Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Μερομήνια: Πότε έρχεται ο πραγματικός χιονιάς

 Μερομήνια: Πότε έρχεται ο πραγματικός χιονιάς 

Στα λευκά θα ντυθούν τόσο ο Φεβρουάριος όσο και ο Μάρτιος. Μάλιστα ο Μάρτιος αναμένεται να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση «Μάρτης… γδάρτης».

Ας δούμε όμως αναλυτικά πως διαμορφώνεται η κατάσταση. Τα διπλά βέλη που μπορείτε και εσείς να αναγνωρίσετε στις σημειώσεις που παρουσιάζονται στο ακόλουθο βίντεο, φαίνεται πως θα προκαλέσουν κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να έχουμε έντονες χιονοπτώσεις. Διπλά βέλη έχουμε τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τον Μάρτιο.

Μερομήνια: Επιστρέφουν τα χιόνια – Πρόβλεψη ανά μήνα 

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια το βασικό πρόβλημα για το 93% των πολιτών - Προβάδισμα 19 μονάδων για τη ΝΔ, «βουλιάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε για γάμο ομόφυλων, αγρότες και εξοπλιστικά

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια το βασικό πρόβλημα για το 93% των πολιτών  Προβάδισμα 19 μονάδων για τη ΝΔ «βουλιάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ  Τι λένε για γάμο ομόφυλων αγρότες και εξοπλιστικά 

Υπέρ των αγροτών σε ποσοστό 68% εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η εταιρεία Pulse. 

Αντίθετο με τα αιτήματα των αγροτών εμφανίζεται μόλις το 13% των πολιτών. Σε άμεση συνάρτηση με τα αιτήματα των αγροτών για τη μείωση του κόστους παραγωγής βρίσκεται και το θέμα της ακρίβειας, το οποίο θεωρείται ως βασικό για το 93% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Στο ερώτημα για το ποιος έχει την κύρια ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων, το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) συγκέντρωσε η κυβέρνηση, ενώ το 21% δήλωσε οι πρυτανικές αρχές.

Όσον αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ότι η πλειοψηφία, έστω και οριακή (51%), συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 35% εμφανίζεται αρνητικό.

Υψηλή είναι η αποδοχή των πολιτών στην απόφαση της κυβέρνησης για την απόκτηση των F-35 και του δωρεάν εξοπλιστικού πακέτου από τις ΗΠΑ. Το 62% είναι υπέρ της ενίσχυσης των οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα, ενώ αρνητικά απάντησε το 29%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη διαφορά των 19 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει να «καθιερώνεται» δημοσκοπικά στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στην τρίτη θέση.

Δείτε τις κάρτες της δημοσκόπησης  

«Εφυγε στα 100 του" ο αγαπημενος ηθοποιός Νίκος Βανδώρος

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Βανδώρος, όπως έκαναν γνωστό συγγενικό του πρόσωπο και ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Συγκεκριμένα, η εγγονή του ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook:

«Έφυγε ο αγαπημένος μας πατέρας παππούς και προπάππους Νίκος Βανδώρος ήρεμος και πλήρης ημερών. Άγγιξε πολλές ζωές και τον περιμένουν στην αγκαλιά τους πολλοί αγαπημένοι. Αντίο Νίκο μου!»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμίλας αναφέρει σχετικά σε ανάρτησή του:

«Εφυγε στα 100 του ο αγαπημενος μας ηθοποιος Νικος Βανδωρος… Μια ολοκληρη ιστορια του θεάτρου κ του κινηματογράφου μας.. Μια ολοκληρη ζωή στους αγώνες.. Χτυπημενος απο την μοιρα αφου εζησε το φευγιο του αγαπημένου του Θεοφιλου του φίλου μας…Κυριε Νίκο ποσο θα σας θυμάμαι με αγαπη αφου είχα την τυχη να παιξω μαζί σας στην τελευταια σας παρασταση πριν λίγα χρόνια,που εγινε επιτυχια στο θεατρο Χατζηχρηστου ερμηνεύοντας πλαι σας εναν υπέργηρο κι εγώ..”Οικος ευγηριας η ευτυχισμενη δύσις” του Κορρέ.( απο όπου και το βιντεο… δυστυχως εχουν φυγει κι αλλοι αγαπημένοι απο αυτην την αλησμονητη παράσταση)… Με τι αγαπη υπηρετήσατε την τεχνη μας… Καλό ταξιδι αγαπημένε μας…».

