Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Καιρός αύριο: Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος – Ποιες περιοχές θα «πνίξει» η αφρικανική σκόνη

 Καιρός αύριο: Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος – Ποιες περιοχές θα «πνίξει» η αφρικανική σκόνη 

Η άνοδος της θερμοκρασίας και οι αυξημένες συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο Παρασκευή (17.5.24).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός την Παρασκευή θα είναι με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Το Λουτράκι θα φιλοξενήσει τους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics στις 24 -29 Μαΐου

 Το Λουτράκι θα φιλοξενήσει τους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics στις 24 -29 Μαΐου 

Το Λουτράκι της Κορινθίας θα φιλοξενήσει φέτος τους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics που θα διεξαχθούν το διάστημα 24 με 29 Μαΐου 2024.

Διοργανωτής είναι τα Special Olympics Hellas. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και στηρίζονται από τον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν 4 αθλήματα και θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Sport Camp Λουτρακίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 αθλητών με νοητική αναπηρία, των συνοδών, των προπονητών, των εθελοντών και των συνεργατών τους.

Την τελετή έναρξης κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος των Special Olympics Hellas Διονύσιος Κοδέλλας, πρέσβης επί τιμή, το Σάββατο, 25 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στη Λίμνη Ηραίου, στο Λουτράκι.

Σακελλαροπούλου: Σημαιοφόροι της συμπόνιας, αχθοφόροι του καλού οι ιερείς

 sakellaropoulou_stavroupoli_1 

Σε δείπνο που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας παρακάθισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μαζί με 570 εθελόντριες που διακονούν στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια ζωής της.

Είναι η πρώτη κοινή παρουσία της Προέδρου με μητροπολίτη μετά την αντιπαράθεση σχετικά με τον γάμο

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια

24-05-16_0033__DPC3587 24-05-16_0034__DPD5637 

«Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του σήμερα το απόγευμα στην Κατερίνη, και υπογράμμισε πως «η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία». 

«Θέλω να κάνω μία αναφορά σε αυτούς που μας ασκούν κριτική, είτε γιατί δεν είμαστε, λέει, αρκετά πατριώτες, είτε γιατί δεν είμαστε αρκετά χριστιανοί.

Στους δεύτερους θα πω, πολύ απλά, ότι χριστιανόμετρο δεν υπάρχει. Και τις σχέσεις μας με την πίστη και την Ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και κανένα κόμμα.

Και νομίζω σε όλους αυτούς απάντησε πολύ λιτά, αλλά και αυστηρά, ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

Ο Αλέξης Κούγιας μεσω Κορίνθου επιστρέφει στο ποδόσφαιρο

Μία μέρα μετά την παραίτησή του από τη θέση του νομικού συμβούλου και αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε την επιστροφή του στη διοίκηση του ΠΑΣ Κόρινθος , αφού αποχώρησε ο Γιώργος Πιέτρης

Αναλυτικά: