Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Στο στρατόπεδο Κορίνθου μεταφέρουν παράνομους μετανάστες που συλαμβάνονται στην Πάτρα

Πάτρα: Άλλοι 30 παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν την Τρίτη στο στρατόπεδο Κορίνθου  Συνεχίζεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς", λέει η τοπική Αστυνομία
Τον δρόμο για το στρατόπεδο της Κορίνθου πήραν την Τρίτη άλλοι τριάντα παράνομοι μετανάστες που συνελήφθησαν στην Πάτρα και κρατούνταν από την Αστυνομία. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του thebest.gr οι 30 μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο της Αστυνομίας στο πρώην 6ο Σύνταγμα Πεζικού ενώ ανάλογες μεταφορές συλληφθέντων μεταναστών είναι τακτικές το τελευταίο διάστημα.
«Αυτή είναι μια απόδειξη ότι η επιχείρηση ‘Ξένιος Ζεύς’ δεν έχει σταματήσει, εκτελείται σχεδόν σε καθημερινή βάση και σε πολλά σημεία της Πάτρας», είπε απόψε στο thebest.gr ανώτερος αξιωματικός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Όπως εγράφη και προ ημερών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Κώστας Κυριακόπουλος έχει δώσει ρητές εντολές για συνεχή εποπτεία των χώρων όπου κινούνται παράνομοι μετανάστες, με έμφαση στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων όπου, πράγματι, η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη το τελευταίο διάστημα και οι περιπολίες διαρκείς.
Ταυτόχρονα, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, είναι συνεχείς και οι έλεγχοι των μεταναστών αλλά και οι προσαγωγές ώστε να διακριβώνεται ποιοι διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα και ποιοι όχι.
Το πρωί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς» έχουν προσαχθεί 51.353 μετανάστες και έχουν συλληφθεί 3.275 ενώ παρουσία εισαγγελικών λειτουργών έχουν γίνει 442 έλεγχοι σε σπίτια όπου διαμένουν αλλοδαποί.