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Βανδώρος

Αγώνες ιχνηλατών στην Αρκαδία

 Αγώνες ιχνηλατών στην Αρκαδία 

 

Αγώνες ιχνηλατών θα γίνουν στην Αρκαδία, στις 3 και στις 4 Φεβρουαρίου 2024.

Διοργανωτής είναι ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη.

Οι αγώνες γίνονται σε συνεργασία με την Γ ΚΟΠ, τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Τροπαίων, Τρίπολης, Βυτίνας, Δημητσάνας, Άστρους, Λεωνιδίου, Μεγαλόπολης και τον Όμιλο της Εργασίας των Κυνηγετικών Σκύλων της Αρκαδίας.

Είναι οι 65οι και οι 66οι προκριματικοί αγώνες ιχνηλατών.

Στους αγώνες, οι οποίοι αποτελούν κριτήριο για τη στελέχωση της Εθνικής Ομάδας, συμμετέχουν αρκετά μέλη των κυνηγετικών συλλόγων.

Super League 2: Αλλαγές για ΠΑΟ Β και ΑΕΚ Β

 Super League 2: Αλλαγές για ΠΑΟ Β και ΑΕΚ Β 

Δύο αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League 2 ανακοίνωσε η διοργανώτρια Αρχή. Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε:

-Ο αγώνας ανάμεσα στις ΠΑΕ Αιγάλεω – ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β’ για την 17η αγωνιστική Β Ομίλου του πρωταθλήματος Super League 2 2023-24, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών τη Δευτέρα 05.02.24 στις 15:00 στο γήπεδο Πανιωνίου αντί για το Σάββατο 03.02.24 στο Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω, όπως αρχικά είχε ορισθεί.

-Ο αγώνας ανάμεσα στις ΠΑΕ Νίκη Βόλου – ΑΕΚ Β’ για την 20η αγωνιστική Α Ομίλου του πρωταθλήματος Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2023-24, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 05.02.24 στις 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Βόλου αντί του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπως αρχικά είχε ορισθεί.

Ολυμπιακός: Ρεκόρ μεταγραφών από τον Θρύλο.

 Ολυμπιακός: Ρεκόρ μεταγραφών από τους Πειραιώτες  

Γι' ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός κινήθηκε πολύ έντονα στο μεταγραφικό παζάρι. Στην πλατεία Αλεξάνδρας λατρεύουν τις μεταγραφές και απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως και πάλι αποκτήθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Αν και πρόκειται για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που συνηθίζεται οι ομάδες να κάνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις ο Ολυμπιακός επέλεξε να προσθέσει αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ του.

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2024/02/Screenshot-2024-02-01-at-2.20.29-PM-600x336.png 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Η ανάρτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής αποτυπώνει τη θλιβερή παρακμή της πολιτικής ηγεσίας των Βρυξελλών.

Η ομοφωνία που επετεύχθη, μετά από ακόμη ένα… άκομψο και ατιμωτικό για τις ευρωπαϊκές ιδέες. Τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες οικοδομήθηκε η νέα, κοινή ήπειρός μας.

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 : Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου - Εορτάζει ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής στα Ροζενά

 

  

Η Εκκλησία αύριο   τιμά την εορτή της Υπαπαντής του Ιησού Xριστού.

  Το γεγονός της Υπαπαντής πού εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Β, 22-35) του Ευαγγελίου του, συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση τού Ιησού. Σύμφωνα με το μωσαϊκό νόμο, αν το πρώτο παιδί της οικογένειας ήταν αγόρι, αφιερωνόταν στο Θεό και συγχρόνως προσφερόταν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι τρυγόνια η δύο μικρά περιστέρια. Το ζευγάρι υποδέχθηκε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του φωτισμένη από το Άγιο Πνεύμα. Η ολονυκτία της Υπαπαντής στην Κωνσταντινούπολη, τελούνταν στον Ναό των Βλαχερνών, όπου παρευρίσκονταν και οι βασιλείς.  

 Στην περιοχή μας η εορτή της Υπαπαντής εορτάζεται ιδιαίτερα στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Ροζενών.  

Σύνοδος Κορυφής - Μητσοτάκης: Με πρωτοβουλία της Ελλάδας η συζήτηση για τους αγρότες - Πρόσθετο εισόδημα και ενισχύσεις - «Το 1/3 του προϋπολογισμού της ΕΕ δίνεται για την Κοινή Αγροτική Πολιτική»

 mitsotakis-synodos-arthrou 

Στα όσα συζητήθηκαν στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων συζητήθηκε ακροθιγώς, αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων. 

«Με πρωτοβουλία κάποιων χωρών, το θέμα συζητήθηκε έστω και ακροθιγώς στο Συμβούλιο και με πρωτοβουλία της Ελλάδας. Είναι ένα σύνθετο ζήτημα που αφορά πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό», είπε ο κ. Μητσοτάκη. 

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα καταργεί πατρότητα, μητρότητα και ουδετεροποιεί τα φύλα

 iera_sinodos_arthrou  

Επιστολή με την οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις της και τάσσεται ανοιχτά κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, απέστειλε στους βουλευτές  σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στην επτασέλιδη επιστολή  μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι: «το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από Covid, 51 διασωληνωμένοι – Αυξημένοι οι δείκτες της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι / Σε ποια σημεία στην Πελοπόννησο γίνονται δωρεάν rapid test την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

 Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 

Η θετικότητα της γρίπης παρουσιάζει αύξηση. Καταγράφηκαν 5 νέα σοβαρά κρούσματα και 5 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 22-28 Ιανουαρίου. Υποχώρηση καταγράφεται στη δραστηριότητα του SARS-CoV-2 και όλοι οι δείκτες της covid-19 παρουσιάζουν μείωση. Κυρίαρχη υπο-παραλλαγή είναι η JN.1 κυμαινόμενη γύρω στο 50%.

Δυναμικό το συλλαλητήριο των μελισσοκόμων της Πελοποννήσου στην Τρίπολη

 Δυναμικό το συλλαλητήριο των μελισσοκόμων της Πελοποννήσου στην Τρίπολη (video) 

Eπιβλητική παρουσία των μελισσοκόμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Μαζική συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Πορεία με τα αυτοκίνητα και επίδοση έγγραφου ψηφίσματος με τα αιτήματά τους (τα πιο πολλά είναι θεσμικά) στον Περιφερειάρχη της Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό.

Οι σύλλογοι των μελισσοκόμων της Πελοποννήσου, υλοποίησαν απόφαση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής των Μελισσοκόμων, για πανελλαδική κινητοποίηση στις έδρες κάθε Περιφέρειας. 

Έτσι όπως μίλησαν στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, οι μελισσοκόμοι, διεκδικούν και απαιτούν:

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Είμαστε υπέρ της παύσης του καθεστώτος της αγρανάπαυσης - Η πολιτεία πάντα δίπλα στον πρωτογενή τομέα

 Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Είμαστε υπέρ της παύσης του καθεστώτος της αγρανάπαυσης  Η πολιτεία πάντα δίπλα στον πρωτογενή τομέα

Tουλάχιστον 1.300 τρακτέρ στις Βρυξέλλες-«Ούρσουλα, είμαστε εδώ!», πέταξαν κοπριά στους αστυνομικούς


Τουλάχιστον 1.300 τρακτέρ, που προέρχονται από το Βέλγιο και το εξωτερικό, έχουν «πλημμυρίσει» τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής αγροτικής κινητοποίησης με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής.

Οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους Βέλγοι, Γάλλοι και Ιταλοί, συγκεντρώθηκαν κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία.