγμή που ήχησαν οι σειρήνες, χθες και επικράτησε πανικός. Μια στιγμή που κατέγραψε ο φακός του NewsIt. Δείτε εδώ....

Με το πρώτο φως της μέρας, την Παρασκευή, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, ενώ η απειλή των χερσαίων επιχειρήσεων, παραμένει...

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

newsit.gr

H Mozilla αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε video στο internet


To “Popcorn Maker” είναι υπηρεσία επεξεργασίας βίντεο της Mozilla η οποία θα δώσει έναν άλλο αέρα στα βίντεο που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο
Η Mozilla κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του «Popcorn Maker», το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει «διαδραστικά» βίντεο με links εικόνες και κείμενα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει επιπλέον εφαρμογές.
Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι οτι το υλικό που χρησιμοποιείται παρέχεται από το διαδίκτυο και δεν αποκλείεται να διαφέρει από χρήστη σε χρήστη με αποτέλεσμα να αλλάζει σε κάθε προβολή ανάλογα με το θεατή κάνοντας το έτσι πιο διαδραστικό.
Το Popcorn Maker όπως και όλα τα προϊόντα της Mozilla είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και player του επιτρέπει σε όλους να χρησιμοποιήσουν μέρος των βίντεο που δημοσιεύονται ως θεμέλιο για τις δικές τους δημιουργίες.
Όποιος θέλει να δοκιμάσει το νέο δημιούργημα της Mozilla δεν έχει παρά να το κατεβάσει δωρεάν από εδώ.

Ανάβει φωτιές ο Ρουπακιώτης Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν δεν τα έγραψα εγώ! Άλλοι τα έγραψαν! Εγώ θα παραμείνω υπουργός και δεν θα τον παριστάνω




Διαφοροποιείται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης και κρατά αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά για αυστηροποίηση του νόμου για τη χορήγηση ιθαγένειας.
Παράλληλα, φαίνεται ότι αντιδρά και με το περιεχόμενο του μνημονίου που αφορά τους δικηγόρους. Ο κ. Ρουπακιώτης ξεκίνησε επίθεση σε βάρος των δανειστών μας χαρακτηρίζοντας σκληρούς τους όρους που επέβαλλαν σχετικά με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος τονίζοντας "Υπερασπίζομαι το χώρο μου σε σχέση με τα συμφέροντα της κοινωνίας. Θα υπερασπιστώ τους νεόπτωχους υπαλλήλους και δικηγόρους που πένονται",  .
Τη φωτιά που έχει ανάψει προσπάθησε να σβήσει ο Φώτης Κουβέλης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, το βράδυ της Πέμπτης.
Σήμερα, μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να είμαι υπουργός και να μην παριστάνω τον υπουργό». Ίσα - ίσα που εμφανίστηκε αμετακίνητος από τις θέσεις του, αποφασισμένος να μείνει στο υπουργείο και να εφαρμόσει όσα εκείνος θεωρεί σωστά! Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται όσους δεν μπορούν να πληρώσουν και ότι δεν ντρέπεται γι αυτό, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι είναι ασεβής λόγος να τον αποκαλούν κάποιοι «υπουργό των συνδικαλιστών».
Eπίσης είπε ότι "Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν δεν τα έγραψα εγώ! Άλλοι τα έγραψαν!" προκαλώντας ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου να του δείξει την έξοδο, ενώ πρόσθεσε ότι  "Στο υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζουν δέσμες ιδεών ακραίου νεοφιλελευθερισμού με τις οποίες εγώ διαφωνώ. Στο δικό μου υπουργείο εφαρμόζω τις δικές μου δέσμες ιδεών".

