Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τους Πίνακες του Πιτσά θα παρουσιαστούν σε επιστημονική ημερίδα στο Ξυλόκαστρο ( 26/5/24)

 

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΪΚΉ ΕΠΟΧΉ.

 Μπορεί να είναι απεικόνιση χάρτης, αποκομμα εισιτηρίου και κείμενο 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική επιστημονική ημερίδα διοργανώνετε από τον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Η ημερίδα αφορά την ανάδειξη του πολιτιστικού θησαυρού του Σπηλαίου του Πιτσά, το οποίο είναι ένα απο σημαντικότερα ιερά του είδους στον Αρχαίο κόσμο.
Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τους Πίνακες του Πιτσά θα παρουσιαστούν, αποτελέσμα έρευνας ομάδας ξένων και Ελλήνων επιστημόνων, με επικεφαλήςτην Δρ. Αρχαιολογίας Χαρίκλεια Μπρεκουλάκη, η οποία θα είναι και μία απο τις βασικές ομιλήτριες.
Η Λύρα του μεγάλου δεξιοτέχνη και κορυφαίου λυριστή, Δρ. Μουσικολογίας κ. Νίκου Ξανθούλη,
Θα ηχήσει την μουσική ερμηνεία που πραγματοποίησε, μελετώντας την δακτυλοθεσία στον πρώτο πινακα του Πιτσά αλλά και τον ιδιο τον πίνακα.
Η ημερίδα θα αρχίσει με ένα ντοκυμαντέρ του σκηνοθέτη Γ. Παλαμάρη βασισμένο στην μελέτη μου για τους Πίνακες του Πιτσά και θα μας μεταφέρει 2.600 χρόνια πίσω.
Είναι μεγάλη χαρά και τιμή και η δική μου πρόσκληση απο τον Δήμο να είμαι μεταξύ των εισηγητών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!
"Η διατήρηση της συλλογικής μνήμης, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την αυτογνωσία της κοινωνίας μας και την συνέχειά της στο διηνεκές του χρόνου"...*
*Απόσπασμα από το βιβλίο μου" ΤΈΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΊΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΌΤΗΤΑ-ΠΊΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΣΑ- ΔΙΑΧΡΟΝΙΕΣ...
ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