Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2024/02/Screenshot-2024-02-01-at-2.20.29-PM-600x336.png 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Η ανάρτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής αποτυπώνει τη θλιβερή παρακμή της πολιτικής ηγεσίας των Βρυξελλών.

Η ομοφωνία που επετεύχθη, μετά από ακόμη ένα… άκομψο και ατιμωτικό για τις ευρωπαϊκές ιδέες. Τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες οικοδομήθηκε η νέα, κοινή ήπειρός μας.

Πρώτη προτεραιότητα η… Ουκρανία, την ώρα μάλιστα που οι Ηνωμένες Πολιτείες του Τζο Μπάιντεν, παίρνουν αποστάσεις ασφαλείας από το διεφθαρμένο καθεστώς Ζελένσκι και έχουν φρενάρει την περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

Δεύτερη προτεραιότητα η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τρίτη η υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.

Βλέπετε ή διαβάζετε τίποτα για την κοινωνική συνοχή; Για τη διόρθωση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών; Για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών;

Λεπτομέρεια όλα αυτά για τους… ενσωματωμένους της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, που εκχώρησαν τη στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ανεξαρτησία της στο διεθνές γίγνεσθαι, για να εξελιχτούν σε θλιβερό συμπλήρωμα και παρακολούθημα των Ηνωμένων Πολιτείων του ετοιμόρροπου Τζο Μπάιντεν.

 ysterografa.gr