Γερμανία και ΔΝΤ: Το αδιέξοδο, ο συμβιβασμός, οι “λύσεις” για την Ελλάδα

Angela-Merkel-Christine-Lagarde
Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους καθώς το Ταμείο εξακολουθεί να θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από το “κούρεμα” και στα δάνεια του επίσημου τομέα.
Με τη λύση αυτή είναι κάθετα αντίθετη η Γερμανία και η Kαγκελάριος Μέρκελ έσπευσε χθες να ξεκαθαρίσει ότι ναι μεν έφθασε η ώρα για να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα, ωστόσο το “κούρεμα” δεν είναι μέσα στις επιλογές που συζητούνται.
Στην… αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το ΔΝΤ, δια του εκπροσώπου του, στέλνει το μήνυμα ότι ο στόχος για χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020 παραμένει και αποτελεί “κόκκινη γραμμή” για το Ταμείο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση.
Οι Γερμανοί, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν το… αναπόφευκτο για τους περισσότερους αναλυτές “κούρεμα”, προαναγγέλλουν μέσω του υπουργού οικονομικών Σόιμπλε, λύση έως το Eurogroup της Τρίτης, μόνο όμως για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, που θα προκύψει από τη διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς ερμήνευαν τη χθεσινή δήλωση του κ. Σόιμπλε ότι “χρειαζόμαστε μια λύση που να διαρκέσει κάποιο καιρό” ως πρόθεση για κάλυψη μόνο της διετίας 2013-2014 και όχι της περιόδου έως το 2016. Πάντως, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα θεωρούν απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Το χρηματοδοτικό κενό για το 2013-2014 εκτιμάται σε 14-15 δισ. ευρώ, ενώ για την περίοδο μέχρι το 2016 ανεβαίνει στα 32-33 δισ. ευρώ.
Στις λύσεις που εξετάζονται για την κάλυψη των συγκεκριμένων ποσών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
  • Η χορήγηση μηδενικών ή σχεδόν μηδενικών επιτοκίων στα παλαιά και στα νέα δάνεια που θα χορηγηθούν στην Ελλάδα.
  • Σε περίπτωση μείωση των επιτοκίων, υπάρχει η σκέψη να επιστραφεί στην Ελλάδα η διαφορά μεταξύ του αρχικού επιτοκίου με το νέο μειωμένο.
  • Μία άλλη λύση είναι να δοθεί περίοδος χάριτος στην αποπληρωμή τόκων.
  • Ανοίγει πλέον η συζήτηση για επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε στη δευτερογενή αγορά κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε πολύ χαμηλές τιμές. Το εκτιμώμενο κέρδος από μια τέτοια κίνηση φθάνει τα 8-10 δισ. ευρώ. Μάλιστα, συζητείται να επιστραφούν άμεσα τα προσδοκώμενα κέρδη των επομένων ετών, προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας.
  • Στο τραπέζι είναι και το ενδεχόμενο κάποιας μορφής παρέμβασης στα ελληνικά ομόλογα που διαθέτουν στο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης και υπολογίζεται σε 11 δισ. ευρώ.
Υπάρχουν όμως και τρόποι να αλλάξουν οι στόχοι για τη βιωσιμότητα μεταφέροντας λήξεις υποχρεώσεων στο μέλλον ή με διαφορετικές μακροοικονομικές προβλέψεις.

Για παράδειγμα:
  • Εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν οι λήξεις των δανείων που έχουν χορηγήσει οι χώρες της Ευρωζώνης στην Ελλάδα.
  • Το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων είναι στο τραπέζι, ωστόσο, από τη μια το IIF συζητά μόνο την εθελοντική βάση, ενώ χώρες στην Ευρωζώνη υποστηρίζουν ότι αυτό θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά μέσω των CAC’s που ίσχυσαν και στο PSI.
  • Η λύση της χρονικής μετατόπισης του στόχου για χρέος 120% του ΑΕΠ κατά 2 χρόνια, δηλαδή το 2022 αντί του 2020 προσκρούει στην έντονη αντίδραση του ΔΝΤ.
  • Μια “ακριβή” λύση θεωρείται η έκδοση περισσότερων εντόκων γραμματίων από το ελληνικό δημόσιο.
  • Μπορεί ακόμη να επιτευχθεί -τουλάχιστον στα χαρτιά- ο στόχος βιωσιμότητας του χρέους εάν 1. υιοθετηθεί πρόβλεψη για μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα και 2.υιοθετηθούν εκτιμήσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα έτη.
ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ / ysterografa.gr

Σοβαρές καταγγελίες Παπαδόπουλου για Κούγια- "Η Παναχαϊκή έκανε μεταγραφές χωρίς φορολογική ενημερότητα"!


Σοβαρές καταγγελίες Παπαδόπουλου για Κούγια- "Η Παναχαϊκή έκανε μεταγραφές χωρίς φορολογική ενημερότητα"!  Υπενθυμίζεται δε ότι ο καταγγέλων απολύθηκε από την ΕΠΟ και του έχει επιβληθεί ποινή από την Επιτροπή Εφέσεων Ο πρώην εργαζόμενος στην ΕΠΟ, Γιάννης Παπαδόπουλος, κατήγγειλε σήμερα (15/11) στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, ότι η Παναχαϊκή το καλοκάιρι του 2010 έκανε μεταγραφές χωρίς να είναι φορολογικά ενήμερη, όπως προβλέπει ο κανονισμός της ΕΠΟ ώστε οι μεταγραφές να είναι νόμιμες.
Εκείνο το καλοκαίρι είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο των πλαστογραφιών, η περίπτωση της Παναχαϊκής ελέγχθηκε από την ΕΙΜ/ΕΠΟ, όμως μαζί με τη Βέροια και σε αντίθεση με όλες τις άλλες ομάδες, αθωώθηκε.
Υπενθυμίζεται δε ότι ο καταγγέλων απολύθηκε από την ΕΠΟ και του έχει επιβληθεί ποινή από την Επιτροπή Εφέσεων λόγω της εμπλοκής στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.
Η καταγγελία του κ. Παπαδόπουλου αναφέρει τα εξής:
Του Ιωάννη Παπαδόπουλου, κατοίκου Ηλιούπολης Αττικής
Καταγγέλλω ενώπιον σας περιστατικό που υπέπεσε στην αντίληψή μου το οποίο ενδεχομένως να προήλθε από παράνομες πράξεις. Συγκεκριμένα η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ δια των νομίμων εκπροσώπων της πραγματοποίησε μεταγραφές ποδοσφαιριστών κατά την περίοδο Ιουλίου 2010 δίχως να είναι φορολογικά ενήμερη.
Το γεγονός αυτό προκύπτει και από την απόφαση της ΕΙΜ της ΕΠΟ για την πλαστή φορολογική ενημερότητα που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ τον Ιανουάριο 2011, στην οποία αναφέρεται ότι η τελευταία νόμιμη ενημερότητα που έλαβε η ΠΑΕ από την ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ήταν τον Δεκέμβριο 2009. Από αυτό προκύπτει ότι τον Ιούλιο 2010 δεν ήταν φορολογικά ενήμερη, καθώς η επόμενη νόμιμη ενημερότητα εκδόθηκε τον Μάιο 2011.
Παρακαλώ να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διαπίστωση ενδεχομένως παράνομων πράξεων, δια των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι μεταγραφές της ΠΑΕ τον Ιούλιο 2010, καθώς είναι γνωστό ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η έγκυρη φορολογική ενημερότητα. Θυμίζω ότι για σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων εξαφανίστηκαν ομάδες με ιστορία και υποβιβάστηκαν στην Δ' Εθνική."

Ο πρώην εργαζόμενος στην ΕΠΟ, Γιάννης Παπαδόπουλος, κατήγγειλε σήμερα (15/11) στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, ότι η Παναχαϊκή το καλοκάιρι του 2010 έκανε μεταγραφές χωρίς να είναι φορολογικά ενήμερη, όπως προβλέπει ο κανονισμός της ΕΠΟ ώστε οι μεταγραφές να είναι νόμιμες.
Εκείνο το καλοκαίρι είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο των πλαστογραφιών, η περίπτωση της Παναχαϊκής ελέγχθηκε από την ΕΙΜ/ΕΠΟ, όμως μαζί με τη Βέροια και σε αντίθεση με όλες τις άλλες ομάδες, αθωώθηκε.
Υπενθυμίζεται δε ότι ο καταγγέλων απολύθηκε από την ΕΠΟ και του έχει επιβληθεί ποινή από την Επιτροπή Εφέσεων λόγω της εμπλοκής στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.
Η καταγγελία του κ. Παπαδόπουλου αναφέρει τα εξής:
Του Ιωάννη Παπαδόπουλου, κατοίκου Ηλιούπολης Αττικής
Καταγγέλλω ενώπιον σας περιστατικό που υπέπεσε στην αντίληψή μου το οποίο ενδεχομένως να προήλθε από παράνομες πράξεις. Συγκεκριμένα η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ δια των νομίμων εκπροσώπων της πραγματοποίησε μεταγραφές ποδοσφαιριστών κατά την περίοδο Ιουλίου 2010 δίχως να είναι φορολογικά ενήμερη.
Το γεγονός αυτό προκύπτει και από την απόφαση της ΕΙΜ της ΕΠΟ για την πλαστή φορολογική ενημερότητα που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ τον Ιανουάριο 2011, στην οποία αναφέρεται ότι η τελευταία νόμιμη ενημερότητα που έλαβε η ΠΑΕ από την ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ήταν τον Δεκέμβριο 2009. Από αυτό προκύπτει ότι τον Ιούλιο 2010 δεν ήταν φορολογικά ενήμερη, καθώς η επόμενη νόμιμη ενημερότητα εκδόθηκε τον Μάιο 2011.
Παρακαλώ να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διαπίστωση ενδεχομένως παράνομων πράξεων, δια των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι μεταγραφές της ΠΑΕ τον Ιούλιο 2010, καθώς είναι γνωστό ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η έγκυρη φορολογική ενημερότητα. Θυμίζω ότι για σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων εξαφανίστηκαν ομάδες με ιστορία και υποβιβάστηκαν στην Δ' Εθνική."
 

Πατραϊκός: Ποιοί κάνουν λόγο για οικολογική καταστροφή από τις έρευνες για το πετρέλαιο- Κινδυνεύουν τα θηλαστικά

Πατραϊκός: Ποιοί κάνουν λόγο για οικολογική καταστροφή από τις έρευνες για το πετρέλαιο Κινδυνεύουν τα θηλαστικά
Ο κίνδυνος μιας σοβαρής οικολογικής καταστροφής με ανυπολόγιστες συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον και θύματα τα σπάνια θαλάσσια θηλαστικά , κρύβεται πίσω από τις «ανώδυνες και αθώες» κατά τους αρμόδιους , έρευνες για την ύπαρξη σεισμικών ρηγμάτων και υδρογονανθράκων που πραγματοποιούνται στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας μέχρι και την Κρήτη.
Δύο ερευνητικά σκάφη που πλέουν αυτή την στιγμή στο Ιόνιο , ένα που διεξάγει σεισμικές έρευνες στην Ελληνική Τάφρο - από τη Νοτιοδυτική Κρήτη έως την Πελοπόννησο για λογαριασμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε συνεργασία με το γαλλικό ερευνητικό ινστιτούτο IFREMER καθώς και το Νορβηγικό ερευνητικό πλοίο Nordic Explorer που πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων , θεωρούνται από τους επιστήμονες ως η βασική αιτία μιας πιθανής μεγάλης οικολογικής καταστροφής, σύμφωνα με το περιοδικό Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή.
thebest.gr
 

Στο στρατόπεδο Κορίνθου μεταφέρουν παράνομους μετανάστες που συλαμβάνονται στην Πάτρα

Πάτρα: Άλλοι 30 παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν την Τρίτη στο στρατόπεδο Κορίνθου  Συνεχίζεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς", λέει η τοπική Αστυνομία
Τον δρόμο για το στρατόπεδο της Κορίνθου πήραν την Τρίτη άλλοι τριάντα παράνομοι μετανάστες που συνελήφθησαν στην Πάτρα και κρατούνταν από την Αστυνομία. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του thebest.gr οι 30 μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο της Αστυνομίας στο πρώην 6ο Σύνταγμα Πεζικού ενώ ανάλογες μεταφορές συλληφθέντων μεταναστών είναι τακτικές το τελευταίο διάστημα.
«Αυτή είναι μια απόδειξη ότι η επιχείρηση ‘Ξένιος Ζεύς’ δεν έχει σταματήσει, εκτελείται σχεδόν σε καθημερινή βάση και σε πολλά σημεία της Πάτρας», είπε απόψε στο thebest.gr ανώτερος αξιωματικός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Όπως εγράφη και προ ημερών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Κώστας Κυριακόπουλος έχει δώσει ρητές εντολές για συνεχή εποπτεία των χώρων όπου κινούνται παράνομοι μετανάστες, με έμφαση στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων όπου, πράγματι, η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη το τελευταίο διάστημα και οι περιπολίες διαρκείς.
Ταυτόχρονα, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, είναι συνεχείς και οι έλεγχοι των μεταναστών αλλά και οι προσαγωγές ώστε να διακριβώνεται ποιοι διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα και ποιοι όχι.
Το πρωί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς» έχουν προσαχθεί 51.353 μετανάστες και έχουν συλληφθεί 3.275 ενώ παρουσία εισαγγελικών λειτουργών έχουν γίνει 442 έλεγχοι σε σπίτια όπου διαμένουν αλλοδαποί.

Νέο σύστημα στον τρόπο καταβολής των συντάξεων


Καθυστέρηση λίγων ημερών ενδέχεται να υπάρξει στην καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα καταβολής των συντάξεων αλλάζει.
Με το νέο σύστημα, που θα αφορά κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και το ΕΚΑΣ, οι συντάξεις θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα διευκολυνθεί η καλύτερη λειτουργία της ενιαίας αρχής πληρωμών και θα εντοπιστούν εγκαίρως οι συνολικές αποδοχές των συνταξιούχων από κάθε πηγή, ώστε να επιβληθούν και οι νέες μειώσεις που κυμαίνονται από 5 έως και 20% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.
Το νέο σύστημα θα εφαρμοσθεί κατά πάσα πιθανότητα για την πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου που καταβάλλονται στο τέλος Δεκεμβρίου ή στην περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου, τότε θα ισχύσει για συντάξεις Φεβρουαρίου.